Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

Szeretem a sneakereket :slight_smile:
Magassarkú ügyben a következő az álláspontom: nagyon szépek, csak nem nekem. 180 cm magas vagyok , nem kell kompenzálni a centiket. Régebben volt, hogy hordtam de iszonyúan kényelmetlenek és bár magas a fájdalomküszöböm azt az egyet ha fáj a lábam nem vagyok hajlandó elviselni egy percig sem. Bárhol, bármikor, bármilyen cipőt képes vagyok levenni, ha töri a lábam,vagy ha csak fáj hordani, nem érdekel ki mit gondol.
Szolíd sarkú csizmám , szandálom azt van, szeretem, egy estét simán elvagyok benne, még csak kibírni sem kell de a 10 cm stilettó az maga a halál nekem.

7 Likes

Ént pont úgy vagyok vele, hogy mivel 155 cm vagyok, és egy elég komoly poszton dolgozom, úgy érzem, hogy egyszerűen nem vesznek komolyan alacsony cipőben. Ahogy öregszem, úgy zavar egyre jobban a “magasságom”. :frowning: Tök kényelmes tűsarkúim vannak a 33-as lábamon, egy percig nem vennék fel kényelmetlent.
De ha magas lennék, szerintem nem hordanék magasat, szóval én igen, kompenzálok.

6 Likes

Nem a sneaker-kultusz az oka hogy kevesebbet hordunk olyan cipőket amiben meg kell tanulni menni, szerintem. Hanem hogy 1: kényelmetlen, 2: hosszútávú viselés ízületi problémákat okoz 3: meg kell tanulni benne menni. Hiába szép az a cipő, ha záros határidőn belül fáj a lábad tőle, akkor nem praktikus, vagyis nem egy dolgozó embernek való.

Szerk: épp cipővadászatban vagyok én is, de eddig minden ami kényelmes volt, az ronda, drága és/vagy nem tűnik strapabírónak :frowning_face:

10 Likes

Én nem vagyok jóban a magassarkúkkal, a lapostalpúkkal, szandálokkal, balerinákkal, stb. Hosszú kutakodás eredménye kényelmeset találni. Van egy kis bokasüllyedésem, és ha nem is feltétlenül érzek egy cipőt kényelmetlennek, később azért rendesen tud fájni, akár görcsösen. A “hogyan legyek csinos” ezért minden évben óriási kérdés, télen-nyáron. Szeretem a sportcipőket, de nem jöhetnek szóba minden alkalomra. Van egy pár márka, akik kínálatát folyamatosan figyelem, és akkor vásárolok, amikor megtetszik valami. Mert ha akkor állok neki keresni, amikor szükségem van rá, esélyem sincs. Szerencsére kényelmes magassarkút - max 6-7cm nálam - már találtam, amiben bírom néhány óráig. Tavalyról meg megvan egy szandálom, de nem bízom benne, hogy az idei évet kibírja.

3 Likes

Nekem azt mondta az ortopéd doktornô,hogy ha legközelebb olyan cipőben megyek,nagyon kikapok tőle.

Teljesen lapos, Converse jellegű tornacipőben voltam.
Azt mondta,hogy néhány cm sarok kell.

Amiben nem tudok közlekedni,az a magas,vékony sarkú körömcipő. Egyszerűen kilépek belőle,ha nem tartja semmi a bokámon.

Ámulva néztem egyszer egy csajt, aki régi macskaköves úton sétált ilyenben. Nem értem,hogy nem esett el

2 Likes

Ha bokasüllyedésed van, akkor először talpbetétet vegyél (ha találsz jót, egyszerre több párat is) aztán azzal a talpbetéttel cipőt.

Néhány óráig kényelmes? Amiben nem lehet végigtáncolni egy éjszakát, vagy elgyalogolni a buszmegállótól a munkahelyig, az nem kényelmes. Az legfeljebb hordható, néhány óráig. Szerintem :see_no_evil:

1 Likes

Nem sarok kell, különben minden cipőn lenne sarok. A full egyenes talp valóban nem jó, de lehet kapni talpbetéteket amik segítenek.

