Sminkrutin/Hétköznapi-alkalmi rutinok ;)

Igen, igen, öröm nézni, Szabó Doris tipikusan ezt az elvet vallja.

Azért a kedvenc mondatom az estéről: “hát hogy a manóba ne lehetne 40 felett csillogósat használni? Simán.”
Az én bőröm jól viseli a fényeket. Tág pórusokra nem tolom. Ennyi.

Nekem most az van, hogy elkezdtem újra az Almost színezett fényvédőjét kenni, amit egész arcra viszek fel, helyettesíti a BB/CC-t, alapozót.

6 Likes

Ez a negyven felett ne használj csillogósat dolgot nem tudom értelmezni. Anya lassan 60 lesz, de ha sminkelem őt (2 évente 1x), mindig valami minimálisan fedő, természetes, mondhatni dewy-t festek neki, fényes/csillogó szemhéjjal. Utálja is a poros hatást és a sok réteget. Emellett neki például sosem álltak jól a mattok, mert az amúgy olivás, kreolos bőrét agyonvágja.

Csomó helyen hallom, hogy a csillogással óvatosan. Most is csillám van a szemhéjamon, pedig csütörtök van, fényes dél, és nem vagyok mai csirke.
Ennyi. :slight_smile:

3 Likes

Szerintem ez részben amiatt van, mert régen nem volt ennyi finish. A fényes sokszor vagy csillámos vagy diszkógömb hatású volt, vagy valami furcsa zsír szerű rétegnek tűnt az arcon. Legalábbis anya kevés sminktermékéből ez maradt meg. Ma már olyan szép szatén fényű festékek vannak, amik tényleg csak picit emelik ki a szemet/arcot. Plusz a sminkesek jóval több időt szánnak arra, hogy megfelelően előkészítsék a bőrt.

7 Likes

Simán lehet akármikor fényes sminket használni. Én 40 vagyok és életemben összesen pár próbálkozásom volt a matt szemhéjpúderekkel, mert úgy néztem ki tőlük, mint aki félig halott. :slight_smile:
A szememre kizárólag fényes, csillámos dolgok mennek, a csillámokat is lehet úgy használni, hogy ízléses legyen a végeredmény.
Egyébként sminkben (és másban is) szerintem bármi mehet ami az illetőnek jól áll és kiemeli az előnyös tulajdonságait.

2 Likes

Úgy érted, hogy egyáltalán nem használsz matt színeket egy szemsminkben?

Előfordul, hogy egyáltalán nem. :wink:
Persze, a mélyítővonalba jön egy középbarna matt (MAC Royal Rendezvous, vagy a ND Glam palettából valamelyik erre való szín), és a sarokba általában a MAC-től a Sketch (ő egyébként nem teljesen matt), de a végeredményen általában ez nem látszik és nagyrészt inkább szaténos hatást kelt.
Ha mondjuk a Tom Ford Platina krémes szemfestékét használom, akkor a mélyítővonalba is őt teszem, csak erősen elsatírozva, amitől valamiért megváltozik a színe és melegbarna lesz. És olyankor semmilyen matt cucc nincs a szememen.

2 Likes

Oké, így már jobban értem. Én is úgy vagyok vele sokszor hogy csak feldobok egy fényes színt (vagy valami naturális, vagy egy multikróm) meg egy sötétbarna tust azt csókolom. De még ha teszek is valami mattot a mélyítőbe meg a pillatövekbe, az is inkább félszatén.
Sőt megvallom, a kedvenc arckontúrom (ami amúgy hivatalosan pirosítónak lett gyártva, de egy semleges, inkább hűvös, kicsit pinkes altónusú barna) se matt - amolyan bőrfényű, valószínűleg furcsa lenne képeken, de élőben sokkal természetesebb hatású, nem ordít így róla profilból hogy smink.

4 Likes

Ismeritek ezt a holmit? :slight_smile:
Sminkes barátnőm vette , és próbáltam ki tegnap a kezemen, kb. éjfélig meg se moccant reggel 9-től:

1681117931f8c378014ccc1edfbf2895e92faf502d

20230620_185340
https://euqs.shein.com/SHEGLAM-Wing-It-Waterproof-Liner-Duo-Black-2-In-1-Waterproof-Liquid-Eyeliner-Wing-Stamp-Pen-Cat-Eye-Smudge-Proof-Long-Lasting-Ultra-Fine-Winged-Eyeliner-p-1545905-cat-2255.html?mallCode=1

2 Likes

Láttam már más márkáknál is, de meg nem mondom hol. Bevallom őszintén, mivel tusvonal kérdésben teljesen amatőr vagyok és nem hiszek ebben a “nyomdás” dologban (asszem a Maybelline-nek volt füstös szemhéjpúderes verzióban ilyesmi, vagy a Bourjois-nak? :thinking:), így nem is fordítottam erre nagyobb figyelmet :slight_smile:

Én sem, amíg a barátnőm a kezembe nem adta ezt (talán valami csillag alakú Nyx-et láttam korábban).

