Nekem főleg olcsóbb ecseteim vannak, kezdem is ezekkel:
ajándékba kaptam Aliexpressről egy 10 db-os ecsetkészletet, vannak benne arcra és szemre valók is. A szemre való satírozó ecsetek, a bronzosító és pirosító ecset meglepően jól teljesít. Puhák, tömöttek és nem hullik a szőrük.
Pinkpandáról vannak a Jessup kabuki ecseteim, amik szintén nem rosszak. Bár elég keveset használom őket, meg az egyiket el is ajándékoztam barátnőnek. Van egy 15 db-os Jessup ecsetkészletem, amiből nagyon jó szerintem a púder ecset, a fehér szőrű satírozó ecsetek és a pirosító ecset. A highlighter ecset sem lenne rossz, de levált a nyeléről. Pillanatragasztóval meg lehet oldani a problémát, de ebből is látszik, hogy nem csúcsminőségről beszélünk.
Egyszer egy akciónál nem tudtam ellenállni a szép design-nak és rendeltem Mayani ecseteket mert olyan szép színváltós a nyelük
A legtöbb ecset használhatatlannak bizonyult. A púder és bronzosító ecsetnek olyan hosszú szálai voltak hogy nem tudtam normálisan használni. Viszont a szemre való ecsetek nem rosszak, meg a két legyező ecset highlighter felvitelére tökéletes.
Van két Avonos pirosító ecsetem és egy nagyfejű púderező ecset, hát ezek nagyon jók! Ki nem állhatom az Avont, de ezek tényleg szuper temrékek. Puhák, nem hullanak, jól lehet velük dolgozni.
Szeretem az Essence ecsteket is, kedvencem egy tömöttebb szemöldökecset. Por állagú terméket nagyon jó vele felvinni a szemöldökre. Pomádéhoz meg a szintén Essence nagyon vékony tusecsetet használom.
Van pár normálisabb cuccom is. Amit nagyon szeretek és napi szinten használok az a Real Techinques multi-task ecsete, amit én bronzosításra használok, néha púderezéshez is. Szintén RT ecset és nagyon szeretem az angled highlighter brush, amit én nem csak fényesítéshez használok, hanem szem alatt púderezésre is.
Megvan a Sigma F80 alapozó ecsete de mivel sokkal jobban szeretek blenderrel alapozni, így elég ritkán kerül bevetésre. Ma jött meg a KAP szinte ugyanilyen ecsete is, holnap kipróbálom.
Ja, és megvan a Sigma E25-ös satírozó ecsete, ami elég multifunkcionális nálam, mozgószemhéjra is szeretem felvinni vele a festéket. Nagyon szeretem még a Sigma E55 lapos ecsetét is, naponta használom.
Blenderből megvan az eredeti Beauty Blender amit nagyon szeretek, de ha őszinte akarok lenni, akkor a RT blenderét még jobban imádom. És az ára is sokkal jobb, tehát ezt fogom újra vásárolni.
Nekem a KAP blender katasztrófa, nem is használom, csak végszükség esetén. Kemény is, meg olyan mintha az összes alapozót magába szívná és alig kerül valami az arcomra.
Ecsettisztítás: nemrég fogyott el a Da Vinci ecsetmosó szappanom, de mivel semmivel nem tud többet egy sima szappannál, ezért Baba szappannal vagy folyékony szappannal csinálok nagymosást, egyébként sebbenzinnel tisztítom őket.
És ahogy sokan mások, én is Ikeás kaspóban meg kis Ikeás gyertyatartóban tárolom őket.