Köszönöm, hogy válaszoltál mindenre 
Így már bátrabb leszek, ha innen kell valami.
Hali Csajok
,
van valakinél változás?
Bevallom, hogy kicsit elszaladt a paci velem mostanában és majdnem sutba vágva a spórolósabb szemléletet vettem pár rongyot magamnak. Vintedről. Mondjuk, hogy ezzel spóroltam
de nem merem összeadni az előző havi vásárlásokat. Pedig darabonként nem adhatok ki többet, mint 4000.- és ez alatt maradtam.
Mindig ezt csinálom nyár előtt. Bepörgök, hogy nekem színes, szagos, nyarat ünneplő göncök kellenek. Azelőtt turiban igyekeztem összeszedni a nyárra valókat, most a Vinteden. Baromi nehéz lejönni róla. És állandóan eszközközelben vagyok: teló, számítógép/laptop.
Tavaly nyár óta vettem pár szandált is itt és nagyon rossz a használhatósági arány: 4-ből eddig 1 db. Mivel nem tanulok, 2 napja vettem még egyet, de annak csudijónak kell lennie, mert Ecco.
Az a francos Temu is beszippantott kissé. Innen sikerült olcsó és elég jó melltartókat szerezni. Egyszerűek, de tökéletesen megfelelnek hétköznapra. A fehérnemű alsókkal többségében megszívtam. Aranyos bisz-baszokat, háztartási bigyókat és egy pólót is szerváltam. Ezek okésak. Egy szandált innen is
. Miután 2 kör return után is nagy volt gyanaz a típus, feladtam.
A piperevásárlásokat, arc- és ajakápolókat látjátok. Azokat mind elhasználom, különösen a fényvédőket. Vén fejemmel már odafigyelek, hogy mindig azzal a képemen lépjek utcára. Jobb későn, mint soha- nagy bölcsesség akkor is, ha kicsit elkéstem. A homlokomon és itt-ott az arcomon faggyúmirigy hiperplázia jött ki. Örököltem a hajlamot és 25-30 éve időnként még a strandokon se használtam fényvédőt
Még olcsón megúsztam eddig, mert ez jóindulatú. Ilyen:
Ez nem az én fejem, kerestem képet róla.
SZóval fényvédő ezerrel mindenki! Ha még nem hallottátok volna

Legalább sminket már nagyon ritkán veszek, haha. Nekem ez is valami. (Csak zárójelben merem megjegyezni, hogy jó pár darab áll a dobozokban használat nélkül. Kidobni sajnálom, eladni nem lehet, ajándékozni szintén nem nagyon.)
A magamnak tett ígéretet parfümben megszegtem. Nem régen egy 10 ml-est vettem.
1-2 bizsu is beugrott a kosárba pár hónap alatt.
Van hova fejlődnöm. Mentségem az nincs. Maximum magyarázatot adhatok, de azt meg minek 
Hogy pozitívat is említsek, kidobtam néhány régi ruhadarabot meg olyat, amit már bizti nem veszek fel.
Na, megyek és bevallok még pár holmit az unboxingban 
Smink és bőrápolás terén szerintem elég jó vagyok. Sminket sikerül mindig csak úgy vennem már, ha éppen elfogyott valami, pedig nehezen állom meg nagyon. Főként a limitált kollekciók és a szép csomagolások a gyengéim, de alszom rá egyet kettőt vagy megnézem élőben a drogériában és sikerül lebeszélnem magam. Pl. ezt majdnem megrendeltem Notinorol, mert nagyon tetszett a buklékosztüm anyagú csomagolása, aztán megtapogattam egyik drogériában és ott már nagyon gagyinak láttam.
Bőrápolásban régóta nincs már a soklépéses rutinom, lett 2 TOP hatóanyag számomra, amiket kikísérleteztem, hogy a leghatékonyabbak, azokat locsolom + jobb fajta hidratáló+ fényvédő.
Na de cserébe most nekem is billen a mérleg a ruházkodás felé. 

