Sminkrutin/Hétköznapi-alkalmi rutinok ;)

Én most fogom. Elfogyott a kedvenc CeraVe lemosóm, félretettem a szokásos “elfogytak” kupacomba és kezdtem az újat. 1-2 hét múlva, amikor rendezgettem, észrevettem, hogy valami barna trutymó van az alján. Kitekertem és a pumpa teljesen el volt színeződve, mintha rozsdás lenne. Utána néztem és sajnos nem egyedi eset:
https://www.reddit.com/r/SkincareAddiction/s/tkWnywhvwn
Korábban sose nézegettem, de ez most elbizonytalanított.
Még nem olvastam sehol konkrétumot, rozsdára vagy bakteriális biofilmre tippelnek. Elég gusztustalan.
Mivel a bontott üvegem még hibátlannak látszik, gyorsan elhasználom, de keresnem kell mást és ötletem sincs egyenlőre.

Saját képeim:
20231112_085721

20231112_085749

9 Likes

Húú, ez durva! Köszi Piko az infót!!! :blush:

Évekig a MAC Blushbaby pirosítóját használtam, de egy ideje nem érte nyúlok, pedig még újra is vettem, amikor elfogyott. Mostanában azt érzem, hogy túl rózsaszín, mintha leugrana az arcomról. Tény, hogy a napi rutinomban jelenleg a MAC Melba és a Guerlain Terracotta Light-ja viszi a “színezést” a bőrömön. Valahogy természetesebbnek érzem :slight_smile:
Rúzsokkal szoktam így járni, pár évente más áll jól. Nem tudom min múlik :open_mouth: Ez csak akkor kellemetlen, ha addig megmakkan az otthoni szortiment és utána újra kell venni :smiley:
Bőrápolás terén is van minimális változás. Egyre kevesebbszer nyúlok a Nivea lemosómért, előnyben részesítem a GG Jelly Jokerét.

1 Likes

Sminkből a Clinique Superpowder kikerült a képből úgy 8-10 év és számtalan kompakt elhasznàlása után. Amíg 22-23 évesen élveztem, hogy matt az arcom 30 felett már hiányzik róla a fény, így elengedtem, pedig tényleg a Szent Grál volt annyira szerettem.
Most megnéztem, hogy jó nevet írjak le , nehezen találtam meg, mert a zöld “ márvány” kocka tokot lecserélték kerek szürkére. Kár érte, szerintem szebb volt a régi.

1 Likes

A bőröm öregedésével a pórusaim is változtak, sokkal jobban látszanak és könnyebben beleülnek a por állagú holmik. Emiatt elkezdtem lecserélni a por állagú píreket, highlightereket, bronzereket/kontúrokat krémes állagúakra. Jobban esik, könnyebben kezelem valahogy.
Viszont fura módon, ha sietek, akkor az arcomra púderalapozót kenek még mindig :laughing: Talán azzal a 2 db-bal szerencsém van, mert nem látom csúnyábbnak, mint némely alapozót vagy bb krémet. A primer is kötelező elem lett smink előtt.
Ja, a matt rúzsokról is lemondok lassan. Nem érzem száraznak a számat, de mégsem áll rajta szépen. Krémes vagy fényes rúzs jöhet vagy inkább csak színezett ajakápoló.

6 Likes

Én többször használok színezett ajakápolót, szájfényt, mint régebben. Rúzst még mindig nem, netes képek alapján veszek mindig rúzst és szépen mellélövök, mint a legutóbbi YSL esetén. A korrektor jó barátom lett amióta kevesebbet alszom, mint kellene. A hajam állaga változott amióta kezdtem őszülni és a részleges szőkítés mellett döntöttem, folyamatosan keresem a legjobb hajápolókat.
Most télen elkezdem az anti aging vonalat majd, szerintem most jött el az ideje a korom alapján. Lassan ott tartok, hogy sötétben indulok és sötétben jövök, most jöhet a retinol is, ha bírja a bőröm. A tágabb pórusokkal én is küzdök, nem mutat minden úgy rajtam, mint 10 éve.

