Én nem teljesen értem a Marionnaudt. A parfümériába betévedő átlag vásárló nem éppen a a Jeffree Star márka célközönsége. Aki pedig ismeri a márkát, az tényleg változatos módokon be tudja szerezni a termékeket.
szerintem a marionnaud-ba betérők nagy százaléka nem ismeri JS-t, ugyanolyan “lélekként” kezeli, mint Max Factort. talán a marionnaud azt hiszi, hogy ha jó a termék, eladja magát.
Végre én is eljutottam a szemfesték paletta körkérdés/kérdőív/mifene (utálom a “tag” szót) kitöltéséig.
1.Melyik a legújabb palettád?
Kat von D Shade+Light Eye paletta, péntek délután vettem át.
2.Melyik a legrégebbi palettád?
The Balm Meet Matt(e) Trimony. Hirtelen felindulásból vásároltam, amikor a Müller elkezdte forgalmazni a márkát és már ébredezett bennem a pusztító szenvedély a sminkelés iránt. Korábban csak rapszodikusan volt jelen az életemben, nem volt ekkora és ilyen minőségű választék, hát még ennyi mankóként szolgáló platform -, ez volt az első komolyabb palettám.
Közepesen trafáltam bele, mert néhány barna szín fantasztikus, a többi szín viszont iszonyú foltos, legalábbis régen annak találtam. Újra elő kellene venni, ezer éve nem használtam.
3.Melyik a legdrágább palettád?
Szerintem Jeffree Startól a BloodLust, de nem szeretném a bűntudatomat felébreszteni egy árösszehasonlítással…
4.Melyik a legolcsóbb palettád? (Bolti ár.)
Essence Ho!Ho!Ho! Ár-érték arányban tényleg verhetetlen vétel volt.
5.Melyik palettádat használod legtöbbet a mindennapokban?
Igyekszem mindegyiküknek ugyanakkora figyelmet szentelni és váltogatva használni őket.
6.Melyik a legszínesebb palettád?
Jeffree Startól a Jawbreaker, nem vitás.
7.Melyik a legkisebb palettád?
Huda Rich Nude Obsessions, olyan picike, hogy teljesen elbújik a többiek között. Szó szerint tenyérnyi méretű.
8.Melyik a legnagyobb palettád?
Szerintem megint a BloodLust nyer.
9.Melyik palettához fűződik a legkedvesebb emléked?
A Zoeva Naturally Yourshoz. Habár a fenti The Balm volt az első komolyabb palettám, emocionális alapon hozzám kötöm a sminkszenvedélyem kezdetét, a mai napig emlékszem az örömre, amikor megérkezett a csomag (szép, napsütéses délután volt), ez volt az első rendelésem külföldről és egyben a Beauty Bayről. Szép barátság kezdete volt a palettákkal és a nethuszárkodással.
A mai napig rendszeresen használom, annak ellenére, hogy divat fitymálni a márkát, szerintem teljesen jó a minősége, a fekete is puha, szépen eldolgozható.
10.Melyik az a palettád, ami szerinted megérdemli a körülötte lévő hype-ot?
Néhány kivételtől eltekintve az összes. Anno rettenesen szkeptikus voltam a JSC palettákkal, a Hudákkal, de basszus, tényleg jók. Nagyon-nagyon jók.
11.Melyik az a palettád, ami szerinted nem érdemli meg a körülötte lévő hype-ot?
Nemigen van ilyen. Szép dolog vagy sem, sokakhoz hasonlóan én is a beauty körökben ismertebb márkák kínálatából válogatok, mostanában igyekszem néhány kisebb indie márkát is megismerni (a lelkes felfedezést nagyban gátolja a magas szállítási költség).
Ill. nem tudom, a Morphe 35M Boss paletta körül mekkora a hype, abszolút használható darab, de nem annyira jó, mint amennyire sokan odáig vannak ezért a márkáért (persze lehet, hogy a többi palettájuk pigmentáltabb).
13.Melyik palettát használtad életed során a legtöbbet?
Néhány éve kezdődött nálam a permanens sminkőrület, olyan régi darabjaim nincsenek, de az említett The Balm és Zoeva, valamint a Nabla Soul Blooming már láthatóan magán viseli a használat nyomait.