2 Likes

Az a csajszi tudott valamit :star_struck: tűsarkùval macskakövön :crazy_face::100: minden elismerésem ! Kb. dettó luiselotte vagyok, ha fáj a lábam, leveszem . Legutóbb a párom fiának eskvőjén sétáltam a parkolòtól a házasságkötő teremig harisnyában, cipővel a kezemben. Januar volt de se hó sem mínuszok. Igaz néztek így is mintha 7 fejem lenne :grin: Régebben állandóan vittem magammal egy pàr ballerinát. A táskámban elfèrt, és cseréltem, ha kellett. Manapság már csak martenseket hordok, tavasszal és nyáron pedig hilfiger fehér bőr vagy vászon sportcipőket, nyáron bőrpapucsokat vagy ballerinát. Nem bírok magassarkùt viselni pedig régen sokat hordtam, de tönkremegy a láb és kényelmetlen. Ha fekete nacis, elegàns öltözet kell, arra is van lapos martens. Legalábbis ezek nekem tökéletesek.
Screenshot_20230312_172014
Screenshot_20230312_172235

3 Likes

Uh, de köszi ezt a kontaktot, Mse! A vezetés mimden szep cipőm sarkát szétszedi, van remény, hogy megjavítódnak​:star_struck::star_struck::star_struck::star_struck:

1 Likes

Én az írektöl ellestem a tökéletes kombót; sneakersben bemenni, hazamenni, irodában szép cipőt villantani. Így eletképes a hétköznapokra. Ott a csajok.túlnyomó többsége így járt melóba, hóna alatt a váltócipővel. Azért a pandémia és a hibrid munkarend ott is változtathatott sokat a szokásokon, azóta nem jártam arra. De a régi módira esküszök itthon azóta is;-)

4 Likes

Az volt a kedvencem , mikor randizzunk a várban vacsi után a lovag még andalogni akart a macskaköves utcákon , nagyon kevés választott el tőle, hogy levegyem a cipőt és azzal kezdjem el ütni :laughing:
Maximális respect annak aki életben marad egy ilyen szituációban.

9 Likes

Nem hiszem, hogy nélkülözhetetlen lenne az életben a magassarkú viselése. Abroncsos szoknyát se kell már hordani és milyen jó.:smiley:
41-es, keresztboltozat-süllyedéses lábam van, gyorsan megyek, a szemgolyójába vágnám annak az embernek a cipő sarkát, aki azt mondja, hordjak ilyet.

8 Likes

Nálam a 3-5 cm sarok a kényelmes fokozat. Sajnos a 27-es BMI indexemmel csak álom a 7-8 centi sarok is.

Én csizmában járok most, és mindig átveszem a benti cipőt :smiley: , a szépet. Hatalmas az irodánk, külön szobákkal, van egy alacsony polc, ott sorakoznak a szépséges cipőink, én is, a kolléganőm is így tartja, amikor stresszes vagyok, néha bemegyek hozzá, és nézegetem a gyönyörű 10 centis sarkú csillámos csodáit. Megnyugtat, esküszöm. :slight_smile: Nyáron simán mezítláb dolgozom, ha egyedül vagyunk az irodában. :smiley:
Egyébként én versenyszerűen tornáztam, szóval a gerendán eleget egyensúlyoztam, bárhol tudok, még macskakövön is. Simán futok a busz után. A recepciós fiú mindig metronómnak hív, mert tökéletes ritmusban lépek. :smiley: Szerintem aki nem tud járni magassarkúban, az ne erőltesse, minek? Persze, sportcipőben nem lehet tárgyalásra menni, de nem kell annak a saroknak vékonynak lenni, nem kell annak a cipőnek magasnak lenni, olyan csinosak az oxford cipők is pl. Nem is néz ki csinosan az a nő, aki láthatóan csak illeg-billeg kényelmetlenül egyensúlyozva a cipőben az utcán, látszik a mozgásán.
Mikor terhes lettem, gerincorvoshoz kezdtem járni, mert akkor eltolódott ugye az egyensúly, nagyon figyelek a tartásomra azóta is. De jó talpbetéttel én simán hajnalig táncolok a legmagasabb sarkú cipőmben is, mert brutál kényelmesek, bár nekem érthető okokból nincs sok cipőm.

6 Likes

Vezetéshez egy magyar nő feltalált sarokvédőt, szuper dolognak tartom. Itt lehet róla olvasni, rendelni:
Sarokvédő

1 Likes

Van talpbetétem, kifejezetten az én talpamra készült, drága is volt. Lassan ideje újat csináltatni. És főként olyan márkákat nézek, akik kényelmi cipőt árulnak.

Hát, magassarkúból nekem ennyi jutott. :frowning: Már letettem róla, nem akarok minden nap abban járni, vagy éjszakáját végigtáncolni. Ha kibírok benne egy esküvői szertartást, bőven elég. Aztán jöhet a csere cipő.

Ó igen, az Oxford cipők. Abból van kettő is, a magassarkú hiányát kezelendő, megvan a tárgyalós-csini cipő. :smiley:

3 Likes

Van egy egészségügyi oka is, hogy elkényelmesedtem. De amikor barátnőm tanúja voltam, és oda kellett menni aláírni, rettegtem, hogy fuh csetlek botlok itt mint valami szerencsétlen. Párom meg kamerázta az egészet (az esküvőt) aztán amikor láttam milyen szépen sikerült elmennem odáig, úgy megjött az önbizalmam, hogy megfogadtam többször fogok magassarkút húzni. Alapvetűen a ruhatáramhoz jobban is illene, főleg amióta szert tettem egy vintage piros wesko fazonú magassarkúra :pleading_face:

Egyelőre amíg a metrópótló van nem nagyon erőltetem, a téli vastagabb sarkú bokacsizmám sikerült azért többször megsétáltatni, de utána pár napig maradt a kényelmesebb lovaglócsizma vagy wesko. Ha rohangálnom kell garantáltan a kényelmes cipőt veszem fel.

A generációs részről csak a színház/hangverseny stb. közönségét kell megnézni. Farmer+sneakers…

2 Likes

Az nem generációs, ~15 éve is farmerben és bolyhos pulcsiban mentek klasszikus hangversenyre a felnőttek. Meg én is, igaz, akkor gyerek voltam még (és vittem könyvet magammal mert untam magam).

2 Likes

155 cm vagyok, 40 éves az idén, és egy kezemen meg tudom számolni, hányszor volt rajtam magassarkú. :smiley:
Lúdtalpam van, irtó széles lábfejem, 35-ös, de általában a szélessége miatt 36-ost hordok (vagy téli cipőben még 37-est is ha nem túl otromba), és úgy ámblokk örülök, hogy találok bármit ami rámmegy. (Pont ma vettem a kőbányai Berkemann boltban egy félcipőt, egy szandált és egy otthoni papucsot: irtó kényelmesek, a hölgy pedig nagyon érti a szakmáját és végtelenül kedves.) A magassarkúban 5 perc múlva úgy érzem, hogy szétmegy a lában, és én sem vagyok hajlandó egy percig sem kényelmetlen cipőt hordani. Hordja szerintem az aki kitalálta. :laughing:

Komolyra fordítva a szót, Édesanyám sok-sok évig hordott körömcipőket meg magassarkút, és olyan kalapácsujjai meg sarkantyúi vannak, hogy rossz ránézni, arról nem beszélve, hogy hány évtizede fáj ettől kegyetlenül a lába. Én inkább nem szeretnék eljutni ide. Ha valaki a 155 centimmel nem vesz komolyan, csak mert alacsony vagyok, azt én sem veszem komolyan, köszi.

Egyébként pár napja járt nálunk egy beszállítónktól az új kapcsolattartó hölgy. A magassarkújában is még pár centivel alacsonyabb volt nálam, de egyszerűen nem volt téma a magassága. Prímán kommunikált, üzletiesen és elegánsan volt öltözve, udvarias és kedves volt, mindemellett a szakmáját nagyon tudta, úgyhogy mindenkit meggyőzött.

7 Likes