Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

@umpalumpa Köszönöm szépen! :smiling_face_with_three_hearts:
@ dyna Köszönöm! :smiling_face_with_three_hearts: Igen, én is úgy tervezem, hogy leggingekben és különböző ingruhákbak-tunikákban csinálom végig az elkövetkező fél évet :slight_smile:

Holnap lemérem ezt a H&M felsőt, amit tegnap vettem. Még mindig nem térek magamhoz, hogy a francba lehet egy ilyen gigantikus felsőrészbe belevarrni az S-es méretet :rofl:

1 Likes

Gratulálok, @vrita90!

Sajnos nagyon sok mindentől függ, mennyi ruha kell. Az első gyermekemnél volt 1 terhesfarmerem, 3-4 leggingem, 2 ujjatlan és 2 ujjas terhes pólóm és egy tunikám. A többit megoldottam a ruhatáramból.
De ez csoda volt, mivel 1) volt egy halom ruhám ami nagy volt rám (előtte fogytam sokat) 2) nyári volt a gyerek 3) hűvös volt júniusban (így lényegében a terhességet tavaszi ruhatárral csináltam végig).

A második terhességem alatt vennem kellett sok új ruhát, mert hamar kinőttem a régieket, és nagyon meleg volt a nyár. Emlékszem, szülés előtt 4 héttel szívtam a fogam, hogy most komolyan ennyi időre veszek egy rövidnadrágot? De 40 fokban nem volt más választásom… :slightly_frowning_face:

Végeredményben legalább annyi ruhát vettem második alkalommal, mint elsőre, vagy többet.

1 Likes

@asianlover és @vrita90 örömteli babavárást :pregnant_woman::partying_face: és jó egészséget kívánok :crossed_fingers::v::heavy_heart_exclamation:

Én éppen itt Bp-en unokázok a 11 hónapos Laurámmal, valami mennyei érzés.

Ruha-vonalon én a svéd Cos-t tudom ajánlani, a kis méretek is lezserek, kiválóak az anyagai (imádom a nyári, friss érzetű puplin ruháikat).

5 Likes

@Niko: köszönöm szépen! Na, majd megcsekkolom a Cos-t, köszönöm a tippet! :wink: Júniusban majd megyünk Toszkánába, alig várom már az outleteket :star_struck:

Íme a gigantikus S-es felső a H&M-ből (még ki kell vasalni). Bal szélső az S-es, a középső még 2 évvel ezelőttről M-es (megjegyzem azóta sem volt rajtam, mert vagy etiópnak kell lenni egy ennyire lezser szabáshoz vagy tényleg nagydarabnak. Fölösleges 4-5 kilót csak nagyít, ez az igazság. Na, de majd idén! Végre hordhatom LOL ), a jobb szélsőt ma vettem, kicsit meg is sértődtem, hogy ez is M-es :grinning_face_with_smiling_eyes: de ez a darab valóban csinos felvéve, jó az anyag és a szabása is, szóval igazán tudom ajánlani 175 cm fölött… :rofl: én 177 vagyok és így térdig ér)20220403_185140

Ez amúgy feketében is kapható, fogok is rendelni belőle!

Még kinéztem egy barack-rózsaszín strandruhát. Ezt ismerem, 2 éve ugyanilyet vettem napsárgában, hulla átlátszó, csak strandra jó, de ott nagyon szeretem, jó puha az anyaga.

Meg még ez a vidám színű ingruha is tetszik, talán M-esben rendelem meg.

Remélem, lesz saját akciójuk a kuponnapok alatt, figyelni fogom :nerd_face:

4 Likes

A hétvégén arra vetemedtem, hogy farmert vásároljak magamnak. Betévedtem a H&M-be is és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a 44-es méret nem jó rám, de közel sem. Na nem azért, mert híztam volna, hanem mert totál mások lettek a méretek. Régen innen teljesen jó volt rám a 44-es, úgy, hogy 10 kilóval nehezebb voltam. Most a 48-as(!!!) kellett volna rám. Tök jó, hogy a H&Mben 50-es méretig lehet kapni a gatyákat, de mi értelme van, ha közben tök fals a méretezés? Majdnem sírva fakadtam, hogy mi a fene van?
Érdekes módon utána bármelyik boltba betévedtem a 42-44es farmerek vígan jók voltak rám. Végül maradtam a Tesconál (F&F), abban sosem csalódok. :smiley:

5 Likes

Én ezt a H&M-ben mar régebben is tapasztaltam…

Lehet, hogy régebb óta van így, bevallom már évek óta nem tévedtem be a H&M-be farmert venni, úgyhogy most ez egy nagyon kellemetlen meglepetés volt. :smiley:

1 Likes

Bocsánat, elhavazódtam a munkával.
Nekem még mindig nem érkezett meg a blézer. :frowning:
Kb. egy hónapja rendeltem.
Azért veszek egy mosózsákot gyorsan, biztos, ami biztos.

