Minden alkalommal brutális ezzel szembesülni! 5 év múlva teljesen szelektív gyűjtés lesz? Hát ezen még jó sokat kell valakiknek addig agyalni, az biztos.
Hát igen, nem tudom ez hogy hogyan lesz megoldva… Eddig egyébként a H&M-be vittem őket, de mivel már nem igazán vásárolok ott, ezért azt kilőttem a sorból. Szóval maradnak az adományboltok, ruhaleadós boltok, meg a jó öreg konténerek. Sajnos a társasházunkban volt olyan, hogy valaki a kommunális kukák tetejére rakta…
Régen ez szokás volt, hogy kiteszik, de nem dobják be a ruhákat, mert szinte mindig van, aki elviszi. Itt is előfordul, hogy zacskóban van ott a felesleg a kihúzott, elszállításra váró kukák mellett. A 16. kerben lakom, egy zöld részen, ahol vannak jómódúak is, de itt is járnak kukabúvárok.
Nálunk is ez van a társasházban, ahol lakom, a nem kellő, de még használható dolgokat (ruhák, cipők, bútorok, játékok), külön gyűjtjük a szeméttároló egyik részén, hétfőnként ürítik a kukákat, olyankor szoktak jönni a rászorulók és elviszik. Most a nagy itthonülésben volt időm szelektálni, három zsák ruhát-táskát-cipőt raktam ki nekik. Ami szakadt, foltos, használhatatlan, az meg megy a H&M-be, ha majd helyreáll a világ rendje.
Jaja, mondjuk igaz. Akkor lehet van bennem vmilyen kötődés, vagy micsoda, hogy tudjam, hogy hova kerülnek a kiszelektált dolgaim. Én is szelektáltam pont, így nálam szatyrokban várják, hogy elvigyem őket. Van majd áttvarrom szatyor- adományboltos szatyor- ide is el akarok vinni egy adagot szatyor- nem hordható már szatyor. Szóval most karantén idején ülök a szatyraim között
Ez most nálunk is így néz ki. Nagy szelektálásba kezdtem, Cserta Szandrának van a ˇ2020 tárgy 2020-ban" kihívása, én április elején még 25-nél jártam… Azóta 115 tárgy hagyta el az otthonunkta, de sajnos annál is több várja a sorát. Férjuram húsvéti ajándék gyanánt felajánlotta, hogy rendet rakhatok a szekrényében - micsoda jófejség, mi? Lett adományboltos szatyor, Kukába (h&m / konténer) való, átvarrós, stb. Ha egyszer minden elkerül a helyére üresnek fogom érezni a lakást.
Micsoda nagyvonalú ajándék!
Aaa, nalunk ugyanez volt. Mondjuk en konyorogtem erte, hogy had szelektaljam mar ki a cuccait… meg is csinaltam, mindenfele erzelem nelkul kidobaltam a cuccait. Erre atnezte, es kb a 60% visszavandorolt a szekrenybe… soha nem fogja azokat a cuccokat hordani, ebben biztos vagyok…
Ha, ha! Ez ismerős! Kiszelektálsz egy nagy zacskónyi ruhát, majd legalább a felét visszaköveteli
Nálunk egy ideje tabu téma a szekrénye, régebben én tartottam a rendet, aztán egyszer csak azt mondta, hogy ez őt zavarja, azóta be sem nézhettem a szekrényébe. Óriási káosz lett mostanra, gondolom azért is tette ezt a nagylelkű ajánlatot… Eleinte nem is gondoltam arra, hogy szelektáljak, legnagyobb meglepetésemre az ő ötlete volt. Minden ruháját végigfogdosta és elmondta, hogy szereti, nem szereti, kidobja vagy megtartja, olyan marie kondosan. Én sajnáltam a ruháit, egy-két pólót ki is vettem a kidobottak közül alvósnak, edzősnek, itthoninak.
Ti honnan szoktatok ruhát rendelni? Ezen a téren nem vagyok nagy nethuszár, szeretem megfogni, felpróbálni a ruhákat.
Barátnőm a bonprixről szokott, elégedett velük nagyon. Én se rendelek ruhát sehonnan amúgy. Régen egyszer rendeltem egy kabátot, de postafordultával vissza is küldtem olyan kakimaki volt. Hellbunny vagy mi volt a cég.
Tavaoy rendeltem a Bonprixről, nem nyűgözött le, de lehet, hogy csak a gyakorlatlanságom volt az oka.
https://femina.hu/szepseg/nyari-divat-2020/
Olyan érzésem van, hogy azok jártak jól, akiknek sok helyük van és nem követik Kondo kisasszony tanácsait.
H&M, Mango. Csúnya nagy cégek, tudom
Esetleg Tchibo (régebben).
Aki szereti a divatot, szerintem nem tudja tartani a japán nő tanácsait ezen a téren, hacsak nem dobja ki az összes előző szezonos holmiját
Nekem csak fél éve, mióta újra dolgozom, kezdtek felgyűlni a ruhák, de azt hiszem még hivatkozhatok a kicsi szekrényre, de komolyan Az akasztósban 10 vállfa fér el az én térfelemen és a hajtogatott holmiknak egy keskeny 4 polcos van csak. Rendesen bűvészkednem kell a hellyel.
Nekem is vegyes az élményem a Bonprix rendeléssel. A fele nagyon klassz a ruháknak, a fele meg vagy nem tökéletes, vagy egy mosás után gázul néz ki.
De tényleg, vagy egy évek óta kedvenc nyári nadrágom, ami még mindig tökéletes állapotban van, de van olyan pólóm is, amelyik iszonyat gagyi, lett (mondjuk ez olcsó is volt, de akkor is…).
Ő imádja, neki bejöttek a fehérneműk, fürdőrucik, pólók és gatyók, én bevallom nem rendelnék neten semmit. Szerencsére van elég bugyogóm amíg tart a karantén Csak a mosógép el ne romoljon
Tchibo, Promod, Zara, Mango. Még a H&H-mel is szemezek, de tőlük még nem rendeltem.
A Promodot nagyon szerettem, sokszor többfélét is berendeltem, ha nem jó, csak visszavittem a boltba és 1 napon belül jött vissza a pénz. Pont ma írták, hogy újra működik a kiszállítás!
Tchibot is szeretjük, egy csomó pizsamám/sport/- és házi ruhám meg fehérneműm van tőlük. Nem a legtrendibb, de vannak jól kihasználható cuccaik. Viszont a méreteik óriásiak. Múlt héten rendeltem egy nadrágot M-es méretben és vissza kell cserélnem S-esre, mert olyan buggyos lett. 177 cm vagyok, könyörgöm! És nem mondom meg hány kiló… azóta is ezen röhögök, hogy én vagyok a legkisebb elérhető méret :DDD önbizalom növelő egy cég, az biztos