A Vinted tök jó, bármit keresek, ott tuti találok, ami tetszik. 🥲 Pedig próbálom kerülni a fast-fashiont… Múlt hétvégén átszaladtam a Reserved nevű üzleten és minden tetszett, megállapítottam, hogy éppen az én ízlésem és stílusom kapható, de végül nem vettem semmit…. Ma megyek vissza…
A bizsuk nem tetszenek magamon szerencsére, viszont így 40 felé jött rám, hogy cicomázni akarom magam és elkezdett tetszeni a minden ujjon 1-1 gyűrű, kivétel kisujj meg a hüvelyk. Kitaláltam, hogy idővel felépítek egy gyűrű szettet, ami nem túl sok hetköznapra, de azért mutatós. Pár hónapja jó áron volt az arany, vettem is egy szép, mindennapi darabot, majd mostanában megint nézegettem, hogy beszerzem a következőt, de elég borsos áruk lett. 
Kütyü, dekor, bizbasz nem aktuális. Így állok most. 
Ti is szeretitek a szép ékszereket vagy inkább nem tudjátok magatokon elviselni?
Nekem jöhet ezüst, arany és bizsu is. Sajnos szeretem a csicsát.
Sok bigyóm van, főleg fülbevalók. Nyaklánc is akad jó pár. Egyedül a karkötőket viselem el nehezen, ezért azokból csak 2 vékony van.
Nehezen válok meg a bizsujaimtól is, mindet hordom, illetve sorra kerül és ez már válogatott készlet. Jó régen ajándékoztam el párat közülük.
Sajnos nem megy a minimál készlet semmiből
Egyszerüen halálra unom magam, ha ugyanazokat a limitált számú cuccokat kell viselnem. Irigylem is azokat a lányokat, akiknek nincs ez a késztetésük.
Nekem 20+ éves aranyak vannak amiket minden nap hordok.
Karkötők, nyaklánc, gyűrű, fülbevaló.
Eddig leginkább Swarovski köves fülbevalókat hordtam de idén kaptam egy kicsi, elegáns arany karikát azóta csak azt hordom, annyira szeretem.
Órából van egy bőrszíjas elegáns Swarovski, és egy fekete meg egy fehér kerámia szíjas Yves Bertelin.
Amiket minden nap váltogatok azok a gyöngy karkötők, azokból van 5-6 db meg egy Paul Hewitt horgonyos , ezekkel kb. lefedem a ruhatáramat.
Teljesen elégedett vagyok a jelenlegi készlettel, jelenleg nem vágyom semmire. 
Jajj a bokalánc lemaradt, az is arany, lóg rajta egy katicabogàr meg egy hit-remény- szeretet zsuzsu.
Amióta gyakrabban nézegetem az Amazont, onnan is veszek dolgokat (tudom, ne nézegessem). Tudok onnan rendelni postai csomagautomatába is és nem olyan régen nyílt egy hely párszáz méterre, azóta mégnagyobb a kísértés. 2-3 nap alatt ott a csomag, ez nagyon kényelmes, a futárt nem kell várogatni. Nem posta, csak szekrények, tömeg sincs, egy épületben van, meleg/hideg nem éri a csomagokat és rengeteg hely van ott, nem játszik a “nem tudtuk kézbesíteni, mert minden szekrény tele” szöveg. Ha valamit venni akarok és beírom a nevét a keresőbe, gyakran az Amazon oldalán a legolcsóbb, még a rizs is.
Az előző magyar kormány minden új (családsegítő) hitelötlete megemelte az otthoni ingatlanok árát annyival, amennyivel a családoknak kedveznek. Nekem az lenne a legnagyobb spórolás, ha vennék egy lakást a határ mellett és ingáznék, mert kint az albérletek és a rezsi ára a sokszorosára nőtt az utóbbi 10 évben. A határ menti albérletek ára pedig lassan már vetekszik az osztrák albérletekével, csupán a rezsi kisebb (még). Minden új intézkedéssel meggátolnak abban, hogy legyen egy saját élhető kuckóm otthon, hitel nélkül. Sokkal kevesebbet lehet félretenni kint, mint akár 3 éve, akkor is ha valaki nem krémmániás. Aki korábban örökölt vagy vett egy saját házat/lakást, az ezt kevésbé érzi. Mostanában sokat agyalok ezen, de mindig jön egy újabb hitel és annyival nő is az ingatlanok ára. Gondolkoztam saját kinti vállalkozás indításán is, de ugyanez a helyzet. Ingatlan bérlés, amit a kormány bármikor bezárhat, spórolni kell az árammal címszó alatt, ezt már ismerik az emberek a “pandémia” óta és már beharangozták előre, hogy lesznek ilyen időszakok Ausztriában.
