Spórolási tippek, hogyan, miért, mivel, mennyiért. Jöhet mindenféle szemlélet

Igen. :slightly_smiling_face:

1 Likes

Jövök én is az ásványokkal :slight_smile:
A mono darabok az asvanybolt.hu oldalról vannak egyszerűen szuper áraik vannak.
A zöld vegyes és a fehér az balatoni ajándék.
A rózsaszín vegyes és a kék vegyes pedig Shantikától ( Paál Erika) van elmondtam, hogy kb. mit szeretnék leírta a köveket és az árat, kifizettem és küldte is.
A Paul Hewitt először rózsaszín fonott bőrből volt meg annyit hordtam, hogy elkopott így ezt vettem helyette, már nem nagyon kapni idehaza. Balatonon nagyon közhelyes vagyok vele, de mindig ezt hordom :slight_smile:

10 Likes

Jaj, de örülök, hogy tetszenek: nagyon szívesen megadom a beszerzési helyet, szívből ajánlom őket. Ametiszt ásványbolt - Csernóczki László.
Laci bácsi elismert ásványszakértő, abszolút megbízható, garanciát vállal az ásványok eredetiségére. Rengeteget vásároltam tőlük, van törzsvásárlói programjuk és sok ritka ásvány is.
Nem a legolcsóbbak, de tudod, sokszor az olcsóból lesz drága, amikor kiderül, hogy gagyi. Nagyon kevés ún. rekonstruált ásványt is árul, de szerepel a leírásban, hogy miből készül és “mű” vagy természetes.
A rekonstruált türkiznek pl. semmi köze nincs az igazi türkizhez, műgyantából préselik. Az igazinak elég húzós az ára, de sokszor még az sem garancia az eredetiségre. Aztán a hematit: fogalmam sincs, hogy miért hamisítják (mágneses hematitok mind kezeltek), ugyanis az eredetinek is igen kedvező az ára: a természetes hematit nem mágneses! És nincs ezüst, arany, hupikék, rózsaszín lávakő sem. Ritka, drágább ásványokat, pl. kunzitot, amazonitot, turmalint stb. pláne nem rendelnék kínai weben.
Viszont: régebben a Gyöngyfutár és az Indigókövek webáruházból szereztem be a rozsdamentes acél közteseket (ez utóbbi webáruház sajnos már nem működik). Ezeket a kiegészítőket nyugodtan megrendelheted a Temuról, mert tizedáron be tudod ott szerezni és valóban az, aminek írják.
A fotón néhány karkötőm, ezek értékesebb ásványokból készültek (a sötét egy különleges gránát, holdkő, napkő, kunzit, apatit, akvamarin - sorrend lehet nem ez a fotón). Lógós bigyókat sosem fűzök egyikre sem, mert félek, hogy beakadok valahová, vagy kárt teszek a táskámban, pulcsimban.

13 Likes

Ha vigasztal (bár tudom, hogy nem :-D): 49 kg-os voltam terhesség előtt. Híztam összesen 9 kg-ot, de az alacsonyságom (154 cm) miatt ez olyan volt, mintha egy egy 170 centis hízna 25 kg-ot kábé. Mindenki azzal vigasztalt, hogy szülés után pik-pak lemegy rólam minden. Hát mégsem. :smiley: Pontosan 3,5 kg volt a súlyveszteségem 1 éven keresztül, pontosan annyival voltam könnyebb, amennyivel született a lányom. Nekem a jóga segített. Hetente 3-4 alkalom este, utána csak ásványvíz - és fél év alatt visszanyertem az eredeti alakomat és súlyomat.

2 Likes

Beírtam a keresőbe, hogy asvanybolt.hu, és az Ametiszt ásványboltot dobta fel. Akkor ezek szerint ugyanonnan vásárolunk? :laughing:

1 Likes

Igen, ugyanaz a cég :slight_smile:

1 Likes

Köszönöm az ajánlásokat, nagyon szépek az ásványi karkötők! Beszerzek majd párat :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

Nem tudom hova tegyem őket.
Ezek az elmúlt évek mellényúlásai, a por állagúak azok több évesek és nem fogynak.
Az egyik permet és a BB tavalyi a másik permetet idén vettem és nagyon nem az én illatom pedig leírás alapján teljesen okénak kellene lennie.
Ma adom tovább egy ismerősöm tini kislányainak, előtte megbeszéltem az anyukával, várják szeretettel a pakkot.
Így nem vettem meg hiába :slight_smile:

10 Likes

Régebben spórolási tippként írtam a kínai boltokat. Amióta a kedvenc kínaim bezárt, nem tudok olyan jó áron vásárolni, mint régen. A wc papír, papírzsebkendő, mosogatógép tabletta, minden drágább kb, mint a dm-ben. Nem is értem. Úgyhogy spórolásra mást sem ajánlok, csak a dm-et! A saját márkás termékei is nagyon jók, de a márkás termékek is olcsóbbak sokszor, mint máshol.

