Swatchok, összehasonlító fotók

Melyik az, nekem egy benefites szemspiràlt ad ki a nèmet sephora oldalàn a linked :rofl:

:sweat_smile: Ez:
image

2 Likes

Miben tartod gyengének a matt színeket a Mothership V palettában?
Tavaly 3-ra bővült a Pat McGrath palettáim száma, köztük ezzel a palettával. Nagy meglepi volt, így azonnal neki is estem, és természetesen rövid idő alatt kipróbáltam az összes színt, rengeteg különböző kreációt alkotva velük, sőt a szilvesztert az általam legjobb minőségűnek tartottakkal kreáltam meg.
Számomra egyedül a padlizsán névre hallgató sötétlila matt az egyetlen, ami egy kissé odafigyelős, mert képes a foltosodásra, főleg, ha kissé többet sikerül felpakolni belőle. Ha lágyan, építgetve vittem fel, akkor viszont jól eldolgozható volt, és persze nem sietős.
A meleg, “közepesen” sötétbarna “Entrapment” és a mély sötétbarna “Disobedient” színek számomra Tökéletesek, mind állagban, mind pigmentáltságban, mind eldolgozhatóságban, nem tudok rosszat mondani egyikről sem. A csillámos színekkel viszont én nem vagyok mindegyikkel maradéktalanul megelégedve. A minden szempontból vitathatatlanul tökéletes a Blitz Flame, ez az a szemfesték, ami a mindenkori legjobbak közé simán besorolható, és ott is az élmezőnybe, nálam teljesen biztosan. Összességében a csillámosok állaga ebben a palettában rendkívül hasonló, ha nem ugyanolyan, mint Tom Ford és Charlotte Tilbury csillámosai, amik krémes-géles állagúak. Na jó, az “Astral Luna Gold” kissé pergős, mondhatni pikkelyes, majdnem annyira, mint a Natasha Denona Gold palettában szereplő hasonló szín. A Mothership V szofisztikáltan elegáns hivalkodást nyújt (persez bőven ad lehetőséget a vadulásra is :slight_smile:, de még azt is olyan elegánsan csinálja), a ND Gold durvább, nagyobb szemcséjű csillámosai nem olyan szofisztikáltak, de mégis ütősek. Ebben a Gold palettában is vannak tökéletes mattok, és remek csillámos színek is, de összességében számomra a Mothership V nagyobb szerelem.

Én mindig úgy gondoltam, hogy az a termék éri meg az akármilyen árát is, ha 1. pontosan azt kapod, amit elvártál tőle, illetve 2. amikor felülmúlja az elvárásokat és szinte csodaszámba megy (azaz meg tud lepni, újat tud mutatni).
Az az olcsó, leakciózott, vagy akár ingyen kapott termék számomra semennyire sem éri meg, ami meg sem közelíti a kívánalmak legalább felét (nem hogy az egészét).

A Pat McGrath palettáimat szeretem, jó minőségnek tartom, izgalmasak, de nem nélkülözhetetlenek!
Úgy gondolom, rengeteg jó palettám van, mármint amik nekem megfelelnek, de soha nem tenném le egyetlen márka mellett sem a voksomat, mert nincs ilyen márka (soha nem is volt).

Most viszont már annyira, de annyira fel van magasztalva ez a Jeffree gyerek, hogy csak azért is bele kell másszak a festékeibe.
Azért sem próbáltam eddig, mert annyi, de annyi cucc ment át már a kezemen, amikkel ugye megfelelően elégedett voltam/vagyok mai napig is, hogy nem éreztem szükségét kipróbálni.
Ez ugyanaz (fordítva is), mint a Jeffreesták, akik csak őt, és senki mást, mert minek :slight_smile:?

Persze tuti-biztos nagyobb esélye van a számunkra tökéletes sminkeket megtalálni, mint az igazi Nagy Őt!

8 Likes

Meseszépek ezek a színek! :heart_eyes:

1 Likes

Jó hogy itt vagy :blush:

2 Likes

Jeffreestàk :rofl::stuck_out_tongue_winking_eye:, szerintem sokan azèrt szeretik nagyon, mert a minőség mellett nem 30.000- 40.000 ft egy palettàja, hanem a fele, ès sok van benne grammra. Vagyis egy nagy rètegnek elèrhető, ès lehet, hogy nem 1A, vagyis mondjuk pat minőség, de hasonlò. Nem tudom a 2- t összehasonlìtani, de lehet majd kipròbàlom egyik szemre jeffree, a màsikra pat szìnekből.

