Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

És azért nem lesz bő?

Elég pontos a mérettábla, bár nem tudom mennyire olvasható. Holnap mérek. :cowboy_hat_face: :grinning:

1 Likes

Hát, mellkas 121cm. Karhossz 71. Most eléggé el vagyok keseredve. Ezek alapján a 4XL is kicsi.

Screenshot_20211130_110018

A termék alatt aboutyoun van egy másik mérettábla (A fentit a gyártó oldaláról hoztam) , de már nem tudom merjek e remélni. :grimacing::sweat_smile:

Azért reménykedjünk, hátha…

Viszont erről eszembe jutott, hogy van egy ilyen üzlet: https://allsize.hu/

Elméletileg nemcsak olyan ruhadarabok vannak náluk, amik a zömök testalkat miatt nagyok, hanem pl. hosszított ujjú ingek is. Talán egy telefont megérhet, ha mégsem sikerül a kabát. De azért remélem, hogy igen.

Lehet, hogy ez másnak nem újdonság, de én most roppant büszke vagyok a leleményességemre! :smiley:
Eldöntöttem, hogy idén - nagyobb összeget rászánva - veszek magamnak egy igazi meleg téli pufikabátot. A probléma kabát vásárlásnál (is), hogy 160 centimmel nehéz nem Michelin babának kinézni az ilyen típusú kabátokban :frowning: de elegem van a fagyoskodásból!
Bementem (sok üzlet és online nézelődés után) a Levi’sbe, láss csodát - ott a tökéletes kabát. Felpróbáltam, pont ilyen fazont akartam, pont jó a méret. Hoppá, de majdnem 90ezer… azért ez jóval meghaladta a tervezett büdzsét. Majdnem megvettem impulzusból, a sok keresgélésbe már belefáradva, de nem. Visszaadtam, kijöttem, gondolkodom. Aztán eszembe jutott, hogy ugyan nézzem már meg, neten nincs-e pár ezerrel olcsóbban esetleg… erre eMagon kb. 30ezerrel olcsóbban megtaláltam a kabátot, és volt a méretemben!!! Még így is drága, de a hidegtől való félelmem és az, hogy egyszer sem volt még olyan kabátom, amiben ne fáztam volna, felülírt most mindent.
Összefoglalva: ha van szerelemruhátok, ami drága, nézzétek meg, neten nincs-e kedvezőbben valahol máshol. :slight_smile:
Egyébként én rendeltem már máskor is ruhákat az eMagról, és semmi problémám nem volt velük. Egy felső lyukasan érkezett, de szó nélkül visszafizették.

17 Likes

Ez a taktika már nekem is bejött, egy gyönyörűséges Rinascimento ruhát vettem meg a Fashion Day-en vagy 15 ezerrel olcsóbban, mint a boltban volt… :smiley:

1 Likes

Sajnos végül a nagy karácsonyi céges buli elmaradt, de azért egy csajos vacsorára felvettem a ruhát, és nagyon nem bántam meg, hogy megvettem, annyira jól éreztem magam benne. :heart_eyes:received_463559758618053

20 Likes

Én annak szoktam örülni,amikor veszek valamit turiban és utána megtalálom üzletben)neten teljes áron,hogy mennyit spóroltam. Van pl.egy dzsekim,amit 3500 hufért túrtam a Van Graafban ugyanaz 17.000 huf volt. A Schock Absorber sportmelltartókat,címkével 1000-1200 ért szoktam vennu,egyébként 10.000 felett kaphatók.

Ilyenkor megnyugodok,hogy nem sok pénzt költöttem,hanem nagyon sokat spóroltam :point_up::+1:

3 Likes

Neten nem próbálkozom, de ugyanígy jártam kabát-ügyben. Végül 1,5 év keresgélés után 150 ezerrel olcsóbban vettem meg álmaim kabátját most októberben. Azóta is dícséri mindenki. Még egy percet nem fáztam, mióta megvan :slight_smile:

2 Likes

Tyű, az igen, gratulálok! :smiley: Szép fogás, viseld egészséggel :slight_smile:

Hmm, hol szoktál ilyen jókat turizni?

Többnyire Cream ,ritkán Háda. De hetente többször benézek. Két Cream turi esik útba haza felé ( Nyugati + Astória)

1 Likes

Kép
Ma érkezett , ezt kapom magamtól karácsonyra.
Cango &Rinaldi a márka ( kedvencem) és a Furever Shopból rendeltem, most vannak jó áron a nyári papucsok és szandálok.
Évek óta télen veszem a nyári és nyáron a téli dolgokat főként cipőt , mindig jó akciókat fogok ki, így szállítással volt 30 ezer ft , nem leárazva 46 ezer lett volna. Alig várom, hogy felvehessem nagyon örülök neki.

11 Likes

Sziasztok!
Nektek a Mango outletnél stimmel a méretetek a mérettábla alapján?
Nekem aszerint S kellene, de van egy Mango-s felsőm, ami XS-es és arrébb kellett varrnom a gombját, mert túl bő volt. Így most a két méret között vacillálok.
Screenshot_20211216-191211

A táblázat alapján M-es lennék, de az S-es ruháik teljesen jók rám (eddig felsőket, kabátot rendeltem, a nadrágot még nem mertem reszkírozni).

1 Likes

Sztem változott náluk a méretezés. S=xs es m=s es így tovább lefelé kell számolni mindent egyel.

1 Likes

Mármint hogy eggyel kisebbet rendeljek mint amilyen a táblázat szerint kellene? Remélem így érted :smiley:

1 Likes

Nadrágot én sem merek még :grimacing:

1 Likes

Aha, pont így. Legutóbb nadrággal jártam úgy, hogy a szokásos méretet rendeltem és túl nagy lett, visszaküldtem. Bár tényleg lutri és a szállítás visszafelé nem ingyenes sajnos, sőt…
100%-os tanácsot nem merek adni.

1 Likes

Szerintem is furcsák lettek a méretek (de nem csak ott, a H&M-nél is ezt vettem észre),
a szokásos méreteket rendeltem, de a nadrág nagy lett, a felső pedig kicsi… :see_no_evil:

2 Likes