7 Likes

Én egyelőre csak azt észleltem, hogy a korábban extrán zsíros bőröm jóval szárazabb. Júniusban a bőrgyógyász hüledezve nézett rám, hogy nekem zsíros bőrre való fényvédő kell…? És igaza volt, a korábbi nyári konstans diszkógömb hatás helyett maximum a T zónám fényesedett ki, az is csak a legnagyobb melegben.
@Montelino a hajamnál is váltottam, én is a festés miatt (igaz, csak az alját festetetem, és nem is kell szőkíteni).
Amit egyébként látok, hogy mióta befestettem a hajam, igyekszek színben hozzá illően sminkelni. Ami több bogyós, rózsaszínes árnyalatot jelent.

5 Likes

Mostanában hálistennek nem, de nálam rendszeresen esnek ki imádott termékek rajtam kívülálló okok miatt.

• vagy mert megszeretem, és mire újravenném, megváltoztatják vagy kivonják a forgalomból - ide számítom azt is, amikor bár a termék vagy márka maga még forgalomban van, de az országból eltűnik (és nem éri meg külföldről beszerezni)
  • vagy mert belefutok valami jobba / szebbe - ez a legritkább, de a leginkább örömteli
  • vagy mert hiába imádtam sokáig, a bőröm/hajam egyszer csak kiborul és nem tolerálja tovább - ez a leggyakoribb amúgy, pedig se tini nem vagyok, se középkorú
  • vagy (és ez leginkább sminktermékekre vonatkozik) egyszerűen csak változik a preferenciám, és az addig kedvelt termékek már nem férnek bele az új elképzelésbe. Oké, ez rajtam áll, nem kívülálló ok, de na.
6 Likes

Bőrápolás termén mostanában elég sokat kísérletezek, köszönhetően annak a sok notinós mintának amiket nemrég vettem. Ami biztos, hogy mostanra mégiscsak látom a létjogosultságát a szemkrémnek. :slight_smile: Az utóbbi egy-két hónapban vettem észre, hogy a szemem körül szárazabb a bőr mint régen, és teljesen mást igényel mint az arcom többi része. Mivel 95%-a nagyon zsíros, így soha életemben nem kentem rá testesebb krémeket, de most a szemem környékére nagyon jól esnek. Per pillanat folyamatban van A szemkém megtalálása, a Kiehl’s Avocado Eye Cream tűnik befutónak, de még meglátom.

Sminkben az utóbbi időben hanyagolom a púdert. Ami elég nagy szó tekintve, hogy fél óránként átfénylek, de mostanában inkább azt csinálom, hogy felitatom alaposan, majd újrakenem az így meggyengült alapozó réteget. A púdertől maszkos, vakolatszerű a fejem, és az alapozót sem tudom olyan szépen újrakenni tőle, szóval ha alapból nem teszek fel, akkor egyszerűbb az életem napközben. Persze ehhez kell az az alapozó is, amit újra lehet kenni. (EL DW és Dior Forever24 kizárva, bűnrondák lesznek ha korrigálni próbálom őket. Lancome Teint Idole a legszuperebb, Dior Skin Glow se rossz, Clarins Skin Illusion és SI Matte szintén okés, BB krémek is.)

6 Likes

Nem rutin, de így hirtelen a rózsaszín szemhéjpúder, ami eszembe jut. Mára teljesen likvidáltam az összes árnyalatát, igyekeztem a palettákból hamar elhasználni. Huszonévesen rengeteg full pink szemsminket hordtam, 3 különböző árnyalat mellé még felpakoltam egy 4. féle rózsaszín szemceruzát. Ma már nagyon idegennek érzem ezt a színt a szemem körül, rúzsban és körömlakkban viszont jöhet.

5 Likes

Az a gond, hogy a rare beauty-Val nem lehet versenyezni :frowning: annyira szuper a pirosító, mert nem lehet túlzásba esni, de olyan szépen oszlik el…. Ideje lenne %-ot kapnom tőlük….

2 Likes

de durva…köszi, hogy megosztottad.

