Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

Szerintem felsők terén a legrosszabb a helyzet, évek óta.

Szabás nélküli zsák,relatíve kellemes anyagból,

hasat szabadon hagyó felsők,ami szerintem 10 éves kor felett csak élsportolókon mutat jól. Az oversize verzió végképp értelmezhetetlen.

szabás nélküli , borzalmas anyagú ,bő valamik

atléták, szűk trikók - ezekkel nincs gond,ha jó a színe + anyaga,de nem jó minden alkalomra

Ami felsőnek tetszik a szabása,az tuti olyan műszálas,hogy ha ránézek viszket a bőröm és izzadok. Szóval nem veszem meg

A vállat szabadon hagyó felsők közül van,ami határeset, de nem G80 melltartóhoz

Az ingeket,blúzokat nem nagyon szeretem.

Szóval nem egyszerű.

2 Likes

Lányok tényleg nagyon ajánlom a varratást, higyjétek el , nem ördögtől való és még csak nem is úri huncutság. Amiket írtok az nekem már 10 éve is probléma volt, jelenleg is az, így meg olyan rucim van ami biztos nem jön szembe sehol. A ruhák pedig évekig ruhák maradnak, ha jó anyagot szerzek be.
Idén is veszek 5-6 féle anyagot és viszem “ VarróKatihoz” aki 1 hét alatt megoldja a dolgot , olyan lesz amilyen én szeretnék.
A felsők darabját 4600 Ft- ért varrja + az anyag, kb 6500-7000 Ft lesz / db, azzal a szabásmintával amit szeretnék, próbálnom sem kell ha nem akarok, mert a tavalyról megvan nála minden . :relaxed:

5 Likes

Megkérdezhetem merre van a varrónőd? Én nagyon szeretnék találni egyet. A szomszédban dolgozó varrónő csak igazítást vállal. :slightly_frowning_face:

Lőrincen van a Bartók Béla utcában.

1 Likes

Leginkább magunkat emlékeztessük ezekre a gondolatokra!

Coco Chanel 5 alapszabálya, hogy a férfi élete végéig emlékezzen rád | Femcafe

Tényleg így van: kismamák előnyben :joy:

Pont ma jött meg a második H&M rendelésem, le vagyok nyűgözve! Minden stimmel, minden tök jó. Kismama ruházatban jószívvel ajánlom őket!

2 Likes

Hat irigyellek, en megszenvedem ezt nagyon. Felsok+ ruhak egyaltalan nem problemasak, mert abbol nem kell kismama. De rovidnadragot en meg nem talaltam sehol, pedig mar jo ideje keresem. H&Mbol rendeltem (mert persze ket boltban van kismama reszleg, de egyikben sincs normalis valasztek, a nyari ruhak meg meg nincsenek is) vagy 3-3 rövidnacit, de mindet küldhettem vissza. Az S az szűkös, az M viszont hatalmas🤷‍♀️ Iden nyaron ugy nez ko, csak ruhat fogok hordani😁 (borzaszto egyebkent, hogy egy ruha a sima osztalyrol 19 euro, ugyanaz a kismamareszlegrol 28 - tenyleg ugyanaz, mindkettot ugyanabban a meretben felprobaltam🤣)

1 Likes

Ó, sajnálom! De legalább visszatérítik gyorsan a pénzt?

Én is rendeltem olyan “normális” ruhákat, amik egyébként pont olyan normálatlanok, hogy csak kismamák számára előnyös, mint ez

De ez például igazi kismama ruha és az M-es jó is lett, jól is áll (minél nagyobb lesz a hasam, annál jobban fognak mutatni az arányok. Amúgy pont ez a gáz a mostani ruhákban, olyan előnytelenek a szabások, hogy azt csakis valami aránytalanság tudja kikompenzálni :smiley: mint egy óriás has :slight_smile: )