Most úgy vagyok vele, hogy amit biztos elhasználok és nem romlik könnyen, azt halmozni fogom, mert tényleg minden egyre drágább lesz.
A vékony női gyűrűk nekem is tetszenek, de kis méretet ami nem gyereknek való és nem eljegyzési gyűrű, nem nagyon látok. Munkanapokon nincs rajtam más ékszer, csak fülbevaló, az is csak kb. fél éve, akkor lyukasztattam újra (a régi 3+2 lyuk már régen benőtt, de még látszanak) 2 lyukat egy piercingesnél, aki természetesen elcseszte és nem azonos magasságban vannak, de legalább jobban fájt, mintha kilövettem volna. A nyakláncokat kedvelem, de munkanapokon félek, hogy a hajammal megrántom vagy egyéb baleset éri. Karkötőm egy ezüst gyöngyös van. Nagyon vékony a karom, csuklóm, szerintem nem kell ezt kihangsúlyozni.
Órám 4 van, használom is őket. Az egyikről mindig azt hiszik, hogy nagyon drága volt, pedig nem. Nagyon szeretem az órákat, nem telefonon nézegetem az időt, nem is okosórák. Egyiknek a lapját sajnos már nehezebben látom amióta olvasószemüvegem lett.
Szerintem az aranyékszer befektetésnek se rossz ötlet.
A törököknél jellemző, hogy az ara aranyakat kap a násznéptől. Egyik volt kolléganőm mindkét karját teleaggatták aranykarkötőkkel, több kg súlya volt, le is fényképezték, mérték és ment a megörzőbe és ez az övé marad akárhogy sül el a házasság. Egy másik mondta, hogy megy esküvőre és vagy pénzt visz vagy 600-800 Euró értékben aranyékszert. Nagy esküvő volt, sokat kapott a pár, elindították őket az életbe. Jobb, mint egy 20. kenyérpirító.
Egy másik kolléganőm afgán, neki a vőlegény családja arany koronát készítetett az esküvőre, tudnak ezek a népek valamit.
Novella vége.
Én is a hagyományos óra híve vagyok. Van fém szíjas és sima is, hogy tudjam váltogatni a ruhámhoz. Ha a telefont veszem elő, hogy megnézzem mennyi az idő, tuti elkezdem nyomkodni, meg görgetni feleslegesen.
Swarovski óráról fotót követelek!
Tudjátok, megszállott Swaros vagyok.
Ezüst és arany ékszerek; sajnos bármi másra pirosodàssal, vakaròzàssal, gyulladàssal reagálok.
Azért van 1-2 swarovski fülbevaló, gyűrű, azokat tudom 1-2 alkalomra vagy estère hordani. És a hosszù nyakláncokat, amiket blùz fölé aggatok, lehet szintén bizsu.
Régen állandòan hordtam ezüstöt, gyűrű, fülbevaló, nyaklánc, de miután a 2. fiam megszületett, letettem őket, zavartak, utána pedig ápolásban kezdtem dolgozni, így csak szabad időben hordom a fuxokat 
. Cipőnél nem spórolok, kìvül- belül bőr lehet csak bakancs, csizma, szandál, papucs; , a műanyag irritál, ha a bőrömhöz ér. Oké, a crocsot elviselem otthonra. Van 1-2 sportcipő de ritkán hordom. Ruhákból farmer, és csak pamut, és viszkòz kombò, vagy 5% elasztàn rész; így évekig tudom ezeket hordani, a 100% poliesztert kerülöm, mint a véres hùst, 

mindenhol a kis belső cetliket nézem.Egyedül a téli kabátjaim polieszter anyagùak. A sminkvásárlás függőségemet a covid alatt teljesen legyőztem, próbálom a maradék gyűjteményt eladni. Csak alapozót és krémeket veszek,igaz, ma vettem 2 mac faux dupe rùzst és egy primert. És minden megvett de mégsem használt cipőt, ruhadarabokat vinteden próbálok tovább adni.
