Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

Én őszintén nagyon mennék már. Ha lehetne menni Londonba karantén nélkül (és értelme is lenne), már ott lennék. Magamat egyáltalán nem féltem, kimozdulni meg nem szoktam itthonról kb soha, úgyhogy nem is igazán veszélyeztetnék mást sem.

2 Likes

Mik azok a háztartási és lakberendezési márkák/üzletek/áruk amik neked itt jobban tetszenek, vagy amiket szerettél volna itt beszerezni?
Én nagyon kedvelem a Coin áruház lakberendezési dolgait, a Zara-home online üzletéből is szoktam vásárolni, de csak leárazaskor és ingyenes szállitással.
A szinte minden városban létező Kasanova -t is kedvelem, itt minden nagyon olcsó, ide is mindig bekukkantok és vmi “nélkülözhetetlen” vagy csak egyszerűen cuki konyhai kütyüt szinte mindig találok :see_no_evil:.
Amúgy itt nálunk a piacon is vannak csak minőségi, márkás dolgokat áruló kereskedők, pl. minden hónap 3. vasárnapján a szokásos heti piacnál is különlegesebb az egyébként amúgy is óriási piac, sok-sok más megyékből, tartományokból érkező árusokkal. A kedvenc toszkániai árusomnál nehezen állom meg, hogy ne vegyek vmit, pl. a szuper minőségű szatén (olyan érzés, mintha selyemben aludnék és nagyon könnyű vasalni is) vagy a nyári kánikulában isteni finom, hűvös érzetet adó percalle pamut ágyneműket nála szoktam beszerezni, amik nemcsak esztétikailag különlegesek, hanem hosszú évekig nem vesztenek semmit sem a minőségükből.

Engem különösen megviselt mindaz, ami főleg északon történt, de az én megyémben is több ismerősünket, még tőlünk is fiatalabb munkatársunkat veszítettük el :sleepy:. Mi már nem vagyunk fiatalok, így különösen betartottunk minden szabályt, csak a férjem járt bevásárolni, én pedig szó szerint megszerveztem és beszereztem az immunrendszerünk felturbózásához szükséges vitaminokat/ételkiegészítőket.

Úgy tűnik, lassan kezd visszaállni a normális élet, most már mi is rendszeresen kimozdulunk (zárt helyeken, üzletekben szigorúan ffp2 maszkban és kesztyűben, de a tengerparti sziesztánkon, sétánkkor ezek nélkül).
Holnaptól minden határ feloldódik (mindenki mehet bárhová), így a kedvenc rimini-i fagylaltozónkba úgy készülök, mint tavaly ilyenkor Floridába :grin:.
Amúgy úgy az emberek, mint az üzletek, bárok, éttermek, fodrászok - az itteni tapasztalatom szerint - maximálisan betartják az előírt szabályokat: mindenkin maszk van, mindenhol kézfertőtlenítők kirakva, a szupermarketekben nemcsak a bejáratnál, hanem sok helyen, különböző pozíciókban is, pl. a gyümölcs/zöldségeknél minden mérlegnél.
A piacon is maximális szervezettség volt, egy lánc minden egyes “bancarella” előtt, ami “folyosóként” működött: csak az egyik oldalon lehetett bevenni, a másikon kimenni, a “bejáratnál” kesztyű és fertőtlenítő gél.
Íme egy fotó:
20200526_100045
20200526_100117

Egy másik, tengerparti (hivogató :sun_with_face: :parasol_on_ground: ) fotó
Screenshot_20200602-202924_Gallery

Szóval gyertek csak nyugodtan, Italia még a szokásosnál is nagyobb vendégszeretettel várja és fogadja a turistákat (amúgy július/augusztusra óriàsi, afrikából érkező kánikulát jósolnak :sun_with_face: :fire: :thermometer: :beach_umbrella: :swimming_woman: :surfing_woman: :woman_playing_water_polo: :+1: )

5 Likes

Én is szerettem volna az olaszokhoz elugrani végre egy hétvégére valamikor, nagyon kedvelem az olaszokat, ahogy a spanyolokat is. Most ott tartok, hogy örülök ha végre hazamehetek. Szerintem nem jó ötlet az utazgatás, mi van ha külföldön van az ember és hirtelen lezárják a határt pl. egy fertőzött turistacsoport miatt. Ha kint ragadna az ember, elég drága lenne.

