@Puszedli83, én eddig az összes dolgot amit láttam Notinon, mindig sokkal drágábban láttam mint máshol, régen azt hittem itt jobb áron lehet beszerezni cuccokat . Viszont rengeteg elérhetetlen, külföldi cuccot láttam itt.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket/tanácsotokat kérni szemhéjpúder paletta ügyben.
Mostanában szelektáltam ki jópár palettámat (Sleek, Revolution, H&M) és szeretnék beinvesztálni valami jó minőségű termékbe (többes szám is szóba jöhet ).
A mostani trendi Szahara inspirálta meleg színek nekem nem működnek, amit szeretek és rendszeresen használok, az az Estee Lauder Sultry Nudes paletta, a Chanel Ombre Premiere krémes szemhéjfestéke Patine Bronze színben, meg az Armani Eye Tint 9-es és 46-os árnyalata.
(Tudom, ezek mellett igazából teljesen szükségtelen bármilyen további beszerzés, az ember lánya ezekkel is simán el lehet élete végéig, de 1.) mind tudjuk, hogy az ember lánya nem így működik , 2.) szeretném azért egy kicsit bővíteni a színválasztékot.)
Nem is feltétlenül a szín a lényeg (bár rajongok az arany-taupe árnyalatokért és hűvösebb földszínekért), hanem a minőség. Az a benyomásom (de javítsatok ki, ha tévedek), hogy amit idehaza Douglasban meg Marionnaudban lehet kapni high-end termékeket, azok szemhéjfesték témában elképzelhető, hogy nincsenek annyira topon az áruk ellenére.
Nektek mi az eddigi tapasztalatotok? Ha a legjobbat keresem minőségben, azzal a felkiáltással, hogy inkább kevesebbet de jót, akkor mit javasolnátok? A fejemben ezek vannak meg: Natasha Denona, Huda Beauty, Anastasia Beverly Hills, Colourpop (?), Hourglass.
Ezek közül és ezeken túl (mert biztos nem ismerek minden márkát), Ti melyik mellett tennétek le a voksotokat?
(Külföldi rendelés nem gond.)
Köszönök előre is minden hozzászólást!
(Szerk: most jutott eszembe, hogy Lime Crime és Jeffree Star kizárva. Ez az én dilim, de ők egyszerűen nem…)
Colourpopot bátran javaslom, nekem még a Too Faced ugrott be, mint lehetőség.
Tényleg a Too Face-t el is felejtettem, pedig fejben megvan. Köszönöm!
Nekem tetszik a Huda minősége, az ABH az egyik kedvencem (Sultry esetleg?), a Nablát is imádom (de palettában nem nagyon, csak monókban fogsz találni ilyen színeket). A Colourpopot is szeretem (Going Coconuts paletta?), a kedvenc szemfesték gyártómat nem írom le, mert most látom, hogy szerkesztetted a kommented.
Milyen színekkel szeretnél ismerkedni egyébként?
Köszönöm a választ!
Az ABH Sultry nagyon tetszik, csak az a bajom, hogy szinte teljesen olyan, mint az Estee Lauder Sultry Nudes palettám, és két ennyire hasonlót nem feltétlenül szeretnék most. (Iszonyat mennyiségű cuccot halmoztam fel, ami már lelkileg nyomasztott. Ezeket most nagyrészt elajándékoztam, ami már lejárt és érződött is rajta, azt kidobtam, és egy részét, ami minőség, de nem vált be itt KM-en adom el.)
A Going Coconuts szintén esélyes volt, de rájöttem, hogy túl sok benne a matt, az meg nem áll jól, nem áll kézre, nem szeretem.
Nablából már megvan minden, ami tetszett, azokat nem is adom.
Jó lenne egy olyan paletta, amiben van pár kék szín, meg esetleg néhány zöld.
Per pillanat ezeken tűnődöm nagyon:
https://www.natashadenona.com/mini_glam_palette
https://www.natashadenona.com/Eyeshadow28_green_brown?bsp=60095 (Ezt persze csak akkor, ha nyerek a lottón.)
https://www.douglasshop.hu/p/tom-ford-eye-quad-863988?fs=912176158&number=542917 (Nude Dip vagy Noir Fume, esetleg Honeymoon)
Viseart márka esetleg…?
https://kremmania.hu/elado/izar-keresem---estee-lauder-pure-color-envy-eye-and-cheek-palette---nudes-arnyalatban (Ez is tetszene, egy koreai lány blogján láttam róla gyönyörű fotókat…)
Jeffree vagy LC a kedvenced?
Ha megnézed a többi Essence, Catrice termék hasonló áron van, mint a drogériákban. Rejtély, hogy ezek a paletták mitől kerülnek ilyen sokba
Jeffree. Anno én is ódzkodtam tőle, de anbak, aki ilyen minőséget állít elő, felőlem 3 feje is lehet… nem rajongok a nehezen tárolhatóság miatt a kivitelezésükért, de a paletták színei utolérhetetlenek.
Hmm, kék meg zöld… majd gondolkodom.
