Gyakorlott sminkelők hagyják ki a következő részt
Ma nagyon ráértem és ez a tusvonal - cicaszem dolog régóta piszkálta a fantáziám, gondoltam alkotok.
Mivel klasszik tusom nem volt idehaza egy hegyes ám puha csokibarna szemcerkával kezdtem rajzolgatni. Hát mintha közben áram rázott volna olyan lett a vonal, nyilván nem egyforma. Oké, igazítok, rajzolgatom. Aztán toniqos fülpucival törölgetés de még így is csak idehaza vállalható.
Rájöttem, hogy nekem ehhez nincs türelmem , a 10x lemos újrakezdhez pláne főleg, hogy a műpillámra is vigyázok nem nyaszatolom.
Így ha még egy kicsit is vacilláltam az utóbbi időben, ez most eldőlt, majd Erika szépen beüti nekem tűvel és akkor az olyan lesz amilyet szeretnék, nem amilyen sikerül
Várom a kevésbé napsütéses időt, hogy mehessek.
Szerintem tusvonalat nagyon nehéz húzni, pedig gyakorlott sminkelőnek gondolom magam. Meg kell találni mivel lehet igazán jól, és nagyon sokat kell gyakorolni. Én például csak vizes tussal tudok (water activated liner) rendesen, és csak ilyen vékonyka festőecsettel, amit Aliról vettem. Szemceruzával majdhogynem lehetetlen éles, vékonyabb tusvonalat húzni.
Nekem ez a legnehezebb az összes sminkpraktika közül, többször próbáltam már többféle eszközzel, filces tus, folyékony tus, szemceruza … sosem lett szép, leszedni körülményes.
Nem beszélve a kudarc élményről, eddig bármi új dolgot próbáltam 2-3 alkalom után “ kimehetsz vele az utcára” kategória lett, egyedül ez a kis vonal az ami még soha nem sikerült.
Ritkán sminkelek fullba, reggelente csak BB- t teszek, korrektort és pirosítót, a pillám épített, szemöldököm tetovált.
Már csak a tusvonal hiányzik, engem nem fog zavarni, ha mindig ugyanolyan a szemem, tekintve, hogy évente max. 10 x teszek szemhéjpúdert rá.
Egyetértek, a tusvonal a legnehezebb. Rengeteg gyakorlás kell hozzá, és ha egy darabig nem csinálom, nincs benne a kezemben. Fontos megtalálni a rengeteg lehetőség közül, hogy mi áll kézre, nekem a tégelyes tusok egy icipici ajakecsettel váltak be, konkrétan egy inglotot használok. De az ötlet a régi maybelline és loreal tusoktól jön, amikhez hasonló ecsetet adtak, viszont azok tönkre is mentek egy év után kb. Legtöbb ismerősömnek ez a legnehezebb. De szerintem nagyon perfekcionisták vagyunk, ha nem tökéletes, már nem merünk vele kilépni az utcára. Húgom szokott vicceskedni, hogy “nem ikrek, csak unokatesók lettek”. Én már az unokatesókkal is kimegyek néha, a legtöbben észre sem veszik, hogy nem ikrek.
Lehet hogy nem benned van a hiba, nem mindenkinek alkalmas a szemformája és a szem körüli csontozata a tusvonalhoz.
Az én szememre sajnos lehetetlen szép íves tusvonalat rajzolni, a farkincánál egyszerűen ott a csont, és megtöri a tusvonalat Az igazi tusvonalat ezért elengedtem, de hogy kicsit felfelé húzzam a rettenetesen kerek szemem külső sarkait, szemöldökgéllel, az ahhoz használatos ferde ecsettel húzok egy picike vonalat felfelé, optikailag valamit javít az összképen.
És vigasztalom magam azzal hogy a fekete tusvonal eléggé keményíti a vonásokat…
Nekem puha szemceruzával (Pupa extreme kajal) sikerült “tusvonalat” húzni. Nem óvatosan, apránként húzom, hanem kétszeri lendülettel, így nem törik meg az íve, ha pedig nem lesz tökéletes, el lehet satírozni, hogy egy kicsit szélesebb ívű árnyék legyen a szempillák tövében, ill. az alatta lévő színektől függően teljesen beleolvadhat a “környezetébe”.
A filces tus a másik, amivel boldogulok. Ha kicsit kiszaladok az ívből, egy ceruzaecsettel ütögetek rá szemhéjpúdert (a mozgó részre fényeset használok, szuperül beletapad a mg friss tusvonalba), így eltüntethető a hiba.
Sminkesek tudtak húzni vékonyat, vastagot és extrát is , a szemem elbírja akár az ilyet is:
Egy teljesen sima , alap vonallal én már elégedett lennék.