14.Melyik paletta érdemelne több figyelmet?
Amit nem értek, az az ABH Subculture-t övező hisztérikus lejárató kampány. Igen, porol, mint az istennyila, de az ilyen mértékű pigmentáltságnak ez az ára. Egyik palettám se tud ekkora színintenzitást produkálni, pedig van egy pár (vagy inkább nagyon sok). Szóval ő nem annyira több figyelmet, mint inkább azt érdemli meg, hogy tisztára mossák a nevét.
Végre valaki, aki nem isteníti a Zoeva palettákat. Nekem a Cocoa Blend volt meg, óriásit csalódtam, nagyon nem tudtam mit kezdeni a formulával, annyira kemény volt. El is adtam. Palettát soha nem vennék többet Zoevától.
Paletta kérdőív
1.Melyik a legújabb palettád?
Viseart Grand Pro Vol2, 30 szin, hat kulonbozo finish, nulla mattsag.
2.Melyik a legrégebbi palettád?
'92-ben vasaroltam az elso CoastalScent 12 vagy 15 szinu palettamat egy merfoldkore az eletemben, de mar nincs velem. A jlegregebbi a fiok lako paletta egy hat szinu fenyes barnakbol allo picurka, amirol lekopott a felirat. Ezt 2008 kornyeken vasaroltam. A szinek nagyon fenyesek, mar-mar foil hatasuak es fel van mentve a szelektalasok alol. (A minosege nem uti meg a mai lecet.)
3.Melyik a legdrágább palettád?
Az utoljara vasarolt Viseart es Natasha Denona Goldja, kez a kezben.
4.Melyik a legolcsóbb palettád? (Bolti ár.)
The Beauty WorX Fairy Dust es Mermaid Dream negyes palettaja (outletben vettem £2-re learazva) es a Tarte Sex Kittenje (outletben £3). A Fairy Dust minosegben egy szinten lebeg az altalam probalt Charlotte Tilbury quattrokkal.
5.Melyik palettádat használod legtöbbet a mindennapokban?
Viseart Neutral Mattes, amivel allergiabiztos szemsminket lehet osszedobni nehany satirozo mozdulattal.
6.Melyik a legszínesebb palettád?
Jeffree Star Jawbreakere.
7.Melyik a legkisebb palettád?
Suqqu 03 Aoruri, ami nevjegykartya nagysagu es egy cm vastagsagu, elegans fenyes fekete muanyag hazban, barsony tokkal.
8.Melyik a legnagyobb palettád?
Jeffree Star Blue Blood.
9.Melyik palettához fűződik a legkedvesebb emléked?
Az ajandekba kapottakhoz.
10.Melyik az a palettád, ami szerinted megérdemli a körülötte lévő hype-ot?
Natasha Denona Gold palettaja. Nagyok a panek, lagyan satirozhatoak a mattok, szikrazoak a mikroglitteres topperek, az arany foiled maga a folyekony arany. Nincs benne sok variacio, de minden elkeszitett smink mukodik. Meg a nem alkalmiak is.
11.Melyik az a palettád, ami szerinted nem érdemli meg a körülötte lévő hype-ot?
A Suqquban csalodtam nagyot, ami egy magasra pozicionalt professzionalis japan marka. Ugy erzem, belenyultam a szennyeskosarukba. A paletta harom szinebol a hideg, kicsit kekbe hajlo fenyes feher szin teljesen hasznavehetetlen, a malyva es az acelkek ovatos satirozas ellenere is szurke egyvelegge all ossze a szemhejon.
13.Melyik palettát használtad életed során a legtöbbet?
Nehez kerdes. Az ABH Soft Glam palettaja benne van a kethetente frissulo korforgasban, utazashoz egy 6 szinbol allo L.O.V-ot viszek magammal. De megesik, hogy napokig ra se nezek a festekeimre.
14.Melyik paletta érdemelne több figyelmet?
Too Faced Gingerbread palettaja. Nagyon tetszik, kivalo minoseg megis ritkan veszem elo.
Sok Zoeva-nak tetszik a színösszeállítása, nagyon kis gusztusos, de nekem nagy csalódás volt. Annyira sokan istenítik, vártam a hiperszuper minőséget, de rajtam pont ugyanolyan pigmentáltságban, mint majdnem bármelyik másik Revolution palettám. Tartósságban sem különböznek. De lehet rajtam működik túl sokféle paletta és ezért nem értem a hype-ot. Nem rosszak egyáltalán, inkább csak többet vártam.