Most jött kismama fürdőruha, ezek annyira jók, hogy szerintem a jövőben is körül fogok nézni ebben a szekcióban. Kicsivel is túlsúlyosabb/idősebb korosztály számára is tökéletes szerintem, kellőképpen masszív a mellrész alátámasztása, nincs halálba felvágva a elől/hátul, nagyon elégedett vagyok. Hülyét kapok attól, hogy megint visszatértek a 80-as évek és ilyen extrémen fel van vágva minden. Egy az, hogy kerekíti, és ha nem vagy Giselle Bündchen 85-ös csípővel, akkor optikailag hatalmas segget csinál…, de hogy már fiatal lányokon is gigantikus, narancsbőrös, zsíros pacákat kell megcsodáljak a parton… nem esztétikus, maradjunk annyiban :rofl:
És kifejezetten olcsó is egy Calzedoniához képest. 20% klubtagsági kedvezményt is adtak rá.

Most mind a kettő jó, majd meglátjuk, mennyire nyúlik a hasrészen lehet, hogy kell majd egy nagyobb számot rendelnem. Úgy tervezem, hogy a 35. hétig fogok úszni, ki tudja, akkora mekkora leszek…

Ez a legging meg extrán lenyűgözött, mennyire jó minőségű. Varrásmentes, nem látszik át. Ehhez sem kell terhesnek lenni, magas a dereka annyi, de ez elmegy alakformáló kategóriában is. Zseniális. Ebből biztos, hogy kelleni fog majd egy számmal nagyobb is, elég szűk a szabása és most még jó, de ebben egy óriás hasat tuti nem látok bele, ami pont szeptemberben lesz aktuális. Ezért lesbe fogok állni a következő akcióban :nerd_face:

Egyedül a terhesfarmer volt olyan, amit a boltban próbálgattam, nagy nehezen találtam egyet, ami jó lett, de ott például egy számmal nagyobb kellett, mint amire tippeltem, szóval azt tényleg érdemes próbálni küldözgetés helyett.

Én rövidnadrágot nem hordok, 7 számjegyű összeg kéne, hogy bármit felvegyek nyáron, ami térd fölé ér :rofl:

3 Likes

Kép
Idei anyagok :slight_smile: 4 felső készül majd ezekből.
Annyira tetszenek a neonok és ez a 70’ évek minta is.
A Máthé textilben voltam , nyitásra már ott tobzódtam :slight_smile:

15 Likes

Szépek! Majd a kész felsőkről is tegyél fel fotót légyszi! :blush:

1 Likes

Ugyan nem ruha, hanem kiegészítő, de pár hónapja rendeltem egy mini pénztárcát a Mango-ból, mert van egy-két kisméretű nyári táskám, amibe a hagyományos pénztárca nem fér bele. Fel is avattam, viszont minden biztonsági kapunál besípolok vele (kifelé-befelé is).
Nagyon kellemetlen, mindenki bámul, mint egy tolvajt, a biztonsági őrnek meg magyarázkodni kényszerülök.
Más járt már így?

Nekem sem ez az első eset. Kb 9 éve vettem a Stradiban szintén egy pénztárcát. Ugyanez a probléma merült fel. A Tesco biztonsági őr rájött, hogy mi a gond, viszont szó nélkül kitépte a kezemből ès elkezdte tördelni, nyomkodni, hogy eltörjön benne a belevarrt, de még aktív lopásgátló lapka. Majdnem elájultam. Végül egy kedves pénztáros lehúzta a pénztárnál és így hatástalanította.
Nem tudom, most ezzel az újjal is odakéretőzzek egy pénztárhoz? :tired_face:

Költői kérdés: miért nem inaktiválják ezeket feladás előtt?

2 Likes

Szeretem a Máthé textilt, sok mindenük van :slight_smile: Mégis viszonylag ritkán kapom, ami az elképzelésem, de akkor viszont nagyon :slight_smile: Ezek nekem picit extrémek :wink: viseld egészséggel :slight_smile:

1 Likes

Nekem egy ilyen táskám van. Már minden irányból átvizsgáltuk, de lehetetlen megtalálni benne a csipogót… Azt szoktam csinálni, hogy már a bejáratnál látványosan belóbálom, hogy megszólaljon és tisztázzuk előre, hogy alapjáraton csipog. Ebben mindig megnyugszanak! Tehát bármit ellophatnék :joy:

