https://hu.intrend.it/store/0100051
Itt próbálni is tudsz
Én is szívből ajánlom az Intrend -et, gyakorlatilag én 90%-ban innen öltözködöm, igaz nem az online oldalukról, hanem a hozzánk közel lévő óriási, 2 szintes üzletetükben, ahonnan még akkor is, ha csak beugrok “körülnézni”, nemigen tudok üres kézzel kijönni. Túl az óriási választékon (pl. az egész emeleti rész a teltkarcsúak gazdag birodalma) azért is kedvelem, mert a végtelenül kedves és segítőkész eladók nem stresszelik a vásárlókat, nem követik őket a nyakukba lihegve, mint egy árnyék, mindenki szabadon sétálgathat, nézelődhet, bármit megfoghat, felpróbálhat, viszont ha valóban szüksége van segítségre, nagyon profi módon, türelmesen állnak a kedves vevő rendelkezésére (itt Olaszo-ban ezt érzem mindenütt, bárhová betérek, akár csak egy üveg vízért, “kedves vevőként” kezelnek, amihez már annyira hozzászoktam, hogy sajnos otthon ennek még nagyon érzem a hiányát). Az árukészlet extrém gazdag, a híres Max Mara - előző évi kollekciója, emiatt leárazott - különböző vonalai (elegáns-alkalmi ruhák, a fiatalos Sportmax, a “mindennapos” csini Max&Co., a teltkarcsúaknak Weekend, cipők, táskák, mindenféle nemmindennapi, különleges kiegészítők: bizsuk, napszemüvegek, ővek, kendők/sálak, kalapok, sapkák …). Nem beszélnek rá semmire, ha valóban nem áll jól, megmondják őszintén, nem akarják mindenáron rád tukmálni, keresnek és javasolnak más megoldásokat, amire te, mint vevő az óriási kínálatban nem is tudtál rájönni, … pl. a fiam angliai diplomaosztó ünnepségére az outfitem összeállítására min. egy órát foglalkozott velem, végtelen türelemmel az eladó csajszi, nem hagyva pl. a “nem előnyös”= azaz a rossz választásomat🙃 (gondolhatta volna: “egy kliens letudva, a lényeg, hogy nő a kassza” - náluk, legalábbis az “én” üzletetemben, nem ez a szemlélet uralkodik).
Egy másik igen pozitív tapasztalatom, hogy soha senkit, aki belép az üzletbe, nem “mérnek fel” és nem “katalogálják be” a ruházata/kinézete/potenciális anyagi helyzete alapján, nem kommentálják a háta mögött … senkinek nem kell tartania ettől, netán “félve” belépnie.
A mo-i szigetszentmiklósi üzletük kínálatát nem ismerem, de az olasz web-shopjukról is lehet rendelni.
Bocsi a hosszúra sikeredett "agitáló" posztért!
Osztom a nézeted , én a Szigetszentmiklósiban voltam párszor és gyönyörű dolgaik vannak az eladók nagyon kedvesek, bárcsak mindenhol ilyen lenne a kiszolgálás.
Az lesz belőle;-)
Tényleg igaz lehet vagy átverés áldozata lettem? Vásároltam egy pár dolgot a Fashion days oldalán, nagyon durva leárazás van, néhány farmerre, polóra, úgy tudom megbízható oldal. Nektek is ajánlom, hátha sokféle kiszállítási hely, gyors fizetés.
@Szandika124 , a honlapon található feltűnően sok márka eredetiségéről nem tudok nyilatkozni, csak rögtön szembetűnt az olasz Motivi közép/magas árkategóriás brand, ahová a magyar (kis)menyem mindig szívesen betér (leginkább leárazáskor). A Motivi egy 3 brand-ből álló konfekció-csoport fiataloknak és soványkáknak (+ nem lapos pénztárcájúak) egyik népszerű (igényesen csinos) márkája. A csoport másik két brand-je követi az igényesen fiatalos stílust, de a célközönség a hölgyek súlyának emelkedésével változik.
Nálam (sajnos) már csak az Oltre brand jöhet szóba, míg a curvy-k brand-je a Fiorella Rubino. Szinte hetente frissül az árukészletük, kezdve a minimalista/sportos stílustól, a csinos városi/irodai konfekción túl megtalálhatjuk az alkalomra illő outfitünket is. A Motivi és az Oltre üzletek megtalálhatók minden közepes városkában, tehát egy esküvőre való “puccba vágáshoz” sem kell senkinek Milánóba, vagy Rómába utaznia:grin:. Ja és a honlapjaikon lehet országot váltani, Mo-ra is lehet rendelni.
A fashion day korrekt, nagyon régóta vásárolok tőlük, bár ami az árukészletet illeti, árnyéka egykori önmagának.
Köszönöm szépen a beszámolót! Nagyon sok jót hallottam már egyébként az üzlet(lánc)ról, de még sosem voltam kinn személyesen az üzletükben. Sajnos az előreláthatólag egy darabig nem is fogok tudni kimenni (9. hónapos terhesen nem sok értelme van, utána meg nem lesz időm).
Viszont a kislányom születése után már kevésbé kötök kompromisszumot anyag/fazon téren. Emellett nem tudom és nem is akarom órákig túrni a boltokat azért az 1-2 darabért, ami jó lehet.
Inkább fizetek kicsit többet egy minőségi darabért, az meg külön előny, ezt online meg tudom tenni.
Az itteni ajánlások szinte mindig bejönnek, így tettem egy próbát és rendeltem pár dolgot. Már csak abban bízok, hogy nagyjából sikerült eltalálni a méretet.
