Nem-nem. Legalábbis amit én nadrágszoknyának hívok az legalább térdig vagy térd alá érő, bő ruhadarab. Ez cuki, én is fölvenném
Hát igen , magamra visszanézve nem sok vállalható szettem volt. Imádtam öltözködni és (ön)kritika nélkül magamra is húztam mindent, ami divatosnak számított
Áh a múltbéli ficamok szerintem mindenkinél előfordulnak főleg tinikorban, a ciki szerintem az inkább ha valaki később is ebben ragad meg Bár nem szokásom öltözéket meg úgy embereket fikázni, tegye ahogy neki tetszik ettől nem lesz drágább a kenyér
Én mindig azt mondom, hogy akinek nem tetszik mi van rajtam, az adjon másikat.
Én nagyon értékelem, ha valaki mer egyedien öltözködni, akkor is, ha nem illik a mainstream-be vagy akár előnytelen is a számára… Volt például a környékünkön egy irodaház, ahol az egyik nő minden áldott nap úgy volt felöltözve, mint C. C. Catch '85-ben: vattacukor szőke haj rövid frufruval, bicklisnadrág, lambada szoknya, vastag öv és lehetőleg valami puffos ujjú felső, magas sarkú. Nem tudom, hány darabból álló szettje lehet, de az tuti, hogy 30 éve az a trade markja imádom!
Egy volt kolléganőm csak simán “eszméletlenül” öltözködött, esküszöm, mint egy kínai: csíkosat a pöttyössel, zöld pólóra sárga kockás mellény, stb., tényleg, mint aki csukott szemmel vette elő a darabokat a szekrényéből (amiben kizárólag élén színek szerepeltek). Minden nap elámultam rajta, hogy soha nem tudtam volna ilyen formabontó kombinációkat összeállítani, ha megfeszülök, akkor sem
Igazi színfoltjai a világnak, jó sorstársakról hallani A kolléganőd ruhatáráról Vivienne Westwood ugrott be elsőre, nála volt az az érzésem, mintha random turkálna az anyagok közt majd rádobálja a modelljeire. Tiniként nem értékeltem őt úgy, mint később a huszas éveim során. Én most a nyolcvanas évek korszakomat élem, egyszerűen imádom mind a zenei, a kor életérzését ami árad abból az időszakból, tisztára sajnálom, hogy 90-ben születtem A szüleim Sláger rádiót nyomattak éjjel nappal szóval kb nekem ez a gyerekkorom zenéje Apámnak hatalmas CD gyűjteménye volt a 80-as évekből szóval ha nem rádió, hát az szólt folyton. Miután lecsengett a csipkekorszakom dolgoznom kellett menni, ott egyenruha volt, így az öltözködés a háttérbe szorult. Mostanában éreztem elég magabiztosnak felvállalni a retrós ruháim igazán. Vannak modernek is, de mindenki azt mondja rajtam még az is vintage (volt egy 50-es évek korszakom is). Sose voltam egy farmer-póló kombós lány az az igazság. Én mindenkit csak bátorítok, hogy legyen önmaga túl rövid az élet, hogy megfelelési kényszerben éljünk
Pedig régen tök gagyinak gondoltam a nyolcvanas éveket, de nem az nagyon nem! Mondjuk nem a Madonnás ruhák izgatnak, inkább a tervezői, számomra izgalmasabb, elegánsabb kombókból inspirálódok. Talán most érzem, úgy először, hogy hazaérkeztem stílusügyileg. Eddig folyton cseréltem a ruhatáram, meguntam mindent. De a 80-as évekbe egyre jobban beleszeretek immáron 2 éve. Sose késő Egyébként gyakran megkapom, hogy de ocsmány ruhákra tudok rámozdulni, aztán meg jön a wow faktor . Gondolom mert szeretem viselni és emiatt áll jól. Igazából magamnak csinálom a fashion showt, akárcsak a sminkeket olyan jó, nőcis dolgok ezek. Nagyon felszabadító végre, hogy törődhetek ezzel is Ahhoz képest, hogy rettegtem a 30-tól, szerintem most értem be igazán, sose éreztem még magam ennyire egyben mint előtte
Te milyen ruhákat szeretsz amúgy? Mik a kedvenc ruhadarabjaid?
