Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

Egy tízezer forintos Zara-ruha volt a magyar versenyző nemzeti viselete a Miss Universe izraeli döntőjén (msn.com)

2 Likes

Pont beszéltünk erről ma az egyik kollégámmal. Még ha magyar tervező ruhája lett volna, de nem, szó szerint fast fashion meg egy bazinagy zászló. Marha eredeti…
Habár, semmi extra meg a hatalmas nemzeti öntudat - talán mégis találó a szett.

7 Likes

Ezt a csövességet! Jól állt neki nagyon ez a ruha, de ez akkor is rémesen igénytelen megoldás a témára :woozy_face:

3 Likes

Kép alapján én nem jöttem volna rá, hogy ez egy Zara mert nem vásárolok náluk, egy egyszerű piros ruha minden díszítés nélkül ,ennyi jött le.
Hogyhogy nem találtak egy szépségkirálynőnek szponzort vagy csak trehány volt a stylist?
Sokkal szebb lett volna Luan by Lucia , Nanushka , Anna Amelia , Katti Zoób vagy akár egy Sugarbird is.

2 Likes

Állítólag nem ért oda az a ruha, amit terveztek, és ez csak egy B terv volt. De könyörgöm, ez még egy B tervnek is szörnyű.

1 Likes

Én sokat rendelek MO-ról. Az a tapasztalatom, hogy a mérettábla nagyon csalóka. Felsőben xs a méretem, nadrágban 34, ezeket bátran veszem, sosem volt probléma. Egyszer viszont előfordult, hogy a vágyott darab csak S méretben volt. A mérettábla szerint alig nagyobb, viszont amikor megérkezett, szó szerint lógott rajtam, hatalmas volt az xshez képest. Nagyon nagy az ugrás 2 méret között.

Ami nekem bajom a méretezéssel, főleg nadrág esetén, hogy derékban a 32es ami tökéletes lenne, viszont a vádlim és a bokám erős. Ha magamra rángatom, szinte elszorítja a vérkeringést. Ezért inkább bevállalom, hogy fent legyen inkább picit laza.

Nővérem varrónő volt régebben, ő mesélte, hogy néha úgy megy, hogy pl. minden méretből rendelnek 1000 darabot, de S-es méret valamiért csak 998 lett, míg M-es meg 1002, akkor abba a plusz 2 M-esbe simán belevarrják az S címkét.
Nyilván nem csinálják ezt állandóan, csak ha nagyon muszáj, de előfordul…

Nem is olyan rég történt hogy rendeltem egy trikóból 2 db xs-t, különböző színben. Mindegyikben ugyanaz a címke volt, csak az egyik 2x akkora volt. Azt hittem véletlenül tettek bele rossz címkét, de lehet, hogy csak a fenti jelenség történt itt is? :grinning:

Egy kis nyolcadik kerületi műhelyből hódították meg a világot: „Mi nem hype-ot építünk, mi trustot építünk” - Napi.hu

5 Likes

Szerintetek a szemfelszedő tud javítani tüll szerű anyagot?

Nagyobb szemű neccharisnya anyagon meg lehet próbálni, a sűrű szövésbe szerintem egy sima varrótű jobban belefér csak próbálj meg vékony cérnát használni, hogy minél kevésbé legyen feltűnő.

1 Likes

Van még szemfelszedő foglalkozás valahol vagy egy eszközről van szó? :hushed:

1 Likes

Nyàron làttam a Lehel tèri piacon, csak akkor pont szabadságon volt. Korábban a Blahàn a skàlàban làttam, hogy mèg lètezik szemfelszedő szolgáltatás.

Van egy Masca felsőm, ami nèhol ilyen tüll szerű anyag ès van rajta egy kicsi lyuk. Nem merem hàzilag javítani, a szemfelszedőre tippelek, hogy tudhat ilyet,mèg varrodàba sem vittem el.

Sajnos, a Lehel piac nem esik útba, ezért még nem vittem el. Illetve mivel nem vagyok benne biztos, hogy meg tudja öltögetni, nem vettem még rà magam a kemèny 1 metrópótló àllomàsnyi kerülőre. :joy:

1 Likes

Van olyan hogy szemfelszedő mint egy horgolótű úgy néz ki.
Azért hoztam fel példának mert nem tudom mi a pontos neve a sűrűn szőtt tüll anyagnak. Szerintem a harisnyára hasonlít. :slight_smile:
Régen volt olyan szolgáltatás, hogy szemfelszedés amikor még nagy kincs volt egy harisnya, de azt hiszem én is csak olvastam róla, valami régi lapban gyerekkoromban.

2 Likes

Ha icipici a lyuk én ragasztanék oda egy strasszt :slight_smile: az megfogja az egészet és takar is. A varrás mindenképpen látszani fog, de ha működik a szemfelszedés a közeledben érdemes bevinni biztosan nem kerül sokba.
Micsoda békebeli szolgáltatás :blush:

1 Likes

Én még láttam hogy dolgozik egy szemfelszedő :wink: (46 vagyok)).

3 Likes

Én még jártam szemfelszedőhöz a harisnyáimmal…és nem a hetvenes években, hanem a kilencvenes években…bizony volt ilyen :slightly_smiling_face:

1 Likes

http://www.szemfelszedes.atw.hu/
Ha minden igaz, itt még van szemfelszedés (professzionálisan)
Azt nem is tudtam, hogy erre van célszerszám, azt meg pláne nem, hogy ezt otthon is meg lehet csinálni. Igaz, nekem annyi harisnyám volt, amennyit a gyerekkórusban elhordtam (fehérek), plusz talán még három testszínü és két fekete, amit elhordtam - azt is szalagavatóra, állásinterjúra, és hasonló baromságokra. Nadrágkosztüm, földig érö szoknya, vagy gyapjúharisnya - vagy nem megyek!

4 Likes

:rofl::joy_cat: (meg pár karakter)

1 Likes

Te hallod, ne… A franc egye ott meg az összes nájlonharisnyát, amelyik pokolbugyorból ezek felmerültek!

4 Likes