5 Likes

Annyira jó egy ilyen alapos összehasonlító elemzést olvasni!
És lgondolkodtattál. A mattokat én is nagyon szeretem, a sötéteket nem tudom kihasználni hétköznapokon, de a halványabbakat gyönyörűen bele tudom satírozni a mélyítővonalba és eszük ágában sincs kopni. Viszont nagyon béna swatchokat tudtam készíteni velük, miközben más paletták mattjai sokkal szebbek itt a fotókon. Lehet, hogy csak én nem tudom, hogy kell:))
Jaj, az Astral Luna Gold tényleg kirívóan rossz a többihez képest, így azt nem is használom.
Mely palettákat vetted még meg? Én a Mothership III-ra fenem a fogam még.

Tökéletes megfogalmazás, teljesen igazad van!

4 Likes

Jeffree gyerek :slight_smile:
Én már csak a nude palettáját várom, de nagyon.

3 Likes

Hu azt én is. Nagyon kíváncsi vagyok milyen Jeffrees csavar lesz benne :sweat_smile:

3 Likes

Pont egyik nap gondoltam rád, hogy milyen rég jártál erre🙂

1 Likes

Én is, az lenne az egyetlen amit talán megrendelnék. De gondolom belerak 1-2 kiemelkedő színt is, pl. neonsárga vagy pink, anélkül nem ő lenne.

1 Likes

Pont erre gondoltam.

1 Likes

Igen, teljesen igazad van, az 52-58 $ és a 125 $ között nagy különbség van, de a koncepció is más és a célközönség is más, más réteget céloz meg mindkét márka, már csak ezért is nagyon nehéz őket egymáshoz hasonlítani, sőt szerintem nem is lenne releváns az összehasonlítás pont emiatt.

2 Likes

Köszi, kicsit leléptem, mert lerobbantam, mint egy rozzant autó, de folyamatban van a generálozás :slight_smile:.

4 Likes

A szemformám megköveteli a mélyítővonal árnyékolását is, így én használom a sötét, intenzív színeket is (ha úgy tartja kedvem nappalra is simán, és általában úgy tartja a kedvem :slight_smile:). Ha valamit kiemelnék ennél a palettánál, nálam semmi bázis, vagy alap nélkül, szimpla alapozóra felvíve (kora reggel) is kifejezetten élénk, intenzív, és tökéletesen tartós eredményt produkál, szintén lemosásig, még ha éjszaka, vagy hajnalban van akár ez a művelet. Ugyanezt néhány régebbi kiadású Tom Ford palettánál tudtam/tudom elmondani, az újabb kiadások jelentős része viszont gyalázatos sajnos!
Ami engem is szintén levett a lábamról, az Astral, VR, Blitz hibrid pigmentek. Nem csak nála, hanem Natasha Denona-nál is. Akármilyen kreációt csináltam eddig velük, mindig, mindenhol sikert arattak, és a mi a legfőbb, hogy nekem is nagyon tetszenek.
Anyukámék egyik fürdőszobájában a mosdó feletti irányított LED Spot lámpának olyan fénye és intenzitása van, ami olyan hihetetlen tündöklő, ragyogó, szikrázó, már-már földöntúli eredményt/élményt produkál ezeknél a pigmenteknél, hogy nem lehet nem imádni. Ilyenkor elfelejtődnek az esetleges hibák és gyengeségek is elhalványulnak.
Nagyon szép a Mothership lll is, de én mégis a VII-es verzióval szemeztem sokat, de a 60 ezres árat nem vagyok hajlandó kifizetni érte! Kizárt, ez már az a lélektani határ, amire én is nemet mondok.
Van a Surratt-nak is egy sokak által: “A tökéletes minőségű paletta” -ként emlegetett quadja, ez: Beyond Beige Eyeshadow Quad, ami már a tényleg szó szerinti luxus. Ha hivatásos, befutott és felkapott sztárokat sminkelő sminkmester lennék, akkor nem lenne kérdés beruházni ilyenekre is.
Hobbistáknak szerintem felesleges, de ugye ezt mindenki maga dönti el.

Sok embernek van legalább egy olyan “fétise”, amiben nem szabad rációt keresni, mert nincs is. Nekem is van sminkfronton, amit már teljesen biztosan nem fogok kinőni. A selyemfényű, gyöngyházfényű kissé vizes hatású, kagylóhéj (belső fele) színárnyalatok, illetve a sejtelmesen és persze az intenzívebben ragyogó átlátszó/áttetsző pezsgő, fehér-sárga-rózsa arany fényű festékek, pigmentek. Ezzel a bevezetővel konferálnám fel a 3. kis tünemélyt, amit magaménak tudhatok Pat-től: Blitz Astral Quad Iconic Illumination változata.
Az első palettámról meg már esett szó korábban, sőőőőőt elhangzott tőlem, hogy én már pedig több palettán nem…stb.
Ez a MTHRSHP Sublime Bronze Ambition paletta, ami úgy ahogy van tökéletes, és ez semennyire nem túlzás, vagy elfogultság, de aki a barnát/bronzot nem szereti, annak semennyire sem fogja megérni!
A smink fényképezéséről pedig annyit, hogy nekem soha az életemben eddig nem sikerült nem hogy elfogadható, de olyan képet készítenem, aminek csak icike-picike valóságalapja is lett volna. Nem csak színintenzitásban, vagy színhűségben.

