Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

A Caremo. :frowning:
Elvileg nyílik helyette másik üzlet, másik tulajdonossal, aki vegyes helyekről szerzi majd be a készletet. Remélem, hogy nem X-Class, mert azt nem lehet megfizetni, olyan drága (keresztlányom esküvője előtt mentem be, és 40 ezernél kezdődtek a ruhák). De igazából azt sajnálom, hogy a Caremo végleg megszűnik, sok olyan modelljük volt, amelyik nagyon bejött.

4 Likes

Sajnálom, hogy megszűnik :cry:

Micsoda bosszúság, hogy pont a kedvenc tűnik el! Főleg nekünk plus size-osoknak vacak ez! Fogadd együttérzésem! :frowning:

Igen. :frowning: Persze megértem őket, 30 éve csinálják a ruhagyártó bizniszt (ebből 15 éve van Caremo), és most már pihenni szeretnének, de nincs aki tovább vigye a céget…

1 Likes

sziasztok!
www.gap.eu sale
teljes árú cuccokra 35%, leárazottakra 30-50%

https://www.gap.eu/?tid=geem000116&EV=GUKEU_WMNNCONLEU01232020&DI=268929788&CD=U_GAC

Kb 10-11 éve vettem a legelső Ecco cipőmet.
Olyan 5 éve szinte csak ott vettem cipőt. Mindig leárazáson, vagy legutóbb black friday-en. Teljes áron soha. Tekintve, hogy mindegyiket évekig hordom, sztem jobban járok, mintha fele annyiért vennék egy szezonos cipőket, amiktől még a lábam is fáj. Nem is szoktam minden szezonban cipőt venni.
Nekem csak az a cipő kényelmes, ami lapos talpú, és a talpa annyira rugalmas, hogy ha a kezembe veszem az orrát és a sarkát megfogva, akkor meg tudom hajlítani a cipőt. A cipőboltokban így tesztelem a cipőket próba előtt :sunglasses: .
Mióta kizárólag olyan cipőt veszek, ami átmegy a teszten, az új cipő sem töri fel a lában, illetve nem fáj a talpam. Persze ez azt jelenti, hogy lapos talpú, sportosabb jellegű cipőim vannak. :grin: Magas sarkúm nincs, szerintem sírnék a fájdalomtól, ha azt kellene viselnem (még tizenévesen volt rajtam, alig vártam, hogy levehessem :rofl: ) De nem baj, mert amúgy is farmeres, kényelmes ruhákat preferáló típus vagyok.
Viszont sajnos azt vettem észre, hogy az utóbbi években az Ecco-ban is vadásznom kell a lapos és rugalmas talpú cipőket. Sokszor futok bele, hogy egy-egy lapos talpú, kinézetre tetsző cipőnek ultra merev a talpa :unamused:
A Rieker-ben kétszer sikerült jó cipőt vennem, sajnos évek óta nem találok ott nekem valót (árban valamivel kedvezőbb, mint az Ecco).
Amit évek óta nem találok magamnak: magasszárú, egyszerű fekete, nekem kényelmes bőrcsizma :sob:

3 Likes

Szerintem ha egy adott országban az a szabályozás, hogy a téves árazás esetén is jogod van megvenni az árut azon az áron, amelyen ki lett téve, akkor teljesen mindegy, hogy mi a cég üzletpolitikája, vagy hogy az eladó éppen fáradt és álmos volt, amikor a polcokon az árakat rendezgette. Az eladónak kutya kötelessége lenne elnézést kérni, és a téves áron eladni az árut.
Én nem gondolnám, hogy ezek kiugró példák.
Én is és ismerőseim is nap mint nap tapasztaljuk, hogy a szolgáltatások színvonala bőven fejlődhetne Magyarországon. Egyik nagy hiányosság pl. az, hogy ha hibáznak, és ezt jelzed, akkor sokszor nekik áll feljebb, vagy valamilyen bullshit szöveget nyomatnak. Ahelyett, hogy elismernék, hogy hibáztak, és elnézést kérnének (és ha nagyobb a hiba, akkor valamiféle kompenzációt ajánlanának).
Elég csak megnézni google review-kat, és azt, hogy a szolgáltatók sokszor vagy nem reagálnak, vagy az esetek nagy részében, ha reagálnak, abban sok korrektség nincs.
Ha rendelsz vmit egy webshopból, és mondjuk már egy hete nem kaptad meg az előrejelzett időponthoz képest, és udvariasan érdeklődsz, hogy mikorra várható, akkor kb. közlik veled, hogy majd 2 hét múlva megkapod. Még csak elnézést se kérnek, hogy az előrejelzett időponthoz képest te 3 hét múlva kapod meg az árut. És még sorolhatnám az ilyen sztorikat.
Persze kivételek mindig vannak.

