Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

Szerintem ha valaki csak a számára legjobbal elégszik meg az nem hiszti.
Mindenkinek megvannak a saját preferenciái és aszerint válogat, nagyon ritka az az ember aki a mértén belül bármit felvesz , pláne, ha fürdőruháról van szó.
A mix and match darabok nagyon jók én is nézegettem már de amíg van olyan modell ami alul- felül passzol addig maradok azoknál, nem kevergetem.
O’ neill shortom nekem is volt, simán csobbantam abban , bikini felsővel , csak ha felgyújtod akkor megy tönkre örök darab.
Strandpapucsot a Reservedben néztem van szolidan mikiegeres :slight_smile: Vásárolj online! Mickey Mouse papucs, RESERVED, 2082L-99X
van egy majd 20 éves tömör gumitaplú O’ neill flip- flopom amit még anyukám vett valami úszós boltban, nem csúszik, nem lehet kitaposni sem csak a talpa felső felén kopott meg egy picit a minta. Csak tudnám hova tettem, tavaly még megvolt :frowning:

1 Likes

Akkor en vagyok a nem hisztis, de igenytelen fajta. :sweat_smile:
Igazabol csak az erdekel, hogy jol funkcionaljon, minden mas mellekes.
A shortot en is nagyon szeretem, igazan praktikus tud lenni. Foleg ha az ember bikinivonala hiszteriazik, begyullad stb. stb. Korabbi beszelgetesekbol tudom, hogy ez sokunknak problema. Nalam a short az egyik megoldas erre, ha vizkozelben vagyok.
Azt is nagyon megnyugtato latni, hogy sokan hasznalunk igazan regi (10 vagy akar 10+ eves darabokat). Nalam is ugyanez a helyzet. Az idok soran ugy felszereltem magam minden fele es fajta darabbal, hogy igazan semmi szuksegem ujra. :slight_smile:

Az egyetlen fazon, amit eleve kizarok furdoruhak kategoriajaban, az az a faja monokini (?), ami mintha nem tudna eldonteni mi is akar lenni: egyreszes, de kozben megis tobbreszes.
Lehet van erre valami szakszo, nem tudom. az ilyenekre gondolok.
Ezt a kategoriat nem tudom hova tenni. Tobb szempontbol is elverzik.

4 Likes

A monokini az a mono 1 és a bikini szó keveréke vagyis felül semmi :slight_smile:
A tankinire gondoltál ami egy tanktop és bikini alsó keveréke, szerintem semmi értelme sincs, de cáfoljon meg valaki aki hordja, hogy miért jó. :slight_smile:
Én néha le szoktam venni a felsőmet, legtöbbször csak kikapcsolom a pántokat ha hason napozom, háton csak a Balaton közepén peremes gumimatracon bontakozok ki. :slight_smile:
Ez a sokpántos ez valami string lesz :rofl:

4 Likes

Trikini a neve megnéztem . :grinning:

4 Likes

A tankini szerintem jó dolog. Főleg azoknak akik szeretik az egyberészes takarását, de nem szeretnének teljesen csupaszon üldögélni a strand wc-jén. Szóval kiváltja az egybe fürdőruhák legnagyobb hibáját :smiley:

6 Likes

Hát ha már alul semmi van akkor nekem olyan mindegy hogy felül sincs semmi , ha mosdóba megyek, de teljesen igazad van ez eszembe sem jutott.

1 Likes

Nekem évek óta az egyrészes fekete az etalon. Biztos sokaknak uncsi, de nekem bevált, egyszerűen elegáns. Napozni nem szoktam, és mindenféle sporthoz, családi mókához (csúszda, homokvár építés, fáradt gyermek cipelése :wink:) ez a legpraktikusabb fazon.
Szeretem ha van rajta valami extra megoldás:

7 Likes

Nekem egy Anita fürdőruhám van, vagy 5-6 éve vettem meg úgy 24ezerért, mert a fazon és a minta is klasszikus, gondoltam elnyűhetetlen lesz. És tényleg, ráadásul valamiért méretben is jó most is, meg amikor 111 kilós voltam, akkor is jó volt. :slightly_smiling_face:

3 Likes

Nekem ilyen noname fürdőruháim vannak, nem ismert márka egyik sem. Én mindig kétrészest hordok, valamiért az egyrészes sose jött be. Mellben nem áldott meg gazdagon a természet, ezért nekem az szokott gond lenni, hogy ezt valahogy ellensúlyozzuk, de ne öt centi vastag szivaccsal ami gagyin néz ki, illetve eleve a méret, mert hiába kis méret címke szerint, mégis lóg rajtam. Így van fürdőruhám a tiniosztályról is. A sort szerintem is szuper, kényelmes. Úgy általában is az alkatom miatt a nőies formákat igénylő fazonok nem mutatnak jól, ezért is bejönnek a tiniknek szánt darabok. Tankinit is szerettem volna, amikor felszaladt pár kg deréktájon, azt a fajtát aminek lazább a felső része, nekem tetszenek azok is, de aztán a következő strandszezonra ez megoldódott.

3 Likes

Egy állatira csípős-combos körte vagyok, nulla cickóval, így nem vagyok hajlandó egyberészest hordani. Abban úgy nézek ki, mint egy gömbhal :smiley: szigorúan kétrészes párti vagyok. Különben meg miért akarnék nyáron hasat, mellkast és derekat hűteni egy vizes úszódresszben? :open_mouth:

4 Likes

Szerintem ez aktuális élethelyzettől is függ. :smiley:
Alapvetően a kétrészes ruhákat szeretem. A felsőrész mindig kínszenvedés volt, ezért általában fekete mix&match fürdőruhát vettem. A Triumphból, mert anno más nem gyártott a méretemben.
Aztán megszületett a kislányom, és nem akartam mutogatni a hasam. Akkor találtam rá néhány olyan márkára az Asoson, aki gyárt nagy kosárral nem nagymamás egyberészeseket. Így akkor mintás egyberészest hordtam.
Most két gyerek, és némi edzés/fogyás után újra kétrészest rendeltem:
felsőrész + alsó.
A felső fazonja viszonylag konzervatív, de a csavart hatás miatt mégsem annyira nagymamás. Az alsórész tetejét le lehet hajtani, attól függően milyen fazont preferál az ember.

4 Likes

Én is az egybe feketére szavazok, mint örök elegancia, mindenki megtalálhatja a neki valót és esztétikus is :star_struck: de lehet sötétkék, olívazöld, valami szép korallos-pirosas árnyalat, számtalan lehetőség és fazon van ezekben, például valami nagyobb strasszal mellrésznél, nagyon jól tudnak kinézni.

Én nagyon szeretek úszni, ezért is alapból egyrészesben szoktam gondolkodni, abban nekem kényelmesebb, de az is igaz, amit @anon21269124 írt a derékhűtésről, ezért az elmúlt években már eleve 2 fürdőruhával (1 egybe és 1 bikini) indulok neki a hosszabb strandolásnak, így úszás után leváltom, a vizeset meg kiteszem a napágyra száradni, hogy a következő körre is legyen majd száraz :slight_smile:

6 Likes

Mi legalább álmodozhatunk, hogy mit is válasszunk :crazy_face:

Full Coverage Swimsuits & Burkinis | Modanisa

5 Likes

Én is olyan bikinit választok amiben egész nap tudok úszni, legyen egy kicsit vastagabb vállpántja, hogy jól tartson és a csat is lehet nagyobb a lényeg, hogy el ne engedjen se a vízben se szárazon :slight_smile:

3 Likes

Nekik aztán nem kell a leégés miatt aggódniuk :rofl:

2 Likes

A " kis fekete" , eltakarja, és kiemeli amit kell . :smiling_face_with_three_hearts:Ezt tavaly vettem , azelőtt tankiniket hordtam no name. De én is az a típus vagyok aki inknább ùszik- fürdik mint napozik de a vizes has- hát engem is zavar ezért én is pòt fürdőrucit szoktam vinni amit átveszek mint @asianlover .

