Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

Nálam is Blake Lively a nyerő :star_struck: A ruha varázslatos, nagyon tetszik az egész Szabadság-szobros koncepció. És a modell! Nem öregszik, nem hízik 3 gyerek után sem… tudni akarom a receptet!

2 Likes

Recept… :thinking:…?

1. Ilyennek születni
  2. Korlátlan mennyiségű pénz és lehetőség ennek az állapotnak a konzerválására.

Ilyen egyszerű :rofl:

6 Likes

Azt hittem, Ryan Reynolds a titok nyitja. :rofl:

7 Likes

Jah, ő a 3. pont :rofl:

6 Likes

Az a vicces, hogy ebben a családban a pasi tűnik sokkal leamortizáltabbank :joy:

Ezek az ausztrálok tudnak valamit, ők és a Chris Hemswoth-Elsa Pataky házaspár a kedvenceim, mind a két páros őrült fitt és közben még egy szakajtó gyereket is futtat! Romantikáznak, családi kirándulásokra mennek, valahogy egy olyan nagyon emberközeli, természetes életét tudnak élni, nagyon tetszik.

1 Likes

Egyetértek, ő és SJP a befutó. A többiek nem nagyon értették a koncepciót.
Blakenek volt vmi sminkbaki botránya nemrég, azt hiszem sikerült feledtetni. Gyönyörű volt a ruhája.

Éppen ma vettem náluk egy szuper ruhát. Könyörgöm, be ne csődöljenek, amikor végre orsaykompatibilisre fogytam! :see_no_evil::pray:

8 Likes

Voltam ma bent…hát…őszintén nem csodálkozom, ha becsődölnek. Egyszerűen olyan mértékben esett a minőség és a színvonal, hogy konkrét szekunder szégyent éreztem, amikor körülnéztem. Azért régen ez egy színvonalas bolt volt. Ha minőségibbet szerettem volna a fastfashion vonalon, akkor Orsay-be mentem. Most kb 3-4 éve semmit nem kapok náluk, hiába jó a felsők mérete.

Cserébe ma ezt lőttem a H&M-ben :wink:279603849_745062109821976_2051944368871934340_n

Karcsúsított, bár ez nem látszik :frowning: az ujját még le kell vágatnom, mosni és vasalni, de jó lesz csinihez és farmerhoz is :slight_smile:

6 Likes

Teljesen egyetértek veled, @anon21269124 ! Nagyon lement a minősége. Szerintem a bangladeshbe kiszervezett gyártás az, ami miatt esett a forgalom, mert a minőség már nem szempont… A 2012-ben vásárolt alkalmi ruhákon/blúzokon (még mindig szépek) made in poland címke van.

1 Likes

Sziasztok! Buszról láttam még csak,hogy Bp,VII Ker Rákóczi út- Síp utca kereszteződésnél nyílt egy Like a new nevű turi. Ismeri esetleg valaki? Köszönöm

Egyébként ruha szempontból teljesen meg vagyok lőve. Azok a helyek, ahol minőségibb, de nem atomdrága dolgokra sikerült szert tennem, a covid alatt teljesen tönkrementek és bezártak. Nincs most például irodakompatibilis, normálisan kinéző nyári felsőm, na de “nyaralós” sem. Egyszerűen azt sem tudom, hol fogok hozzájutni. Megjegyzem kapszula gardróbot tartok fent és már a covid előtt sem vásároltam max fehérneműt vagy farmert (ez utóbbi nekem félévente kuka sajnos). Pont 2020-ban akartam kicsit betankolni 1-2 basic cuccból, de az ugye ugrott :sob: Azóta meg most lehetne először normálisan vásárolni (online sminket szoktam max vagy ha már ismerem az adott márka konkrét darabját, azt), de sehol nincsen semmi, ami az én érdeklődésemnek megfelelő. Ami van, az meg 70 ezernél indul :roll_eyes:

Régen sajnos még túl nagy volt a méretem hozzájuk. Tavaly óta vásárolok náluk, úgyhogy a régiekhez képest nincs viszonyításom, de a többi fast fashionnal szerintem nagyjából ugyanaz a szint.

Ismered esetleg a Basic by Tamara Lukovics, illetve a KINDA márkát? Az első helyen nagyon jó minőségű basic darabokat árulnak, a második márkánál pedig vannak nagyon csinos és egyben szuper minőségű termékek is, én ezt a kettőt nagyon szeretem, ha jól tudom a Tamara márkájánál most pont van 20% is.

1 Likes

Köszi, igen, ismerem és max 40-es méretig vannak ruháik :slight_smile: nekem az meg nem opció :slight_smile:

A Reservedben az utóbbi időben jópár minőségi darabot (ujjatlan felső, nadrág) találtam, ami egy alap ruhatár részei lehetnek. Persze hatalmas az (online) üzlet kínálata, meg kell nézni mit próbál az ember.
Ami eszembe jutott még a magyar tervezői vonalon: több márka egyedi méretre készítést is vállal, érdemes felvenni velük a kapcsolatot. Személyes tapasztalatom Cakó Kingával van, több egyedi méretezésű darabot készített már nekem a meglévő kollekcióból.

3 Likes

Ma is Kinga farmerruhája van rajtam. :heart_eyes:
Én Tóth Melindát, Cselényi Esztert is nagyon szeretem, csodás anyagokkal, szabásmintával dolgoznak, igen magas az árfekvés, de Melinda nadrágjából bármennyit megvennék, én sehol, de SEHOL nem találok az alkatomra nadrágot, az övéi tökéletesek.

Én is szenvedek a nyári felsőkkel. (A ruhákkal is, minden bénán áll rajtam)
Ha pamut, akkor pokolian gyűrődik, ha olcsóbb lenvászon, akkor az is, és az valahogy nekem nem annyira elegáns. Műszálasat nem hordok, én is kutatom a könnyű, nyári felsőket, kevert anyagokból, lenből, viszkózból. Baromi nehéz.

Én például a hasonlókra vadászom, ezeket nagyon szeretem:

Ha lenne minden színben, mindet megvenném.

2 Likes

Biztosan az én agylövésem, de rajtam ezek a fazonok előnytelenek :slight_smile: Akár zsákot is húzhatnék magamra. Felsőben a kicsit, de nem nagyon karcsúsított fazonok, deréktól lefelé pedig az A vonalú vagy trapéz fazonok állnak jól (szerintem). :slight_smile: Nekem ez, amit mutattál, fazontalan, rajtam összevissza áll :slight_smile: A 2/3-ad pamut 1/3 viszkóz felsőket szeretem. Azok picit sztreccsesebb, alakkövetőbb fazonok, így ki tudom küszöbölni azt a 45 centit, ami a csípőm és a derekam között van :smiley: főleg, hogy nem szeretem a rövid derekú felsőket, nem is állnak jól. Ruhákat egyáltalán nem hordok, se szoknyát. Nem támogatom a vizuális környezetszennyezést :wink: Azt hiányolom nagyon, hogy nem mindent fazont és szabást lehet kapni aktuális divattól függetlenül. Úgy pedig szerintem mindenki tudna találni magának megfelelő darabokat :slight_smile:

1 Likes

Nekem állandóan rövidek a nő felsők, vagy ha épp még elég hosszùak, akkor kimosom ès egyből fennáll a probléma. Mostanában viszont találtam 1-2 “ingruhát” - amit termèszetesen nacival hordok, - , tökéletesek, fenék alá èrnek , pamutból, viszkòzbòl vagy len keverék és kényelmesek.

1 Likes