Nekem semmi sem áll meg bombabiztosan a szememen, elég sok primert kipróbáltam pedig. Biztosan az az oka, hogy nagyon sok mindent kenek az arcomra, esszencia, ampulla, krém, fényvédő…És vmennyire ezek megülnek a bőrömön, és sztem ezen csúszik el a szemsminkem is. De nekem a ránctalanság fontosabb, mint a tartós smink. Zoeva szemhéjpúder palettája tényleg hatalmas csalódás volt…Azt a formulát egy életre nem felejtem el…Nagyon kemény…
A hypehoz képest nekem is csalódás volt a Zoeva paletták minősége. Először a pasztell palettájukat vettem meg, már nem is emlékszem a nevére, bocsi. Egyszer használtam és nagyon nem működött rajtam. Hamar eladtam.
Később megláttam az Opulence palettájukat és nagyon tetszett, megvettem. Ez már sokkal jobb, szépek a színek, könnyű vele dolgozni. Ezt nem bántam meg, meg is tartottam és még mindig szeretem. Több Zoeva palettát viszont nem hiszem, hogy valaha fogok venni. A szemceruza amit vettem tőlük viszont nagyon jó. Talán a legjobb szemceruzám. Ha olyanok lennének a szemfestékeik egy szavam nem lenne.
Én sem a Zoeva-t utálom, mint márkát, mert pl most megvettem tőlük a 102 Silk Finish ecsetet és eldobom az agyam, annyira imádom, azóta nem is használtam mást alapozásra, nagyon megéri az árát. Nekem a Rose Golden és az Aristo paletta van meg, az előbbi elég snassz, ugyanolyan színek tömkelege, két szürke mattal a palettában, ráadásul nem is olyanok a szemhéjon felkenve, mint a pan-ben. Nem is az a káprázatos csillogó, csak olyan meh.
Az Aristo már sokkal jobb, a színösszeállítás és a matt-shimmer arány is sokkal jobb, de nem az az eldobom az agyam minőség sajnos.
A Zoeva ecseteket én is nagyon szeretem. Könnyű rendelni, nem kell a vám miatt a körmömet rágni, max. egy hét alatt pedig itt is van a cucc. A paletták azonban tényleg hagynak kívánnivalókat maguk után, de azért nem is tízen…ezer forintba kerülnek. Illetve nem mindig és nem mindenkinek van szüksége ABH pigmentáltságra a szemsminkjének az elkészítéséhez. Szerintem, a paletták között is hatalmas minőségbeli különbségek vannak. Nekem az Offline volt tőle az első, aztán követte a többi. Sajnos én mindig bedőlök a Zoeva marketingjének.
Nekem a Smokey paletta van meg @whitemerci kollegina jóvoltából. Elsőre én is meglepődtem, tényleg kemény a formula, nem agyonpigmentált, de azért annyira nem is tartom szörnyűnek. Pont emiatt teljesen más vele dolgozni, mint egy Colourpoppal, vagy ABH-val, vagy bármi mással. Összehasonlítva a drogériás kínálattal szerintem még mindig sokkal jobb ár-érték arányban. Mindenesetre más palettát nem hiszem, hogy veszek tőlük, bármilyen kívánatosak is. Zoeva esetén kivételesen tök jól döntöttem, hogy a Smokey-t szereztem be, és nem másik népszerű palettájukat. A gyűjteményemben egyedülállóak a színei, ezáltal pótolhatatlan. Valószínűleg, ha egy másik palettát választok, amit ki tudnék az itthoni készletemből másik palettákból rakni, nem ez lenne a véleményem.
Az ecsetek nagyon birizgálják a fantáziám, előbb-utóbb kell egy készletet beszereznem.
A Juvia márka termêkei hogy tetszenek nektek? :).
