Jöttem egy kicsit dicsérni az Estee Lauder Double Wear-t.
Még januárban próbáltam ki, akkor kicsit döcögősen indult a kapcsolatunk, ugyanis ujjbeggyel vittem fel, ami a legrosszabb megoldás. Száraz volt, poros és vakolatszerű, viszont nagyon tartós. A bőröm első körben brutál kiszárította, olyan dolgokat kellett csinálnom vele, hogy helyrehozzam, amiket zsíros bőrűként sose szoktam. (Krémek rétegezése, sűrű, tápláló krém használata.)
Jóval később nedves beauty blenderrel vittem fel Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base-re, így már sokkal szebben mutatott, csak napközben amikor orrot fújtam, az igazítást sosem sikerült megoldani úgy, hogy szép legyen. (Tavaszi hűvös, allergiás időszak.)
Pár hete egy Notino-tól ajándékba kapott alapozó ecsettel viszem fel (Nobea a márka, azt hiszem): amikor felviszem és amíg meg nem köt, addig kicsit foltosnak néz ki, főleg az orromon, de 5 perc múlva ebből semmi nem marad, ellenben gyönyörű, egységes a fedés, és tökéletesen matt. A matt hatás sokáig megmarad, ezt nálam egy másik alapozó sem tudja utánozni. Napközbeni zsírfelitatáskor nem kopik, szóval alig kell újrapúderezni, így megmarad a viszonylag szép bőrkép, nem lesz poros és vakolatszerű. Mivel per pillanat nem vagyok semmire allergiás és nem törölgetem/fújom az orrom, az újrakenés sem gond. (Nem kell.)
A 2W1 Sand árnyalat most lett tökéletes, és örömmel konstatálom mindig a tükörben, hogy elég sárga is, semmit nem üt el a nyakamtól az arcom színe.
Úgy örülök, hogy létezik olyan alapozó, ami színben is jó és az extrém zsíros bőrömön több óráig matt tud lenni, valamint nem kopik. (És most nyáron nem is szárít.)