Igen, ismerem, nem lehet már kapni csak kéz alatt - ez a modell nincs meg nekem. Szépséges. 
Ékszerek: nálam 99 %-ban Swarovski. Jöhet kicsi, nagy, fülbevaló, nyaklánc, karkötő, óra meg sőtpláne.
Vannak nagyon szép ezüst ékszereim is, de ritkán nyúlok utánuk.
Aranyat, arany színű ékszereket soha nem hordok, kivéve rosegold - tél típus vagyok, rémesen nézek ki aranyban, de befektetésnek kétségtelenül jobb választás lenne, mint a Swaro.
Azt nem mondhatom, hogy bizsu ki van zárva, mert tul.képpen a Swarovski is bizsu, és
nyáron örömmel veszem elő saját készítésű ásványkarkötőimet is. Léggömbhámozás vagy hangyaszedés helyett az idegeimet szoktam kisimítani a fűzögetéssel (lásd fotó). Ezen a téren elég válogatós vagyok, mivel rengeteg a hamis ásvány, amit műgyantából vagy nemtom miből gyártanak, szóval résen kell lenni, hogy hol és mit vesz az ember.
Ruha-cipő terén semmi változás nálam: tul.képpen semmire nincs, nem lenne szükségem, de azért beugrik néha ezmegaz. Cipőnél továbbra is nagyon szigorú követelményeim vannak: kizárólag új és valódi bőr.
Amivel eléggé leálltam, azok a krémek, tusfürdők stb. vásárlása. Tavaly kitettem egy fotót a kidobandó cuccaimról, amitől elborzadtam, azóta szerintem csak a hajamra vettem kencéket, mivel másképp kell ápolnom a göndör hajamat, mint a simát. Minden másból szerintem év végéig bőven elegendő van itthon, sminket is beleértve.
Parfümök érdekesen alakulnak mostanság: néha rám jön az ötperc és mint egy őrült, ki letépte láncát elkezdek vásárolni egyszerre 4-5-6 parfümöt, aztán hirtelen elvesztem az érdeklődésemet és nem veszek semmit, nem is nézegetem az újdonságokat.
A költözéssel én a szelektálásra álltam rá. Nem győzöm az adományboltokba hordani a cuccokat. Kislányaimnak viszont mindent meg akarok venni, de ezt 2 módszerrel igyekszem kordában tartani: egyrészt felírom az ajándéklistára a nagyszülőknek, másrészt vintedről próbálok jó áron vásárolni.
De ma is, délelőtt megtaláltam az ingyen polcot a lidl-ben, 3 pár zokni 200 Ft volt a kislányomnak, meg egy nadrág 500 Ft. Ki hibáztatna érte, hogy megvettem? És jól is jönnek legalább, nem csak azért vettem meg mert olcsó.
Magamnak… Most könnyebb határt szabni, hacsak nem úgy vesszük, hogy az a sok játék nekem kell, és nem a kislányaimnak (ami félig -meddig biztos igaz.) ezen felül cipőt lenne jó beszerezni, mert abból sosincs elég. Meg a varráshoz is mindenféle cuccokat. És aztán meg is kéne varrni őket 
Ja és még a költözés miatt van egy csomó beszerzendő dolog. Most vettünk pl festéket hogy egy szekrényt át tudjak festeni fehérről feketére. (És ezennel a festés is felkerült a teendő listára.) Aztán még hiányzik egy kosár a mosogató alatt amiben a kukás zsák, tartalék mosogatószer, takarítószer van. Hiányzik a függöny egy csomó ablakról. Stb stb. Sosincs vége ennek a listának. Minden hónapban jól át kell gondolnunk, hogy most mire elég ami van.
