Sminktetoválás. Igen, vagy inkább nem?

Hol intenzívebben, hol pedig kevésbé, de már évek óta megkísért a sminktetoválás gondolata. Ilyenkor kavarognak bennem az érvek-ellenérvek, szeretném is, meg nem is. Eddig mindig lebeszéltem magamat. Jelen pillanatban úgy érzem, hogy az „inkább mégse” javára billent el nálam a mérleg nyelve. Talán egyedül a szemöldöktetoválás gondolatát nem vetettem el még végleg, de azt se mostanában tervezném. Megvárom, amíg nem lesz már szemöldökszőröm. :upside_down_face:
A legfőbb visszatartó erő – a fájdalomtól való félelmen túl :laughing: – az a „mi van, ha mégse úgy sikerül???”. Mert hiába tetszik másokon, és tudom, hogy előre berajzolják, meg minden, de a legjobb varrónő se tudott nekem még soha épp ugyanolyan ruhát varrni, mint amilyet elképzeltem.
A másik nyomós ok, ami visszatart az az, hogy az évek múlásával az arc sokat alakul. Megereszkedik a bőr, máshova kerül, más formát ölt a szemhéj, a száj, a szemöldök, stb.
És még sorolhatnék érveket pro és kontra, de nagyon kíváncsi lennék arra is, hogy Ti mit gondoltok erről?

Nekem nem tetszenek a tetoválások egyáltalán, a tetovált pasik sem jönnek be, valószínűleg egyedül vagyok a bolygón ezzel. A kozmetikai tetoválástól pedig visszariaszt egyrészt az állandóság gondolata, tehát hogy a szám színe akkor mindig olyan lesz, és a szemem kontúrja akkor mindig ilyen lesz, másrészt az elronthatóságé, hogy mi van akkor, ha mégsem fog tetszeni az a szemöldök, és már nem én leszek, más lesz az arcom. Egyébként állandóan rá akarnak beszélni a ritka szemöldököm miatt, de mivel alapból világosak a színeim, fura lenne számomra egy boszorkányos (jó, tudom, hogy halványra is lehet csinálni) szemöldök, amikor minden más szőke, szerintem reggel megijedne tőlem a családom felkeléskor, amikor még más smink nem hozza egységbe a színeimet. Szóval nálam a nem felé leng ki az inga, igyekszem más módon javítani a kinézetemen.

4 Likes

Igen, teljesen egyetértek. Ugyanezek az ellenérvek kavarognak bennem is. Nekem még a festékanyag tekintetében is kétségeim vannak. Hiába antiallergén, meg minden… mégiscsak bejuttatják a bőröm alá.
Aztán meg most, hogy ennyire rákattantam erre a smink őrületre, már tényleg egyre jobban okafogyottá kezd válni számomra is a téma. De örülök, hogy másnak is eszébe jutnak ilyen gondolatok! :slight_smile:
Ja! És nem vagy egyedül a véleményeddel ezen a bolygón! :wink:

3 Likes

A szemöldökömet megcsináltatom majd egyszer, de csak ilyen “soft powder” technikával, az nagyon szép és nagyon természetes.
Semmi mást nem mernék. Zavarna az állandóság, hogy minden sminknél ugyanolyan lenne az adott szín :smiley:

2 Likes

Nekem van (sima) tetoválásom, de sminktetoválást szerintem sose csináltatnék.
Egyrészt a fényvédelem. Pl. egy visszafogott tus tetoválást hogy kenjek be? Persze, használok fényvédőt, de úgy gondolom a szemhéjamon biztos maradnak hézagok.
Aztán a természetellenesség. Biztos van kiváló sminktetováló, de én eddig mindenkin, akin láttam, egyértelműen meg tudtam mondani, hogy az bizony tetoválás.
Következő, a kopás. A színe kopik (hány zöldeskékbe vagy vörösbe hajló szemöldököt láttam már!), a legprecízebb munka is megfolyik picit… azaz a vonalak élessége eltűnik. Maradva a szemöldöknél, a kezdetben szép szálas szemöldöktetoválás - microblading vagy mi a neve - nem hiszem, hogy évek múltán is ugyanolyan maradna.
És utoljára, az állandóság…

Nekem amúgy a szemöldököm elég gyér és világos, de a fentiek miatt nem merném megcsináltatni.

3 Likes

Nálam is a púder technikás szemöldök jöhetne csak szóba, de amire én rászánom magam, arra lehet, hogy kifejlesztenek egy még szebbet! :blush:

2 Likes

Röviden: nem.

Hosszabban: sosem gondolkodtam el rajta igazán. A testemen nincs tetoválás (nekem a nagyobb, kép szerű tetoválások tetszenek másokon, de magamra nem varratnék egy akkorát), a szemöldököm meg így is túl sok.
Időnként egy tusvonal tetoválás felmerül bennem, de fogalmam sincs, hogyan egyeztethető vele össze a smink. Mert ha ráviszem a színt, akkor már úgysem látszik. Ha viszont kihagyom sminkelésnél a tetoválást, akkor mégis hogyan satírozok?
Meg egyébként sem szeretném, ha a szemem körül tűvel matatnának. Még a lézeres szemműtétet sem mertem bevállalni.

1 Like

Én sem szeretnék sminktetoválást. Anno a kozmetikusom mondta, hogy annak akinek gyakran van herpesze idővel a szája vonala elhalványul és nem lesz annyira szép. Ha idővel ez bekövezkezne nálam akkor esetleg azt megcsináltatnám, mert tényleg teljesen természetes lesz a hatása és nyugodtan sminkelhetném.
Szemöldököt és egyéb dolgot viszont nem csináltatnék. A szemöldök divat állandóan változik, most a vastag a divat, pár év múlva ki tudja megint mi lesz. Sminket pedig el nem tudnám viselni, hogy mindig ugyanolyan legyen bármi rajtam. Ráadásul annyi elrontott sminktetoválást látni az utcán, hogy borzasztó.

