Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

Azon belül Business vagy Smart?
Ja, és mennyire laza az esemény? Ünnepeltek valamit vagy más az apropó?

Még egy szerk.: Amivel nem lősz mellé az az elegánsabb nadrág vagy szoknya és szép blúz, esetleg zakóval. Ha picit elegánsabb: nadrágkosztüm, vagy szoknyás kosztüm.

Csak casual :grinning: Sima hétköznapokon farmerban vagyunk az irodában, ha fontosabb tárgyalás van, vagy olyan vendég jön, akkor váltunk business casual -ra.
Laza és kötetlen, de a teljes felső vezetés ott lesz.

Meg az 5 csillagos helyszín és az esti program is beszédes. Szóval inkább az elegánsabb felé venném az irányt. Ha nincs kosztümöd (nekem nincs, most bajban lennék kicsit :smiley: ), akkor elegánsabb nadrág és csinos blúz mellett döntenék és kiegészítővel dobnám fel, pl. sál, gyöngyös fülbevaló…

2 Likes

Bennem egyébként felmerült a farmer lehetősége is, ilyesmi formában:

2 Likes

Csini ötletek! Nem tudom belefér-e a farmer, :thinking: elvileg nem, gyakorlatban meg fogalmam sincs.
Valaki okosabb, járatosabb?

Találtam ilyen definíciót: “casual is basically a non-dress code, and you can wear comfortable clothing”
Mindenesetre holnap megyek be az irodába, és rákérdezek a HR-en, hogy mire gondoltak…:upside_down_face:

Tök jól néznek ki ezek a szettek de mindig farmer…? Úgyis alig vannak már alkalmak, amikre szépen fel lehet öltözni, használjuk ki :star_struck:

1 Likes

Értem, hogy mire gondolsz, és igazad is van. :wink: Ha privát buli lenne, nem is érdekelne…csak nálunk többeknél “Mark Zuckerberg look” :see_no_evil:az általános kinézet, ezért túlöltözni sem szeretnék senkit…:grin::shushing_face:

2 Likes

Szerintem valami elegáns, sötét szövetnacival meg egy fekete felsővel, elegáns (de nem túl elegáns) cipővel és egyéb kiegészítőkkel meg egy jó sminkkel nem tudsz mellélőni :wink: ha már nagyon extra a dolog, bedobnék mellé valami vállkendőt/pelerint/bolero kabátkát :slight_smile: ezekkel szoktam operálni még a fancy rendezvényeken is :slight_smile: eddig nem volt panasz :slight_smile: (és nem, nem dizájnerektől öltözöm :wink: )

Nem tudom, hogyan sikerült, de azt olvastam, bedobnék mellé pár pálinkát.

Pedig még a szagát is utálom. :rofl::rofl::rofl:

4 Likes

Szerintem farmerből inkább a sötétebb fajta lehet jó, az is csak akkor, ha nincs rajta egyáltalán semmilyen koptatás.
Én még bedobnám esetleg ötletként a kötött anyagú ruhát. A kötött mindig casual, de a szabás elegánssá teheti. És a kiegészítők is - egy hosszú hangsúlyos nyaklánc vagy egy szép öv. És szerintem leggingssel és/vagy blézerrel is remek, ha hideg van.

2 Likes

Nem merem leírni életem szövegfélreolvasásait, de megnyugtatlak, ez a pálinka teljességgel érhető lenne :smiley:

1 Likes

@Mse jelentem, túlélte a mosást :slight_smile: képet csatolok. Azon a vállfán van, amit adtak hozzá, ezért tűnik olyan “semmilyen vállúnak”
15 perc, 30 fok, 400 centri, mosózsák

Amivel bajom van, az a minőség. Már mosás előtt, hordás közben kiesnek, vagy kibújtak belőle szálak. Ezeket kivagdostam. De ha rendszeres lesz, akkor azt veszem észre egyszercsak, hogy elfogyott a blézer.

20220319_185348

2 Likes

Hasonló tweed blézert rendeltem (amit fel is tettem ide, hogy nem lett jó), és részben emiatt küldtem vissza, mert alján már újonnan össze-vissza jöttek ki a szálak, nem tudom mi lett volna vele egy mosás után.

Outlet-ből rendelt ruhákat csak visszaküldeni lehet saját költségen.

1 Likes

Azóta sem válaszoltak. Most visszaküldtem valamit, kíváncsi vagyok mikor lesz nyoma a számlámon… az egy dolog, hogy mit írnak az oldalukon.

Aha :neutral_face:

Nem értem, miért gondolják hogy Veszprémben mások az igények mint Pesten…szerintem az igényeket nem a lakóhely határozza meg :roll_eyes:…pár éve a Vígszínházban voltunk egy előadáson, és siralom ahogy a közönség kinézett, az igénytelenség netovábbja, ócska pólók, pulóverek, mintha a tévé előtt ülne a sörével, a férjem és a fiam a zakó-ing-farmer összeállításban kilógott a sorból, ha netalán öltönyben-nyakkendőben vannak, amin gondolkoztunk is, úgy néztünk volna ki mintha a Holdról jöttünk volna. Győrben ehhez képest úri a közönség, nem mintha annyira jól öltözöttek lennének az emberek de látszik legalább az igyekezet hogy igényéhez/ízléséhez mérten alkalmi öltözéket próbált választani…elnézést az offért de kikívánkozott.

Sajnos, ehhez nem kell másik városba sem menni. Nem egyszer járok úgy, hogy a pesti oldalon ugyanannak a márkának a boltjában szinte semmit sem kapni, míg a budain az is van, ami nem is létezik. :roll_eyes: Ráadásul a szortiment két pesti bevásárlóközpontban sem ugyanaz, de még csak nem is hasonló. A közvélekedés szerinti “csóróbb” végén egyáltalán nincsenek elegánsabb szerkók és csak iszonyatosan feltűnő, csiricsáré sportosabb cuccokat kapni, míg a budai oldalon pl van 2 féle farmer és örülj, ha kirakták azt a 2 darabot… :roll_eyes: Felfoghatatlan… :weary:

Színház detto… két véglet. Valaki az operabálra készül, valaki macinaciban érkezik. Lassan kezdenek komplexusaim lenni a sötét szövetnaci, blúz, esetleg zakó/ blézer viseletemben.

1 Likes

Miért elvárás kiöltözni, alkalmi ruhát venni színházba / komolyzenei koncertre? Nem kukacoskodásból kérdezem, valóban érdekel. Olyan mint a mozi, a sötét nézőtéren ülünk másfél órát. Jó, azt aláírom hogy nem az otthoni játszósban kell megjelenni (abban még a boltig se szívesen megyek el), de ezt a parádézást sem igazán értem.