Sminkecsetek - bevált termékek

@Amadea @anon27689852 a MAC Glow Play Blush-hoz milyen ecsetet használtok? Nagyon nehézkes felvenni. Valamit nem jól csinálok.:slightly_frowning_face:

1 Likes

Vagy mosom oket ket naponta, vagy kell 3-4 keszlet😎

1 Likes

Én az utóbbi megoldást választottam.:smiley: (Mint te.)

2 Likes

A Bősz kissé szúrós Black Rose pirosító ecsetét használom, az szépen felveszi.

1 Likes

Elsősorban ujjal szoktam feltapogatni, de nekem a Zoeva 127-tel is működik.

1 Likes

Én is erre jutottam, hogy ujjal a legjobb. Majd meg próbálom még szúrosabb ecsettel is. Köszönöm.

2 Likes

Zoeva 127 és inkább nyomkodo mozdulatokkal applikálom az almácskákra, nem satírozom. Remélem érthető. :smile:

1 Likes

Köszi, igen, reggel kipróbálom.:kissing_heart:

Én naponta mosom őket, és így sincs elég :smiley: Jelenleg 50 db felett járok (addig számolgattam), de a héten tutira lesz új beszerzés. :slight_smile:

3 Likes

De a 126-os kontúrra talán még jobb:
https://kremmania.hu/kremek/zoeva-126-luxe-cheek-finish-pirosito-ecset

1 Likes

Észben tartom, köszi!

Kértétek páran, hogy írjak majd a ferde Real Techniques ecsetekről.
IMG_20200814_234429

Az a helyzet, hogy nagyon megszerettem őket. A legnagyobb tökéletes púder ecset. Bár azt hittem, a formája nem lesz igazán kézre eső, valójában praktikusnak bizonyul.
Sokkal jobban oda tudok vele férni kisebb helyekre, és nem kell másik ecset a szem alatti területhez sem (normál púderecsetek használatakor én egy kisebb fejű ecsetet használok szem alá).
A középső méret lehetne egy icipicit nagyobb, a bronzosítóhoz is jó lenne, így inkább a kontúrhoz mondanám tökéletesnek. Viszont az arcsont alatti rész árnyékolásához remek.
A kicsivel előbb nem tudtam mihez kezdeni, viszont mostanában rájöttem, hogy tökéletes arra, hogy ha kimaradt a szempillám felett egy kis rés, azt javítsam, illetve én tust nem használok, de ezzel vékonyan szoktam egy kevés nagyon sötét szemfestéket a külső V alsó részére tenni.
Szóval nagyon is bevált a szett.

A másikat is nagyon szeretem, pihe-puha, a kisebbet pirositóhoz használom, remek.

8 Likes

No name duo fiberrel és működik. Ezt a típust ajánlották hozzá.

Eszembe jutott, hogy anno szó volt arról, hogy a Zoeva- és Jessup ecsetek mennyire hasonlítanak. Végre kimostam az ecseteimet így be tudtam fotózni párat. Elnézést a fejjel lefele feliratért és a nem következetes elrendezésért. Hirtelen ötlet volt, láthatóan kidolgozott koncepció nélkül. :rofl:

IMG_20201129_135757

IMG_20201129_135845

IMG_20201129_135830

Az ecsetek fejformája elvileg ugyanolyan, de más szőrből vannak (a Jessup szintetikus, a Zoeva természetes-szintetikus kombináció). Valószínűleg emiatt különbözik mégiscsak a két ecsete feje (a Zoeva ducibbnak tűnik, de lazább, a Jessup vékonyabb, de szorosabban vannak egymás mellett a szálak.) A Zoeva sörtéi masszívabbak, nehezebben hajlanak el, így az ecset több por állagú terméket vesz fel. A két ecset nyele is teljesen más, a Zoeva rövidebb, nehezebb, mint a Jessup.

4 Likes

IMG_20201129_135712_1

IMG_20201129_135740

IMG_20201129_135728

A Zoeva természetes-szintetikus kombinációjú, a Jessup szintetikus. A nyelük megjelenésben csak kicsit különbözik, de súlyra továbbra is a Zoeva nehezebb.

3 Likes

Konklúzió? :smiley: Talán akkor csak nem ugyanaz más felirattal, inkább csak a Zoeva-t másolhatták? Köszi a fotókat.

2 Likes

Nekem jobban tetszenek a Zoeva ecsetek. Viszont nem véletlenül maradt meg a Jessup szettből ez a pár darab (plusz a 105 Luxe Highlight és a 122 Petit Stippling), mert ezek is jók.
Van pár olyan ecset azonban a Jessuptól, amit kidobtam: például a Concealer Buffer ecsetnél határozottan emlékszek, hogy nyeklett-nyaklott a feje. Alkalmatlan volt a korrektor eldolgozására.
Én egyébként arra tippelek, hogy a Zoeva eladta az ecsetek a designját.

2 Likes

En meg arra tippelek, hogy inkabb van 4-5 ecsetgyarto, es kulonbozo minosegu alapanyagokbol gyrtjak le ugyanazokat a tipusokat. Nezd csak meg egy buffer ecset tipust pl, mindegyik ugyanaz a meret, ecsethossz es vastagsag, csak az ecset nyelenek anyaga a szőr benne az teszi minőségibbé az alapanyagok minősége miatt. Nekem ez a tippem :wink:

4 Likes

Igen, ez is elképzelhető.

Köszi az összehasonlítást!
Nekem volt egy Jessup szettem, de csalódás volt, a nagy részét eladtam. A pirosítóecset nem vette fel a festéket és a szemre valóakkal is szenvedtem, nem működött köztünk a kémia. A púderecsetet és a lapos alapozóecsetet megtartottam, mert ezek jók.