Mango outletnek hogy a legegyszerűbb és legolcsóbb visszaküldeni csomagot?
Postán.
És muszáj abban a dobozban, amiben jött? Ügyfélszolgálat nem is válaszolt (még).
“Ha lehetséges csomagolja be biztonságosan a termékeket, az eredeti csomagolásukba, és adja hozza a csomaghoz a visszatérítési űrlapot.”
És ha nem lehetséges? Meg nekem volt hozzá egy vállfa, amiatt kellene csak ez a nagy doboza…
Nem kell vállfa, add fel anélkül nyugodtan. Majd írnak, nem lesz gond, jól működnek.
Akkor nem muszáj a saját dobozában?
Nem, bármiben visszaküldheted. Én küldtem már vissza vállfa nélkül, nem volt gond.
Rendeltem végül én is olyan ekrü Mango blézert, és a Zarából két tweed anyagút. Nem vagyok nagy Zara fan, de nekem kabát, blézer, és gyerekruha terén jók a tapasztalataim, meg hát kaptam születésnapra egy Zara kupont.
Ropppppant kíváncsi leszek.
Azt az ekrüt vetted végül, amit én is? Mert képzeld, kb egy hete úgy döntöttem felavatom fekete kosztümnadrággal és csak annyi történt, hogy átmentem az egyik szobából a másikba, de a fenekemtől bokáig fehér szösszel lettem tele. Ragacsos hengerrel leszedtem, majd újra…és újra. Utána fogtam a blézert, kiráztam és mint a hó, úgy hullott belőle a szösz. Azthiszem el is sírtam volna magam, ha nem akcióban veszem. Mérgemben gyorsan újraterveztem az aznapi öltözködést, ez meg repült vissza a szekrénybe. Remélem egy mosás segít rajta, mert oktondi módon a címkét már az első próba után kivágtam. Ha nem, akkor marad sima farmerrel, vagy fehér nadrággal és természetesen fehér pólóval
Kimoshattam volna korábban is, de bevallom, a netről rendelt, fóliázott ruhákat nem szoktam.
Hát, szuper. Igen, azt rendeltem, még nem érkezett meg. Marhára örülök. Jó, hogy leírtad.
Én egy csillámos farmerrel jártam így, konkrétan az egész kerület csillámos lett tőlem. Mentem vissza átöltözni.
A Zara blézer megjött, de már röpül is vissza, visszaküldöm, mert küzdhetek én, de nem áll jól ez a törtfehér szín. Nem érzem magaménak. Viszont gyönyörű a blézer. Csak nem rajtam.
Egyáltalán nem mosható vízben?
Pont ebben a topikban kérdeztem korábban, ki hogy mos blézert, mert a H&M-et simán gépbe rakom, de egy 20-30ezres már necces. Tisztítóba meg nem akarok járkálni. Pontosan nem emlékszem, vissza kellene néznem, de azt hiszem azt írták, hogy kímélőprogramon vagy centri nélkül mehet.
Végül 15 perces rapidon mostam az új blézereket, 400as centrivel, mosózsákban és vállfán szárítottam. A válltömésnek se lett baja. Mondjuk ez még mindig fast fashion, ha lenne egy luxusdarabom, azt nem merném.
Szerintem azért írják rá, hogy nem mosható vízben (de még néhány felsőre is…?!) hogy ne lehessen reklamálni, holott eleve az anyag silány például. Nem akarok visszamenni az időben 70 évet, hogy mindent kézzel mossak.
Esetleg gyapjúprogramon? Gyapjú mosószerrel? Én is valami gyorsmosásra gondoltam, centrifuga nélkül, vállfán szárítva.
Persze csak ha nem küldöm vissza, de Mangoéknál olyan macerás.
Egy tisztító mellett dolgozom 17 éve, de egyetlen Nanushka télikabátomon kívül még sose adtam be semmit. De az meg használt volt.
Én blézert nem mosnék otthon akármi van ráírva, mert hogyan vasalom ki…? Ha a külsejével el is boldogulnék, a bélést nem tudom kivasalni és olyan kiábrándító egy gyűrött béléses kabát Viszont a felsőket dobom a gépbe akármi van ráírva, ha nem lehet géppel mosni akkor nem érdekel mi lesz vele, ha nem bírta ki a mosást, kuka azért veszem hogy hordjam és ne a szennyestartó alján végezze (nem, nincsenek dizájnerdarabjaim )
A Mangónál a legrugalmasabb a visszaküldés, csak beviszem az üzletbe, átveszik és egy-két napon belül visszautalják az árát (legalábbis a győri Mangónál) Azért szeretem mert nem kell postázni/futárra várni ha visszaküldöm ami nem jó. De látom outletből való, azt lehet erre nem vonatkozik.
Holnap kimosom, aztán jelzem túlélte e, illetve megoldódott e a szöszprobléma.
@zsazsi1 nekem a béléssel még nem volt, kézi gőzőlőt használok. Mondjuk maximális precizitásra sosem törekedtem, mert rajtam kívül más nem látja. De igen, egy designer darabnál mondjuk más lenne.
Egyszer kérdeztem Holényi Zitát kommentben, hogy hogyan tisztítja a rengeteg blézerét, de sajnos nem válaszolt, pedig egy videót is megérne szerintem.
Én Veszprém mellett élek, és hiába megyei jogú város, a legrangosabb üzlet kb a H&M…
Volt Mango is vagy 15 éve, de bezárt, mert nem tudta eltartani magát az üzlet. Szerintem a Douglas is erre a sorsra jut. Ott mondták is nekem, hogy azért ilyen semmi a választék, mert ez nem Pest…
Szóval nekem is csak a postai visszaküldés opció a Mangonál, az meg horror ár sajnos. Szerencsére azért ritka, hogy mellényúlok.
Én bevallom, most nincs a tavaszi ruhatáramban egyetlen blézer sem. Se designer, se fast fashion, semmilyen. Mindig olyan gyorsan robbant be a nyár, hogy elmaradt a vásárlás, aztán beütött a covid. De most olyan szépeket látok, és pont most fogadtam meg, hogy veszek tavaszra kettőt-hármat a szülinapi kuponjaim felhasználásával. Kezdtem a Mangos blézerrel, a Zara meg megy vissza. Úton van egy rózsaszín is.
Kisfiamnak van egy gyönyörű (irigykedem) H&M zakója (80% pamut, 20 % vászon), én simán kimostam géppel, semmi, de semmi baja, ő aztán koszolja. Hordáskor kisimult, minimálisan gőzöltem. Mindig veszek neki egy mérettel nagyobbat, neki az az “ünneplője”. Párom minden áldott nap zakót hord, ő tisztítóba viszi őket.
Az a piros Mango-s tweed kabátkája… Gyönyörű.
Komment:
Szia Zita! Nekem is van a mangobol ez a kabatom es egy bezs is. Szoktad őket bármivel ápolni?
Nem
Lehetett kapni magentában és királykékben is, de mivel nem tudtam volna választani, elengedtem. Remélem az outletbe felkerülnek
Az igen. Ennyit írt?
Már megint dress code kérdésem van…
Esti céges buliba, ahol casual öltözet van megadva, mit vennétek fel? (cél, hogy ne öltözzétek túl a másikat -bár egy 5 csillagos szállodában lesz- de nem hiszem, hogy ez számít ilyenkor, mert a mi rendezvényünk, vagy mégis…?