Nekem sminkes mutatta, hogy mini vonalat húzhatok a szemem sarkába, kb. a szemhéjam alá egy picit ,3 mm az egész ,szinte alig látszik de mégis dob egy kicsit az összképen, néha megrajzolom ,de az csak 1/6- od tusvonal
Megnyugodtam, hogy a tusvonal nem csak nekem nem megy tűrhetően satírozok, sokan dícsérik a sminkjeimet, akár minimált, akár badass-t csinálok, de tusvonalat, ha agyonütnek sem tudok húzni. a szempillatövemben azon a részen, ahova a tus kerülne, olyan picike dudorok vannak, amiken konkrétan ugrál mindenféle erre alkalmas eszköz sminkes is csak sokadik nekifutásra tudta meghúzni már eljátszottam a gondolattal, hogy tetováltatok tusvonalat (amúgy nem néz ki rosszul rajtam), de a farkinca a csontszerkezet és a szemem formája miatt nem működik. Azt meg sem említem, hogy a sima, kozmetikai szemfestéstől 3 hétig be van gyulladva a szemem és a fél fejem így azt hiszem, minden ilyen beavatkozást meghagyok másnak, a jól sikerülteket pedig messziről csodálom
A tussal én is megszenvedtem anno, nem egyszerű mesterség. “Rendes” cicás vonallal már én sem próbálkozok, vagy nem lesz arányos a hatás a befektetett munkával, vagy Amy Winehouse lesz, szóval azt elengedtem. Sokszor inkább ceruzázok vagy ferde tusecset + szemhéjpúder, az gyorsabb, mert kevésbé kell precíznek lenni vele (és nem mellesleg használhatom a multikróm szemfestékeimet is tusnak)
Ettől függetlenül én sokszor tusozok rendületlenül, találtam egy stílust ami tetszik, és eszközöket amik bejöttek
Nem nagy szám, de abban segít hogy a szemüveg mögött ne vesszen el a szemem, de ne legyen egyértelmű hogy ki vagyok festve - barna ecsethegyű tussal vékonyka vonal a szempillatőben, csak másfél miliméterrel meghosszabbítva a szemem külső sarkában, pont a ráncomat követve - pár éve beépített sablonom van
@random Annyira gyönyörűek a csillogó vonalak, főleg ami nem glitteres hanem inkább irizál.
Majd teszel fel róla képet ha alkotsz ?
Szeretnék, de multikrómról sose sikerülnek a képek…
GIF-et esetleg, azon legalább az irizálás szépen át szokott jönni úgy hatvanadjára Nemsokára megyek szabira, elvileg lesz időm alkotni, majd fotózok
Na, ígértem, itt egy GIF ami tűrhető lett - bár a minőségért bocsi, amióta frissült a telefonom, az istennek se tudom normálisan megszerkeszteni a képeket. Lesz még, multikróm tusvonal is, ha újra belejövök. De talán keresek egy megfelelőbb topikot
Ez nagyon szép sminkelési technika Szerintem én is kipróbálom
Majd egy éve csináltattam a szemöldökömet és egy picit már halványodott.
Van lehetőség frissítésre, ránéztem az árlistára, 58 ezer ft , ez tavaly még csak 28 ezer volt megvan levelezésben az árlista.
Nemár…
@Niko igen, nála voltam tavaly.
Gondoltam igénybe veszem az 1 éven belüli frissítés lehetőségét, a biztonság kedvéért ránéztem az árlistájára és nagyon meglepődtem, nem erre emlékeztem.
Levelezésben megvolt a tavalyi , ahhoz képest 3o ezer Ft a differencia… több mint 100%- os áremelés.
Holnap fel fogom hívni, hogy rám a tavalyi vagy az idei ár vonatkozik- e, ha az idei akkor nem biztos, hogy el fogok menni, mert ilyen mértékű emelést nem tartok korrektnek, itt már se a színt, se a fazont se a technikát nem kell kitalálni, csak átütni a saját munkáját.
@Luiselotte hát valóban, igencsak megugrott az árlistája, bár én a sajátoméra nem emlékszem, mert legalább 3 (ha nem 4) éve csinálta és még mindig szinte (80-90%) ugyanolyan, alig kopott (pedig én már akkor is inkább világosabbat szerettem volna🤭). Nem is értem hogy lehet, mert én ősztől tavaszig tretinoizok is, ami ugye tudjuk, hogy igencsak erős sav, bár a szemöldökömre sosem kenem, de azért gondolom a párnáról valamennyi migrál arra a felületre is.
Nagyon figyeltem arra hogy semmit se maszatoljak oda , én ezt annak tudtam be, hogy első próbálkozás, tanulópénz és direkt nem kértem erős satírt, pont olyan lett amilyet szerettem volna .
Nem szívesen váltanék
@Luiselotte, nálad a szálas vagy a púderes technikát alkalmazta? Én annak idején kifejezetten a szálas technikát kértem, épp akkoriban kezdett divatba jönni a púderes, de én akkor még “féltem” tőle, hogy túl erős lehet vele a szín. De ma már inkább vegyes vagy a púderes módszert választanám, ui. ez utóbbival jobban lehet árnyalni (valószínűleg min. 2 színt használva - gondolom én laikusként), ami különösen fontos a szemöldök első harmadánál, ahol az árnyalt hatást (picivel világosabb, ami a szemöldök kb.2/3-tól a vége felé sötétedik) ezzel lehet elérni.
Itteni szakemberektől olvastam: a szép tetovált szemöldök nem egy egységes színű “csík” (ami nagyon természetellenes és messziről kiabál), hanem egy szépen árnyalt festés.
@Niko nekem hybrid van, az orr felőli része az szálas ez kb 1/4 rész a többi pedig púderes.
Senki az ég egyadta világon meg nem mondja, hogy tetoválva van, olyan mintha halványan porral ki lenne sminkelve.
Nekem jó alapom volt hozzá a felső részen középen volt egy kicsit kikopva , más baj nem volt vele.
Az utóbbi hetekben egyre több helyen olvasom, hogy visszajön trendbe a vékonyabb ( szerintem csak inkább normál/ sima vagy hogy írjam) szemöldök, egyből eszembe jutott, hogy de jó , hogy nem a divatot kértem, hanem azt ami jól áll és illik az arcomhoz .