Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

Igazából szigorúan véve nekem egy szemernyi bűntudatom sincs, ha vásárolok magamra. Még akkor sem, ha kiadok 50 ezret egy parfümért például. Nyilván ez sosem mehet a háztartás, megtakarítás, számlák rovására, és nem is teszem gyakran, főleg, hogy sok értékes parfümömet innen vadásztam le nagyon jó áron. Én úgy vagyok vele, hogy dolgozom, mint egy hülye, akkor néha jutalmazzam meg magam.
Csak azt utálom, amikor mondjuk jön egyszerre vagy 5 csomagom, én jóízűen bontogatom, más meg megszól, hogy már megint vásároltál.
Én nem szólok be senkinek, ha slampos, ők se szóljanak be, ha az én cipőm kopog. Én szeretek így kinézni, szeretek csinos lenni. De amiket veszek, megfontoltan veszem, és valóban hordom is őket, és vigyázok is rájuk, hogy évekig szépek maradjanak.
Amióta rászoktam a vintedre, és a Shein-es rendelésekre (onnan is nagyon sok jó minőségű, nem műanyag cuccot vettem), én boltban nem is vásároltam. Már turiban sem nagyon, mert nálunk a darabos nagyon elszállt, meg igazából utálok vásárolni, válogatni.
De amúgy az nagyon durva, hogy én kompletten, cipőstől felöltözök a férjem egy pólójának az árából :smiley:
Vannak Vinteden is férfi ruhák, de mint ahogy az üzletekben, ott is elég szűkös a felhozatal, és az én férjem például csak tenisznyakú pólót hord, ami nem mintás. Szóval eléggé szűkül a kör :smiley:

7 Likes

Na ja, a férfiaknak valahogy mindig nagyon specifikus igényeik vannak a ruhákkal kapcsolatban…
Az én férjem pl rövid ujjú inget nem vesz fel, mert abban menjenek kapálni, az nem elegáns. Aztán legyenek a ruhái slim fitek, a nadrágzsebébe férjen bele a tégla nagyságú telefonja. Stb.

4 Likes

Nyugodtan szólj vissza valami provokatívat, én válaszoltam már azt ragyogó arccal, hogy “Akciós volt a literes síkosító”, vagy azt, hogy “Szeretek csinos lenni, te hogy vagy ezzel?”. Volt nagy pislogás.

13 Likes

Sírok a röhögéstől :rofl:
Kinek mi köze, mennyi csomag jön, szomorú, hogy egyesek úgy érzik feltétlen szóvá ezt kell tenni.

9 Likes

Tudjuk, hogy ezeknek az embereknek saját magukkal van problémája. Nekem még a macskakaját is felrótták, hogy ilyen drágát veszek? Nem, én ropogtatom a tv előtt.

9 Likes

Jesszus… még, jó, hogy nem a legolcsóbb szeméttel eteted… a minőségi táplálék mindenkinek fontos, nem csak a cicáknak.

9 Likes

Én is megvettem a 2,5 kilós Trovet tápot 14 ezerért, mert az kell a lábacskájára Lucillenek. Nem is sántít amióta azt eszi az apró eb.
Volt szörnyülködés, de nem érdekel, nem fogom hagyni, hogy lesántuljon a kutyám. Az rinyált a legjobban akinek szapis németjuhásza van és már lassan csak hason csúszva tud közlekedni a kertben annyira kivan a kutya…
(Mellesleg több mint 3 hónapja eszi, olyan kevés kell csak belőle.)

Nem kell az ilyen emberekkel foglalkozni, ha minden hónapban az ablakon szórnám ki szó szerint a havi fizum ahhoz sincs senkinek semmi köze.
Ez úgy látszik tömegsport a másokkal való foglalkozás.
Amúgy nincs jó válasz, mert ha drágán vettem , akkor azért irigyek, ha akciósan akkor meg azért , ha meg kaptam akkor durranjon ki a szemem, miért kapok én ajándékot ?!? :smiley:

Bármilyen megjegyzés van én már mindenre azt mondom, hogy köszi és mosolygok mellé.