1 Likes

Én az Armani pirosítóimat egy mini Rare Beauty-ra. Mert az egy csoda.
Mindig Hourglass v. Armani pirosítóim voltak, mert imádom azt az áttetszőséget, amit a termékeik nyújtottak, de ez a Rare Beauty… Ahhhh, imádom.

2 Likes

Ha már a rutinnál tartunk; ti mit részesítetek előnyben? Mindenből monó termékeket, vagy az arc palettákat, amiben bronzer, highlighter és blush is megtalálható, illetve esetenként 2-3 szemhéjfesték is?
Azt veszem észre, sokkal szívesebben használom a palettákat arcra, pl. Hourglass 3- as, 6- os, ct bronzer- highlighter duò, vagy pl. jelenleg a marc jacobs trióját. Mert ott a 2-3 termék, nem kell külön vàlogatni, egyenként a terméket, kitalálni, hogy ma épp milyen àrnyalat illik jobban , matt vagy szatén stb. Amikor utazunk, akkor is legtöbbször a ct face palettát viszem, amiben 3 szemhéjfesték is van, a hourglasst, és szemfestékből Max. még a mini 4- es ct. vagy 1-2 krémes monòt. Régebben bepakoltam minimum 3 - at mindenből, de egyre inkább a kényelmesebb, kisebb, egyszerűbb megoldásokat keresem.

2 Likes

Ez teljesen változó. Alapvetően nincsenek multifunkciós palettáim. Pontosabban volt 2 db, bár drogériás és azokat szívesen használtam, de most épp nincsen. A szemhéjamra pedig csak palettáim vannak évek óta, a méretek eltérőek.

Utazáshoz pedig kövezzetek meg, de nem viszek sminket, csak bőrápolást, függetlenül attól, hogy télen vagy nyáron utazunk.
A férjem már látott mindenhogy, mások nem érdekelnek :smiley: Magam szempontjából meg eszembe sem jut :see_no_evil:

2 Likes

Őszintén, imádnám ha találnék egy minden szempontból pöpec arcpalettát (legtöbbször az áron csúszik el, vagy európán kívülről kéne megrendelni, és mire rászánom magam, kivonják.) De eddig nem találtam, így monózok.
Mondjuk pont megint azon agyalok hogy vannak cuki mágneses üres paletták, miért nem csinálok egyet magamnak a meglévőkből. Pillanatnyilag azért, mert meghalni nincs időm, nemhogy megfelelni a diy-perfekcionizmusnak.

4 Likes

Na pont ez volt nekem a ma reggeli gondolatom egy ajándék kapcsán :slight_smile: Minden szempontból megfelelő palettát nehéz találni, és könnyen elcsúszik ott a dolog, hogy mennyibe kerül. Összerakni sem egyszerűbb vagy olcsóbb, de az legalább garantáltan olyan, mint szeretném.

1 Likes

Én úgy szeretem, amikor púder, pirosító, bronzer egyben van és ráadásul mindez olyan színekből összeállítva, ami pl. egy szőkének, világos bőrűeknek hibátlan. Szemfestéknek is a palettát használom.
Ezt nekem az Hourglass képes hozni.

5 Likes

Örülnék egy ilyen palettának, ugyanakkor tartanék is tőle. Csodás holmijaim vannak, de félő, hogy rákattannék egy ennyire kompakt dologra és a többit nem használnám :slight_smile: így is rengeteg mindent egy ideje hanyagolok és ott hever a sok szépség a fiókomban.

1 Likes

Én kb 2 éve voltam megindulva, hogy kell egy minden egyben paletta, és végül a Smashbox Cali contour palettáját vettem meg, mert unokatesómnak megvan, és úgy látszik,.megmaradt gyerekkoromból az a gondolat, hogy ami neki kell, az nekem is kell. :joy: Magam sem értem hogy miért, de kb 1x használtam. Azóta vettem még más arcpalettákat is (külön szemhéjpúder egyikben sincs), ezeket forgatom is, meg utazóshoz ezekt hurcibálom mert nem olyan nehezek mint a Cali contour. Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy a drogériás márkák (kivéve Catrice és essence) nem gyártanak ilyen komplett palettákat, tuti nagyot hasítanának vele.

4 Likes