5 Likes

@whitemerci, öröm olvasni a részletekbe menő elemzéseidet, nemcsak sebészi pontossággal írod le a lényeget, de akár librettonak is beillene a csodás megfogalmazás!
A Mothership VII palettát én is néztem, de minél többet nézegettem, annál kevésbé tetszett, annyira hasonlónak tűnnek a színek, lehet, hogy csak képernyőn keresztül.
Óó, az Iconic Illumination! Nagyon nehéz volt a Blitz Astral Quadok közül kedvencet választani, nálam a Ritualistic Rose lett végül, de aztán hosszas örlődés után nem vettem meg. Szinte biztos, hogy engem leginkább a gyönyörű, elegáns, kisméretű lakk fekete doboz vonzott, így őszinte voltam magammal és elengedtem. Azóta is eszembe jut néha :relieved:
Azt én is észrevettem, hogy minél erősebb a fény, annál több dimenzió kerül elő ezekből a színekből, aztán rájöttem, hogy főleg kifutóra és vörös szőnyegre készít sminkkreációkat Pat (na jó, fotózásokra is, persze), tehát fontos, hogy mesterséges fényben keljenek igazán életre a pigmentek.
A Bronze Ambition palettával sajnos nincs
tapasztalatom, elsősorban a hideg színek állnak jól. Hittem én, aztán végül a Mothership V-öt választottam. És imádom. Viszont nekem bőven elég ennyi bronzos árnyalat, nem vagyok egy nagy művész sajnos. Csak csodálom az eszméletlen alkotásokat itt a fórumon!

5 Likes

Nagyon köszönöm az elismerést, és örülök, ha valamennyire hasznos is az irományom. Mivel ez egy fórum, ezért sokszor egyáltalán nem kellően összeszedettek a gondolataim, illetve sokszor azt érzem, hogy nem éppen sikerül úgy megfogalmaznom a mondandómat, mint ahogy azt én megélem. Ha blogot írnék, sokkal kifejezőbben tudnék még fogalmazni és pontosítani, de arra sajnos már tényleg nagyon kevés időm lenne. Korábban eljátszottam a gondolattal, de villámgyorsan el is vetettem az ötletet :slight_smile:.

Igen a Mothership VII kicsit az ABH Soft Glam palettára hasonlít vagy inkább csak emlékeztet. A Soft Glam melegebb paletta, és azért más végeredményt produkál. Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy nekem jól állna-e a Mothership VII, a rózsaszínek, amiket tartalmaz, szerintem nem az én színeim. Sokat nézegettem, és amikor elfogyott, nagy kő esett le szívemről, úgy gondolom ez jó ómen volt arra, hogy nem szabad beszereznem. :laughing: A Blitz Astral Quadok közül nekem is tetszik a Ritualistic Rose, de itt is a rózsaszínek bizonytalanítottak el, így a tuti biztosra mentem, és nem csalódtam, nekem megérte az Iconic Illumination. Való igaz, hogy rivaldafényesek ezek a paletták, de pontosan az Iconic Illumination-nal lehet nagyon szép ízléses, lágy, nappali üde sminket varázsolni, bár a Mothership V-ben is van lehetőség visszafogottabb, nappali kreációkra, nem nevezném kizárólag nagyestélyi palettának. Pont azért tartom izgalmasnak, mert széles körben alkalmazható, nappalra, estére, vörös szőnyegre…stb. Azt is bevallom, hogy amióta ezek a paletták megvannak, azóta a Bronze Ambition erőteljesen háttérbe szorult, de majd kárpótolni fogom :rofl:.
Nekem a lakk fekete doboz már bocsánat, de pontosan a ravatalozóban kiállított előkelőbb családhoz tartozó elhunyt koporsójára hasonlít, egész egyszerűen nem tudok elvonatkoztatni ettől, mert a tok kialakítása engem egy az egyben erre emlékeztet. Sajnos a tapasztalat mondatja ezt velem. Éppen ezért én minden alkalommal visszateszem a papír dobozába, és még a cérnával is befűzöm :stuck_out_tongue_winking_eye:.

Szeretem az egyensúlyt. Smink terén is majdnem mindenevő vagyok, bár folyamatosan változok és alakulok, ez egy örökös folyamat. Az “erőteljes” esti sminknél sem arra kell nálam asszociálni, hogy belefejeltem a kátrányos vödörbe. Egyre jobban nem követem az angol vagy amerikai trendeket. Kifejezetten tetszik a művészi smink, a kreatív alkotások, az “egyszerűbb” változatoktól az egészen őrült verzióig, persze ha stílusos és ízléses is tud maradni, és tökéletesen illik a modellhez/viselőjéhez. Pontosan ez a lényeg, hogy tudja mindenki viselni az adott kreációt, passzoljon a személyiségéhez, habitusához is ne csak a külsőségekhez. Vannak, akiknek a legdurvább alkotás is egyenesen lehengerlő tud lenni (azért ez jóval kevesebb :laughing:), tessék csak néhány jól sikerült filmet alapul venni. Hogy tudja adott színész legjobban magáévá tenni az adott szerepet/karaktert, és mindezt tökéletesen át is adni (benne van a smink is, még pasik esetében is).
Aztán vannak a genetikai lottó főnyertesei, akiknek a kopasz fej, lyukas zsák, apokalipszis is csak előnyt jelent. Alapszabály: csak kiváló alapanyagból lehet tökéletes közelit kreálni. Tökéleteset azért nem, mert olyan nincs (kinek mi a tökéletes ugye :rofl:).

5 Likes

Én is nagyon szeretem olvasni az értekezéseidet, főleg mert a fejemben voltak ezek a paletták, de jelenleg nincs meg a rávaló, ellenben nagyon szívesen informálódom róluk, így később tuti könnyebb lesz dönteni.

Az ABH Carli Bybel palettát is imádom, és a te véleményed és swatchaid, illetve tippjeid a smink elkészítéséhez billentettek át, hogy valóban kell nekem és fehér bőrön is jól működik.

Szóval én mindig nagyon szívesen olvasom a véleményed és amiket írsz, nagyon hasznosak és informatívak és a stílusod is nagyon jó, öröm olvasni őket :heartpulse:

Szóval csatlakozom a többiekhez, olyan jó, hogy ilyen pontossággal írsz nekünk :sparkling_heart:

4 Likes

Köszönöm, kedves vagy! :kissing_heart:
Nagyon örülök, ha másnak is beválik az, ami nekem. Ez mindig rizikó :slight_smile:.

A Pat McGrath Mothership palettákkal kapcsolatban hatványozottan igaz - bár mindegyik sminkre igaz - hogy körültekintően érdemes választani. Nem a pillanatnyi tetszési faktor szerint, hanem a legfontosabb szempont szerint, ami az, hogy mennyire fogod/tudod kihasználni a palettát, mennyire találod meg a számításod benne, és igazodik-e az összeállítás hozzád. Én is a legelső verziót szerettem volna sokáig beszerezni, de mindig volt bennem egy visszakozás. Nem tudtam volna megfelelően kihasználni. A Natasha Denona Gold paletta irányította a figyelmemet a Mothership V-re, be is talált :slight_smile:. Az Iconic Illumination-t meg már kifejtettem. Elégedett vagyok, nem maradt hiányérzetem, sok olyan palettát elengedtem, amikre korábban ráharaptam volna.
Megerősítem @noisette azon állítását, hogy teljes áron nem szabad ezeket a palettákat megvenni, és hozzátenném még, hogy túldimenzionálni sem szabad őket, mert nagyon sok pénzen szerzett kiábrándulás lehet a vége! Ezek is csak szemfestékek. Remélem érthető mit akarok kinyögni :rofl:.

5 Likes

Igen ez igaz, ezért is örülök extrán, hogy elmondtad a véleményed, látod, kettőnknek is egyből kedvet csináltál hozzá :smiley:

Egyébként hasonlóan érzek az első palettájával, inkább a csillámosok tetszettek belőle is, ellenben @noisette nek is igaza van a bronzos inkább az én színem, valószínűleg jobban ki is tudnám használni. Bár a II. is nagyon szép, hasonlóak a színei az V.-hez.
“Szerencsére” egy elég drága termékről esik szó, tehát igencsak átgondolandó, mi az amit az ember valóban használni is fog és nem csak a nagyon tetszik érzésből vásárolni. Én végül úgy döntöttem akkor veszem elő újra a témát, ha ez az összeg nem hiányozna, esetleg le tudok máshol olcsóbban csapni rá, ahogyan ti is tanácsoltátok.
Igen átjött mire gondolsz, egyetértek, ez is csak egy szemhéjfesték :blush: Bár annak igencsak csecse-becse :star_struck:

3 Likes