Én ránéznék a belevarrt mosási cetlire (ha befotózod, megmondom mit jelentenek a piktogrammok)
Kézzel mosható mind. De érdekelnek az alternatív opciók
Egyébként a Mango-nál újabban majdnem minden csak kézzel mosható -gondolom a vevői reklamációk elkerülése végett- de azért nem akarok 70 évet visszaugrani az időben, hogy egy poliészter inget/ pulcsit is kézzel mosok.
Nyílván a tollkabátomat nem vágom be a gépbe, de azt azért nem is kell 2-3 hordás után kimosni.
A legtöbb esetben a kézimosást váltom ki a fent leírt programmal. A mosózsák pedig a legjobb találmány valaha.
Na jó, blézert hajlandó lennék kézzel mosni, de ahhoz is szükségem lenne pro tippekre
Ha kézzel mosható, akkor nem kíván kizárólag száraztisztítást, szerintem simán mosható alacsony hőfokon is, viszont én minimálisra szorítanám a centrifugálást (vagy akár mellőzném is)
Köszönöm szépen, akkor így fogok eljárni . A centrit meg kikapcsolom és talán fektetve is szárítom.
Ezeket a kényesebb termékeket mindig gyapjú mosószerrel mosom, max. 30 fokon, 20 v.30 perces programon.
A tollkabátot is kimosom a mosógépben mosólabdákkal, ugyanígy gyapjú mosószerrel és programon, majd a szárítón fektetve szárítom. Időnként, amikor megfordítom, kicsit megrázogatom, és tökéletes lesz a végeredmény.
Hasonlók vannak nekem is. A mosógépemen van olyan, hogy “5 ing” funkció. Az 30 fok, 20 perc, 800-as centri. Nagyon kis nyugisan, “pihisen” mos. Egyedüli darabként szoktam belerakni a blézert. Melltartókat is azon mosom. A blézert simán vállfázni szoktam.
De jó ez a kabát…
Ezeket lehet gèpben simàn, èn tisztìtòba csak gyapjù kabàtokat ès gyapjùt tartalmazò blèzereket szoktam beadni.
Kèzzel csak az apumtòl örkölt selyem sàlat mosom , semmi màst nem vagyok hajlandò.
Én nem vagyok hajlandó semmit kézzel mosni. Még semminek nem lett baja egy kímélő programos mosástól. Blézert mondjuk eleve csak tisztítóba vinnék, mert kivasalni úgysem tudnám. Ha maga az anyag nem is, a bélése mindörökre gyűrött maradna.
ehhez mit szóltok ? Van XXXL
Nekem tetszik a koptatott hatás miatt olyan mintha lenne “ története”, hosszra is jó és az àra is oké.
Kap egy szavazatot.
Beszámoló néhány vásárlási tapasztalatomról.
Aki ismer, tudja, hogy alapvetően használt ruhákat veszek, azért nagyon ritkán, de vásárolok alapdarabokat a H&M-ből, Mangooutletből, és ugye magyar tervezők darabjait veszem. Kb. ezekből áll a ruhatáram.
Nem sikerült felfedeznem a tökéletes nyári ruhát, ezt el is engedtem nyáron, aztán felfedeztem a NoveDesigns nyári ingruháit, amit imádok, több is van a szekrényemben. Organikus pamutból készült nyári ingruhákról beszélünk, tökéletes irodai viselet, és mivel gyönyörű mintásak, alkalomra is hibátlanok. Emlékezetes ruhák. A munkám miatt sokfélére van szükség.
Még mindig Daige a kedvencem a magyar tervezők közül, vagy a Pakamé elegánsabb vonala, és hát vadászok Aeron darabokra, néha Nanushka-ra. Figyelem a Ruha nevű boltot Szentendrén tervezői darabokért, és a Marketplace-t. A legszebb ruhadarabom, egy gyönyörű, piros Aeron velúrbőr szoknyám onnan van párezer forintért.
H&M-ből rászoktam a basic férfipólókra premium pamut minőségben, imáááádom őket, enyhe szatén fényűek, hibátlan minőség.
Hiába jön a tél, nem hordok kötött holmit.
Másik basic beszerzési forrásom Lukovics Tamara basic pamut ruhái, felsői, nagyon szeretem őket. Van olyan szoknya, amiből többet is vettem, és különböző hosszra vágattam őket. XS-es méret vagyok, mégis jó rám mindegyik egyméretes pamut (!) ruhadarabja.
Overálokban, ruhákban nálam a H&M vezet, és a Mangooutlet.
Használtan viszont gyönyörű darabokat sikerült beszereznem a Remixshop-ból, Hugo Boss nadrágot, valódi bőrből készült kabátot, Patrizia Pepe, Max Mara szoknyát, mind tízezer alatt.
About you-t is szoktam figyelni.
Ha van tippetek, boldogan olvaslak titeket, ezek az én beszerzési forrásaim.
A páromnak egy másik modell van ettől a márkától,szerintem innen rendelte ő is. Nagyon jól néz ki,puha,igényes anyag. Szerintem vedd meg
Közben sakkoztam még kicsit a dolgon, és vágül leragadtam két modell mellett. Szerintem megrendelem mindkettőt, és valamelyiket visszaküldöm. Kissé félek, mert amikor még volt Mango Férfi szekció akkor az XXL méret is kicsi volt rám.
tehát a mango: Hajtókás napabőr dzseki - Férfi | OUTLET Magyarország
és a másik: FREAKY NATION Átmeneti dzseki 'Cool Boys' fekete színben | ABOUT YOU
Ti mit gondoltok melyik fazon lenne a jobb? Nekem elsőre a mango komolyabb fazonnak tűnik. ( Azért mégiscsak 3X vagyok, de elég laza a mindennapokban, borosta stb)
Szóval tetszik a mango, de félek hogy kicsi lesz…
Nekem is a Mangós tetszik jobban, de majd úgyis felpróbálva derül ki.
+1 Mango
Sajnos a méretezés miatt nem merek rendelni a férjemnek, nagyon széles válla van.
Szerintem is rendeld meg a mangosat, annyiszor mutatod :D, biztos nagyon tetszik neked :)). Felpróbálod, eldöntöd hogy megtartod vagy visszaküldöd :).
Nekem H&M-ből van egy olyan zakóm, amit nem ajánlott mosni. Na hát én szépen kézzel, színes ruhákhoz való mosószerrel kimostam. Öblítések után 2 törölköző közé tettem, hogy a nagyja nedvességet felitassam, majd vállfára akasztva kitettem az udvarra. Itt-ott picit rávasalta, miután megszáradt, pedig nem lett volna feltétlenül muszáj és olyan lett, mint új korában. Vasaláskor tettem rá egy szövetzsebkendő szerű anyagot, tehát nem közvetlenül az anyagot vasaltam.
Egyszer már tényleg posztoltam, bár akkor még nem tetszett ennyire, azóta eléggé felértékelődött a szememben. Főleg ezért az árért bestbuy.
Remèljük, hogy a karodnàl sem lesz rövid. Ès, hogy nem a derekadig èr majd nem gonoszsàgbòl ìrom , de annyiszor elœfordul velem , hogy 10 centivel rövidebb a kabàt, pulcsi ujja, a hossza pedig a köldököm alatt. Àttèrtem a meleg pulcsiknàl pl. a fèrfi ruhàzatra, tökèletesen hosszù ès bő. nos, èn is az elsőre szavazok