engem nem tudnak a bútorok igazán érdekelni, amíg a “faluban” lakok… talán ha találok egy félig bútorozott nyavaját az iroda közelében, akkor meggondolom magam

1 Likes

@Niko: Hú, pontosan ezekbe a boltokba mentünk volna! :star_struck: Múltkor Triesztben egy másik - valami kisebb háztartási bolt volt, nem ilyen nagy lánc, sajnos nem emlékszem a nevére… kb. Tutto Casa vagy Casa casa vagy valami hasonlóan fantáziadús neve volt :smiley: - helyszínen pakoltuk magunkat hülyére, pont a költözés előtt voltunk, nyáron a legnagyobb scontiba sikerült belefutni. Az volt a terv, hogy a beköltözés után a téli leárazásban lecseréljük az étkészletet :slight_smile: az előzőt 2015-ben szintén a Coin Casaból sikerült beszerezni.
Nem mondom, hogy ha megerőltetném magam, itthon is vásárolhatnék, de Olaszországban annyival szélesebb a kínálat és kedvezőbbek az árak (hát, nyilván, a kettő összefügg), hogy ha az a vége, hogy szebbet, de feltétlenül olcsóbban kapom meg kint, akkor nem fogok itthon vásárolni.
Én Milánóban voltam ilyen szuper kis piacokon, őrület jó cuccokat lehet találni! Ja, itthon ilyen sincs :DDD maximum a 100 Ft-os kínai bugyit találnám meg…

Nem tudom, nagyon tartok azért ettől az olasz turizmustól… Pedig mi aztán igazán lelkes rajongóitok vagyunk, Trieszttől Pugliáig imádjuk az egészet, de még mindig 40.000 aktív eset van, itthon 1.200. Elsőre mindenképpen megvárjuk, hogy feloldják a visszafelé kötelező karantént, aztán eldöntjük. Kocsival utaznánk, az biztos - már csak a bevásárlás miatt is - meglátjuk, mi lesz augusztusban.

3 Likes
2 Likes

Akkor mégis jó, ha az olcsó munkaerő dolgozik Ázsiában, mert legalább van munkájuk? :thinking: Költői kérdés…
Nem egyszerű az egész. Aki ezt kibogozza mi a megoldás… :roll_eyes:

4 Likes

Nekem van Origami, nagyon szeretem. A felső egész jól tart, nekem nem merevítős van. Tavaly vettem, olyan sokszor még nem volt alkalmam viselni. Kollèganőm ajànlàsàra vettem, ő règóta nyúzta strandon ès tengerben is az övèt,szerinte nagyon strapabíró. Nekem is annak tűnik.

2 Likes

Köszi, már be is szereztem 2 db Origami bikinit! :grin:

2 Likes

Ez az origami egy márka, vagy vmi extra szabású bikini? Bocsi a kérdésért, nekem csak a papírhajtogatás ugrott be róla hirtelen :see_no_evil: :crazy_face:

4 Likes

Bikini márka. Régóta követem őket instán, nagyon lenyűgözőek a képek. Egyszer remélem a rendelésig is eljutok.

3 Likes

Hűha de gyönyörűek :heart::smiling_face_with_three_hearts:.

1 Likes

Nem, csak mutatósak. :stuck_out_tongue_winking_eye: Meg piszok drágák. Westendben vettem őket, nagyon segítőkészek voltak.

1 Likes

Ha jól tudom, akkor magyar termék :slight_smile: Igen, nem épp olcsóak, de annyira nem vészes. Nekem ezelőtt csak Triumphok voltak, ott volt mix& match, hogy össze tudtam válogatni az alsót és a felsőt. Az utolsó felsőrészében volt valami anyag, ami talán 3 használat után elkezdett benne szilánkosra töredezni. ha jól emlékszem, 8000 huf körül volt az a darab, csak a felső része. Az volt az utolsó Triumph bikinim, azt hiszem.

2 Likes

Na ez Amerika!

6 Likes

Bírom ezt a “nyanyát” :wink: Remélem én is képes leszek idősen is stílusos maradni/lenni.

5 Likes

Nagyon jò ruhàk. A piros rùzs is jòl àll neki. :stuck_out_tongue_winking_eye: Ami nem tetszik a 2 Kilo nagy nyaklànc es a 10 DB karkötő. A feltűnő ruhàkhoz 1-1 DB is elegendő lenne.persze 98 èvesen elnèzhető minden :hugs:

2 Likes

Én is imádom az asszonyt! :star_struck:

2 Likes
4 Likes
1 Likes