Lenyűgöző gyűjtemény!
Ha jól emlékszem, a Lidl-ből jött velem ez a praktikus tároló.
Szuper kis tároló, a tartalma pedig szemet gyönyörködtető.
Nagyon szép, tetszik a bambusz(?) térfelosztó benne.
Ma kicsit rendet tettem a fiókjaimban és érdekel a ti véleményetek/ szokásotok is:
Én mindent az eredeti dobozában tartok, sosem dobom ki. Smink+bőrápolás is. Pedig nem kell mindent védenem a fénytől, vagy eleve fiókban vannak a termékek, de nem tudok megválni a dobozoktól, csak akkor amikor a tartalmuk elfogyott.
Ami nekem fontos:
Vannak kimondottan esztétikus csomagolások, ezekre jó ránézni
Könnyebb ezeket egymásra pakolni, mint például a tubusokat magukban
Kicsit úgy érezném, mintha a termékből dobnék ki egy darabot.
Így bár nagyobb helyet foglal és reggel számottevő bontogatási idővel növekszik a készülődés, én szeretem megtartani őket.
Ki a kidobós és ki őrizgető?
Amióta meg van Alex, a sminkekét nem dobom már ki, de előtte nem fértem el miattuk. Az arcápolások dobozait kidobom. Kivéve amik tartalékban vannak.
Nálam a dolgok jellemzően csak addig maradnak a dobozukban, amíg használatba nem kerülnek. Mivel szinte mindenből egyszerre többféle terméket használok, felváltva, egy-egy lépéshez, a bontott krémek, stb. már nem kerülnk vissza a dobozukba. Szerencsére van elég helyem, nem gond, hogy típusonként legalább két-három termék “forog”.
A parfümöknél is így járok el, amit kinyitok, azt már nem tárolom a dobozában. Mivel szekrényben tartom őket, mindig biztonságos, sötét helyen vannak.
A sminktermékek dobozait sem tartom meg, zavarna reggelente a dobozok nyitogatása.
A körömlakkok dobozait is kidobom, így könnyebben megtalálom őket, mint az egyendobozokban, már amelyik dobozos.
Amit használok - de még azt is, amit “betárazok” - azokat viszont szeretem átláthatóan tárolni, rendszerezni, mindenféle praktikus helyeken és tartókban.
A szebb dobozokat, de még a flakonokat is sokszor - többször, mint kellene - megtartom, nincs szívem kidobni őket, így aztán van mit rakosgatni…
Ez nagyon izgalmas téma szerintem!
A bőrápolós dobozokat egyből kidobom, amint elkezdem használni azt.
Sminkeknél nagyon változó, van, amit a dobozában őrzök, van amit kidobtam, de ami a legrosszabb - van pl olyan pirosító-doboz, amit sajnálok kidobni, és ezért aztán a “kacatos” dobozban landolt…
Parfümöknél is valtozó a helyzet: a hétköznapi illatokat doboz nélkül tárolom, viszont a különlegeseket dobozban. Az elhasznált üvegcsék ha kiürültek, mennek a kukába, de a dobozából kivágom a főoldalt, és könyvjelzőnek tovább használom.
Összességében a “dobozolás” attól függ, hogy az adott termék mennyire becses számomra. A becses dolgoknál én is úgy érzem, ahogy írtad - mintha a termék egy darabja lenne, és így vagy úgy, de őrizgetem.
Ez változó, ha praktikusnak ítélem meg a dobozában tárolást akkor megtartom. Például az Avonos lakkokat dobozukban tárolom. A parfümöket viszont anélkül. Kivételek mindig vannak, ilyen akkor van, ha annyira szép a doboz, hogy nincs szívem kidobni.
Alexre picit mérges vagyok, mert megszűnt fekete-barna színbe is lenni, igy nem tudom bővíteni…
Amíg használatba nem kerül az adott dolog addig a dobozában lakik utána kidobom a dobozt, semmit sem tartogatok.
Én alapvetően amit használok, kiveszem a dobozból, de a dobozokat külön fiókban őrizgetem. Minél szebb, becsesebb az adott dolog, annál hosszabb ideig. Pl. a bevált szérumok dobozát már nem tartom meg felbontás után, de a palettáim doboza szerintem örökre abban a fiókban lesz. Púderes termékeknél, rúzsoknál is egyelőre az őrizgetés fázisában vagyok, de ezeket még van esélyem elhasználni. Ha zsibin veszek valamit, nagyon örülök, ha dobozában kapom, ezért is tartom meg én is, még ha nem is készülök eladni, amikor elteszem a dobozt. De a része a terméknek, ahogy ti is mondtátok, viszont én nem tudnék használat közben pepecselni ezzel, így számomra sokkal kényelmesebb. Persze minden megszokás kérdése
Bőrápolós dobozt addig tartok meg, amíg a tartalékos szekrényben várakozik a termék. Sminkes doboz változó, egy-egy szebb darabot egy ideig megtartottam, de a plusz bontogatás hamar zavarni szokott, úgyhogy ezek is gyorsan menni szoktak. Körömlakk ha dobozos, rögtön kikerül belőle. Parfüm szintén. Kiürült termék dobozát, üvegét szinte soha nem őrzöm meg
Egyébként sokszor érzem azt, hogy olyasmit is dobozban adnak, ami nem igényelné. Rengeteg szemét keletkezik belőlük.
Én szinte semmilyen sminknek, bőrápolásnak nem tartom meg már a dobozát. A legutóbbi rendelésemet például felvettem a csomagpontról, kinyitottam magát a csomagot és a kis papírdobozokat is, aztán minden csomagolás ment a csomagpont melletti szelektívbe. Muszáj volt, kistáskával mentem gyalog, nem akartam kézben vinni az egész hóbelevancot a fél köbméter légpárnával.
Egyedül akkor tartok meg termékdobozt, ha azon van az inci és fel akarom tölteni a terméket krémmániára vagy incidecoderre. A Kiko púderem pótlása a kivétel, az dobozában került a pótlékok neszeszerébe, fogalmam sincs miért
Hajszálpontosan így csinálom én is.
Tipródtam egy kicsit, hogy idevaló-e, de azt hiszem mind egyet értünk az aláírásgyűjtéssel. Aki akarja aláírhatja a tiltakozást. Én megtettem és százszor is megtenném.
Aláírtam én is, de félek így 1hónappal előtte már késő. Biztos minden le van szervezve-rendezve, zsebre tette az összes haver amit ilyenkor lehet, fél órára elterelik a nép gondolatait a problémákról, nem fog elmaradni a tűzijáték.
Aláírva, de biztos vagyok benne, hogy meg fogják tartani, nem baj , hogy nincs pénz és jön vissza a covid is, úgy kell ez a népnek mint egy falat kenyér ….
Lenne amúgy valaki az utcán, ha azt mondanák, hogy elmarad? Zavarna bárkit is?
Egy egyszerű tüzijátékot nem bánnék, de nem kell giganagy, minden idők legnagyobb csinadrattája, szerntem sem.