Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

Akit érdekel, mi lesz a Promoddal, rövid hírlevél információk.
10. 01-től a Promod.hu-t felváltja a Promod.eu (szállítási költség van, 100 euro felett ingyenes). A törzsvásárlói pontok a hónap végéig használhatók fel a webshopban.

2 Likes

https://www.retikul.hu/galeria/falatnyi-szoknyaival-lesokkolta-a-divatvilagot-a-60-as-evek-tervezoje-atirta-az-illemtudo-trendet/12/?back_post_id=14297991

1 Likes

Hááát…

2 Likes

:rofl:

1 Likes

Micsoda lükeség :laughing:
Amúgy Japánban és más ázsiai országban, amennyire tudom, a nők nem dívákra (felnőtt, elegáns szexi nőkre), hanem cuki animefigurákra (gyerekszerűen aranyos lánykákra) akarnak hasonlítani. Abba a törekvésbe ez lehet, hogy belefér :joy:
Vagy @asianlover Te többet tudsz a dologról? :wink:

2 Likes

Jujj de cuki, de tényleg kiröhögne szerintem a párom :sweat_smile:.

1 Likes

Hát amennyi cuki dolgot hordanak, meg ahogy beszélnek :D. A sorozatokban sokszor akarnak egy cuki kislánynak tűnni. Végül is az arcuk is sokszor kislányos :smiley: Amúgy nagyon jól gondolod, tényleg van hasonlóság az anime figurákkal. Ott van a jó kis plasztika, meg gondolom valamennyi genetika is :D. De én meg se szólalhatok a kinézetemmel :D, nem tudom mikor fogok már kinézni érett nőnek :crazy_face:. Már oviban japán babának hívtak :D.

8ee0a2ffe661e05dbb8fa1c787865b17

Cuki fejdísz :D:

unnamed

2 Likes

Jó kérdés! Ez a cukiskodás szerintem azért kifejezetten a fiatal korosztályt jellemzi. Kérdés persze, mit nevezünk cukiskodásnak. Például mennyire infantilizmus, hogy felnőtt emberek mondjuk unikornis jelmezben fotózkodnak egy tematikus kávézóban?
De ez a szorosabb értelemben vett nagyon kislányos imidzs szerintem egyszerűen a férfiak szexuális igényeit hivatott kiszolgálni. Nyugaton a Jennerék a szex szimbólum, Japánban meg egy iskolás lány, akinek a szoknyája alá látni… Ha megnézzük a K-pop előadókat, szende diáklány külsejű lánykák vonaglanak össze-vissza… gratulálok :smiley:
Esküvő után nagyon megváltoznak a dolgok. Ázsiában komoly kultusza van a munkának, az erős, sikeres üzletasszony abszolút ikon, büszkék a nők, ha üzleti sikereik vannak. Szerintem a felnőtt nők - már, ha lehet ilyen ordas általánosításokban fogalmazni - kifejezetten “könyörtelenek” európai mércével mérve. Nem a cukiság jut eszembe róluk :rofl: Anyagiasak, törtetők, nagyon szorgalmasak és szigorúak a gyerekekkel.
Nagyon érdekes kettősség uralkodik a mai napig az alávetettség és az ambíciók területén. Egy sikeres kínai üzletembernek például a mai napig a neje választja ki a szeretőjét, hiszen az a “kiterjesztett háztartásuk része”, a feleséget is minősíti, milyen kocsit tol például a szeretője alá a kedves ura…
De például Thaiföldön teljesen elfogadott, hogy a férj hazaadja a teljes feleségét, ő osztja be a pénzt. De ugyanakkor meg ugyanez az egyszerű nép fia (most nem egy bangkoki mérnökre gondolok, hanem mondjuk egy vidéki munkásra) klasszikus lusta macsó, semmit nem segít és gond nélkül lelép, ha úgy gondolja…
Irtó komplex kérdések ezek :roll_eyes:

11 Likes

@asianlover, igazi “telitalálat” ez az antropológiai elemzésed :clap:, nagyon tetszett úgy a nézőpontod, mint a leírásod :+1:, és meg is mosolyogtatott:

:flushed: :face_with_hand_over_mouth: :sweat_smile:

3 Likes

De aranyos vagy! Köszönöm szépen! :slight_smile: nagyon érdekel ez a téma, a nők helyzete - bárhol is legyenek - meg az ázsiai kultúrákkal is szívesen foglalkozom.

1 Likes

Amúgy ez nagyon vicces, nem is tudom, melyik a rosszabb: egy 14 éves próbál úgy sminkelni-öltözni, mint egy felnőtt nő, vagy egy felnőtt nő próbálja magát 14 évesre maszkírozni? :grin: és végső soron mind a kettő ugyanarra törekszik, a szexuális ikonnak megfelelni. Ezt próbálnánk megmagyarázni egy UFÓ-nak… :thinking:

5 Likes
3 Likes
3 Likes

Ez nekem is egy veszélyes topik.