Mosogató alá én ilyet rendeltem a Sinsayről, nagyon szeretem:
Mikor a fiúk kicsik voltak, magamnak én sem vettem semmit, maximum turkálóból. Így a fiúk, akik pár hónap alatt kinőtték, a legújabb H&M, C&A ruhákat hordták, nekem meg egy normális cuccom nem volt, mire visszamentem dolgozni. 
Sajnos ruha terén tavasszal velem is elszaladt egy kicsit a ló. Bár annyira nem vettem sokat, mint korábban, és igyekszem visszafogni magam, de ahhoz képest, hogy mennyi új darabra lenne szükségem (egészen pontosan nullára), már vettem felsőket, nadrágokat, ruhát is. Nem beszélve legújabb kedvenceimről, a szári lapszoknyákról, amikből csak az idei évben már hármat beszereztem. Igaz, mindegyiket akciós áron sikerült venni (de így is 5-8-10 ezer forintok voltak), és ezek legalább olyanok, hogy pár kiló ide, vagy oda, észre sem vevődik. És hát gyönyörűek, én imádom, ahogyan a napfény játszik rajtuk.
Na mindegy, szóval van baj. Azért igyekszem pár napot várni a rendelésekkel, mielőtt kattintanék, így azért jónéhány dologról sikerült lemondani is.
Kozmetikum terén egész idáig jól bírtam, most májusban azért elég sok termék becsúszott, de ezekről majd az unboxing topikban.
Alapvetően azért ezen a téren elégedett vagyok.
Lássuk csak az idei évet 
Kozmetikumból azokat vettem újra amik elfogytak, ha újdonságot szereztem be azt csak úgy, ha elfogyott ami helyett vettem volna.
Szerencsés vagyok, mert anyukámtól és a páromtól szoktam kapni parfümöt meg kozmetikumot is.
Ruha téren volt fehérnemű beszerzés, meg egy blúz és tavaszra egy fehér bőr cipő a Gantből.
Nyárra trikókat fogok venni, mert szinte minden nap azokat hordom a blúzok/ felsők alá , meg strandruhát és bikinit.
Tavaly kezdtem el egy fogászati implantot csináltatni, aminek már a végénél járok, nagyon várom, hogy meglegyek vele mert mindennel együtt 600 ezer környéke lesz a számla vége, szerencsére nem egyben kellett kifizetni.
Emiatt én most tényleg csak azt veszem meg ami elfogy.
A kozmetika/ pilla/ póthaj/ köröm/ fodrász témát nem adtam le, ezek maradtak.
Amit ha vége lesz ennek a nyüves fogászati tortúrának akkor meg fogok venni : egy új fekete bőrtáska, mert a régi az így lassan 10 évesen megadja magát, valamint egy új pénztárca is kellene, mert a fémpénz tartó zippje az tönkrement. Szigorúan akciósan jönnek majd a Fashiondaysről.
Kellene farmer is a tepsi seggemre, csak ahol venni szoktam ott most nincs, így várok, azért van még 4 amiket tudok hordani.
Világmegváltó gondolatokat nem tudok megosztani, talán csak annyit, hogy azt veszem meg , jól megnézve az árakat ami biztosan kell és ha már megvettem akkor meg nem bánom egy percig sem, örülök neki és használom is az adott dolgot.
