Sminkecsetek - bevált termékek

Nekem van kettő. Az egyiken van egy China jelölés, a másikon semmi. De amelyiken van az már két éves. Azóta nem tudom változott-e valami náluk. Én szeretem mindkét ecsetet amit tőlük vettem. Lehet érdemes lenne megkérdezni tőlük.

1 Likes

Írtam nekik, kíváncsi vagyok nagyon.

1 Likes

Erre én is :slight_smile:

Megjött a válasz a Colourpoptól:
“We are proud to craft and ship our products under one roof :)”
Igaz, kissé kitértek a közvetlen válasz alól, de ez alapján azt gondolom, hogy az ecsetek is az USÁ-ban készülnek.

1 Likes

Ez alapján én is így gondolom. Lehet ezért nincs másodikként rendelt ecsetemen semmilyen gyártási hely jelölés. Örülök, ha megoldották a helyi gyártást.

1 Likes

Igen, én is. Nagyon sok cég az ecseteit akkor is Kínában gyártatja, ha minden más termékét “helyben”. De így nyugodt szívvel kipróbálom őket.

1 Likes

Ecset mosással kapcsolatban lenne egy kérdésem, nem tudom őket rendesen kimosni, hiába babasamponozom be őket, kézzel+ vizet folyatok rá, és egyszerűen semmi eredmény max kicsit lesz tisztább. Mit csinálok rosszul? Áztatni eddig nem mertem őket, nehogy szétjöjjön az ecset.

Van otthon Legó-készlet (egy alap kell belőle), vagy egy rövid műanyag sörtéjű kefe? Ezeket az alternatívákat láttam a neten az ecsettisztító matracokra.

1 Likes

@random Milyen kefére van szükség pontosan? :slight_smile:

Esetleg egy ilyen, bár nem tudom kapható-e még:
https://kremmania.hu/kremek/avon-clearskin-arctisztito-kefe
Ezen nagyon jól ki lehet “fésülni” a festéket. Esetleg sima pipereszappannal? A baba-sampon lehet, hogy túl kíméletes ebben az esetben.

1 Likes

Szia! Semmikép se áztasd! Van erre kifejezetten ilyen tisztító cucc, nekem bevált: https://kremmania.hu/kremek/for-your-beauty-ecsettisztito . Általában sampont használok hozzá, de vannak kifejezetten ecsettisztító folyadékok is.

3 Likes

Tbh, én egy knockoff tangle teezert használok. Nagyon rövid sörtéi vannak, hajra nem is túl jó, ezért max hátvakarásra vagy ecsetmosásra jó xD

3 Likes

Úristen, de szép ez az IT CC készlet!

2 Likes

Nekem két tippem van: az egyik egy ecsetmosó műanyag pl. brush egg, a másik az olivaolaj. Ecsetmosó kb. 300 Ft-ért rendelhető ebayről, én minden ecsetmosásnál használok. Bár lehet egy kényelmesebb alternatívára cserélem lassan, ezek az ujjbedugósak nem jönnek be annyira.
Az olivaolajat én úgy használom, hogy egy cseppet öntök egy tálkába, onnan veszek fel tényleg egy nagyon kis mennyiséget. Picit körözök vele, majd ezután szappanozom/samponozom/tusfürdőzöm. Nálam eddig ez a leghatásosabb a makacs színek ellem.

1 Likes

Szandika, én ezt használom, DM, 800 Ft. Ráöntök egy kis sampont, víz és maszatolok rajta az ecsettel.
https://kremmania.hu/kremek/ebelin-peeling-hatasu-masszazskorong
peeling-hatasu-masszazskorong-300-300

4 Likes

Igen, ilyenre gondoltam. Ez sem drága darab. :slight_smile:

1 Likes

Ez ugyanolyan, mint az Avonos, csak pink. Ez is megvan nekem is :slight_smile: Ugye mennyivel hatékonyabb a tisztítás ezekkel?

1 Likes

@Gloria, @dunaimano, köszi a jó ötleteket! :blush:. Az olívaolajat és a DM-es ecsettisztítót kifogom próbálni. :slight_smile:

2 Likes

Az ecsetmosás téma engem is érdekelne: Nem vagyok profi a témában, de mi a véleményetek arról, hogy 1-2 másodpercre micellas vízbe mártani (pl. Sensibio, tehát a leggyengédebb), majd babasampon?
A micivíz az arcról azonnal leszed mindent, gondolom, hogy az ecsetnél is hatékony, talán nem tesz benne kárt, a maradékot pedig kiszedi a sampon.
Én ezektől az eszközöktől félek, mert ha belenyomom az ecseteket, törhetnek a szőrök… vagy nem?

1 Likes

A micivíz is jó ötlet. :+1: Utána lehet tiszta rongyon vagy kistürcsin körözni vele, majd szappan/samponos mosás. Ha a szilikonos tisztító korongra nem nyomod rá vadul az ecsetet, akkor sztem nem lesz baja.

4 Likes