Sminkrutin/Hétköznapi-alkalmi rutinok ;)

A calicontour az én egyik nagy kedvencem volt, annyira, hogy újra is vettem :smiley: Nekem a nehéz kategóriába a jeffree paletták tartoznak :grinning_face_with_smiling_eyes: most ha arcpalettát kellene venni, Hourglasst vennék csak.

3 Likes

Ezekre a ct palettákra gondoltam, tökéletes 2 hetes nyaralàsra, mindennapos színek szemre, teljesen jó méretre. 1.kép
A mostani mindennapos a marc jacobs trio, igaz, a highlighter tùl arany ,de mivel annyira szolid fénye van, szoktam néha hasznàlni, akár szemhéjra is. A pirosító az a kis tökéletes matt, pici frissesség a sàpadt fejemre, nem tolakodò, nem is feltűnő. A bronzer is visszafogott, matt, nem narancsos, hideg barna. És a ct Filmstar is àllandó lakója lett a fürdőszobai mindennapos sminkkosàrkámnak. Ez egy ùj , a használt nagyon le van lakva, arról nem akartam képet :rofl:.
20231215_140505
20231215_140521

14 Likes

A CT palettákat nagyon sokat nézegettem egy időben. Bevallom az tartott vissza főleg a beszerzéstől, hogy nagyon narancsosnak tűntek bennük a szemhéjpúderek, na meg az áruk is :face_with_hand_over_mouth:

Ha van egy lelakott darabod is, akkor ez igazán beválhatott neked! :grinning: Így már megéri tartani!

És nem nehéz benyúlni a CT paletta pirosítójába? Engem mindig ez tántorított el…

1 Likes

Imádom ezt a bronzer-highlighter duót.

1 Likes

Általában adagonként szoktam kimosni őket, de most úgy voltam vele, hogy legyen az új évre minden tiszta és használható. :slight_smile:

Nem vagyok egy nagy ecset-fan, összesen három MAC ecsetem van (azok is csak egy hónapja), a többi drogériás. A 20 éve még USA-ból rendelt Everyday Minerals korrektorecset töretlenül a kedvenc szemhéjpúder ecsetem, olyan szuperül viszi fel a festéket mint semmi más. A két ferde Artdeco pirosító ecsetből az első a kedvencem, bár elég durva, de van pár pirosítóm, amit csak ő tud normális mennyiségben felvenni és leadni. A Real Techniques pici stippling brush (lila nyelű) szintén kedvenc, vele szoktam a csillámos festékeket felvinni úgy, hogy csak egy vékony fátyol kerül fel, így megvan az a kis extra effekt de egyúttal visszafogott. A Body&Soul pirosítóecsete meg a kedvenc púderecsetem, elég laza, nem tömött, így a púderből is egyszerre keveset visz fel és nem nézek ki úgy mint aki belefejelt a lisztesbödönbe.

(A vasalatlan konyharuháért elnézést, csak felkaptam valamit a halomból ami tiszta. :sweat_smile:)

20231230_120951

18 Likes

Nem, ha nagyobb az ecset akkor ferdén- kb. 45 fokban èrintem bele; nyomnom nem kell mert naayon pigmentált a bronzerrel együtt.

1 Likes

Nálam is ecset-wellness volt 26-án és rendbe tettem a sminkes kupacot. Cserébe december 21. óta egy spirál nem volt rajtam :smiley: még a szilveszter is cicanaciban, pólóban és smink nélkül telt el :smiley:
De nem baj, majd holnap alkotok reggel, hiszen meló lesz. Remélem, sokan töltik otthon az első hetet, mert nincs kedvem nyomorogni a tömegközlekedésen és egy sok időt igénylő valamit akarok felkenni a fejemre :slight_smile:

