Szemhéjfestékek és paletták- minden ami "szemre való"

Paletta TAG

Mostanában több ilyen videóba is belefutottam, gondoltam csinálhatnánk mi is egy ilyet.
A kérdések Szabó Luca videója alapján:

Hajrá, csajok! Kezdem is. :slight_smile:

1. Melyik a legújabb palettád?
    Jeffree Star - Blood Lust

2. Melyik a legrégebbi palettád?
    Makeup Revolution - Iconic 3

3. Melyik a legdrágább palettád?
    Talán a Huda Beauty - Mercury Retrograde azt hiszem.

4. Melyik a legolcsóbb palettád?
    Alverde - Quattro paletta bár ritkán használom, de még megvan. :slight_smile: Egy barnás variáció.

5. Melyik palettádat használod legtöbbet a mindennapokban?
    Háát, ez nagyon nehéz kérdés, mert ugye sok van, és próbálom váltogatni is.
    Talán a Nabla - Dreamy.

6. Melyik a legszínesebb palettád?
    Ez viszont egészen egyértelmű :smiley:
    Jeffree Star - Jawbreaker

7. Melyik a legkisebb palettád?
    Talán ez a cuki kis Pupa Vamp 4-es

8. Melyik a legnagyobb palettád?
    Morphe 39A Dare to create

9. Melyik palettához fűződik a legkedvesebb emléked?
    Anastasia Beverly Hills - Soft Glam
    Krémmániás szülinapi játékon nyertem, ráadásul az erről szóló e-mailt éppen egy kis olasz kávézóban olvastam el. Valahányszor kézbe veszem, mindig eszembe jut az a nap, és a kis tér a színes házakkal, a tenger sós levegője. :heart_eyes:

10. Melyik az a palettád, ami szerinted megérdemli a körülötte lévő hype-ot?
    Jeffree összes :smiley:

11. Melyik az a palettád, ami szerinted nem érdemli meg a körülötte lévő hype-ot?
    Hogy menniyre hype, azt nem tudom, mindenesetre a The Balm - Nude beach számomra csalódás.
    Másik a Natasha Denona - Mini Sunset sajnos az én szemhéjamon egyáltalán nem tartós.

12. Mutasd meg a kedvenc palettádat az egyik kedvenc márkádtól!
    Sokat gondolkodtam rajta, hogy kell-e nekem, de szerencsére megrendeltem még mielőtt kivonták volna, és imádom: Jeffree Star - Alien
    IMG_20200522_210043

13. Melyik palettát használtad életed során a legtöbbet?
    Too Faced - Tickled Peach
    Már csak azért is, mert nagyon sokszor az ebben lévő tükörben sminkelek. :smiley: És a benne lévő matt csontszínt rengeteget használom, de a többi szín is nagyon klassz.

14. Melyik paletta érdemelne több figyelmet?
    Egyértelműen a GA-DE paletták amiket nagyon jó áron lehet megvenni a Marionnaudban (főleg akciókor), és egészen klassz minőség.

Válaszoljatok ti is! :blush:

11 Likes

hát ennek holnap neki kell álni…

1 Likes
  1. Melyik a legújabb palettád? :smiley:
    -Nabla Soul Blouming. :heart:

2.Melyik a legrégebbi palettád?
-Essence Sydney paletta :orange_heart:

3.Melyik a legdrágább palettád?
Nabla Dreamyt írom ide :D. :yellow_heart:

4.Melyik a legolcsóbb palettád? (Bolti ár.)
Essence Million nude face :green_heart:

5.Melyik palettádat használod legtöbbet a mindennapokban?
Most a Nabla Seoul Bloomingot, előtte egy Revolution ion? Palettát. :blue_heart:

6.Melyik a legszínesebb palettád?
Talán az Essence disney belle paletta.:purple_heart:

7.Melyik a legkisebb palettád?
Essence Million nude face :brown_heart:

8.Melyik a legnagyobb palettád?
Essence disney belle paletta. :heart:

9.Melyik palettához fűződik a legkedvesebb emléked?
Sokhoz, az első palettámhoz az Essence Sydneyhez, és most a Soul Bloominghoz, már majdnem egy éve vágytam rá :D. :orange_heart:

10.Melyik az a palettád, ami szerinted megérdemli a körülötte lévő hype-ot?
Nabla Soul Blooming, Essence HoHoHo paletta. :yellow_heart:

11.Melyik az a palettád, ami szerinted nem érdemli meg a körülötte lévő hype-ot?
Talán a Revolution Sophx paletta. Mondjuk nem tudom mennyire volt hypolva. :green_heart:

