Ja és 5e alatt is meggondolom kell-e amit vennék.
Mennyire igazad van! Ezt érzem én is. A postán már tudják a nevemet, olyan gyakran megyek a cuccokért. Izgalmas nézegetni, hogy mit lehetne venni, de amint megérkezik, már nem is annyira érdekel. És már nem férek be a fiókba. Már odáig fajult a dolog, hogy reggel is első dolgom volt felnézni a zsibire, hogy miket árulnak. Meg lefekvéskor és napközben is. Más elfoglaltságot kell találnom magamnak, mert ez már nem egészséges dolog. Nagyon beszippantott ez a vásárlás mánia. Sokat gondolkodtam rajta, hogy ezzel vajon kompenzálni akarok valamit? Talán azt, hogy sokat híztam (15 kg-t) és ha már a testem nem néz ki jól, a fejem legyen szép? Nem tudom. De mindenesetre ezt most ezennel befejeztem. Sminkcuccoknak stop, arcápolási termék meg akkor jöhet, ha valami elfogyott, vagy fogyóban van. Glamour napokon is csak szempillaspirál jöhet, mert azt napi szinten használom.
Annyira mintha a saját gondolataimat olvasnám! Én akkor kezdtem a rendelgetést amikor itthon lettem terhesen. Lekötött, és jó volt érezni hogy nem süllyedek bele a macinacis kismamaságba. Oké most is imádom a sminkeket de muszáj volt határt szabnom magamnak mert férjem is kezdett kiakadni a mániámtól. Szóval elkezdtem eladni is, és kevesebbet shoppingolni, ezáltal balanszba kerültem Wishlistet írok a telómon és ha vásárolok pl. szülinapomkor tudom honnan vegyek ötletet Engem az ijesztett meg hogy amikor (tacaly tavasszal) vettem csak úgy 2 MAC rúzst, már természetesnek vettem és az egyiket napokig ki sem bontottam…holott amikor előtte vettem 6000-es rúzst akkor tök nagy boldogság volt és hetekig csak azt használtam. Na itt éreztem hogy ez nem mehet tovább így.
Most vettem 2 minike CP lippie sticket egy kedves fórumozótól (itt is köszi Eszter ) és úgy örültem mint majom a farkának tök jó érzés volt mert ritkán veszek már sminkcuccot “csak úgy”
Ugyanez a helyzet. Már terhesség előtt elkezdtem a vásárlást, de mióta itthon vagyok csak egyre durvább lett a helyzet. Aztán jött a fogadkozás, hogy ha lejár a Gyed és Gyest fogok kapni akkor majd úgysem vásárolok. Aha, persze nem. Az én férjemnek is feltűnt már a mániám, lassan kiszorul a fürdőszobából, és szóvá is teszi. 5 éve még nem volt egy szemhéjpúder palettám sem, most meg van, hogy egy hónap alatt 4-et veszek (és nem drogériásakat) Szóval be kellett látnom, hogy bajok vannak.
Érdekes, én meg pont a gyed/gyes alatt nem vettem magamnak semmit. De szó szerint semmit, még ruhát is csak turkálóból. Pedig megtehettük volna, a gyerek a legújabb H&M és C&A ruhákban parádézott.
Mikor visszamentem dolgozni, a nulláról kezdtem el először felruházni magam, aztán sminkelgetni. Viszont mostanra annyira megszerettem sminkelni, meg annyival jobb dolgok vannak (arcápolásban szintén), mint 15-20 éve, hogy szinte a hobbimmá nőtt.
Palettám nekem is túl sok van már, és még ebben a hónapban jön három (kettő Edit blogjáról és egy Isabelle-től), de ha ezek meglesznek, főleg a Lorac, akkor úgy érzem, most egy darabig megleszek. Pontosabban még egy kékes-zöldes paletta nem lenne rossz, de még ezzel nem tudtam dűlőre jutni. Szívem szerint megvenném a Jeffree Star palettát, de nem vagyok biztos benne, hogy kell-e nekem ennyi kék? Szerencsére már sold out egyelőre, úgyhogy van idő róla gondolkodni, teszteket nézni.
De pl. ma reggel azon gondolkodtam, hogy jövő héten nem veszek semmit a Glamour napok alkalmával, mert van mindenem. Egyedül primer lenne jó valami nagyon szuper, talán, ha járok Douglas közelében, akkor megnézem a Smashbox primereket, jókat hallottam róluk. De annyira nem vészes, egész jól elvagyok most a Catrice-vel, inkább csak jó lenne valami könnyedebb.