Brutál pigmentáció (legpigmentáltabb palettáim), ez mindent elmond. 2 palettám van, mostanában ritkán veszem elő őket: a Magic Mini és a Saharan II. Néha gondolkodom, amennyit nem használom őket, hogy eladjam, legalább az egyiket (A Saharant használom kevesebbet, kb 2 színt szeretek benne, de nem pótolhatatlan.) A színek picit csalókák a panben látottakhoz képest. A mattok nagyon nagyon óvatos ecsetkezelést igényelnek, nem könnyű eldolgozni, könnyen foltos marad, de ez a tényleg brutális pigmentáció miatt van. Az én tapasztalatom szerint a mattok között nagy különbség van: van amelyik könnyebben kezelhető, van amelyik már swatcholásnál is foltos. Szerintem tőlük a minél színesebb, vagy minél csilivilibb palettákat érdemes venni, mert tényleg egyedülállóan szépek és pigmentáltak a színek. A barnák már a képeken is elég meleg színűek - magyaroknak nagy %-ban hideg színtípusként inkább semleges, vagy hideg tónusú barnák állnak jól. Ha beírod a keresőbe, hogy JP, vagy juvias, biztosan találsz még itt ódákat a palettáikról, én is a fórumtagok hatására neveztem be rá kb. egy évvel ezelőtt.
Van egy pár JP palettám és eszméletlen pigmentáltak a színek és hatalmasak a pan-ek. Az egyetlen, amit nem szeretek bennük, hogy nagyon nehéz csak abból a palettából sminkelni, vagy nagyon el kell eresztened a fantáziádat, hogy passzoljon minden.
Én is így gondolom. Nekem a Naturally Yours van meg, és ha szolid sminket készítek, vagy alapszínekre van szükségem, vagy nagyon sietek, akkor ezt veszem elő, de gyakorló palettának is örülök, hogy ezt választottam, mert bátran lehet vele “pacsmagolni”, megtanulni a finom mozdulatokat, mert egy erőteljesebb felvitelnél se lesz katasztrofális az eredmény.
Az ecsetek beszerzését se bántam meg, mondjuk nincs sok drága ecsetem.
Két palettám volt tőlük. Párszor használtam őket, aztán eladtam. Jó minőségűek és a pigmentaltsaguk valóban nagyon jó. Ajánlom őket.
Már régóta nézegettem a KIKO mono szemhéjpúdereit, konkrétan ezt fajtát:
https://kremmania.hu/kremek/kiko-water-eyeshadow
Aztán múlt héten ingyenes szállítás volt náluk, hát gyorsan rendeltem is tőlük 3 db-ot. Annyira megörültem az ingyen szállításnak, hogy a rendelés leadása után kezdtem csak el videos swatch-okat nézegetni. Jól el is keseredtem, mert a videok alapján úgy tűnt, hogy eléggé mellényúltam a színekkel. Nagy meglepetésemre szinte 1 hét alatt ma ide is ért a küldemény. Mivel nem voltam otthon, a futár elhozta a munkahelyemre, így otthon is el tudom sumákolni.
Görcsbe szorult gyomorral nyitogattam ki a dobozkákat, amikhez az olló hegyét is muszáj volt bevetnem, mert a körmömmel nem boldogultam.
Én ilyen gyönyörűséges szemhéjpúdereket még nem láttam! Egy aranyban irizáló lazacos hússzín (Flamingo Pink), egy önmagában fénylő türkiz zöld és egy pezsgőszínű-óarany. Nem tudom, mikor lesz módom lefényképezni őket, de minden várakozásomat felülmúlták. Ha a szemhéjamon is ilyen szépen fognak mutatni, akkor nagyon boldog leszek!
Nagyon várjuk a fotókat. A Flamingo Pinkre vagyok leginkább kíváncsi. Nekem a Kiko esdig még soha nem okozott csalódást (pirosító, rúzs és szemhéjstick van tőlük a kollekciómban)
Én nagyon szeretem a palettáikat van/volt több is a kollekciómban: Zulu, The Warrior, The Tribe (ezeket eladtam mert nem passzoltak hozzám a színek)
Ami még megvan: Masqerade, Magic, The Douce
Gyönyörűséges színek, hatalmas mennyiség, nagyon változatos sminkeket lehet velük kreálni. Én leginkább a világosabb matt színeket meg hidegebb tónusokat hiányolom de ezek az én preferenciáim.
Sziasztok! Be is jelentkezek egy ABH Norvina vol. 3 minivel