4 Likes

Én mindig kétrészes-párti voltam mert nem viselem el magamon a vizes alsót, azonnal szárazat húzok ha kijövök a vízből. De úgy adódott, hogy elvesztettem életem legjobb kétrészes fürdőruháját (egy calzedonia csíkos bikini volt) plusz híztam is 4 kilót :pensive: (nem is a súly a baj inkább a hasamon levő - súlytól függetlenül - csúnya, megereszkedett bőr ami zavar) úgyhogy idén leszámoltam a kétrészessel: van egy évekkel ezelőtt a H&M-ből rendelt alakformáló fekete egyberészesem, és a véletlen úgy hozta hogy a Palmersben belefutottam egy 50 %-os leárazott tavalyi modellbe ami olyan amit szeretek- kék-fehér-fekete csíkos, övvel a derekán és jó erős anyag - úgyhogy arra a kb 4 alkalomra amikor én egyáltalán fürdőruhát viselek, teljesen jók lesznek. De! Én nem tudom, csak én vagyok-e így ezzel, de hiába jó a fürdőruha mérete ha rajtam van, ezeket az erősebb tartású alakformáló egyberészeseket egyszerűen kínszenvedés felrángatni - ennél borzasztóbb már csak levetni, vizesen!!! Kedves tervezők egy cipzár! senkinek nem jut eszébe…??? azzal vetetném ezeket vizesen föl és le, aki kitalálta :woozy_face:

2 Likes

Igazából a tankini lenne az én műfajom, a már említett okok miatt (nem viselem el a vizes alsót) és az megoldaná a vizes egyberészes lerángatásának kínját is. De amiket én láttam azok egy sem tetszett, kismamásak voltak vagy unalmas-öregesek.

1 Likes

Az a baj, hogy a cipzár nem annyira tenger- és termálvíz barát.
Az anyaggal meg sajnos az baj, hogy ha nem tart, akkor az ember jobb esetben között sonkànak néz ki. Rosszabb esetben boldog - boldogtalan látja majd azokat a részeket is amiket a viselő nem akar, olyan vékony az anyag (ld. Fess fürdőruha).
A legjobb megoldás, amit én találtam, egy nagyobb hátsó kivágása és csatos pánt: például ez

1 Likes

Nekem az elmúlt években nem nagyon volt téma a fürdőruha. Szeretem a vizet, úszni is szeretek, de a volt férjem utálta a nyarat, a napot, a vizet, mindent, úgyhogy kb évente egyszer ha strandoltunk. Pár éve vettem egy magasderekú alsós bikinit, hetekig keresgéltem, mire sikerült olyat találni, amilyet elképzeltem és árban is elfogadhatónak találtam. A felső része sajnos nagy (nagyon kicsik a melleim), úgyhogy vettem hozzá egy másikat, az elmúlt években úgy hordtam. Idén lesz tengerparti nyaralás meg minden, úgyhogy vettem pár fürdőruhát. Mivel szeptemberben volt egy nagy hasi műtétem, így a szempont az volt, hogy takarja a heget - meg a fenekemet is, a hideg kiráz ezektől a félig tanga brazil alsóktól :grinning: Sheinről sikerült vennem egy gyönyörű bikinit, ami minden kritériumnak megfelel, bordó szuperkényelmes, közepesen magas derekú bugyival és fehér-bordó márványmintás felsővel. Vettem egy egyrészest is, az is jónak tűnik, takarja amit kell, az meg majd kiderül, hogy mennyire zavar, ha vizes.

5 Likes