3 Likes

Teljesen egyetertek veled. Magyarorszagon a pokhendi viselkedes szinte minden teruleten jelen van. Sajnos a vasarlo kozonseg egy resze is gyakorolja ezt. Pedig mennyivel konnyebb volna, ha mindenki jo modorral es bizalommal fordulna egymashoz.
(Kulfoldon elek, a sajat tapasztalatom irtam le. Londonban egyedul a Zaraban nem kaptam meg a learazott termeket evekkel ezelott, mert hibasan araztak es ezt elfogadom, hisz emberbol vagyok. Mas uzletben annyit fizettem, amennyi a cimken volt, akkor is ha tevedett az uzlet es probaltak ezt a javukra forditani. Nem olvastam utana helyben, hogy ezt szabalyozza-e torveny, mert nem nagy ugy otthagyni valamit, ha az nem egyezik az elkepzelesemmel.)

3 Likes

Nekem 14 nap után érkezett meg az övem (pénteken) egy osztrák üzletbe (Orsay). Pénteken jött az értesítő, hogy átvehetem. Tegnap jött még 1db értesítő, hogy még 3 napom van átvenni vagy visszaküldik (előre utaltam az árát). Szóval keddig menjek érte. Ezek után nem fogok onnan többet rendelni… . Nekik ráér elküldeni, de én fussak érte. Az online rendelt áruik gyakran hibásak, emiatt is az üzletbe kértem (könnyebb visszaküldeni).

1 Likes

Igen, sajnos tény, hogy Magyarországon a vásárlók/ügyfelek egy része is gyakorolja a pökhendi viselkedést. De elég megnézni, hogy sokszor hogyan közlekednek az emberek, akár gyalog, akár járművel, vagy, hogy arra is figyelni kell, hogy a járdán ne üssön el egy biciklis :S
Persze, nyílván mindenki hibázik, szerintem ezt senki se vitatja. A kérdés számomra inkább az, hogy elnézést kérnek-e utána, vagy arroganciával, vállrándítással vagy esetleg kamu magyarázattal próbálják meg elintézni. És szerintem ebből a szempontból még mindig gyakran Kelet vagyunk inkább.

3 Likes

Ó, hát ez tényleg nem túl fair, hogy ilyen rövid ideig lehet átvenni. Azért, gondolom, ilyenkor felmerül az emberben, hogy vajon tudatosan próbálják-e meg elpasszolni a hibás árut online…

Ja, a ruhákkal kapcsolatban még.

Bonprix:
Régebben rendeltem a bonprix-ről, hát, többször inkább visszaküldtem a cuccokat. Szerintem elég siralmas az ottani minőség, de lehet, csak én voltam peches. A Lidl-ben vett basic, pamut rövidujjú pólóim, amiket kb harmadannyiért vettem, jobb minőségüek, mint amiket onnan rendeltem.

Otto:
Bár elvileg ugyanaz a cégcsoport, mint a bonprix, szerintem sokkal jobb minőség (persze az árak is magasabbak).
Érdemes feliratkozni a hírlevélre, havonta többször küldenek “csak ma, csak most elengedjük az ÁFÁt-t típusú” ajánlatokat. Az ott vett kötöttáruim mind több szezonosak. Sportosabb stílust kedvelők figyelmébe ajánlom a Kangaroos márka kötött cuccait :slight_smile:

Régen, sokszor rendeltem a fashiondays-ről, aztán pár éve egyre inkább az lett a benyomásom, hogy konstans ugyanaz a kínálat, ráadásul nem az én stílusom (gondolom, amit máshol nem sikerült eladni, azt próbálták meg itthon eladni, de amikor félév múlva is totál ugyanaz a kínálat, akkor az kicsit gyanús). Az Esprit cuccokat régen szeretttem, csak aztán átmentek nagyon unalmas színekbe (sötétkék, fehér, homokszín), és azóta nem rendeltem :smiley:

Gondolom már régen az üzletben kellett volna lennie és úgy számolták az időt, elvégre jan. 10 adtam le a rendelést és nem a világ másik feléről. Ha baki van a szállítással nem a vevőket kellene siettetni. Idáig egy kivétellel mindent visszaküldtem, mert hibás volt az utóbbi 3 évben.

1 Likes

Be kell szereznem egyet! :slight_smile:

1 Likes
3 Likes

Örültem hogy a fehér atléta és nem a szörnyűséges nadrágszoknya :smiley:

3 Likes

Szia, a Fashionday nagyon visszaesett egykori önmagához képest! Régen csak kapkodtam a fejem, jobbnál jobb cuccok, most meg…? Esetleg táskát meg cipőt ki lehet fogni rajta. A kínálat ezeréves, és idegesítő hogy télen is a tavaly(előtti) nyári ruhácskákat akarják elsózni ugyanazon az “akciós” áron. Ja, és jóval föléáraznak, hogy jobbnak tűnjön az új ár, tavaly egy Vagabund bakancsot árultak több mint 50 ezerről leárazva…soha sehol nem került eredetileg annyiba. Bosszantó ha hülyének néznek.

A Mangónál viszont érdemes online vásárolni, az üzletek kínálata meg sem közelíti a webshopét, a férficuccok meg csak online elérhetők (és jók!)

Cipő-táska fronton még az e-cipő ami bevált. Ha jól belegondolok, már szinte mindent a neten veszek, üzletbe inkább csak a nézelődés gyönyörűségéért járok :blush:

1 Likes

Az utóbbi az a ruhadarab, amit soha nem viselnék.

Megboldogult ifjú koromban (akkor éppen nagy divat volt) nekem volt. :smiley: