Swatchok, összehasonlító fotók

Nekem is van pár essence szemceruzám a gyűjteményemben :smiley: Gondoltam én is megmutatom őket. :slight_smile:
20191214_184650
Ezen kívül még van egy fekete, és egy világos lila Colourpopom, de az bent maradt a munkahelyen.
20191214_184935
Sajnos már csak lámpafényben tudtam fotózni.

Szeretem őket, mert tartósak. Érdekes, hogy az YR és a Colourpop micellás vízzel is alig jött le a karomról.

9 Likes

Ha már szemceruzák.
Ezek a Pupa The Dark Side of Beauty ceruzáim vannak, plusz a tegnap vásárolt szemfesték ceruza .
IMG_20191215_015314

Lámpafénynél készült kép:
Extreme Burgundy, Brown és Malachite a szemceruzák, nagyon krémesek, fognak mint állat :smiley:. Smoky Mauve a szemfesték ceruza (kicsit csillog). Ma egyébként ezt használtam az alsó pillasorba, és egész jól bírja.
IMG_20191215_164420

8 Likes

Colourpop swatchok vakuval és vaku nélkül (sajnos lámpafényben)

Balról jobbra: Mr. Sandman, Earthshine szemhéjpúderek és Joyride tégelyes tus
IMG_20191217_183930 IMG_20191217_183748

6 Likes

Pretty Fresh színezett hidratáló 9W (a jobb oldalon) referenciaként bal oldalon az It Cosmetics Oil Free Matte CC Medium árnyalata:

IMG_20191217_182914 IMG_20191217_182852

5 perc száradás után:
IMG_20191217_183853 IMG_20191217_183817

5 Likes

Végül a Pretty Fresh korrektor a Maybelline Age Rewind 02 Nude árnyalata mellett képen (még nem nyitottam ki).
IMG_20191217_182833

3 Likes

Szép az idő csináltam swatchokat a CP Whatever palettájáról, szó volt a színekről, hogy mennyire mások ennél a márkánál a netes képek. Az első egy blogger oldalán, a többi saját fotó, én is ugyanebben a sorrendben swatcholtam. Az a bizonyos TTYN szín rajtam konkrétan narancssárga. (Mondjuk így is tetszik :smiley: )

img_7375 20191218_113021 20191218_113302

7 Likes

Puhák a szemhéjpúderek?

Vegyesek… A metálosak krémesek, a Bad Guy, Mrs. Brightside Maybe later könnyen kezelhető a világosabb mattok kicsit nehezen adják meg magukat azokba vagy 3x bele kellett nyúlnom, ecsettel nem volt velük gondom, de építeni kell ezeket a színeket. Főleg a copycat-et.

3 Likes

Hmm, köszi. Nekem a She és a Good Sport tőlük az etalon, azok nagyon puhák és pigmentáltak, a Sweet Talk ehhez képest csalódás.

1 Likes

Ezért szeretem sokkal jobban az olyan swatchokat, mint a tiéd, mert sokkal reálisabban megmutatja, milyen a hatása, színe, ha felteszem a szemhéjamra. A csillámosaknál is nagyon durva az eltérés, de szerintem a satírozós színeknél (pl. Pass It On, Bad guy, In bold) főként kijön a különbség.
A színárnyalatnál sajnos nagyon sokat számít, hogy nappali/esti fény, milyen fénytípusú lámpa, illetve milyen színvilágú bútorok/háttér közelében készült… ezért félek mindig olyan terméket rendelni, ami itthoni üzletekben nem elérhető egyáltalán.

1 Likes

Nekem még a Baby got peach van meg én azt nagyon szeretem :blush: Azért a whateverből se próbáltam még ki sok verziót a TTYN-re voltam rákattanva, olyan mintha világítana a szemem tőle, nagyon szép szín, noha kicsit elgyászoltam a mályva árnyalatos illúziót :rofl:

@typical Örülök, hogy sikerült akkor jó fotót csinálnom, mondjuk én nem kentem szemhéjalapot a kezemre, biztos megvannak a maga trükkjei a swatch fotóknak is. Én 1-2 rétegben kentem fel őket, a csillámossal nem tudom mit csináltak de az soha nem lesz olyan mint a legelső fotón, hiszen nincs semmilyen bázisa vagy mi, csak csillámok összenyomva. Összességében sokkal narancsosabb színvilágú a paletta mint aminek tűnik, de ez lehet kicsit az én bőröm is, rajtam @Amadeatól vásárolt CT rúzs (electric poppy ciklámenes pink néven hirdetik a weben) is narancsosan hat :crazy_face:
Szóval kb. ilyesmik a szemhéjon is, csak jobban tapadnak az alapra, kicsit erősebb is a színük a szememen, de olyan mint az első fotón hááát. Igaz csak fél éve vagyok a sminkek bűvöletében még biztos van mit nekem is felfedeznem még :smiley:

Én bevállalom az esetleges más árnyalatokat, néha van egy kis meh érzés, de ez mindenre igaz, amit nem tudsz élőben kipróbálni, amit te is említettél. Én is @whitemerci swatchai és leírása után mertem megvenni a Carli Bybel palettát. Jó, hogy van ez a topic is :star_struck: Még számottevő csalódás nem ért eddig :smiley:

3 Likes

A Colourpop rendelés swatchaiból kimaradtak az ajakkencék:

IMG_20191217_165943

Prince Naveen Lux Liquid Lipstick: sötét vörös, természetesen rajtam ez is kékes élőben. Egy picit szárad felvitel után, de nem nehéz, és hellyel közel tartós. Szóval kevésbé durva, mint a folyékony rúzsaik.
Just a Tint City of Stars és Cutie Fruity. Féltem, hogy nem csak megjelenésben hasonlítanak a Chubby Stickekhez. De szerencsére nem ez a helyzet, kellemes érzetű (a Chubby Sticknél viszont olyan mintha margarint kentem volna a számra) picit hidratáló termékek. Szerintem ehhez képest eléggé pigmentáltak.

4 Likes

ABH Jackie Aina paletta. Élőben ragyogóbbak a színek, a világosak is láthatóak, csak nem tudtam jól fotózni egyszerűen sehogy se. Mindkettő kép napfényben készült. Éppenhogy csak belenyúltam a színekbe, iszonyúan pigmentáltak :star_struck: A paletta színei sorrendjében haladtam, a Soleil az első a csuklómnál.
20191229_142459 20191229_142518 20191229_084910

12 Likes

Köszi a swatchokat :blush: Őszintén most elgondolkodtam, hogy kell-e nekem ez a paletta, túl sok meleg színt tartalmaz nekem, a lilák és a rózsaszínek, na meg a Sponsored szín miatt ugrottam volna rá, de így nem tudom :smiley:

1 Likes

Bocsi csajok, de a színminták alapján 4 szín, különböző tónusaiból áll ez a paletta.

Szívesen @macooka :slight_smile: csak egy szín miatt nem érdemes megvenni. Ez ilyen érdekes barnás alapon zöldes doukróm szín. Én szeretem a rózsaszíneket és a lila is olyan különleges árnyalatú, illetve még az áfonyás vöröses jön be nagyon. Gondoltam hátha segít majd a jövőben a döntésben. Teljesen más mint a Carli paletta, ott a felső sor szinte csak hideg színeket tartalmaz.

Azért élőben ragyogóbbak a színek, nem voltam elég ügyes fotós sem :sweat_smile: mondjuk a meleg árnyalaton az se segítene :grinning:

Hmm @whitemerci most hogy mondod! Tényleg… eddig fel se tűnt :smiley: Bár szerintem ettől függetlenül ugyanúgy megvettem volna. :smiley:

3 Likes

Csak az számít, hogy Neked hogy tetszik a paletta, ill. a színek, és mennyire fogod tudni kihasználni, illetve szeretni fogod-e használni. Láttam már olyan palettát teljesen tisztára kitakarítva és az utolsó porszemtől is megfosztva, amire én a magam részéről azt mondtam volna, ha mást is sminkelnék vele (és nem csak magamat), akkor se fogyna el soha az életben. Szóval remélem örömöt fog okozni a használata, mert csak ez számít! :kissing_heart:

1 Likes

Igen abszolút igazad van :slight_smile: Nagyon várom miket tudok majd kihozni belőle, lehet amúgy emiatt tetszett pont meg, mert úgy éreztem jól kombinálhatóak lesznek a színek, hiszen hasonlóak valahol. Na majd kiderül mit sikerül kivarázsolni belőle :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

20191216_142626

Glitterekre nem szívesen költök egyenként, mert nem használom el őket, ezért a Revolution Pro palettája mellett döntöttem…

9 Likes

Double%20Wear%20swatchok%20felirattal
Írtam az Estée Lauder Dobe Wear alapozóról egy részletes cikket https://www.topsmink.hu/blog/ez-a-legjobb-alapozo-estee-lauder-double-wear-oszinte-velemeny/62123/
Készítettem néhány fotót is azokról a színekről, amik nekem vannak. Gondoltam segítség lehet a színválasztásnál :slight_smile:

8 Likes