13.Melyik palettát használtad életed során a legtöbbet?
Essence Million nude face. :purple_heart:

Melyik paletta érdemelne több figyelmet?
Komolyan mondom az Essence Sydney paletta :heart:, a színei nagyon jól illenek hozzám, jól sikerült kis darab ez. :heart:

4 Likes
    Egy Lethal Cosmetics egyedi paletta.

2. Melyik a legrégebbi palettád?
    Viseart Minx.

3. Melyik a legdrágább palettád?
    Ha a vámot is számolom, akkor a jelenlegiek közül a Sydney Grace Enduring Love.

4. Melyik a legolcsóbb palettád?
    A Makeup Geek Vivacious. Talán 6 dollár volt akciósan ingyen szállítással? :smiley:

5. Melyik palettádat használod legtöbbet a mindennapokban?
    Ez nehéz kérdés, mert mostanában igazából egyiket se. De talán a Viseart Minxet használtam a legtöbbször átlagos hétköznapon.

6. Melyik a legszínesebb palettád?
    Színek…? Az meg mi? :face_with_raised_eyebrow:
    BH Cosmetics Beautiful in Bercelona. Fel is raktam eladásra… :rofl: :frowning_face:

7. Melyik a legkisebb palettád?
    Viseart Minx.

8. Melyik a legnagyobb palettád?
    Ki nem állhatom a nagy palettákat. A legnagyobb egy Makeup Geek monokból álló nagy Z paletta. Ha premade paletta, akkor a BH Beautiful in Barelona.

9. Melyik palettához fűződik a legkedvesebb emléked?
    A Dose of Colors Desi X Katy. Az első paletta, amit azért vettem meg, mert szerettem volna támogatni a márkát és az együttműködő youtubereket. A csomag kedves köszönő üzenetet tartalmazó képeslappal érkezett. Ez volt az első komolyabb rendelésem egy márka honlapjáról (addig csak a Beauty Bayről rendeltem). Nagy meglepetés volt a szép prezentáció. (Azóta rájöttem, hogy az indie márkák szeretnek ilyen kis személyességet csempészni a rendelésekbe. Szóval nem egyedi, de attól még jól esett. :smiley:)

10. Melyik az a palettád, ami szerinted megérdemli a körülötte lévő hype-ot?
    Nem mondanám, hogy nagy hype lenne körülötte, de a Dominique Cosmetics Latte palettája szerintem iszonyatosan jó.

11. Melyik az a palettád, ami szerinted nem érdemli meg a körülötte lévő hype-ot?
    Nabla Cutie Nude.

12. Mutasd meg a kedvenc palettádat az egyik kedvenc márkádtól!
    Ha azt nézem, melyik márkából van a legtöbb festék otthon, akkor a Makeup Geek nyer. Ha premade paletta, akkor a Colourpop. Szerintem mindkét márka nagyon jó minőségű termékeket gyárt. Így nagyjából bármelyik palettájuk jó választás.

13. Melyik palettát használtad életed során a legtöbbet?
    Viseart Minx.

14. Melyik paletta érdemelne több figyelmet?
    Tőlem? A Viseart Neutral Mattes. Nagyon szeretem, de szinte sosem veszem elő, pedig tökéletes a minősége.
    Mástól? A Dominique Cosmetics Latte paletta.

5 Likes

Miért olyan jó a Latte paletta? Pigmentáció, színek, stb.?..

1 Likes

Akkorát nevettem! :joy:
Ez nagyon aranyos!

4 Likes

Paletta @Anheszenamon -nak:
https://www.instagram.com/p/CAgtvyinl9X/

2 Likes

Ez meseszép! Nagyon ismersz, ez a paletta tényleg 100%-ban én vagyok :heart_eyes::star_struck::art:

3 Likes

Csak ebbe úgy vannak monók összegyűjtögetve, nem kész paletta. Mondjuk, nem lehetetlen összerakni.