Azért csíped a 80-as éveket mert még nem is éltél akkor
Aki már túlesett a korszak divatján mint egy gyerekbetegségen, már más szemmel nézi. De tökéletesen megértelek, mert én meg a 60-as, sőt 50-es éveket bírom nagyon. A 60-as évek jól szabott kis Jackie Kennedy-s sikkjét, az 50-es évekből meg azt az abszolút nőiességet. A nők nőnek, a pasik pasinak voltak öltözve.
A másik meg, szerintem, hogy egy divat visszatérése - mint most a 80-as, 90-es éveké - mindig árnyaltabb, letisztultabb, mint az akkori look. Hordunk 80-as évekre hajazó ruhákat, de pl nem az akkori félelmetes sérókkal. Megjelenik a biciklisnaci, de nem XXL méretű T-shirttel (mint elfogadott utcai öltözék anno) hanem beemelve egy elegánsabb szettbe. Azért az igazán gáz dolgok kirostálódnak a divat körforgásában.
Amúgy voltak szép dolgok is a 80-as években - nekem bejöttek a határozott válltömések, a nőies vonalvezetésű kosztümök. A 80-as éveknek ez a vonala tulajdonképpen a 40-es évekből inspirálódott - minden örök körforgás
Igen, igazad van Valószínüleg könnyebb egy olyan kort szeretni amit nem ismerek Beleképzelhetek minden jóságot
A divat körforgásával én is egyetértek, tavaly nagyon mentek a 90-es évek csak letisztultabb verzióban, jobban is néztek ki, bár inkább tiniken tudtam elképzelni nem magamon. Erre barátnőm rácáfolt egy felsővel, de neki akkor is jól álltak ezek
Nekem alapból széles a vállam, tömés se kell, de így jól beleveszik egy oversize kabátba. Egyébként a 40es évek divatját is szeretem.
A nő nő és férfi férfiról mindig ezek a reneszánsz puccos pasi ruhák jutnak eszembe, na az aztán minden volt csak nem férfias (Landsknecht, ha jól írom a ruhának a megnevezését) Ez szerintem nagyon a kortól függ. Tudnék muris férficuccokat mutatni A letisztult férfidivat a polgárosodás előrehaladtával lett sikkes, a francia forradalom után lettek egyre szolidabbak a férfiruhák, míg a női hullámzott. Én pl egyik régebbi korban se élnék szívesen (na jó azért a 80-as éveket megnézném magamnak ) de az 50es években biztosan nem lettem volna nő. Akkor azért eléggé a nőknek kuss volt a neve és csak a család és a konyha körül forgott az életük, örülök, hogy manapság ez már inkább választás kérdése. Bár tudom, te is csak a divatra gondoltál itt csak az idealizációról jutott eszembe mellékszálként
Hajrá! Csak színesen!
Az 50-es, 60-as évek nekem is nagyon bejön, nagyon szépek és nőiesek voltak a ruhák akkoriban, bár én sosem hordtam ilyesmit, másokon nagyon tetszik! Például az olyan kombók, mint amikor egy fiatal nőnek tűzpiros a haja, ilyen pin-up girl loknikba pödörítve, de közben ki van varrva rendesen bár ilyesmiket a legtöbbször csak TLC realitykben látok, a pesti utcán elvétve
Megboldogult húszas éveim elejéről ('86-os vagyok) most két dolog ugrott be: egy teljesen flitterekből álló “sellőlány” koktélruha, testre tapadós, térd alá érő, amit az egyik egyetemi gólyabálra vettem fel egy műszőrme bundával, a másik meg: fekete weszkó csizma fekete neccharisnyával, farmer miniszoknyával, bő gyapjú pulcsi és egy combközépig érő barna-mustár kockás szövetkabáttal a tetejére. Na, ezek a szép emlékek :))) Persze akkor még topon voltam hozzá alakilag Ezeket leszámítva mindig is inkább konszolidáltan öltözködtem.
Nagyon szerettem/szeretem az olaszos stílust, egy kígyó vagy párducmintás kendő, strasszos öv, bronz-arany bizsuk mindig vannak a gardróbomban.
