Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

A méretek itt hogyan viszonyulnak más márkához? Ugyanaz a méret jó, pl. egy C&A-hoz képest?

Az Inditex (Zara, Bershka, Stradivarius stb) márkák méreteivel teljesen egyezik, de tulajdonképpen minden olyan márkával ahol a nadrágok 32 - 44 számozásúak: Reserved, Mohito, Orsay…
C&A-ban nagyon rég nem voltam, de ott emlékeim szerint 25-től kezdődnek a nadrágok, ott sosem tudom az átváltást. A H&M egyre inkább oversize, ott majdnem mindenből eggyel kisebbet kell vennem, mint a méretem.
Felsőkben 32-től 44ig van a számozás, vagy XS-XL, ebben nem tapasztaltam eltérést semmilyen más márkához képest. A cipői viszont szűkek, keskeny lábra valók, egy mérettel nagyobb kell.
Nekem azért vált be az online ruházkodás mert felsőben XS vagyok, alsóban 34, de aki a skála közepe felé van, annak nehezebb eltalálni, ott már sok múlhat a szabáson. Anyukámnak emiatt ritkán szoktak sikeresek lenni az online rendelések, ő inkább személyesen próbál.
A méretek között viszonylag nagy a rés. Ha mondjuk nem volt blézerből XS és S-et vettem, az bizony már tényleg nagy lett. Ugyanígy a 32-es nadrág: még magamra szuszakoltam, de egyedül nem tudom levenni :smiley:

6 Likes

Köszönöm!
Nekem most 44-es kell, elméletileg. Az Orsaytól volt nyáron két 44-es nadrágom, de olyat is próbáltam náluk, amiből meg kicsi lett. A Reservedből egy szoknyám van még csak.
Jelenleg majdnem az összes nadrágom a Takkoból van, ezek 44-esek, éppen tegnap vettem egy klassz sötétkéket náluk. Ráadásul már nemcsak a nagy méretű kollekcióból jó a 44-es (sőt a nadrág már abból kezd nagy lenni), hanem a “rendes” 44-es is.
Egyszer a Hádában próbáltam egy 44-es Zara nadrágot, na az pl. tényleg nagyon kicsi volt. Úgyhogy eddig még Zarába, vagy a többi ilyen üzletbe nem merészkedtem. :slightly_smiling_face:

Szóval amikor megkérdezik, hogy “meddig akarsz még fogyni” (nem mintha a 86 kiló olyan kevés lenne, hogy elvinne a szél - csak az induló súlyomhoz képest), akkor általában az a válaszom, hogy amíg mindenhol beleférek majd a 44-be. :slightly_smiling_face:

Online ruhát leginkább eddig az Asosról rendeltem, mert én is inkább a próba híve vagyok. Onnan a legtöbb jó lett, vagy 1-2 hónap alatt belefogytam, mert épphogy passzos volt az én ízlésemnek, de azért onnan is van olyan, ami meg eléggé kicsi (de remélem jövő nyáron jó lesz - motivációs ruha :grinning:).

Igazából azt hittem, ha fogyok, akkor ruhavásárlás terén minden egyszerűbb lesz. Hát nem. Ráadásul ha bemegyek egy turkálóba, mindig a régi, 52-es méretemben találok tök jó ruhákat. Bezzeg régen meg abból nem… :grinning:
Na mindegy.

Szombat reggeli csapongó gondolatmenetemet olvashattátok. :see_no_evil::laughing:

16 Likes

Üdv a klubban, én LIDL-s farmert szoktam vásárolni. :slightly_smiling_face:

2 Likes

Nálunk az Armani Jeans vált be a legjobban, a férjemnek is, nekem is. Olasz outletekből, super sconti-ban :star_struck: 50-60 eurót szívesen áldozunk rá.

1 Likes

Én a kabátot, csizmát szoktam így venni, hogy nyáron a tavalyit :slight_smile: nem néztek hülyének a boltokban amikor mindenki veszi a fürdőrucit a jövő heti nyaralásra, én meg felpakolok téli kabátokból… Áh nem :joy::joy::joy:

3 Likes

Énis így szoktam csak cipővel.
A kedvenc , már sokadszor újravett Geox szandálom alapból 35 ezer Ft, télen le volt árazva 17 ezerre ,így begyűjtöttem belőle egy ezüst árnyalatot.
Arany is kelllll :slight_smile:
Nyáron a hótaposókat nézegettem, de nem volt az a Moschino amit szerettem volna, lakk bundás szivecskés :rofl:
A Salamandernek van webshopja lányok? Keresem de nem találom🥺