4 Likes

Nekem testápolós flakon belsejében volt csipogó.
Oké elismerem, hogy sok a tolvaj,de a nyakamat rá, hogy nem gyárilag volt a flakonban a jelző, hanem valaki felbontotta a terméket és beletette. Majdnem elhánytam magam a gondolattól,hogy a ki tudja milyen körülmények között tartott lapkákat valaki a ki tudja milyen tiszta kezével beletette abba a krémbe amit én napi szinten kentem magamra vagy egy hónapig.
Felháborító és undorító.
@Piko888 szerintem nyugodtan kérd meg egy pénztárban, hogy ha tudják üssék ki neked ne kelljen ezen stresszelned, olyan kínos ha az ember becsipog.

2 Likes

Egyszer én is jártam így, Mango kistáskával, afféle nesszeszer volt, zsebkendőnek vagy bármilyen apróságnak.
Szintén a teszkóban fogtak meg vele, ki kellett pakolnom mindent. Nem volt kellemes. Azóta én is belóbálom befelé menet ha új táska van nálam. :rofl:

2 Likes

Ki milyen fürdőruciban lesz idén ? :slight_smile:
Én itt nézelődök, általában innen szoktam bikinit rendelni, https://www.lascana.hu/ , nagyon csinos és kényelmes darabjaik vannak.
Idén nagyon elszálltak az árak, amit tavaly 19 ezer Ft környékén vettem meg az a fazon más színben most 25-27 ezer.

4 Likes

Minél többet írok erre a fórumra, annál inkább rájövök, hogy egy nyűgös, hisztis pi…@ vagyok :smiley: Magam vagyok az antinő fürdőruha terén :smiley: Az utóbbi 10 évben mindösszesen 2 db fürdőruhám volt, mindkettő a Triumphból, pedig imádom a vizet, a strandot és a nyarat is :slight_smile: Itt is érvényes rám, hogy egyszerűen nincs az a fazon, amit szeretnék. Nekem ezek a kis csípőbugyis kötözgetős zsebkendők nem opciók és a nadrágos tankinis izék sem :slight_smile: Alul a hagyományos, rendesen feljövő nagybugyis és felül háromszöges darabokat szeretem. A jelenlegi darabom már - te jóisten- 5-6 éves és egy fehér alapon fekete-piros csíkos triumph, a fentebb emlegetett kritériumoknak megfelelő.
Az idei tervek alapján nem is tervezem, hogy újat veszek (a légkondi, a kocsi és egyéb beruházások miatt), mivel ugrik a nyaralásunk :grimacing:

2 Likes

Ugyanígy érzek fürdőruha terén, egyszerűen elképesztő hogy csak “divatos” fazonokat lehet kapni, amik nekem kényelmetlenek és/vagy előnytelenek. Legutóbb bánatomban már férfi fürdőnadrágot vettem (nem a hosszú buggyos fajtát, ez inkább feles sort), meg egy bikinifelsőt. Meg van még egy legalább 10 éves örökölt egyberészesem, azt fogom hordani idén mert “végre” belehíztam :smiley:

3 Likes

Évekig én is Triumph Mix & Match darabokban nyomultam. Az utolsó felsőjében az egyik oldalon az a merev valami szilánkosra tört,csak úgy magától,azóta nem vettem Triumphot. Pedig nagyon jó minőségűek. Marad a turi, illetve van egy Origami is,ami jó minőségű.

2 Likes

Szerintem a minőség iránti kereslet inkább az igényesség és az érett gondolkodás jele, mintsem a hisztiségé. :blush:
Itt szeretném figyelmetekbe ajánlani ezt a márkát:
http://capellabikini.hu/
Úgy tudom, hogy magyar, és nagyon jó minőségű anyagokat használnak. Tartanak és takarnak is. Anyukámmal együtt általában tőlük vásárolunk, kb 10 éve…
Fehérneműs boltokban érdemes keresni.
Annyi negatívum van vele, hogy a két réteg textil közül nem lehet maradéktalanul kiszedni a homokot.

2 Likes