Én egy nagyon alacsony, kb. 157 cm-es nő vagyok, XS-es konfekciómérettel, gyerekméretű kezem, lábam van. Cipőben 33-as méretet hordok. Meséljek a viszontagságaimról? Mindegy. Nem egyszerű.
Politikusok mellett dolgozom, tűsarkúban járok, és hál’ istennek azért vannak Magyarországon erre lábméretre szakosodott boltok, ahol csakis BŐRcipőket árulnak. Pl. Alföldi is működik még. Kb. 5-8 évig bírják a cipőim, vagy talán tovább, szerintem a csizmám kb. 10 éves. Hiába van pici fiam, nem bírok lapos talpú cipőkben járni, mert annyira zavar a magasságom, hogy azt elmondani nem tudom… Főleg amióta öregszem. Viszont simán futok busz után tűsarkúban is, nekem nem gond.
Plázákba nem járok, minek? Csak idegesíteném magam.
Laza ruhákat hordok, imádom az overálokat is, szerintem van vagy 10 db, mind pamutoverál. Néha veszek egy-egy Zara, vagy H&M ruhát, de viszem a varrónőhöz, mert a modellen térdig érő ruha nekem kb. lábközépig ér.
Korom, és munkám miatt kb. térdig érő ruhákat hordok, hiába vagyok alacsony, így érzem jól magam. Simán felveszek egy térdig érő bőrszoknyát pl. gyerekosztályon vásárolt húzózsinóros pamutfelsővel. Ilyen vagyok. Szerintem a munkahelyemen a kolléganőm és én hordunk ketten overálokat. Csak hát ő 180 cm magas. :slight_smile:
Akit nagyon szeretek, az egy magyar tervező, Tomcsányi Dóri.Nem olcsó, de ismeri a méretemet, és abszolút az alakomra igazított, különleges ruháim, overáljaim vannak Dóritól. Egy ingruhát simán felveszek pl. csizmával, kabáttal,imádom a tőle - általában akcióban - vásárolt ruháimat. Hosszú távon kifizetődőbb nála vásárolnom, mert sok-sok évig hordom őket, nem úgy, mint a fast fashion dolgokat.
Hozzád hasonlóan van INQ concept ruhám is. Szeretem nagyon.
De a kedvenc overálom a NonPlusz-tól van.
Pólókat pedig a Printától veszek, egyszerűen imádom őket.

8 Likes

Aaa, szinte irigyellek a Tomcsányi Dóri ruháidért. :slight_smile: Én ezt még nem engedem meg magamnak. Van egy-két magyar tervezőtől, varrónőtől vásárolt darabom, de leginkább turiban vásárolok. A plázákat én is kerülöm. Valami olyasmit fogalmaztam meg az utolsó plázás körutaimon, hogy mindegy, mit próbálok fel, ugyanolyan semmitmondó üresség mered rám a tükörből vissza. Valahogy nekem ez az érzés a turival megszűnt. Engem nem zavar, ha másnak ugyanolyan cucca van, mint nekem, ez sosem motivált a turizás kapcsán. Nem tudom megfogalmazni, hogy mégis miért érzek máshogy egy turiban vásárolt fast fashion ruha kapcsán, mintha magából a plázából hoztam ki… A magyar tervezőkkel kapcsolatban viszont: Imádom a stílust, amit képviselnek, és nagyon szeretném támogatni őket. Sokakat követek instán, ahol gyakran azt is láthatom, hogy mennyi munkát és kreativitást fektetnek bele egy-egy ruhába.

5 Likes

Haha, teljesen aterzem. :sweat_smile: Ugyanakkora vagyok, mint te, magassagban es meretben is. A labam viszont 34-es, de en meg nem akadtam ra arra a helyre, ahol ilyen meretu felnott labbelit vehetnek. Ugyhogy en 35-os vagy 36-os meretet szoktam venni, attol fugg melyik van.
Ruhak teren en is szivesen keresgelek a gyerekeknek szant darabok kozott.
@dunaimano -hoz hasonloan a turkalast reszesitem elonyben. Kielegit, hogy olcson juthatok ugyanolyan vagy jobb minosegu ruhakhoz/cipokhoz, mint hogyha az uzletekben vennem meg. A masik nagy elonye, hogy nem sajnalom atszabni, atvarrni oket. Addig faragom, alakitom, mig hordhatonak nem velem. Aztan maximum elszabom. Elvesztek kemeny 100-200 forintnyi erteket. :stuck_out_tongue:
Nalam a helyi zsibvasar a plaza. Tavasztol oszig allando vendeg vagyok. Onnan szerzek be egy csomo mindent (ruhak, cipok, anyagok, kence-ficek). A fast fashion pedig evente ketszer johet szoba: a nyari es teli szezon legvegen, amikor mar 80%-kal olcsobban lehet megvenni a maradek maradekat. :smiley:
Termeszetesen rengeteg cuccom van, allandoan szelektalok, ujitok es szelektalok. Ordogi kor.

4 Likes

Egy kis időutazás:

2 Likes

Lehet, hogy furcsa a kérdés: Ti hol vesztek zoknit? Női, kényelmes, hétköznapi, jó minőségű legyen, lehetőleg online… :blush:

2 Likes

Dehogy fura kérdés!
Pár hete én is szembesültem vele, hogy nehezen kapok 3000 alatt. Végül H&M-ben (online is lehet, persze) vettem 1 pár feketét és egy 5-ös csomaggal, amik közül nem mind hordható irodában, de a többi farmerhez vagy itthonra jó. Asszem a Rossmannban is van, de hogy rendelhető-e, nem tudom.

2 Likes

Corona elott a C&A-bol vettem tobbszor is 10-es pakkot. Szerintem nagyon megerik, jo a minoseguk, szepek a szineik, arban is nagyon jol jottek ki. Nem tudom online lehet-e rendelni toluk.
A Reserved-rol is rendeltem mar zokinikat, azokkal is meg vagyok elegedve. (Ha nem tul nagy a labad, ajanlom a gyerek reszleget. Ott olcsobbak a zoknik es vannak nagyobb meretek is.)

1 Likes