2 Likes

A paletta matt árnyalatai nagyon pigmentáltak, ugyan kicsit porolnak, de elég könnyű dolgozni velük. (Állítólag hasonlóak az ABH mattjaihoz. De nekem a Jackie Aina paletta van csak meg, az pedig nem porol különösebben.) A fényesek kellően látványosak, de nem olyanok, amik kihoznák a béketűréséből a szomszédot.
Ami szerintem viszont igazán nélkülözhetetlenné teszi számomra, az a színösszeállítás. Olivás a bőrtónusom, amin a hagyományos nude paletták bézs és barna árnyalatai (pl. UD Naked) piszkosszürkésnek tűnnek. Ebben a palettában viszont ezek a színek kissé sárgás beütésűek, élettel teliek. A fényesek visszafogott színűek, és jól kiegyensúlyozzák a mattok alap tónusát. A “színek” (lila és zöld) kellően pigmentáltak, de jól beépíthetők még olyan nyuszik számára is, mint én. (Oké, főleg az alsó pillasorhoz. :stuck_out_tongue_winking_eye: )
A Latte egy árban van a nagy márkák hasonló palettáival, de ehhez képest sok benne az anyag (17 gr). Ezért sajnálom, hogy kevesen ismerik.

1 Likes

Köszi az alapos leírást.:slight_smile: Nézegettem már ezt a palettát, de hát annyi van…
Érdekes, hogy a Jackie Aina nem porol annyira (én is ezt tapasztaltam), mint a korábbi ABH paletták, mondjuk, nem a pigmentáció rovására.:slight_smile:
Olyan szépek a színeid, nagyon tetszik a bőrtónusod is!

Kitöltöttem én is a paletta taget.

A Pat McGrath Eye Ecstasy: Sublime

Avon 8 in 1 the metallics. Ma már eszembe sem jutna megvenni. Anno is nagy csalódás volt.

Talán a Too faced Sweet peach volt amit a legdrágábban vettem.

Essence all about greys. Km boxban volt, de mindenképp ez a legolcsóbb.

Lime Crime Venus XL 2

Lime Crime szülinapi palettája

Lime Crime Venus XS

Méretre mindenképp az Urban Decay Game of Thrones paletta, de ha a festék mennyiségét nézem akkor a Lime Crime Venus XL palettáim nyerik a versenyt.

Tulajdonképpen egyikhez sem fűz emlék és mégis mindegyik különleges számomra. Talán a Lime Crime Venus 1, mivel akkor találkoztam először a márka formulájával és szerettem bele.

Az összes :smiley: Komolyan nem tudok választani.

11.Melyik az a palettád, ami szerinted nem érdemli meg a körülötte lévő hype-ot?
A velem nem kompatibilis darabokat eladtam, szóval ilyet már nem tudok mondani.

Too Faced Sweet peach

1. Melyik paletta érdemelne több figyelmet?
    Tőlem az összes. Annyian vannak, hogy nem tudom őket annyira kihasználni amennyire érdemelnék, de igyekszem.
    A világtól pedig mindegyik megkapta a kellő figyelmet.
8 Likes

Melyik a legújabb palettád?
Technic Gothica. Nem nude, nem is durván élénk, de a nevével ellentétben nem is túl gót, inkább ilyen sötét pasztellek. Plusz pár fényes szín :smiley: mondjuk nem kezdőknek való, mert sokáig tart szépen elsatírozni.

Melyik a legrégebbi palettád?
Catrice Genderless trió. Kicsit ez kakukkgyerekem, mert kb ugyanannyit használom arcra (bár akkor kell a bronzer is), szemöldökre meg szemre, de szerintem a koncepcióba belefér.

Melyik a legdrágább palettád?
Occsójános vagyok, nincsenek igazán drága palettáim :smiley: Talán a Nyx nagy glitter palettája volt a legdrágább (bár tervben van a Rude Cosmetics lufisa, ami életem eddigi legdrágább palettája lesz ha megveszem…)

Melyik a legolcsóbb palettád? (Bolti ár.)
Hű. Minden palettám olcsónak számít… Van két Lovely minipalettám, de otthonhagytam őket, szerintem azok most nem számítanak… Talán a zöld w7 vivid :smiley:

Melyik palettádat használod legtöbbet a mindennapokban?
essence never give up your daydream. vagy a catrice genderless.

Melyik a legszínesebb palettád?
smashbox covershot bold! van a technic gothica, amiben több szín van, de ez a legszínesebb :smiley: (már ha meg nem veszem a fent említett lufisat :smiley: )

Melyik a legkisebb palettád?
vagy a smashbox bold, vagy a catrice exotic traveller (amiből jó eséllyel jönni fog még egy vagy kettő más szín). nézőpont kérdése, melyik a kisebb

Melyik a legnagyobb palettád?
megintcsak nézőpont kérdése… az essence daydream vagy a technic gothica

Melyik palettához fűződik a legkedvesebb emléked?
anyutól kaptam egy kínais 12 színű palettát, amiből kicseréltem a két kék színt pirosakra. most füstös szürkék, semleges barnák és pirosak lakják

Melyik az a palettád, ami szerinted megérdemli a körülötte lévő hype-ot?
emlékeztek még a rdel young unikornisos palettájára? nem tudom volt-e körülötte kimondott hájp, de én imádom.