Én baromi sokat költöttem idén ruhára és kozmetikumra is
ebben nagy szerepe van annak, hogy van rajtam 15 kiló plusz így szülés után (azt reméltem, hogy majd a szoptatás csak úgy olvasztja le a kilókat, hát nem
). Tavaly tavasszal szültem, akkor csak minimálisan vásároltam, hogy azért csak legyen valami, ami rám jön, gondoltam minek költsek egy szezonra
Na hát egy idő után elegem lett abból, hogy mindenben kötözött sonka vagyok és feszengek, úgyhogy teljesen lecseréltem a ruhatáramat. Teljesen újra kellett gondolnom a stílusomat is, korábban nyáron a kis farmersortos crop topos / nyári kisruhás típus voltam, de rá kellett jönnöm, hogy az a hajó elment, úgyhogy most inkább lenge hosszúnadrágokból és maxiruhákból áll a nyári ruhatáram. Felül meg szempont, hogy szoptatáskompatibilis legyen, úgyhogy a vékony pántos topok és a gombos ingek-blúzok-ruhák játszanak csak. Melltartóból is vettem vagy fél tucattal, mire rájöttem, milyen kell
A terhesség előtt 75A voltam, most 85C, itt már az is kell, hogy tartson, nem elég, hogy cuki 
Kozmetikumot és sminket is azért vettem viszonylag sokat, mert megváltoztak az igényeim. A régi sminkek nagy részét kiszelektáltam, el se merem mondani, hány éves cuccok voltak közöttük, helyettük vettem néhány drágább, jó minőségű alapdarabot. Mióta itthon vagyok a gyerekkel, nincs teljes harci dísz minden nap, de kialakult az a pár perces kis minimál rutin, amivel jól érzem magam (primer & púder, mert nagyon zsíros a bőröm, szemöldökspirál és ajaktinta/színezett ajakápoló). Szerencsére van olyan “felnőtt elfoglaltságom”, ami baba mellett is megmaradt, így azért havi 2-3 alkalommal fel tudok öltözni normálisan és kisminkelni magam. Ehhez is beszereztem olyan alapdarabokat, amiket jól ki tudok használni, tényleg minden sminkelésnél használom őket. Be kellett látnom, hogy hiába van annyi szép dolog, nincs szükségem több pirosítóra, alapozóra vagy szemhéjpúderpalettára. A rúzsaim is szinte mind a kukában végezték, jelenleg 6 db rúzsom van és ezzel le is fedtem mindent.
Parfümre is sokat költöttem, sajnos kevesebb sikerrel. Lehet hogy a hormonok vagy nem tudom, de valahogy annyira nem találom az illatomat, úgy érzem, hogy sok szép illat van, de valahogy egyik se én vagyok. Nemrég kaptam szülinapomra anyósomtól egy üveg Armani Sì-t, ez most nagyon tetszik, sokkal jobban, mint évekkel ezelőtt, mikor próbáltam, de melegben soknak érzem, majd ősszel visszatérek rá. Ma érkezett hozzám egy üveg Olympea (tudom, nagyon basic vagyok), szerintem a Versace Eros pour femme EdT-vel ők lesznek most a nyári illataim. Az abszolút kedvenc illatomat siratom még mindig (Sì Fiori), sajnos megszűnt. Őrzök még egy fél üveggel, plusz van még egy fél üveg Jeanne Arthes-féle dupe-om, az is egész jó. Nemrég rendeltem egy Linn Young utánzatot, de az közelében sincs az eredetinek, szomorú vagyok 
Lényeg a lényeg: nekem az elmúlt kb fél év abszolút nem a spórolásról szólt, bár azért igyekeztem mindent jó áron, akcióban beszerezni. Közben azért sok mindent ki is szelektáltam, kidobtam/elajándékoztam/eladtam Vinteden. Még így is van két doboz cucc, ami eladásra vár, viszont a szekrényem összességét nézve most úgy érzem, hogy pont elég cuccom van és ami a szekrényben van, azt ki is használom, szeretem és jól érzem magam benne.
Bocsi a kisregény miatt 

Nyugodtan rakjatok képeket is ruhákròl, swaro gyüjteményről, bármiről, én nagyon szívesen nézegetem!
@Kokapu most utána kell néznem, milyen a lapszoknya 

Gyönyörűek az ásványi karkötőid!! Én szeretnék venni, csak pont ettől félek, hogy nem eredetit fogok kapni. Esetleg a beszerzési helyeket meg tudnád adni? Akár priviben, ha nem szeretnéd itt megosztani. 
Nagyon örülnék neki!
Ezeket vettem legutóbb:
Ez az egyik, ezt főleg a rövidebb oldala miatt vettem meg, az nagyon én vagyok:
Ez pedig a másik, erről a hivatalos fotót teszem fel, mert én telefonnal képtelen voltam visszaadni, hogy mennyire csodaszép sötétzöld:
De szépek! Szóval kettőt vettél és 4-et kaptál?