Szemhéjfestékek és paletták- minden ami "szemre való"

@anon27689852, igazad van, olvastam az olasz honlapjukon, hogy ez a Karaja márka egy bergamoi cég 1985 óta létező, elsősorban szalonok presztizs dekorkozmetikuma, itt nálunk (tudtommal) nincs is fizikai üzletük.

Én, a helyedben, bátran és nyugodt szívvel bemennék az egyik hozzád közeli (vagy a számodra szimpatikus) szalonjukba lecsekkolni a minőséget, a szinvilágait, és csak ezután rendelnék a magyar honlapjukról, ha vmi megnyerte a tetszésedet.
Nem hinném, hogy a szalonok tulajdonosai annyira bunkók lennének, hogy elutasitanák a kérésedet (itt nálunk ez elő nem fordulna), már csak azért is, mert elveszítenének egy potenciális klienst.

Az olasz honlapjukon rengeteg tutor filmecskében mutatják be az egyes kollekciójukat. A sok közül még csak egyet néztem meg: a Brow Bar Collection-t :ok_hand:, ami nagyon tetszett (ugyanis mostanában a szép, eszpresszív szemöldökre vagyok rákattanva; … a szemhéjfestés - úgy a fizikai adottságaim, mint a korom miatt :face_with_raised_eyebrow: - az utolsó helyre szorult).

Érdemes a Tutorial-t kinyitni (az olasz honlapon), kellemesen el lehet mazsolázni (elábrandozni és netán vásárlást is tervezni :wink:) a filmecskéken.

1 Likes

Árkád Müllerben ma volt mind a 4 Essence Disney paletta, és teszterek is mindhez. A látványuk továbbra is nagyon tetszetős, de a minőség szerintem nagyon gyatra :frowning: Illetve mind a 4 tartalmaz pár jobb minőségű színt (legalábbis ujjal, de ugye az csalóka), de a legtöbb vagy halovány, vagy olyan pergős csillámos, hogy szerintem kb. egész nap pereg az arc minden részére. Nagyon kár értük, a koncepció annyira jó pedig :frowning:

3 Likes

@anon46483502 A paletta kinézete valami csoda, úgy voltam vele, hogy mar ezért megéri, majd nézegetni. Nekem még sosem volt ilyen nagy tükrös palettám :D. A kék csillogó színt próbáltam, nagyon csodás szín, könnyű volt felvenni. A csillogósok pergése az Essence visszatérő problémája, engem nem zavar, letudom szedni az arcomról. A többi színt is szeretném majd kipróbálni, de akármi lesz nem bántam meg, hogy megvettem :D. Persze megértem, hogy ti nem veszitek meg :).

Engem csak felbosszantana sminkeléskor a rossz minőség, inkább kivárok egy szülinapot vagy évfordulót és beszerzek egy olyat, aminek kicsi vagy nulla a csalódási rátája :joy::joy: Nekem ez így jobban bevált. Régebben összevásároltam jópár rossz palettát, aztán amikor megvettem az első igazán jót, a régebbi nem jókat eladtam vagy odaadtam rokonnak, barátnőnek aki kifejezetten kérte. Nem vagyunk egyformák, ezt már kiveséztük itt nagyon sokszor, csak a külsejéért én sajnálok ennyi pénzt is ha egyszer sminkeléskor egyszerűen nem tudom használni :frowning: De akinek tetszik, hajrá, tényleg nem vagyunk egyformák, és ez jó mert csak így tud az ember eszmét cserélni arról, ki mit ajánl, aztán lehet dönteni kell-e az adott termék :slight_smile:

2 Likes

Annyi jutott eszembe még a paletta dologhoz, hogy vannak olyan termékek, amik valakinek beválnak, valakinek nem, de a minőség nem effektív rossz, csak nem mindenkinek válik be: Snapscara spirál, Catrice HD Liquid alapozó, XY rúzs, stb. stb. Ezekre max azt írom, hogy nekem nem vált be de örülök ha másnak igen. Viszont vannak olyan termékek, amik sajnos egyértelműen rosszak. Szép, de nem működik. Ezekről szeretek őszinte véleményt írni, mert hátha akik olvassák, ezáltal tiszta képet kapnak mert lehet úgy vannak vele hogy számít nekik ez a 3300 forint. Tehát ezért ne vegye senki magára az én termékre vonatkozó negatív véleményemet, csak próbálok mindig objektívet írni arról, ami tényleg minden használó szerint gyenge, max külsejét szeretik benne vagy ilyesmi :cherry_blossom:

6 Likes

Ebben abszolút igazad van! Pl. az általad is említett Snapscara. Nagyon sokan szeretitek, ha jól emlékszem @Kokapu dicsérte sokat, míg nekem egyáltalán nem vált be. Bőven vannak ilyen termékek. :slight_smile: De sajnos rossz termékek is vannak…