Az én férjem örül neki. Múltkor is megállt a fürdőszoba ajtajában, amikor éppen valami szérumot vittem fel, és mondta, hogy örül neki, hogy én foglalkozom magammal (nemsokkal korábban osztálytalálkozón volt, szerintem annak volt a hatása ). Meg pl. szereti nézni, amikor sminkelek.
KTeljesen ugyan ezt ereztem en is amikor felszedtem 15 kg-t… Szivembol szoltal.
Mindent meg akartam venni az arcomra, nem akartam elfogadni, hogy a testemmel van a baj. Kepes voltam meg pothajat is felrakatni mikor a sajatom is nagyon hossszu, nem voltam normalis. Rengeteg sminket felhalmoztam, ugye meseltem, hogy nekem ebben a nagy hazban mar semmi helyem sincs. Aztan eszbe kaptam, hogy ideje lesz elkezdeni eletmodot valtani…
epp testben epp lelek
Nekem is ismerős, amit írtok. Ha feszült vagyok (sajnos sokszor), akkor nagyobb késztetést érzek a vásárlásra. Havi kerethez próbálom tartani magam és igyekszem tervezni, így vmennyire letisztul, mi az, ami tényleg kell/nem pótcselekvésből veszem.
Érdekes, amikor 4 napra elutaztunk, egyáltalán nem éreztem a szerzési mániát. Nézegettem, miket árulnak a zsibin, de csak megszokásból. G-napokon nem akarok venni semmit szinte, mert inkább a külföldi webshopok a csábítóak.
Szerencsére bőrápolásban nem kapott el a halmozás, csak akkor veszek, ha a végén járok egy flakonnak.
De cuki férjed van. Áll melletted és kérdezgeti, ez meg az micsoda?
Mostanában rászoktam a nappaliban sminkeléshez. Mióta megvan a Naked Petite Heat palettám, mert annak annyira kis kényelmes a tükre, jó a fogása, stb. Ott van férjem is, figyel, és időnként valóban megkérdezi, hogy az most mi? De pl. múltkor a kék-arany smink is úgy indult, hogy kéket csináltam, és mondta, hogy egyszer kipróbálhatnám hozzá az aranyat.
Nem beszélve arról, amikor hétvégén a két fiú is ott van, néha ők választanak nekem színt, vagy hogy két rúzs közül melyik legyen.
Múltkor, amikor elővettem a sminkes táskámat, a nagyobbik vihogva mondta is a kicsinek, hogy na gyere, van még egy óránk játszani.
Egyedül az ecseteket kell tőlük félteni, ugyanis mindegyik imádja simogatni velük az arcát.
Nagyon aranyosak
Hát igen, itt sok sorstárs összegyűlik De a fontos az arany középút. Foglalkozni magunkkal, ésszerű határok között. Baromi nehéz megtalálni mert folyton jönnek ki a márkák a szépségekkel
Nálam már az is nagy előrelépés hogy a heti szintű drogériás ámokfutásokat elhagytam. Pár éve minden nap (!) bementem a közeli Rossmannba vagy DM-be hátha találok valamit…mondjuk belegondolva a drogériás időszakom még a 2. terhességem előtt volt, még dolgoztam. Hát hogy én mit össze nem vásároltam állandóan, atyaég. Rossz visszagondolni. Aztán jöttek a high end és rendelős cuccok, sokkal ritkábban ám sokkal drágábban.
Most jó. Használgatom végre régebbi dolgaimat is és megint tudok szívből örülni egy új -akár olcsóbb- dolognak.
Ja, a gyerekek nálunk is mindig draga holmikban járnak (kaptam is megjegyzést az oviban ), de mi is. Ruhára is szerettem vagyont költeni de már ez is normalizálódott. Muszáj
Hát most már én sem turiból öltözködöm, de mondjuk ehhez az is kellett, hogy végre találtam egy szuper üzletet, ahol nagy méretben is divatos és csinos cuccokat tudok venni, és hab a tortán, hogy magyar cég, magyar varrónőkkel.
Volt egy időszak, amikor komolyan mondom, ha normális holmikat akartam venni, akkor turkálnom kellett, bár ez meg sok időbe telik.
Néha én is találtam magamnak pár szuper cuccot de többnyire szerencsétlen voltam szóval felhagytam velük. Pl. baromira megtetszett valami de nagy/kicsi volt, lukas volt vagy volt ahol Orsay-t megszégyenítő árakon adtak mindent. De pl férjem bőrkabija onnan van 12 éve
De jó fej, még tippeket is ad!
