Nekem egy színház vagy opera előadás az nem hétköznapi alkalom (mint egy mozi), ezt jelzem az öltözékemmel , mintegy kiemelve a programot a külsőmmel is
A színház nálam is teljesen leamortizálódott. Persze, normális ruhában megyek, nem melegítőben, de teljesen átlagosban. Ez nekem is csak egy előadás, mint a mozi. Valamiért a hangverseny, az még tartja magát nálam is, ha meg az Operába mennék, akkor pláne, de ott már a környezet is megkívánja. Pont ezért, a Köztársaság térre nem is szoktunk sose menni, annyira snassz az az előadóterem. Ha opera, akkor pont, hogy ki akarnék öltözni
De a színház valahogy nagyon devalválódott. Én utálom ezt az egész felhajtást, már inkább az egyfelvonásos darabokat is keresem, utálom, hogy a szünetben mindenki nyomul a büfébe, persze mi mindig későn kerülünk sorra utálom a kilóméter hosszú sorokat a csöves wc-k előtt (szégyen, hogy mennyire nincs elég női wc és azok is milyen állapotban tudnak lenni…). Erre öltözzek ki? Na, nem
Én szeretek felöltözni ezekre az alkalmakra.
Ritkán jutok el ilyen helyekre (habár nagyon szeretek járni, úgyhogy lehet, hogy amit én ritkának érzek, az másnak gyakori), ilyenkor szeretem megadni a módját, mert egy jó darabot, hangversenyt látni számomra ünnepi alkalom. Egyébként sincs hová felvennem az elegánsabb ruháimat.
De azért attól is függ, hogy hová, milyen előadásra megyek. Ami kiöltözős, az a Müpa hétvégén, vagy ha olyan az előadó, akkor akár hétköznap is. Pl. Anna Netrebko előadásán még estélyi ruhában is ültek a nézőtéren, de egy délelőtti matiné programra (gyerekekkel szoktunk menni) még oda sem kell túlzottan. A Zeneakadémián is a programtól függ. De egy kisebb színházba is szeretek normálisan felöltözni, de inkább egyszerűen. Olyankor inkább a kiegészítőkkel játszom.
Az Erkel valóban talány, az nálam is határeset. De mivel az előadásért megyek, ezért nem zavar különösebben, hogy milyen a terem. Azért a Diótörőn ott is a szokásostól elegánsabbak voltak a nézők.
Összegezve: számomra ezek az alkalmak ünnepnek számítanak, kizökkentenek a hétköznapokból, és ehhez hozzátartozik az is, hogy kiöltözök.
A Tesco helyében perelném őket
Az IKEA verziót már láttam, se az se ez nem kellene ha fizetnének érte akkor sem.
Kb. akkora “ poén” mint a Moschino ablakpucoló flakonos parfümje .
Nagyon unatkoznak már a designerek azt gondolom
Borzalom, kíváncsi lennék, mennyit tudnak belőle eladni, de hát vegye, akinek ez tetszik.
A Moschino meg dettó. Nem szeretnék ilyen flakonból semmit magamra fújni. Fújjj.
Kicsit eltérek a jelenlegi fő csapásirányoktól, de be kell számoljak az answear rendelésemről. Ismertem korábban a webshopot, de nem tetszett a ruhák, így sosem rendeltem tőlük.
Most viszont rászántam magam, mert sok olyan termékük van, amit a boltokban nem találok: ujjatlan laza nyári felsők többféle színben, vagy bohókás, laza ruhák amik most kevésbé vannak divatban.
Egy nagyobb rendelést adtam le, aminek a jelentős részét meg is tartottam. A sajátmárkás ruháik (pl. Answear Lab) kifejezetten jó ár-érték arányúak. Ami viszont kihagyhatatlan, az a bőr öv választék.
A szállítás a h&m-hez hasonló, gyors és viszonylag jól követhető csak itt a gls hozza -viszi a csomagot. Ami negatívum, hogy nincs normális méretezési segédletük (csak egy mérettáblázat), igy nehéz belőni, hogy jó lesz-e az adott méret. Ezzel meg is jártam, mert a Medicine felsők hatalmasak lettek rám.
Ennek ellenére meg vagyok elégedve a rendeléssel. Ha valamit nem találtok a boltokban, érdemes körbenézni az oldalukon.
Én tavaly vettem 2 db Answear Lab téli csizmát (egy magasszárú utcait a hóba és egy elegánsabb hegyes orrút közepes sarokmagassággal) , szerintem nagyon jó minőség. Anyagilag is megérte, mert akciós volt, plusz lejött -4000 Ft az első rendelésre. A többi cipőjüket is nézegetem, mert minőség-ár tekintetében szuperek és szerintem szépek is.
Ha már minőség. Ciki vagy sem, 10 évvel ezelőtt vettem a Deichmannban egy magasszárú művelúr csizmát, ami azóta minden télen leszedhetetlen rólam. Szerintem addig hordom, amíg le nem szakad a lábamról. Nagyon strapabíró. Mivel azóta egy Deichmann cipőm se húzott ki egy szezonnál többet, gyanítom, hogy ennek a csizmának a tervezőjét páros lábbal rúgták ki.