Az elmúlt pár évben sokkal letisztultabb lett a ruhatáram. Már nem járok irodába dolgozni, teljesen kikoptak a ceruza szoknyák és blézerek. Most a Zara sok letisztult vonalvezetésű modellje tetszik nagyon. Abszolút casualben nyomom Például egy laza fehér blúz, farmer, bézs szandál kiegészítve egy nyaklánccal, karkötővel teljesen tökéletes! Mostanában mindig így öltözöm télen-nyáron, szinte csak egyszínű topjaim, pólóim vannak: fekete-fehér-sárga-kheki, stb. szóval inkább letisztult alap darabok, amiket egy-egy részlettel dobok fel. Egy strasszos óra vagy izgalmas kendő, ilyesmik. Ősszel vettem a Zarában egy bézs, hasított bőr hatású minimál stílusú megkötős, hosszított mellényt, tiszta Csillagok háborúja jelmez, na azt le se lehet lehet rohasztani rólam ebben a szezonban. Térdig ér, fekete garbós bodyval és thermo leggingsszel szoktam hordani, imádom
Ez tök jól néz ki szerintem:
Bár a képen először azt hittem, hogy szoknya. Ezt fel fogom próbálni! Azt írják, a Westendben és az Arénában kapható.
Jaaaj Na én akkor kamaszodtam, amikor ezek a teshez simuló flitteres színes cuccok voltak divatban. Nővéremtől örököltem egy piros csilivili topot, természetesen pánt nélkül (akkoriban átlátszó melltartó pántot vettünk az ilyen ruhákhoz), és istenem, de ronda volt. Nem sokszor viseltem, szerencsére.
Az enyém tényleg szép volt, kb. smaragd zöld volt és derékban volt egy nagyobb csillag minta kirakva még más kék és zöld árnyalatokból, szépen formázta az alakot optikailag.
De az tény, hogy egy ilyen flitteres ruhára 25 fölött már nem sok mentség van maximum egy show tánc bemutató
Jajj! A “láthatatlan” szilikon pánt!
Mintha az Árkádban is láttam volna hasonlót, …meg a H&M-ben is voltak efféle cuccok.
Akkor már tudom, mit csinálok a hétvégén
Egyébként úgy látom idén divat lesz ez a hosszabb rakott szoknya- vagy nadrágszoknya féle, meg a mintásabb cuccok.
Nekem mondjuk nem áll jól a hosszú szoknya a “Kardashian féle” seggemre, úgy néznék ki benne mint egy alpesi fejőnő.
Az en tinikoromat Avril Lavigne inspiralta. Deszkas bermudagatya (a legmenobb akkor volt, ha le lehetett a terd alatti reszt cipzarozni😁) es csukloszorito minden mennyisegben🤪
Nekem is ő volt a nagy kedvenc. Én sem voltam a trendi csaj, inkább fiúsan öltöztem. A tornacipő alap volt és nekem is a csuklószorító, szegecses cuccok minden mennyiségben.
Hú az ilyen pinup-os lányok stílusa nekem is nagyon tetszik! A kivarrás is Amikor Londonban éltem gyakran láttam ilyen stílusú emberkéket, fiúk lányok egyaránt, tök jól néztek ki. Mondjuk ez a sokszínűség néha hiányzik, kint sokkal elfogadóbbak az emberek mint itthon. Bár itthon se érdekel mi van rajtam, csak több “sorstárssal” találkozom
A flitteres ruhákat én még mindig szeretem épp kaptam egyet a másikat én vettem gigaakciósan. Magenta flitteres Imádom, majd abban nyomom a Vice Partyn az A38-on
Weszkóm is van egyből kettő Rendes vintage csizmák, mindenhez jók, ez az aduász cipőm. Láttam valahol párducmintásat is, hát az maga lenne az álom egy olyan weszkó. A neccharisnya nálam kimaradt.
Az olasz ruhák álomszépek én is nagyon szeretem, meg a kígyó-párduc mintát is, nekem olyan örök klasszikusok A bizsuk meg a gyengéim, külön polcuk van már a szekrényben.
A Zara nálam is favorit, főleg az ékszereik, nagyon szuperek, csak sokallom érte az árukat. Outletben szoktam venni őket, úgy nagyon megéri. Szerintem azt a mellényt láttam is, de tök jó meleg darab, szerintem jól néz ki, biztos jól áll
Nekem ezek a plüss kabátok vagy szőrmés kabátok tetszenek nagyon mostanában , na meg az ilyen szerintem törökös most divat fülvédő
H&M kód 2020.02.16.-ig érvényes, -10%, + ingyen szállítás összeghatár nélkül: HM034