Nagyon aranyosak lehettek, jó, hogy ilyenkor is tudtok együtt lenni, amikor kvázi te egyedül “játszol”.
Én cipőt szeretek a párommal venni, mert hajlamos vagyok rábukni a bordó/zöld/egyéb színes darabokra, miközben érzem, hogy egy kicsit nyom, vékony a talpa, stb…
Ruhát viszont nem veszek vele, mindig olyan szűk cuccokat akar rám adni, ld. farmersort. Szerinte szexi, szerintem jaaaaj, hagyjuk már kategória.
Ruhát ritkán veszek, már nincs hozzá türelmem. Néha szoktam a Hádában egy nagy kört csapni (mire áttúrom a Sugárban lévő boltot, hajaj…), szép dolgokat lehet kifogni.
Na, nekem meg minden cipőm uncsi. Fekete, barna/bézs, esetleg piros.
Mondjuk nagyon lábfájós vagyok, egyedül az Ecco az, amiben a világ végéig mennék. De hát az meg nem valami olcsó, úgyhogy inkább ritkábban veszek, de Eccot. Igaz, legalább jó strapabíró.
Pontosabban van egy gyönyörű, pezsgő színű, gyöngyházas cipőm, de abban nem tudok járni.
Én se pompázom színes darabokban, kényes lábam van: 39-41 között mozog, hosszú, keskeny lábfej, lúdtalp, gyorsan is megyek, tehát magas sarkú cipők eleve kizárva. Évekig próbálkoztam, de még egy bokacsizmában is kibicsaklik a lábam, nem nekem való a sarok, ez van, már elfogadtam. Cipőben az vált be, hogy inkább legyen kevés, de maximálisan kényelmes, valamennyire csinos (ne legyen nyanyás), évekig hordható valamennyi, és inkább kiadok érte nagyobb összeget, mert különben évente vehetek új szaladgálós cipőt.
Ismerős a pezsgő színű cipő. Nálam is akadtak ilyen darabok, aztán csak álltak a szekrényben - na, ezek elkerülésére viszem a páromat cipőt venni. A ruha, a cipő arra való, hogy felvegyük, a lakkot és a sminket fel kell kenni - nekem.
Igen, nálam is most èpp a jòzan èsz van tùlerőben a szemfesték paletták terèn, mert állandòan elszòrakozom az időm ès szinte utolsò pillanatban indulok, s a legtöbbször szemfestèsre nem marad idő csak feldobok egy monòt vagy egy mono palettábòl 2 színt.Ezèrt èpìtem le nagyon őket, pirosìtòktòl ès highlighterektől sokkal nehezebben válok meg, csak ha sötèt amit ùgysem hasznàlnèk. De azokbòl sem ártana leèpìteni🙈 . De kezdetnek ez is elèg jò. Annyira üzleti fogás ez a limitált kiadás ès Vissza is èlnek vele, mert akkor tut hogy kell, ha limitált. Lassan minden paletta az lesz, hogy mindenki rohanjon megvenni
Ruhában semmi különös, C&A , H&M leárazáskor vásárolok… Munkahelyen külön munkaruha van így a 20 perces autòùtra farmer, dr. Martens vagy bőr sportcipő. Fáj a lábam es a martens nagyon strapabìrò ès kènyelmes.Ez az 1 mániâm Van: cipő ès táska valódi bőr legyen .A magassarkù cipők ott sorakoznak , el kell adnom azokbòl is ès 2 DB fekete alkalmit meghagyok.
De jó fej családod van
Én egészen biztos voltam benne hogy a barátomnak fel se tűnik ha kisminkelem magam, de a múltkor kihúztam a szemem egy fényes bronz-arany színnel (általában csak egy semleges matt színt szoktam használni mert nem vagyok elég ember reggel fél hatkor ennél bonyolultabb színskálához) és megjegyezte hogy durván zöld lett tőle a szemem, csinos.
Annyira meghatódtam hogy egy külön palettát vettem amiben vannak fényes metálos színek. (ez pedig a Te hatásod, Kokapu, mert a múltkor befotóztad a berry-s Catrice limitált palettát, és annyira megtetszett, hogy megvettem én is…fertő? fertő.)
https://kremmania.hu/elado/hajnalcsillag-2500-ft---essence-ho-ho-ho-szemhejfestek-paletta
Van egy eladó Ho ho ho paletta a zsibin, ha valaki lemaradt róla! Tényleg isteni paletta, szívből ajánlom.