Nincs új a nap alatt, a “ lambada- szandál” visszatért.
Kép
5%- ban tetszik , bevallom :grimacing:

1 Likes

Tanácsot szeretnék kérni. Az elmúlt években egyre jobban megszerettem az overálokat. Mivel most otthon ülő / játszótéren futkorászó anyuka vagyok, inkább praktikus, mint kifejezetten elegáns darabokat szereztem be. Viszont nem tudom, milyen cipőt vegyek hozzájuk. Ha 25 foknál melegebb van, akkor megoldom a problémát egy egyszerű lapos szandállal. De hűvösebb időre nincs ötletem.

Így néznek ki az overálok:

IMG_20220409_195250

IMG_20220409_181032

Annyi az egyetlen elvárásom a cipővel kapcsolatban, hogy játszótér kompatibilis legyen (tehát ne legyen 10 centis tűsarka).

6 Likes

De csinik ezek az overálok!
Szerintem egy kicsit “csinibb” sportcipő vagy balerina simán jól nézne ki hozzájuk.

3 Likes

Nagyon szuperek! Én azt hiszem, ilyen pántos cipőt vennék hozzájuk. Mindjárt keresek, hogy milyenre gondolok.

1 Likes

Sima fehér sneakerst ajánlok, mindenhez IS megy, kényelmes, lehet benne játszótérezni , szaladgálni.Kép
Most divatosak magasabb talppal, érdemes lenne olyat is felpróbálni, ami nekem van az sem kimondottan vékony talpú és nagyon szeretem.

5 Likes

Ilyenekre gondolok:
52511-80-a

54550-52-a

M2271-01-a

44896-15-a

41396-12-a

2 Likes

Ez a színes-geometriai mintás overáll nagyon cuki!
Amúgy az jutott eszembe, hogy vehetnél egy farmer overállt, abból is vannak nagyon csinosak és az az anyag biztos, hogy játszótérbarát :wink:

1 Likes

Azt hiszem, nálam nagyobb fan nincs is a világon, ha overálról van szó. Mindenféle van, farmer, bőr, viszkóz, pamut, színes, egyszínű, praktikus, elegáns, fel se sorolom, teljes a függésem.
A munkahelyemen két ember hord overált nonstop, na, az egyik én vagyok, már megszokták.
Bár én tűsarkúval, és magasabb sarkú bokacsizmával hordom őket, de ha lapos cipőről van szó, én is fehér sneakersre szavazok. :heart_eyes:

1 Likes

Húdejók! :star_struck:
Fekete vagy rózsaszín sportcsuka.

1 Likes

Az elso overal nagyon tetszik! :smiley:
A hozzajuk passzolo cipot illetoen nekem is rogton a fekete sportcipo ugrott be, de igazabol mas semlegesebb szinu is jo lehet (csak egyszinu legyen).
Ha a sportcipo nem annyira a te vilagod, akkor masik verziokent az espadrilleket tudnam meg elkepzelni.
0915a257a0078f7a7c65a54bbca6b325
c371cc9633d45690bd5ed09cf901f6b5

1 Likes

Köszönöm szépen a tippeket!

Azt hiszem ennek örömére beszerzek egy egyszínű sportcipőt. Nem gondoltam volna, hogy ekkora jelentősége van annak, hogy a talpa és a teteje ugyanolyan színű egy lábbelinek. De a képek alapján tényleg elegánsabb a szett…

@Mse : Remélem el fog jönni az idő, mikor magassarkúval hordhatom az overálokat. Kb 2 év múlva…? :crossed_fingers::relaxed:

@asianlover: Köszi a tippet! Van egy rövid vékony farmer overálom de az anyaga inkább emlékeztet a vászonra mint a hagyományos farmerra. Utóbbival az a gondom, hogy kevéssé praktikus a merevsége miatt. Ha nem tökéletes a fazon, akkor vagy kényelmetlenül szűk, és nehéz benne mozogni, vagy nagyon vastagít.

1 Likes

Imádnám az overállokat de kinek van kedve teljesen levetkőzni egy pisilés miatt… :upside_down_face:

6 Likes