Teljesen megértelek. Én inkább a földszínek felé húzok, és a kevésbé csillogós meg élénk dolgokat szeretem, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem tudom őket kezelni, meg a munkám is olyan, hogy 3 (ne adj’ isten különböző színű) fejjel nem járhatok , így ő a termékei miatt (is) kiesik. Most megnéztem a palettáit, de igen, jól gondoltam, talán palettánként egy olyan szín van, amit tudnék használni. Akkor meg minek?
Esetleg a Mini Controversy vagy az Androgyny jöhetne szóba… amúgy lesz idén nude palettája.
Oké, azért rajta tartom a szemem. Ezeket megnéztem, de túl intenzívek nekem, meg a színek sem annyira az én világom. Köszönöm szépen azért a tippeket!
A ColourPop, Juvia’s Place és az ABH palettáit tudom ajánlani.
Mi a baj a Lime Crime-al? Én megértem, ha nem szimpatikus valami miatt a márka, csak egy szimpla kérdés. Én imádom a palettáikat. Ezt ne vedd rábeszélésnek. Mindenki azzal sminkel amivel szeretne.
Szerintem a Colourpop ár-érték arányban jó vétel. Sok kis palettájuk van, így akár külön külön is lehet zöld és kék palettád.
A Viseart szerintem jó minőség, de a színválaszték azért nem sarkall nagyon kreativitásra. A Juvias Place is jó minőség,sok színnel és nem kevés grammnyi festékkel.
Ami nekem eszembe jutott még, az a Dominique Cosmetics. Sok olyan palettája van amiben neutrális árnyalatok mellett van egy-egy élénkebb szín. Például: https://www.beautybay.com/p/dominique-cosmetics/the-latte-palette/
De van kifejezetten színes is, kékekkel: https://www.beautybay.com/p/dominique-cosmetics/rustic-glam-eyeshadow-palette/
Tényleg, Juvia’s Place! Köszi, ez sem jutott eszembe!
Kb. 15 éve ment el tőlük a kedvem, amikor a Lime Crime még kis feltörekvő márka volt, a tulajdonos nő viselkedése a vevőivel meg kivívta jópár ember nemtetszését, az enyémet is. Akkor megfogadtam, hogy én tőlük semmit sem. (Tudom, hülye dolog ennyi ideig ragaszkodni egy negatív meggyőződéshez, de úgyis van még sok-sok hal a vízben rajtuk kívül.)
Ha csak tisztán objektíven a termékeik alapján akarom megítélni őket, akkor teljesen rendben vannak, de megint nem én vagyok a célközönség: intenzív színek, glitter, sok matt. Azt hiszem, az a baj, hogy én leginkább a szaténos szemhéjpúdereket szeretem, azok állnak jól, és azokkal tudok jól dolgozni. Manapság viszont pont a fentiek a divatosak és így nekem nehéz olyan palettát találnom, amit ki tudnék használni. Meg szeretem az ún. muddy színeket, amik nem olyan élénkek, nem tiszta színek, hanem kicsit földesek, kevésbé szaturáltak. Olyan posványosak, na.
Én a Too Faced-et szerettem volna utálni hasonló okokból, mert a tulajdonos, Jerrod Blandino viselkedésével és tetteivel nem értek egyet. De egyszerűen olyan csodás dolgokat csinálnak, hogy nem tudok rájuk nemet mondani
Én meg 1350 ft-ért vettem a Rossmannban (1500-kupon kedvezmény)
Igen, ez (is) egy örök dilemma: kell az a csudajó holmi, vagy legyek hű az elveimhez?
Eléggé fluid ez nálam, a LC és a Jeffree esetében sziklaszilárd vagyok, a többi képlékenyebb azért. Blandino-t meg az ügyeit nem követem túlzottan, csak morzsák jutottak el hozzám, és igazából még a személyét össze sem kötöttem eddig a márkával. Csak “az a kozmetikai márka CEO, akivel volt valami gebasz” szinten volt meg a fejemben.
Nehéz ügy, az biztos.
Pedig most pont a Viseart egyik palettájával szemezek (06 Paris Nude). Annyian dicsérték, és a színek döntő többsége tetszik is. A kreativitás nálam nem szempont annyira, azt kiélem másban, és főleg a munkám miatt a színes smink nem játszik. (Bevallom, nem is vágyom rá, meghagyom azoknak akiknek jól áll, meg jól érzik benne magukat, és csak messziről csodálom őket.)
A Colourpop-ot is megnézem, köszi!
Juvia’s sajnos szintén azokat a színeket gyártja, ami nekem nem pálya sajna.
Azt hiszem, nem fárasztok senkit a nyűglődésemmel, reménytelen eset vagyok: pont az tetszik, ami manapság nem divat, és nincs belőle nagy választék. Ami átlagos, nem feltűnő, nem kreatív, nem színes, nem csillogós…
Átadom a szót a következő témának.
Ha tetszenek a színek a világért nem beszélnélek le a Viseart palettákról! Csak úgy emlékeztem hogy színesebbet kerestél.
Személy szerint én főleg natúr árnyalatokkal szoktam dolgozni de például a Dominique Cosmetics Latte palettáiban a színeket élvezem beépíteni a sminkekbe. Kicsit olyan, mint a kihívás. Persze nagyrészt az alsó pilláknál köt ki, de legalább úgy érzem magam, hogy kirúgtam a hámból .