5 Likes

Nekem egyébként hasonló a tapasztalatom: régen a kozmetikumok, mosószerek, wc papír, stb. lényegesen olcsóbbak voltak a kínai boltokban, mint a drogériákban. Utóbbi pár évben viszont már oda kell figyelni, mert sokszor drágább.

4 Likes

Swarovski hozzáértőket kérdezem, hogy próbáltátok-e már a Best secretet? (Aki nem ismeri, ez egy meghívásos rendszerű webshop, hasonló mint az about you, márkás termékek vannak leakciózva. Kislányom barefoot cipőit szoktuk innen vadászni.)

1 Likes

Én is DM saját márkás, sokszor utántöltős mosó és tisztîtószereket veszem, teljesen megfelelnek.
Fehér, színes és fekete rucikhoz való mosószerem is DM- es.

4 Likes

Bevallom, még nem is hallottam róla! :face_with_hand_over_mouth:
Ott lehet akciós Swarokat vásárolni?
Bár most elég rendesen ki vagyok akadva a Vintedre, az igazsághoz hozzá tartozik, hogy hihetetlen árakon lehet kifogni eredeti, új Swarowskikat. Azonban az ilyen jellegű “second hand” vásárlást csak azoknak ajánlanám, akik már a dobozról meg tudják állapítani, hogy eredeti vagy amazonos hamisítvány a termék.
Én nem vagyok kispályás Swarovskit illetően, de az elején még engem is átvert két lengyel eladó (mint azt a bizonyost a palánkon). Szerencsére vissza tudtam küldeni nekik a gagyi ékszereiket.

2 Likes

Kb. fél éve tértem át én is a DM-es saját márkás háztartási cuccokra. Mivel a Rossmann nem ad semmiféle kedvezményt az árstopos termékekre, a DM viszont ugyanúgy adja a pontokat mindenre és a kuponokat pl. JAR-ra, Finish-re stb., így jelenleg nem csak a kínainál, de még a Rossmann-nál is olcsóbbnak számítanak.

5 Likes

Igggen a pontokat is gyűjtögetem, olyan jól esik ha levonják a vásárlás végösszegéből, kézzel fogható kedvezmény. :slight_smile:
Sokszor rendelek személyes átvétellel, azt is nagyon szeretem mert csak átveszem a kész csomagot és már mehetek is.
Amíg nem találok ennél is jobb opciót én biztosan maradok náluk, havi 1x rendelek általában.

4 Likes

Igen, rengeteg akciós Swarovski van, általában óriási kedvezménnyel. Egy-kettőt figyelőlistára tettem, a készlet és a keresettség függvényében folyamatosan változik az áruk, de nem ritka a 65% sem. Valós akciók vannak. Pl. tavaly kaptam egy fülbevalót édesanyámtól, ami itt idén feleannyiért volt. Ingyenes visszaküldés van. Én nem vagyok hozzáértő, hogy eredetit küldenek-e vagy sem, de egyelőre a többi rendelt termékkel nem volt gond. Férjem szokott ruhákat, cipőket is vadászni magának, általában mindent megrendel ami tetszik, felpróbálja, és visszaküldi a felét.
Szívesen küldök egyébként meghívót, utána a megjelölt árakból még 10% kedvezményt kapsz. Na de nem reklámozni akartam, viszont ha kipróbálod, akkor nagyon érdekel, hogy eredeti Swarovskit küldenek-e, mert a boltihoz képest tényleg töredékáron van.

3 Likes

Köszi, megnézném. Aztán megszakértem a Swarokat is.

2 Likes

Ruhát egy időben elég sokat rendeltem a Best Secret-ről. Mindennek kiváló minősége volt, azóta is hordom őket. Kizártnak tartom, hogy hamisítvány lenne. Az én szememben az AboutYou és a Zalando felett vannak. Jut eszembe, még bikinim is van onnan. Most csak az az üzletpolitikájuk tart vissza, hogy nem lehet automatába rendelni, a mostani munkahelyemre meg nem akarom, hogy jöjjön. :stuck_out_tongue_winking_eye::see_no_evil:

2 Likes

Kedves @dunaimano, hálásan megköszönném, ha én is kérhetnék meghívásos linket a Best Secret webshopra?:hugs:

1 Likes

Persze, küldök.

1 Likes