Szerintem az, aki kényszert érez arra, hogy bizonyítsa, én ezt is megtehetem. (minden értelemben)
Cristobal Balenciaga nem forog a sírjában??!!!
És az a madárijesztő, akin lóg, férfi, vagy nő???!!! (ha van még ilyen tőlünk nyugatabbra)
Ez a legdurvább, amit eddig láttam
Sziasztok! Arra tud valaki megoldást, hogyan nyerje vissza eredeti mèretèt egy nadràg?Pàrom vette a biatorbágyi outletben,mintha rà öntöttèk volna,annyira jól àllt rajta. T. Hilfiger terepmintàs vàszon nadrág. Viselte talán 5 alkalommal, max. 3-4 óra/ alkalom, majd jött az első mosàs,30 fokon,rövid program. Ès lóg rajta,mintha mintha legalább 1 mèrettel nagyobb lenne: bő derèkban, a fenekèn,a làbàn, a szàràt fel kell hajtani, hogy ne lógjon a földre hàtul.
Szia! Ha 100% természetes összetételű az anyag próbáljátok meg előbb 40 ha az se segít 60 fokon kimosni egy mérettel csökken(het) így a ruhaméret, de előbb egy kiadós forró gőzös vasalást is kipróbálnék. Persze nem 100%, hogy ez így segít, de elméletileg nem ront a dolgon.
Mosás után lett nagyobb…?
Ilyet még nem hallottam. Hogy hordás közben tágul az ok, na de ha kimossák, illik az eredeti méretre visszaugrania.
De próbáld ki a 60 fokos mosást, amit Alsace javasolt, vesztenivalód nincs.
Köszönöm szépen, igen, tènyleg ultra ciki, főleg,hogy teljesàron 45±os nadràgról van szó.A tanàcsokat köszönöm, megfogadom, majd beszámolok.
Szia, én megreklamálnám, végülis egy ilyen márkának nem kéne ennyire rossz minőségűnek lennie. Próba-szerencse alapon. Vagy egy szárítógépben való szárítás is összeránthatja egy kicsit.
Sajnálom, hogy így jártatok.
Próbàltam hívni a szàmlàn lèvő szàmon elèrni az üzletet,de nem sikerült még.
Valaki rendelt már a michaelkors.eu oldalról? Honnan szállítanak? Van vám? Köszönöm
Ma érkezett , a LaScarpa oldalról rendeltem, jól fog menni az őszi , barnás ruháimhoz. A cipőfűzőt lehet, hogy cserélni fogom a hozzá adott barnára.
Nem olvastam vissza az összes posztot, szóval elnézést, ha már kiveséztétek: Mango Outletet ismeritek? Előző évi, esetleg kicsit régebbi kollekciók darabjait lehet megvenni kb féláron. Pluszban minden héten van valamilyen extra akció. Én nagyon szeretem, mert a Mango stílusa nagyon közel áll hozzám, de azért nem szívesen adnék egy ingért 10-15e forintot. Nagyon jól belőttem a méreteket, úgyhogy ha kell valami, onnan rendelek. Minőségi gondom se akadt még.
Legutóbbi szerzeményem egy fehér, aranygombos blézer, ami anno 23e volt, itt 15e,és volt rá akció, szóval 9ért jutottam hozzá. És a minap vettem észre teljesen véletlenül, hogy Lilu ilyet viselt a cápákban - pedig mit kajtattam képeket a rendelés előtt, hogy vajon hogy állhat, mert a modellfotó azért csalóka.
A HM viszont szerintem egyre rosszabb mostanában. Régen szerettem, de egyre inkább elmennek ebbe a zsákruha/oversize irányba és minden nagyon silány, amellett hogy aránytalanul drága. Ahelyett hogy hetente ontanák a több100 új gagyi, fantáziátlan ruhát, lehetne kevesebb, de minőségi kollekció. Talán fehérneműért, basic trikóért bemennék még, de az a tapasztalatom, hogy azok is max 1 szezont bírnak.
Én ismerem a Mango Outletet, szuper darabokat rendeltem múltkor potom pénzért - egy problémám van, a visszaküldés (ez a sima Mangonál is), ami nem ingyenes… És ugye mivel célszerű az eredeti dobozban viszaküldeni, csomagküldésnek minősül bőven. Szóval mindig dilemmázok, hogy merjek-e rendelni.
Pont ez a bajom, hogy nagyon be kell lőni a méretet, hogy jó legyen. Nem bírom én azt a haccacárét, ahogy a Mangonál vissza kell küldeni a dolgokat.
Valóban, a visszaküldés nagyon húzós, főleg, hogy saját dobozában kell, tehát akár egy apró dolgot is a gigantikus rendelés csomagolásában. Az elején belefutottam hibákba, de azokat eladtam helyi fbs piactéren. Nekem nagy szerencsém van abból a szempontból, hogy nadrágból standard 34, felső XS-S, de aki a méretskála közepén van, annak jóval nehezebb eltalálni, főleg hogy a szabás milyen rengeteget számít.
Még egy gondolat a méretekről. Nem rég szelektáltam a ruháimat és kezembe akadtak olyan 5-7-10 éves darabok, amikbe pl M van írva, mégis kisebbek, mint a viszonylag új XS felsőim. 20as éveim elején még nyomasztott is, hogy mennyire ultra vékony legyek az akkori 48 kilómhoz, ha csak az Mes jön rám. Lehet rájöttek, hogy nem a gyerekméretből kellene kiindulni.
A Mangóba már személyesen is vissza lehet vinni a netről rendelt cuccot az üzletbe ami nem lett jó (legalábbis a győribe). Átveszik, adnak róla egy elismervényt és a pénzt pár napon belül visszautalták. Az Outletből még nem rendeltem, de a sima webáruháznál így ment.
A méretek nagyon megnőttek az utóbbi években! Főleg már mióta ez az oversize divat van már az S-es és XS-es között hezitálok ha rendelek valamit…pedig szerintem én egy M-es méret lennék normálisan a 168/58 paramétereimmel… Mit vesznek föl az igazi XS-esek a 150 cm körüli 40 kilós lányok…? Gyerekruhát? Sőt a cipőknél is már kisebb kell, régen 39-es volt a méretem, most már szinte mindig 38-as.
Múltkor mentem egy kört a H&M-ben hát siralom…mint egy nagy turkáló. Elképesztő mennyiségű unalmas, silány cucc, teljes összevisszaságban, semmi koncepció az üzlet berendezésében csak kihányva minden ahogy jön, gyűrötten, mintha a kutya szájából húzták volna elő
A méretek kapcsán azért én sejtek valami olyat is a háttérben, hogy hízik a nép… és egyszerűen ciki lenne 3XL-t odaírni egy ruhára 20-30 évvel ezelőtti méretezés szerint