Sminkrutin/Hétköznapi-alkalmi rutinok ;)

Minden tiszteletem a tiéd. :slight_smile: Én erre képtelen vagyok, kell egy óra, hogy ki tudjak lépni a lakásból.

2 Likes

Az igen, nagyon ügyes vagy. :slight_smile: Ha én 6:34-kor még csak ébredeznék, akkor 6:57-ig max a kávén lennék túl és egy fogmosáson kb. :smiley:

3 Likes

Cserébe az életben nem fogok olyan szemsminket készíteni, mint te :wink:

1 Likes

És milyen hamar itt a hétvége!:grin:

1 Likes

Minden tiszteletem minden korán kelőnek, előző életemben amikor még tanítottam, nekem is kellett és hulla is voltam egész nap.
Bagoly típus vagyok, szóval délután és este vagyok igazán magamnál, akkor pörög fel az agyam, de reggel képtelen vagyok 7-nél előbb ébren lenni. Így aztán szerencsés vagyok, hogy a munkaidőm a boltunk nyitvatartásával egyezik, bár a hátulütője meg az, hogy este 6-kor végzek és egy csomó minden már nem elérhető/elintézhető olyankor.
@anon21269124 - :open_mouth: Nem tudnám utánad csinálni, nekem kb. 7-től 9-ig tart a reggeli készülődés.

4 Likes

Bagoly vagyok én is, a reggel egy haldoklás. Ha a biológiai órámat követem és nem kell dolgozni, fél 9-nél előbb fel sem ébredek. Pont emiatt vagyok folyamatosan karikásszemű és hulla, ugyanis reggel muszáj felkelni 6 és 6:20 között, de nekem 23-24 óra között vagy még később komfortos lefeküdni.
Így kénytelen vagyok vakolni még akkor is, ha csak 5 percem van rá. Nyáron annyival jobb a helyzet, hogy barnul valamennyit az arcom és egybebarnul a karikáimmal, így azok nem feltűnőek :smiley:

5 Likes

Akkor jövök elborzasztani :stuck_out_tongue_winking_eye: 5:50-re járok dolgozni, 3:45kor kelek. De csak azért mert nekem kell 1 óra reggel amikor iszom az 1 vagy 2 kávét, közben elolvasom a híreket és szép lassan életre kelek. Utána szedem magam össze és indulok. Sosem tudtam az a “ki az ágyból és irány készülődni” típus lenni.
Irodában dolgozok, de logisztika, úgyhogy nálunk igazodni kell a szállításokhoz és a raktárakhoz. Cserébe viszont 14.15kor lehet húzni a csíkot.
Sajnos előfordul, ha a munka megkívánja, hogy le kell húzni 10-12 órát, de olyankor a plusszokat ki tudom venni egész napként is, ami tök jó, ha spórolni kell a szabival. Ez se egy ideális munkaidő, de én meg pacsirta vagyok, hozzám jobban passzol, mint mondjuk a 9-17.

Ja és a fentiek miatt a sminkem mesterséges fénynél készül, mindig izgi csekkolni odabent, ha felkelt a nap :grinning_face_with_smiling_eyes:)

11 Likes

Jaj, huhh, inkább bele sem gondolok, hogy ezt én hogy bírnám… :scream: (Jó, tudjuk, hogy sehogy.)
Már a jövő heti 8:30-as fogászati időponttól is kiver a víz, mert 6-kor legkésőbb fel kell kelnem és 7-kor indulnom, hogy Pesterzsébetről eljussak a Móriczra…

Az már igaz, hogy a negyed háromig tartó munkaidő nagyon jól hangzik, de ez már csak álom marad.

Nekem megy az ágyból kipattanás, amikor szól az ébresztőm én azonnal fent/kint vagyok, és nem is kávézom (nem bírom), egyszerűen ébren vagyok. Sok évvel ezelőtt 8-kor keltem, aztán rájöttem, hogy nem vagyok álmosabb ha 7-kor kelek, viszont jóval kevésbé stresszes a reggel, tudok szöszmötölni és nyugiban sminkelni (értsd: meditálni :grin:).

7 Likes

Koránkelő jelen! :slight_smile:
6-kor csattan az ébresztés, 6:25-re jön értem a főni, itt lakik 10 percre tőlem így hoz-visz minden nap.
Ebben a 25 percben nekem benne van egy zuhany, fogmosás és smink is. Lássuk csak, testápoló, dezodor, testpermet, parfüm a sorrend , amíg ezek száradnak rajtam addig ülök a tükör előtt a hajammal és a sminkkel.
A hajamat jellemzően hétfőnként bodorítom és egész héten kitart, akkor 10 perccel korábban kelek, előző nap mosom és szárítom meg, így csak besütni vagy vasalni kell, kedv függő. Mondjuk amióta megtanultam hogyan kell Samantha Ewing frizurát csinálni azóta jellemzően azt alkotok, így reggel csak fésülködni kell.
A smink teljesen minimál és minden nap ugyanaz ( uncsi vagyok , tudom ) fényvédő, arra BB vagy CC , pici korrektor, pirosító és highligt. Szemöldök tetoválásom és műpillám van, egyszerűen szuper érzés, hogy felkelek és van arcom. :slight_smile:
A ruhámat általában előző nap kikészítem este, így csak fel kell kapnom, táskát szoktam reggel még átpakolni, hogy menjen a színe az aznapi szettemhez.
Legjobban a parfümözést szeretem a reggelekben, kiválasztani, hogy mit tegyek, évszakonként mindig van 2-3 db ami forog, mániám, hogy a testápolót és a permetet is összepasszintom, hogy harmonizáljanak.