2 Likes

Ó igen, a Snapscara, IMÁDOM!
Most kell könnyes búcsút vennem az előzőtől, mert a felbontás utáni idejének is a végét járja, meg már látszik rajta, hogy kifogyóban is van.
Tegnap kibontottam egy L’Oreál Extatic paradise (vagy vmi ilyesmi a neve) spirált, ami talán szebb pillákat csinál, de már tegnap is délutánra feketés maszatolások voltak a felső szemhéjamon. Nekem az összes spirállal ez a bajom. Csak a Maybelline Snapscara nem maszatol össze, és a Clinique Lash Power, viszont ez utóbbi alig látszik a pilláimon…

Nekem a Maybelline Snapscara szó szerint megváltás.
Jövő héten venni is fogok Glamouron!

4 Likes

Nekem sem vált be a Snapscara, mert bár csodálatos pillákat csinál, de egy órán belül szürkére festi a szemem alatti területet :frowning: De sokaknak nem, szóval ez megosztó, egy próbát megér mert árban nem vészes szerintem.

Ez egyébként annyira érdekes, hogy mennyire különbözően viselkedik ugyanaz a spirál egy másik szemen… :astonished:

2 Likes

Igen, és ugyanez pl. rúzsoknál is, valakin tök tartós egy adott folyékony rúzs (azok szoktak megosztók lenni leginkább), van akin meg csúnyán, cafatosan kopik. Biztos bőrfüggő. Mennyire zsíros, száraz, milyen a ph, stb. A szemem alatt nekem majdnem minden spirál fog. Pedig nincs ám extrém zsíros bőröm, sőt. Sok összetevős ez a dolog.

Az alapozó meg aztán főleg tipikusan olyan, hogy mindenkinek más válik be. De az egyértelműen bőrfüggő, de az a jó, hogy most már aztán annyi féle sminkcucc van árfekvésben is nagy szórással, hogy tényleg csak türelem (és pénz) kérdése, hogy mindenki találjon megfelelőt.

1 Likes

Nekem is ugyanez a gondom a spirálokkal. A szemem alját fogja az összes, a kérdés csak az, hogy milyen gyorsan és mennyire. Nem lehet, hogy azért, mert hosszúak a pillák a felső pillasorban? Az enyémek elég hosszúak és akkor is fekete lesz a szemem alja, ha csak a felső sort festem, tehát csak onnan jöhet.

Nekem is hosszúak alul-felül, de attól ha jó a spirál festéke, nem szabadna kenődnie. De mindegy, vízállót kell használni :slight_smile: Csak abból nem találtam még tökéleteset.

A NYX Worth the Hype spirálja maaaaadjnem az. Egy kicsit ha dúsítana, egy kicsit ha még feketébb lenne, az nagyon jó lenne.

1 Likes

Sokan dícsérik, biztosan ki fogom próbálni! Most egy Wet ‘n’ wild Mega Slim darabot nyúzok, nem rossz. De azért ha picit melegem van, ő is foltot hagy. De hatásra imádom egyébként, árban is nagyon jó.

ehhez mit szóltok? egy abszolútkezdönek ajánlanátok (ez lennék én), vagy inkább mást? Igazából se pirosítóm, se bronzosítóm semmim sincs :smiley:

Én nem, 15 Euro, ennyiért kapsz Sleek palettát is. Szerintem várj meg pár videót (YouTube), hogy mások milyen véleménnyel vannak róla. A legtöbb német youtuber-kollaboráció gyenge lett, az egyikét jelenleg akciósak se viszik el a boltból (5-7 Euro). Talán Hatice Schmidt volt az egyetlen kivétel, esetleg Mrs. Bella palettái, de utóbbitól nem vettem semmit.

2 Likes

Nekem eddig az ilyen előre összerakott arcpaletták nem váltak be abból a szempontból, hogy kb 1-2 szín volt bennük ami a bőrtónusomhoz passzol, szerintem jobban jársz, ha külön-külön veszel olyat ami a saját tónusodhoz passzol. Én azt néztem hogy ez ráadásul teljesen új márka, amiről még életemben nem halottam, de ezek szerint azért mert német youtuber

2 Likes

A pirosítót, bronzosítót inkább külön-külön vedd meg, olyanokat, amiknek a színei illenek az arcodhoz. Az essence pirosítókról pl. már sok szó esett itt a fórumon is…

3 Likes

köszönöm hölgyek a tanácsokat! :slight_smile: :cherry_blossom:

Bronzosítóban is találni sok jó drogériás és barátságos árú terméket. Pl. @Anheszenamon -nak van Trend It Up-os bronzosítója is, ha jól emlékszem. Hatalmas mennyiség, ma is láttam még a DM polcain.

2 Likes