Meg is akadtam, jól olvasom? 10 éves Deichmann cipő? Nálam egy fél évnél tovább még egyik sem bírta, de ez nagyon maximum. Jó ideje nem vásárolok már ott.
Nekem vannak több éves szandáljaim, amiket pedig gyakran használok szezonban.
Na jó, azért a 10 év valóban meglepő.
Azt nem állítom, hogy olyan, mint ha most esett volna le a polcról, de tényleg viselésképes, nagyon szeretem.
Mondom, szerintem ott esett le a Deichmannak, hogy gyerekek, így kilőttük a visszatérő vásárlókat
Egy ideje már én is kerülöm őket. A 2 éve vett csizmában összeugrott az oldalsó gumírozás, tragédia. Legutóbb pedig egy valódi bőr bokacsizmát tukmált rám a párom, ami nagyon rondán tört be és igen viharvert, pedig vigyáztam rá. Úgyhogy elő is vettem utána a kis matuzsálemet
Előfordulnak ilyenek. Anyum 15 év után vált meg egy Deichmann csizmától,nővérem is kifogott ott olyat,amit évekig nyúzott. Nálam max egy szezon és kuka volt az ott vásárolt csizma.
Nekem a CCC-vel volt hasonló tapasztalatom. Egy piros téli csizma kb. 8 évig bírta (szó szerint addig hordtam, amíg lefoszlott a lábamról), ráadásul sokan megkérdezték, hol vettem, pedig csak egy lapos talpú csizma volt. Minden más fél vagy egy év után mehetett a kukába.
A minőséget nem a Deichmann-ban és a CCC-ben keresem Volt már mindkét helyről cipőm, de megfogadtam, soha többet. Nálam az ő cipőik fél szezont nem bírnak ki és mindegyik megbüdösödik a lábamon, holott bárhonnan veszek bármilyen cipőt, alsó hangon 2 évig húzzák és sosem büdösek. Mondjuk most van egy olyan Tamaris körömcipőm, ami már majdnem állandó vendég a cipésznél és 11 éves úgy döntöttem, kiszolgált, szóval mostanság tervezem kidobni
Érdekes, mert nekem sem a Deichmannal, sem a CCC-vel nincsenek ilyen rossz tapasztalataim. Nyilván nem bírják addig, mint az Ecco cipőim, de nem is kerülnek annyiba.
Bár nálam az Ecco az etalon, azokban a világ végére is elmennék (nekem a kényelem a fő szempont cipők terén), de sajnos csinos nyári szandálból még nem gyártottak olyat, ami feljönne a lábfejemre…
Szerintem ez tökre egyénfüggő. Én pl lúdtalpas vagyok, a járásom egy pingvinéhez hasonlít, ráadásul úgy közlekedek, mint egy tank. Ennek következtében sokkal hamarabb kihordom a cipőket, egyszerűen nem tudok vigyázni rájuk. Igyekszem minőségit venni, nagyon fontos a kifejezetten kényelmes kialakítás, stb., és van csizmám, amit 12 év után kellett csak kidobnom pont az elmúlt szezonban. De a legtöbb cipőm nem bírja pár évnél tovább így sem.
Mondjuk az is igaz, hogy nekem általában minden cipőm viszonylag sokáig bírja.
Emlékszem, gyerekkoromban minden cipőm belső oldala le volt járva, annyira rosszul mentem. És tinédzserként volt egy időszak, amikor kifejezetten figyeltem a járásomat, és sikerült leszoknom erről a rossz tartásról.
Tuti, hogy egyénfüggő Olyan X lábam van, hogy rajzolni nem lehetne szebbet, de se bokasüllyedésem, se lúdtalpam nincs. Cserébe gyengék a bokaszalagjaim, emiatt billegnek a bokáim, ami megfelelően trapéz vagy bootcut naciban egyáltalán nem látszik, de az imádott magassarkú cipők stabilitását jelentősen aláaknázza Ráadásul világ életemben a formás, de duci körte voltam oszlop lábakkal és mégis sokáig bírják a cipők
Megjegyzem, hogy nekem a legtöbb cipő rommá töri a lábamat és keménynek érzem mindet. Szóval a kényelem kiemelten fontos és sokszor az ár felett szemethunyva és beletörődve is felette áll Nincs is szanaszét hólyagosodva/metélve/törve szinte sosem a lábam, pedig azért tudok alkotni sarokmagasság és egyéb ügyekben
Én is próbáltam odafigyelni a járásomra egy időben, sokat segített, de a lúdtalp miatt igazából lehetetlen a küldetés. Ráadásul hajlamos a talpam begörcsölni, ha megerőltetem (kényelmetlen cipőt hordok, vagy sokáig van rajtam magassarkú vagy full lapostalpú).