Ez én vagyok péntek-szombat esténként:
https://www.instagram.com/p/CtFlS_HNyvA/

Nem hiszem, hogy az érzékeny szemem tolerálná ezt a nyomdát, de ki tudja…

5 Likes

Nagyon nevetek a videón :smiley: na az ilyen és ehhez hasonló próbálkozásaim miatt adtam fel a tust. Főleg, hogy hiába húzom meg jól a vonalat, a szempillatövem vagy recés vagy nem tudom, de úgy néz ki a vonal, hogy tus-szünet-tus-szünet-tus-szünet… :face_with_raised_eyebrow: mintha egy remegőkezű öreglány lennék, aki kihagy részeket :grimacing: de ugyanez ceruzával, porral, tussal stb…nem tudom, mitől van :woman_shrugging:

1 Likes

Erre szerintem a duraline a legjobb megoldás. Nem veled van a baj, hanem a bőrünk redőzött, és ezen a részen - főleg tusvonal kérdésben - nagyon fontos, hogy folytonosan tudjunk a girbegurba bőrünkön is dolgozni. Nekem az vált be, hogy a tust a kezemen duraline-nal hígítom, és így bele tud ülni ezekbe a redőkbe is. Csodaszép, folytonos vonal a végeredmény, és lerobbanthatatlan.

5 Likes

Tombor Sarolta sminkes mondta egy videóban, hogy 12 éves kor felett mindenkin röcögős a tusvonal :grinning_face_with_smiling_eyes:

7 Likes

Pont ezért fogom tetováltatni, nagyon tetszik a tus, magamnak még soha nem tudtam értelmesen megcsinálni, mintha áram rázott volna készítés közben általában
úgy nézett ki a végeredmény.
Gyakorolni utáltam mert ha elrontom moshatom le, közben vigyázzak a pillámra és ne nyúzzam szét a bőrömet sem.
Marad a tetoválás.

1 Likes

Ezért szeretem a puha szemceruzát. Könnyű javítani, csak úgy siklik a szemhéjon és ha szaggatott lesz elsőre a vonal (mondjuk, én emiatt szakaszosan húzom), akkor könnyű belejavítani.
Az is benne van, hogy nem csupasz szemhéjon dolgozom, általában van alatta egy matt és egy fényes szemhéjpúder, ezek kicsit kiegyengetik a tusnak/ceruzának az utat. (Sima szemhéjtus+spirál kombóval irtó hülyén nézek ki.)

5 Likes

Jöttem egy kicsit dicsérni az Estee Lauder Double Wear-t. :slight_smile:

Még januárban próbáltam ki, akkor kicsit döcögősen indult a kapcsolatunk, ugyanis ujjbeggyel vittem fel, ami a legrosszabb megoldás. Száraz volt, poros és vakolatszerű, viszont nagyon tartós. A bőröm első körben brutál kiszárította, olyan dolgokat kellett csinálnom vele, hogy helyrehozzam, amiket zsíros bőrűként sose szoktam. (Krémek rétegezése, sűrű, tápláló krém használata.)

Jóval később nedves beauty blenderrel vittem fel Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base-re, így már sokkal szebben mutatott, csak napközben amikor orrot fújtam, az igazítást sosem sikerült megoldani úgy, hogy szép legyen. (Tavaszi hűvös, allergiás időszak.)

Pár hete egy Notino-tól ajándékba kapott alapozó ecsettel viszem fel (Nobea a márka, azt hiszem): amikor felviszem és amíg meg nem köt, addig kicsit foltosnak néz ki, főleg az orromon, de 5 perc múlva ebből semmi nem marad, ellenben gyönyörű, egységes a fedés, és tökéletesen matt. A matt hatás sokáig megmarad, ezt nálam egy másik alapozó sem tudja utánozni. Napközbeni zsírfelitatáskor nem kopik, szóval alig kell újrapúderezni, így megmarad a viszonylag szép bőrkép, nem lesz poros és vakolatszerű. Mivel per pillanat nem vagyok semmire allergiás és nem törölgetem/fújom az orrom, az újrakenés sem gond. (Nem kell.)

A 2W1 Sand árnyalat most lett tökéletes, és örömmel konstatálom mindig a tükörben, hogy elég sárga is, semmit nem üt el a nyakamtól az arcom színe.

Úgy örülök, hogy létezik olyan alapozó, ami színben is jó és az extrém zsíros bőrömön több óráig matt tud lenni, valamint nem kopik. (És most nyáron nem is szárít.) :smiling_face_with_three_hearts: :blush:

11 Likes

Ha a nyomda “nyomdázva” kihagy, akkor húzd - először tedd le oda ahol a tus végét szeretnéd, és húzd a szempillatövek felé. Állítólag csodákat művel. Én a jumbo tusfilcekkel csináltam ugyanezt régebben, csak azokat fordítva tartottam

Köszi, de nem nyomdázom :slight_smile: pont ezt írtam, hogy sosem volt szimpi :slight_smile:

Tegnap voltam a Macben, hogy feltöltsem a készleteimet. A Gingerly pirosítóm elég régi, így gondoltam nem kockáztatok valami fertőzést, veszek egy újat. Viszont mikor feltették az üzletben, nem tetszett az eredmény. Valószínűleg szárazabb a bőröm, vagy hozzászoktam a szinte bőrbe olvadó Rare beauty pirosítóhoz.

Jártatok ti is így mostanában, hogy a korábbi rutinotok oszlopos tagját bármilyen okból lecseréltétek?

7 Likes