Hú @zalla 9 hónapos terhes vagy gratula , én meg már (nagy)mami egy gyönyörűséges, ma 11 hetes kislánynak. Emiatt a smink-téma nálam teljesen hátraszorult (de nem a skin-care ), viszont igencsak képben vagyok baba-témákban .
Ezzel szinte “lehúztam a leplet” a korcsoportomat illetően, nagy valószínűséggel én vagyok a (rang)idős e fiatalokkal teli csoportban, … néha fel is merül bennem a gondolat: hogy van bátorságom ennyi fiatal csajszi közt lenni?
Ha már/még ajánlásokról van szó, az e-commerce-k is egyre innovatívabb módszereket vezetnek be, mint pl. az általam is említett olasz Intrend is: Wathsapp-pal (a Viber “nagytestvére”) lehet a kiválasztott üzlettel chat-telve segítséget kérni, konzultálni, pl. a honlapon kiválasztott cuccok méretéről, a hozzá illő bármiről … ez a szolgáltatás teljesen új, és gondolom nagyon hasznos lehet annak, aki online vásárol és kételye van mérettel vagy bármivel kapcsolatban.
A “fiatalok” nevében bátorkodom szólni: könyörögve kérlek, legyen bátorságod és kedved maradni a mi kis fórumunk attól jó hogy mindenkinek itt van a helye. Különben is, a bőrtípus és a színcsoport sokkal inkább meghatározó egy sminkes vagy bőrápolós posztnál, illetve a testalkat a ruhás thread-ben, szóval az életkor nem is releváns.
Pont ezt szeretem itt egyébként. Azt hiszem, én itt még nem osztottam meg az életkoromat sem, és bár nem vagyok a keménymag tagja, mindent elolvasok, és néha hozzáfűzöm a magamét is - és ettől valahogy “otthon” érzem magam.
Kedves @random, köszönöm kedves és bátorító szavaidat , az utóbbi hónapokban az én életemben is megváltoztak a prioritások, itt is csak olvasgató üzemmódra voltam bekapcsolva, de szinte nem volt nap, hogy be ne kukkantottam volna.
Ez a biztosan sok szempontból heterogén, de kulturált kis közösség - a személyes ismeretség hiánya ellenére is - számomra, aki bizonyos szempontból “hátrányban” van veletek szemben (külhonban élve, nincs lehetőségem a saját anyanyelvemen beszélgetni, az otthon létező dolgokat élvezni …) kb. azt jelenti, mintha találkoznánk egy cukiban egy kis eszmecserére, miközben én (valóságban a fórumbeli hozzászólásaitokat olvasva) a ti fiatalos szlengetekkel, lelkesedésetekkel történő csicsergéseiteket csöndben hallgatnám (alapból nem vagyok bőbeszédű), és ez engem felüdít, kellemes számomra, egy kicsit olyan, mintha otthon lennék. Nincs honvágyam, érdekes módon sosem volt, nagyon szeretek itt élni, de a szálak nem szakadtak el, és vannak teljesen banális dolgok, amik néha nagyon tudnak hiányozni, mint pl. a villamosozás (imádok a villamoson ülve gyönyörködni a városban), az egykori jégbüfében, a kinti városi nyüzsgést élvezve komótosan enni a krémest … « - és ettől valahogy “otthon” érzem magam.» - ahogy te is írtad @random
{Bocsánat, hogy ennyire off voltam és a ruhás témától teljesen elszálltam! }
Niko, ne is mondj ilyet! Nincs olyan, hogy túl fiatal meg túl öreg! Mindenkinek más a tapasztalata/tudása a világról életkortól függetlenül, minél többet osztunk meg egymással, annál színesebb!
Én nagyon szeretem olvasni, ha írsz! (Ha van egy kis időd, légy szíves írjál többet! )
És nagyon nagyon sok boldogságot a családotoknak, jó egészséget a kis unokádnak
De szuper! Majd megnézem őket :). Köszönöm! :).
Sziasztok,
Aki azon gondolkozik, hogy kapszulagardróbot állít össze, ajánlom ezt a bejegyzést, ingyenesen letölthető tervezővel magyarul:
Itt ingyenes színpalettákat talál, akit érdekel:
A Kibbe-testtípusokról magyarul:
Köszönöm hogy megosztottad, egy időben kerestem de nem találtam róla magyar ismertetőt (angolul meg sajnos nem tudok). Jó játék, de - mint a színtípus elemzésnél - itt is a legfontosabb ami nem mérhető és nem látható: az egyéniség. Hogy valaki pl. “drámai” típus-e, az szerintem inkább a személyiségén, belső tulajdonságokon múlik, mint az, hogy pl. milyen formájú a válla. Minthogy hiába hozza ki a színelemzés is, hogy jól áll mondjuk a piros, ha az illető nem érzi a magáénak.
Jövő hét elején hozhatom el 4 új felsőmet a varrónőmtől, öröm, boldogság.
Mivel nem csak varr hanem szab is , elég megvennem az anyagot, mutatni egy képet és pont ugyanazt megvarrja. Zseniális.
Most volt mintadarabom így próbálni sem kellett menni, ennél kényelmesebben nem lett még csináltatott ruhám.
Egyetértek, szerintem ezért is a legjobb stíluselmélet Kitchener-é, a stílus-esszenciák. Szintén Yin-Yang-os, van egy “minta-test”, de több stílust is választhatsz, személyiségedtől, hangulatodtól függően. Ha kész lesz az összes, megosztom. Én a színelméletet is ajánlásnak, játéknak fogom fel, szeretek ösztönösen öltözni.
Majd mutasd meg!!!
Ez a legideálisabb, az én anyukámnak is így voltak ruhái.