Melyik az a palettád, ami szerinted nem érdemli meg a körülötte lévő hype-ot?
na ez már nincs meg. az i heart revolution valamelyik korai csokis palettája volt. nem szerettem meg…

Melyik palettát használtad életed során a legtöbbet?
jaj nekem… hát kutya legyek ha emlékszem :smiley: volt egy nagyon-nagyon régi full matt Catrice négyes, egy korallos színnel meg három semleges tónussal. évekig a mindenem volt (egy szintén catrice, “fancy a coppa tea” fantázianevű monóval kiegészítve), aztán elvesztettem :smiley:

Melyik paletta érdemelne több figyelmet?
A Syzygy Comet Crush paletta. Tudtommal már nem kapható (hacsak nincs még egy-kettő amazonon), viszint ha jól emlékszem, ez még a multichrome hype előtt jött ki, de nem kapták fel akkor sem (jó, hát lehet hogy nagyon indie márka, de akkor is: gyönyörű, jó minőségű és olcsó, whats not to love? :smiley: )

6 Likes

Zsibin eladók ezek, hátha valaki feni rájuk a fogát:
https://kremmania.hu/elado/cassie25-jeffree-star-jawbreaker-palette
https://kremmania.hu/elado/cassie25-jeffree-star-cosmetics-mini-breaker-palette
https://kremmania.hu/elado/vivi22j-17-000ft—uj-abh-norvina-paletta-6cb4e7ae-579a-4b1c-bb11-ee2b356f2700
Az árak nem tudom mennyire jók

2 Likes

1.Melyik a legújabb palettád?
Venus XL II

Sleek Au Naturel

Venus XL II

Vintage Bouquet In The Nude

Colourpop Give It To Me Straight

Colourpop The Zodiac

Sleek Au Naturel

Venus XL II (De ha nem adtam volna el, akkor a Morphe x Jaclyn Hill lenne itt :smiley:)

Zoeva Cocoa Blend, amit a Plaisir Box részeként kaptam barátomtól névnapomra, így végül is mindhárom benne lévő palettáról ez jut eszembe, de a Cocoa Blend a kedvencem közülük.

Colourpop GITMS, már ha lehet azt mondani, hogy hype van/volt körülötte :smiley:

Amik nem tetszettek, azokat eladtam, így most nem tudok erre konkrét példát írni.

Ha arcpaletta is játszik, akkor Revolution Ultra Contour paletta, ha nem, akkor Sleek Au Naturel.

14.Melyik paletta érdemelne több figyelmet?
Majdnem mindegyik, mert kevesebbet használom őket, mint szeretném.

3 Likes

1.Melyik a legújabb palettád?
Too Faced Peachy Mattes (igazából a Juvia’s Place Nubian 3 Coral - annyira új, hogy még nálam sincs. A munkahelyen van már 2 hónapja, de nem mehetek be érte)

Essence In Love With Rose

Anastasia Beverly Hills Carli Bybel paletta

Essence In Love With Rose

Igyekszem egyforma figyelmet szentelni nekik, de talán a CP Going Coconuts, amit többet használtam mostanában

Makeup Obsession Dream with Vision

Tarte tartelette flirt

A BYOP palettám.

Egyikhez sem fűz semmilyen emlék, mindegyiket magamnak vettem.

ABH Carli Bybel, bár sokan ezt pont nem szeretik, de szerintem szuper.

Zoeva Rose Golden vagy Aristo, szerintem elég alap mindkettő, nem jobb számomra, mint egy Revolution.

Essence In Love with Rose vagy Revolution Jewel Collection Opulent

14.Melyik paletta érdemelne több figyelmet?
Makeup Obsession Dream with Vision. Nem csak tőlem érdemelne többet, de másoktól is :smiley:

7 Likes

Áá, micsoda KM-kín… közel a csomag, és mégis távol.

3 Likes

Igen, és ráadásul nem csak ez a csomag, van még Makeup Geek, Ebay-es koreai rendelés, Lookfantastic box… Bárcsak bemehetnék a postáért legalább :smiley:

3 Likes

Igen-igen! :grinning:
De milyen jó lesz majd talizni!

1 Likes

Miért nem mehetsz be?
Nálunk is home office van, de havi egyszer bemegyek.