1 Like

Mindennap, amikor elkezdem rajzolgatni a szemöldökömet, átfut rajtam, hogy “de jó lenne spórolni három percet reggelente” :smiley: Aztán győz az, hogy félek attól, hogy túltolják, sötét lesz, vastag lesz, aztán meg kikopik és csúnya lesz. Megjelennek szemem előtt a pink bársony szabadidőgatyás szoliszökevények a vörös meg zöld Menő Manóval a szemük felett, és megfordul a gyomrom. Inkább rajzolgatok.

5 Likes

Most már létezik olyan, hogy féltartós sminktetoválás, annak az ötlete kimondottan tetszik. Elvileg 3 év alatt nullára kikopik. Igaz, az én szemöldökömet inkább szedni kell, a szám vonala is elég határozott még (ha nem is olyan dús, mint hamvas tinikoromban), a harmadik meg a szemhéjtus - no de azt meg inkább sötétbarnában képzelném el, de az ha jól tudom hatványozottan hajlamos árnyalatot váltani.
Egyébként meg tökmindegy, pikkelysömörös vagyok, nem tetováltathatok semmitse. :sob:

2 Likes

Nekem ingyen sem kéne soha 1db tetoválás sem!
El sem tudom képzelni, mennyire más lenne a tekintetem egy szemöldök tetoválástól vagy szájtetoválástól :cold_sweat:
Mindenki úgy szép ahogy született
Én szeretem a természetes arcomat, nem csúfitanám el tetoválással és a testemet sem, szerintem nekem soha sem lesz :innocent:

2 Likes

Nekem nincs semmilyen tetoválásom, bár egy időben gondolkodtam a szemöldöktetováláson. De nem tudtam rászánni magam, féltem, hogy mégis megbánnám. Hagyományos tetoválást nem igazán tudnék elképzelni magamon, esetleg valamit ami a gyerekemmel kapcsolatos, de ennek is kicsi az esélye.

1 Like

Szia, nekem púderes szemöldöktetoválásom volt (van…).
Lebeszéllek róla, nem kellett volna.
Anno én is túlszedtem, a szemöldököm külső vége teljesen kikopott. Untam is a napi festegetést és a kozmetikusom rádumált. Maga a tetoválás nem fájt, a forma is szép lett. Egy hétig nem egy épületes látvány, de a varok leesése után nagyon szép lett. Kábé két évig… Aztán elhalványult, egyre kevesebb köze volt az eredeti szemöldökszínemhez, vagyis ugyanoda jutottam: festeni kell. Már eltelt 8 év, de még mindig látszik és valószínűleg ez már így is marad. Szerencsére óriási önuralommal és sok ricinusolajjal, varázsige-mormolással egész szépen sikerült visszanövesztenem a szőreimet, így nagyrészt befedik a tetkót. De azért én látom azt az enyhén vöröses alapot… :frowning:
Szóval ne, ne csináltasd meg szerintem. Valóban a korral el is másznak a vonalak, szerencsémre az igazi szemöldököm is vele mászik. :smiley: Ha visszamehetnék az időben, ledumálnám magam róla, mert csak átmenetileg szép, utána csak a bosszúság van vele.

6 Likes

Nagyon köszönöm az értékes hozzászólásodat a többiek nevében is! :hugs:

Nekem tetoválva lett a szemöldököm, simán, egyszerűen be lett ütve,semmi “különleges” technika a meglévő, kevés és halvány szemöldökömre. Alapjáraton soha nem érdekelt a trend, öltözékben sem, sminkben pedig főleg nem. A szemöldök az a a viselője arcához igazodjon, ne mások által kitalált sablonhoz. A meglévőből kell kihozni a legjobbat, ha pedig egyáltalán nincs, szerintem jobban mutat egy arányos tetkó, mintha semmi nem lenne. Ismerek ilyet.
Szájtetkót, tusvonalat nem csináltatnék, az nem tetszik. Pedig nagyon béna tusvonalat húzok, ha rászánom magam :slight_smile: De valahogy nekem az természetellenes.

3 Likes

Több évnyi rajzolgatás után tetováltattam ki a szemöldökömet. A fekete hajamhoz többféle termékkel tudtam csak elérni, hogy természetes legyen a színe-formája.
Én abszolút nem bántam meg, és mivel egyáltalán nem sminkelek (csak a szemöldökömet rajzoltam) nagyon jó, hogy felkelek és úgy nézek ki, mint a nap bármelyik szakában :smile:

K%C3%A9p

4 Likes

Ó! A számból vetted ki a szót! Vagyis a kérdést :slight_smile: Iszonyúan izgatja a fantáziámat a microblading, vagyis japán technika. Ha van olyan, akinek jól sikerült microblading élménye van, kérem ossza meg, ki és hol csinálta neki. Nagyon köszönöm!

Jelentem microblanding, még friss, így ennél csak világosabb és szebb, természetesebb lesz, de nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel.
80648605_2774081086152716_3611927226599079936_n
https://www.matkovichzsuzsa.hu/

11 Likes

Már most jól fest! :star_struck: Kérünk majd végleges állapot-képeket!

2 Likes

Köszi szépen, mindenképp lesz majd gyógyult, meg előtt-utána kép is. Azok a leglátványosabbak. :slight_smile:

1 Like