3 Likes

Szoktatok vásárolni a Mango outlet oldaláról ? Pont kinéztem 3 darab kabátot erre felment az áruk. :rofl:
Tudom hogy mostanában divat a webshopokban az árak lifteztetése, nem tudom hogy érdemes e várni most ? De azért azt sem szeretném hogy már ne legyen belőlük mire újra akicós lesz. :smiley: :laughing:

1 Likes

A Mango outletben minden héten csütörtökön kezdődik valamilyen akció, ami következő hét hétfőig tart. Ez vonatkozhat egy adott ruha kategória akcióra, vagy pl 3 db termékre 30%, 4 db-tól 40%. Úgyhogy csütörtökönként érdemes nézni, akkor is reggel, mert villámgyorsan fogy minden. Készletet keddenként napközben frissítenek.

11 Likes

A nadrág amit most vettem 9995ről van leárazva 6995re. Múlt héten speckó akcióban volt 2995, akkor rendeltem. Tegnap véget ért az akció, így most megint 6995. Úgyhogy nem az árakkal manipulálnak, csak sűrűn van valamilyen extra kedvezmény, az is aránylag hosszan.

4 Likes

Ezt meg kell néznem van egy Mango kasmír kardigánom és imádommm. :slight_smile:
Csütörtöktől figyelek akkor, köszi.

3 Likes

Profizmus! :upside_down_face: Nagyon Köszönöm, megnyugtattál, csütörtökig még valahogy kihúzom! :sweat_smile: :sunglasses:

1 Likes

Igazán nincs mit :grinning: kitapasztaltam, mert én már szinte csak innen rendelek, sőt üzletbe már nem is nagyon járok. Nem bírom a tömeget és egymás tiprását. Szeretem a Mango stílusát, a MO pedig egy jó alternatíva ha megfizethetőbb minőséget keresek. Az a hátránya csak, hogy bizonyos termékek erősen limitált darabszámúak, bár logikus, ezek azok, amiket szezonjában nem tudtak kipörgetni.

Amúgy ez nekem szimpatikus, hogy nem a darálóba/ rosszabb esetben szemétbe mennek az el nem adott ruhák, hanem inkább nyomott áron, de megpróbálják eladni.

3 Likes

Tegnap beugrottam a Zarába, és most van kis 40%-os akció online is, farmerekre is. :wink: https://www.zara.com/hu/en/woman-special-prices-l1314.html?v1=1883744

2 Likes

Dettó, szóval meg tudlak érteni! :smiley:
Nekem is tetszik, ha ezt előre tudom akkor határozottabban döntök… csak szeretek mindig az utolsó pillanatig válogatni… meg hogy mi mivel hogy áll majd össze a ruhatáramban. Sajnos eléggé túltolom a vásárlásra fordított energiát meg időt. De gondolom Ti Nők ezt értitek. :smiley: Eddig még mindenkinek kínszenvedés volt a velem való shopping. :rofl:

6 Likes

Én imádom, ha össze passzolnak rajtam a ruhák, és akkor már a smink és a kiegészítők is.
Néha nagyot megyek, néha kevésbé sikerül. De igyekszem.

7 Likes

Amikor legutóbb @Kokapu -val letaroltunk két plázát, előkotort nekem egy szürke-fehér kockás az Orsayben, nagyon érdekesen selymes anyagú miniszoknyát. Csak azért nem vettem meg, mert nincs hozzáillő cipőm és harisnyám.:rofl: Ill. annyit agyaltam, hogy mivel tudnám párosítani, hogy idegességemben otthagytam.

7 Likes

Nálam a kora reggeli, félkómás kapkodásban rémséges dolgok történnek. Egyszer a pepita nadrághoz leopárdmintás sálat vettem fel.

Nem ér kiröhögni, jó?!:rofl:

9 Likes

Látod, ezért választottam ki szombatra már pénteken azt, hogy másnap reggel mit veszek fel. Nem kellett gondolkodni, keresgélni. :slightly_smiling_face:

2 Likes

A hatásotokra én is vettem Mango farmert, igaz nem a Mango oldaláról, mert csak házhoz szállítást lehet kérni, de a marketplacen volt egy új mango nadrág, le is csaptam rá. Megérkezett, nagyon szép és kényelmes :). Szerintem nézegetni fogom a mango ruháit :).

3 Likes