2 Likes

Én is “otthonkában” töltöttem a Szilvesztert, és persze az ünnepek alatt semmi smink, pihent a bőröm, ami látszik is, jó passzban van jelenleg. :slight_smile:
Holnap én is valami extrát tervezek pingálni magamnak. Ha már fel kell kelni korán és bevonszolni magam az irodába, legalább valami kis szórakozásom legyen. :smiley:
Plusz az ünnepek alatt megint rámjött a gyöngyfűzés, de amíg nem érkezik meg a gyöngyös-alkatrészes rendelésem, addig nem tudom a friss darabokat felvenni, mert egy darab kapcsom sincs itthon. Ami nagyon frusztrál, de ez legyen a legkisebb bajom. :laughing:

3 Likes

A nagy reggeli sminkterveimből egy nagy reggel rohanás lett :smiley: Köszönhetően annak, hogy közel 2 hét szabi után magam vagyok a megtestesült lassított felvétel :smiley:

Azt hiszem a héten is megtartom a ma reggeli rutint :smiley: Púder, pirosító, spirál, egy kis szemöldökceruza és valami brutál színű rúzs, hogy elterelje a figyelmet a sminkem egyéb hiányosságairól :smiley:

4 Likes

Bevallom, ez a veszély nálam is fennállt, és igazából valami csoda történhetett, mert 5 perccel az ébresztőm előtt feltámadtam, és pontban 7:00-kor már ugrottam is ki az ágyból. Utána is minden ment a normál menetrend szerint, és konkrétan 9:25-kor már ott toporogtam az üzlet előtt. (10:00-kor nyitunk és az “iroda” is akkor kezd. Idézőjelben, mert per pillanat az iroda én vagyok összesen. :laughing:)
Túl extra sminket végül mégsem csináltam, a “fénypont” ma a MAC Starry Night volt, összesen ennyi tellett tőlem reggel. Még viszonylag új, úgyhogy inkább őt akartam kipróbálni, mint bármi mást.
A tömegközlekedés szerencsére nyugis volt, bár 9 körül szoktam indulni, hogy 9:50-re bent legyek, és olyankor már nincs az a brutál tömeg. Egy cuki 5 év körüli kisfiú bearanyozta a reggeli buszozást, mindenkivel szóba állt, a jegyellenőrökkel is, és olyanokat kérdezett meg mondott, hogy nem lehetett vigyorgás nélkül kibírni. Szóval eddig jól mentek a dolgok. :smiley:

7 Likes

Reggel hét órás feltámadás! Az én ébresztőm 5:30-kor szólal meg.:smiley:

5 Likes

Csatlakozom, engem is 05:30-kor kelt az óra… :sweat_smile:

3 Likes

Nagyon durva volt a ma reggel?

Az ismeretségi körömben a piacosok vezetnek. Az egyikük, aki szokott mesélgetni, hajnal kettőkor kel.:scream:

1 Likes

Nekem csak egy kicsit kellemesebb: 5:55-re húzom fel a vekkert. Utálok kapkodva sminkelni, szép komótosan pingálok. :smiley:

2 Likes

Félve mondom, de csak 4-én megyek dolgozni. :see_no_evil:
Szóval még van egy napom, hogy lélelkben felkészüljek. De látom előre, a csütörtök nagyon nehéz nap lesz :sweat_smile:

2 Likes

Pont emiatt a kapkodás miatt kelek inkább fél 6-kor, van egy kis időm festegetni. Nyáron elég, ha 10 perccel később csörög ez a kis szadista.

4 Likes

De a 2 napos hét sokkal elviselhetőbb, mint a 4, visszaszokás az oviba.:grinning_face_with_smiling_eyes:

3 Likes

Reggel 6-kor szól az első, és 6:20-kor a második ébresztő. 6:57-kor már a buszon ülök :smiley: Ebben van ágyazás, reggeli zuhany és smink, plusz az odafele séta. Ma brutálisan lassú voltam, még 6:34-kor alsóneműben szaladgáltam és smink sehol :smiley: de a 6:57-es buszon rajta voltam :smiley:

5 Likes

Ez eszembe se jutott, mármint az ovis hasonlat, nagyon tetszik :rofl::rofl:
De az tény, hogy 2 munkanap sokkal kényelmesebb, mint a 4. Ilyenkor tudatosul bennem, hogy mennyi mindent el lehet intézni, ha az embernek van rá ideje.

1 Likes