Mit használtál ma?

szerintem abszolút nem jókislányos inkább felelöséggteljes felnöttes gondolkodás. A saját reggeled, életed, dolgod könnyited meg ha elökészülsz a kövi napra, de nem csak reggelre igaz, hanem pl iskolában a beadandókkal, diplomamunkával (én anno egy héttel a határidö elött beadtam a diplomamunkám) vagy torta sütésnél (mikor elöre készíted a tésztát utána pedig a tölteléket és csak az utolsó nap a diszitest).

Én inkább a kollégáim reakcióját furcsállottam, mikor mondtam h kikészítem a ruháim másnapra, mig ök aznap reggel válogatják össze, kedvük szerint… hát bocsi, nekem erre se idöm se türelmem nem lenne.

4 Likes

Én most kezdtem el gyakorolni, hogy reggelre legyen meg a szett. Felelősség ide vagy oda, ha nincs meg a minta… És azért nagyon apró dolgokról is beszélünk. Szerintem inkább az időbeosztás, tudatosság. Nincs türelmed reggel, ezért inkább kitalálod este. Van egyébként ún. döntési fáradtság. Ahhoz, hogy napközben a fontos dolgokban tudj jól dönteni, nem árt, ha reggel nem fárasztod le magad nagyon. Én a Pareto lánya blog hatására kezdtem el ilyeneken gondolkodni. Én az “ahogy esik úgy puffan” elv alapján nevelődtem fel (kaja, napi öltözködés, stb.), amiben van pozitívum, sok tere van a spontaneitásnak, de tény, hogy minden nap azzal szembesülök, hogy már megint nem volt időm mindenre. Az időtervezés mint probléma valahogy így jött szembe… De rendkívül nehéz, már egyszer elkezdtem a napi-heti tervezést, aztán lusta voltam és visszaestem… Meg az is igaz, hogy amikor odaértem, hogy most már lényegi változást kell eszközölnöm, befagyasztottam a témát és más dolgokkal kezdtem el foglalkozni. Tudatosan, mert nagyon utálok a problémáimmal szembesülni, és folyton halasztgatom őket. Ez sem egy jó szokás, tudom. Mostanában kezdek eljutni oda, hogy ezen változtatnom kell. Na de már nagyon másról beszélek, visszatérve az eredeti témára: ugyan nem készítem ki minden nap a ruhám másnapra, de kitalálom előre, mit fogok felvenni. Nem mindig, pl hétvégén nem tartom fontosnak, és van hogy hétköznap este sincs már rá erőm. De rengeteg időt spórolok ezzel reggelenként, főleg ha esetleg a smink koncepcióját is ki tudom találni előre. Engem ez motivál, és remélem előbb-utóbb megszokás lesz belőle.

3 Likes

huhu! Nagyon drukkolok!:four_leaf_clover:

Mint már említettem, én így nöttem fel. Édesanyám kitette mindig a másnapi ruhám és csak aztán kaptam jóéjtpuszit. Azt se kérdezte meg, hogy ezt vagy azt szeretném felvenni. Amit kitett azt kellett felvennem és pont. Aztán mikor már nagyobb lettem ez annyira belémrögzült, hogy szabályosan nem tudok aludni ha nincs kikészítve a ruhám.
Mondjuk férjem meg pont nem így nevelkedett és vannak reggelek, hogy miatta késünk mindketten, mert a zöld pulcsiát keresi a szennyesben, ruhásszekrény összes polcán, száriton… miközben a kocsiban hagyta. Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy rengeteg idöt is elvehet, ha az adott ruhát reggel kell keresgetni.

Viszont az is igaz, hogy a spontaneitást ezzel teljesen kiölték belölem (én nem haragszom érte abszolut!), igy már egy spontán délutáni kávé is felboritja a napomat vagy ha csak 15 perccel tovább bent kell lennem munkában.

2 Likes

Ecetes topicot olvastam :smiley: :smiley: :smiley:

1 Like

Haha, ezt a pulcsi keresgélős jelenetet el tudom képzelni. :smiley:

1 Like

Nálunk is mindig így volt. Sajnos nálam azt eredményezte, hogy később hosszú évekig képtelen voltam eldönteni, hogy mit is kéne felvennem, vagy mihez mit párosítsak. Egy ideig próbálkoztam azzal, hogy kirakom másnapra a ruhám, de általában reggel már más a hangulatom, úgyhogy mást veszek fel… Így most már csak azora a napokra készítem ki előre, amikor tornázni megyek, mert akkor nekem is kész kell lennem, mire a gyerekeimnek (nekik én is előző nap teszem ki), más napokon még hazamegyek, miután őket elkísértem a suliba.

4 Likes

Ez nekem nagyon ritkán sikerül, hogy előző este eldöntsem, mit veszek fel másnap. Mert ki tudja, reggel lesz e hangulatom hozzá…Így reggel, sötétben mert a párom még alszik, kotorászok a szekrényben. A bicajomról leszedtem a lámpát, azzal szoktam a szekrényben világítani, így látok, de ugyanúgy összetúrok mindent. Káosz, ami a szekrényemben uralkodik :confused:

3 Likes

:joy: elképzeltem ezt a kislámpás kétségbeesett keresgélést :joy:
(Szoktam én is elemlámpával, ha valaki meg alszik az adott helyiségben)

1 Like

K%C3%A9p

Nekem egy ideje már ezek az állandó sminktermekeim, kivéve a paletta, ezen kívül van meg pár. Ebből csak egy-egy szint szoktam ujjal felutogetni. :smile: ezeket már semmire nem cserélném el. Illetve ha az a Bipa kontur paletta elfogy (nem mostanában lesz…) akkor ahelyett majd kell találnom valamit, mert itthon ugye nem kapható.

8 Likes

Hány órára jársz dolgozni? Vagy rugalmas a munkaidőd?

Ezt a L’oreal alapozót én is tervezem kipróbálni ha sikerült csökkentenem a kèszleteimet.

10-re 20karakter

1 Like

Az nagyon jó! Így van időd reggel mindenre :blush:

1 Like

De cserébe úgy tudom sokáig dolgozol :O. Azért 10-re menni nem rossz, de gondolom úgy is kelted a gyereket stb :). Legalább a sminkeléssel, öltözködéssel nem kell kapkodnod :).

Csak ajánlani tudom, én nagyon nagyon szeretem. :smile: Nekem nagyon durván fénylik az arcom és hamar át is zsírosodik, ezzel csak délután fénylik át, akkor is csak a homlokomon. Szerencsére alkohol sincs benne.

Akkor ez pont nekem való termék. Én is a csillogástól szenvedek.

1 Like

Bocsánat, ez melyik termék? Elvesztettem a fonalat.

Tegnap este kipróbáltam, hogy az egyik púderből ütögettem egy kis mennyiséget a hajamra (Innisfree no sebum blur powder). Mivel szeborreám van, nem igazán jó, hogy szárazsamponnal ingerlem (imádom a Batiste-ot amúgy, csak az a nyüves alkohol ne lenne).
Talán nem lett olyan fényes a végeredmény, mint a jelenlegi Batiste-tal, de abszolút vállalható volt és másnap reggelre se lett zsírosabb.
Legközelebb a hintőport vetem be.:smiley:

1 Like

Én időnként használok hintőport, amikor elfogy a szárazsamponom. Tökéletesen működik, csak nagyon fehér, amit az én hajamon nehezebb eltüntetni.

3 Likes

https://kremmania.hu/kremek/l-oreal-paris-l-oreal-infallible-24-h-matte-matt-alapozo
erről volt szó :slightly_smiling_face:

1 Like