Gyerekkorom óta mindig korán kelek, engem nyaraláskor meg hétvégén is kidob az ágy, nem bírok magammal, ellenben ha fent kéne lennem hajnali 2-ig szerintem legkésőbb 12-kor már bárhol elaludnék. Nekem szerencsém van, hogy a munkaidőmmel szinkronban van az életritmusom.

9 Likes

Leborulok a rendszerességed előtt!

Közben sikoltoztam egyet magamban a mindennapos főnitaxin. Nem is tudom, melyik a félelmetesebb, ez, vagy az, hogy túl közel lakik?!
Engem a Covid alatt hurcolt be az irodába vagy ő, vagy a kolléganőm. Egyszer, amikor a főnök szólt, hogy kicsit hamarabb ideért (25 perccel hamarabb…), még szó szerint bugyiban voltam, az arcom sehol.

5 Likes

Én a màsik vèglet vagyok, irodai munkàt vègzek home office-bòl. 9.30-kor kell kezdenem, ùgyhogy 9-kor csörög a vekker

3 Likes

Áááá nem volt ez mindig így, de semmit sem utálok jobban mint sietni , rendezett külsővel létezni viszont szeretek, így kialakítottam ezt a kis rendszert ami nekem működik.

Nekem a kedvencem eddig az volt, amikor barátnőm hívott pénteken:

Nincs kedved Lengyelországba jönni a hétvégén?
De van, mikor indulunk?
Most ülök be a kocsiba és megyek érted .
:smiley:

Ő kb. 15 percre lakott tőlem, úgyhogy pakolj bagoly volt , azóta is emlegetem :slight_smile:

9 Likes

Leesett és elgurult volna az állam a konyháig, ha ezzel hívtak volna fel.:smiley::smiley:

6 Likes

Jajj de nevetek :smiley: :smiley: :smiley:

1 Likes

Én most 9re vagy 11re járok beosztástól függően, és alapvetően abszolút nem vagyok pacsirta típus, de amióta nem többműszakban vagyok, valahogy egyszerűen fel tudok ébredni reggel hétig. A készülődés mondjuk annyi, hogy fogmosás, szükség esetén valami arcpermet vagy szérum, fényvédő (színezett), dezodor, fésülködés (zuhanyozni csakis este szoktam), ha nagyon muszáj, szárazsamponozok is, illetve korrektor ha valami extra randaság felüti a fejét az arcomon. A ruhaválasztás egyszerű, kvázi kapszulázok, minden irodai ruha egy polcon van. Ezen kívül a táskámra szoktam még rápillantani hogy minden megvan-e (kulcsok, napszemüveg, fülhallgató, tárca), illetve ha előzőleg csináltam ebédet, azt elrakom. Nekem csak ezután jön a kávé meg az igazi smink, idő és energia függvényében - kávé van az irodában is, meg a táskám állandó lakója egy hurcibálós neszeszer, abban mindenféle van

9 Likes

Én 8-ra járok, fél 7-kor kelek, megiszom (tudom, éhgyomorra nem szabad) a reggeli kávét, és kb. van negyedórám csendben, amíg a család alszik. De olyan szépek a reggelek, van két teraszunk, mindkettőre jönnek a madarak, több madárfészek van az előttünk lévő fákon. Kikészítettünk mindkettőre sok-sok madáreleséget, olyan jó látni őket (nem kertes házban lakunk, majdnem belvárosban). Megiszom a kávém, megcsinálom a reggeli irodai megjelenésem, és ébresztem a pici fiam.
Egyébként éjjeli bagoly vagyok, és mivel a párom filmes, ő is éjszaka dolgozik.

3 Likes

A reggeli kávé külön életérzés. Általában reggeli után szoktam csak kávézni, mert reflux problémáim vannak. De néha azért megengedek magamnak egy ébresztő kávét éhgyomorra, nincs párja.
A madarakra irigy vagyok, én csak a konyhaablakon keresztül nézem őket. :slight_smile:

3 Likes

Sziasztok!
Én reggelente annak örülök, ha nem felemás cipőben megyek el otthonról…
Minden cuccomat este kikészítem, mert ha még akkor kezdek gondolkodni, mit vegyek fel, akkor lekések néhány vonatot…Kapok egy kávét a férjemtől, hogy életben maradjak, fésülködés, arctisztítás, fényvédő és már kész is vagyok.
Sminkelni a munkahelyemen szoktam, szemhéjfilc+szempillaspirál, de amióta tettem fel magamnak műszempillát, ezt kihagyom, mert megnyitja a tekintetem.
Kihúzom a szemöldököm, mert ha nem, akkor úgy nézek ki, mint egy végstádiumú, de sokszor már ezt is elhagyom, mert a frufrum takarja. Plusz, ha kedvem van, rúzsozok valami élénk színűt, csak az áll jól, a nude “se” színek nem. Majd lerúgom a cipőm, és felveszek egy magassarkút, mert az összeset bent tartom a munkahelyemen :smiley:

7 Likes

Mai próbálgatás, a fényvédőre lehet sminkelni, a skin tint nem ül bele sehova, ahova nem kell, a spirál szépen szétválaszt, az ajakbalzsam meg mint a bársony. :grinning:
Ezúton is köszönöm @umpalumpa ajándékát, az Essence super balmot, tényleg szuper.

20240309_092312

14 Likes

Használd egészséggel! :blush:
Én pedig köszönöm a Skin Tint ajánlást, tényleg szuper cucc! :1st_place_medal:

2 Likes