7 Likes

Sajnos ezt nagyon sokan nem tudják / nem veszik figyelembe.
A felszínes dolgokban (pénztárca, kinézet) való turkálás meg örökre megmarad, sőt, egyre fokozódik.
És soha, senkinek nem lesz semmi jó. Ha sminkeled magad, lehetsz igényes, hazudós, szép, hiú, lusta, ha nem sminkelsz, akkor antinő, igénytelen, őszinte, természetes, feminista, fel se tudom sorolni a skatulyákat. Ugyanezt lehet játszani a macskakajával is.

8 Likes

Mint a mesében a fiúról és az apjáról akik szamárral mennek…

6 Likes

Meghosszabbítod az életét, ha jó minőségű kaját kap, ezt sokan nem értik.
A miénk nagytestű kutya, hízékony fajta és mérjük a tápot, mert 5-10 kg plusz ebben a melegben végzetes lehet. Van egy ismerős, neki is ue. fajta van és gurul a kutya. Mindig van valami baja.
És a gazdi nagy szemekkel néz, hogy mi mérjük a kaját…🤷 nem érti.

9 Likes

Mi örökbefogadtuk a nyugdíjas cicánkat, annyi baja volt mint égen a csillag, sajnos rossz minőségű táppal etethették, mindenre allergiás szinte, és nem tudják mi baja így szteroidozni kell, mert különben levakarja magáról a szőrt :frowning: Mi is mérjük a tápját azóta, nem szeretnénk, ha még a súlya is gond lenne a kis ízületeinek. Én meg ezeket az embereket nem értem… nekem családtag, szeretném, ha minél tovább trógerkodna éjjel-nappal :heart: De lehet ők sem esznek jó minőségű ételt és járnak rendszeresen szűrésre.

11 Likes

Minket a múltkor még az állatkórházban is hülyének néztek, mert elvittük a dokiihoz a kakaskánkat, Barnust. Meg volt fázva, taknyos volt és fulladt. Egy szép szürke, teljesen jámbor, kézből evős, potom 8 kilós kis drágáról van szó :slight_smile: A szívem szakadt volna meg, ha baja lett volna :frowning:

12 Likes

Jaj de édi lehet, tudsz képet mutatni? Mármint nem amikor beteg volt, hanem, amikor jól van :heart_eyes: Az állatkórház meg lehetne empatikusabb. Akkor is, ha nem a megszokott kiskedvencet hozza be valaki.

3 Likes

Nem is értem. Egy állatkórháznak nem az lenne a dolga, hogy állatokat gyógyítson…? Nem csak a kutya meg a macska lehet beteg, és nem csak ők lehetnek házikedvencek.
Képeknek én is nagyon örülnék. :blush:

1 Likes

Nálunk a városban van egzotikus állat doki. A rendes állatkórházban dolgozik, ellát kutyát-macskát, de láttam már, hogy papagájt, de még aranyhörcsögöt is hoztak hozzá. Kifejezetten tudjuk, hogyha valakinek speciális állatkája van, akkor hozzá kell fordulni.
És olyan jó olvasni, hogy így vigyáztok az állatokra :blush: :heart:

4 Likes

Egyre több helyen van egzotikus állatorvos, amit abszolut pozitívan értékelek. Tengerimalacaim voltak annak idején és akkor még nem nagyon volt ez “divat”, viszont őket sajnos nem mindenki tudja ellátni. Ugyanígy a patkányt, degut, egeret, díszsünt, leguánt, kakadut stb sem.
Az állata(i) miatt furán nézni valakire számomra elképzelhetetlen. Valakinek a szakállas agámája, valakinek a kutyája/egere akármije a legfontosabb. :slight_smile:
Ugyanitt nem értem, hogy kinek mi köze hozzá, hogy @Luiselotte kutyusa 500 forintért vagy 20 ezerért eszi a kaját, amíg nem annak az idegennek kell kifizetnie.
Detto ugyanez a ruharendelésnél is. A kolléganőmnek hetente 2x jönnek az about you-ról a ruhái az irodába. Pont nem nagyon érdekel, hogy miket rendel. Időnként meséli, hogy milyen akciókat fog ki és hogy neki ez jobban megéri, mint üzletben vásárolni. Lelke rajta. Nem az én kenyeremet eszi, a magáét meg oda költi, ahova akarja :slight_smile:

7 Likes

Hova tűntek a fém csatok a fürdőruhákról?
Ma elmerengtem ezen amíg húztam fel a bikinimet. Régen gyönyörű, erős csatok voltak minden bikinin, emlékszem gyerekkoromban anyukám valahonnan kapott pár extra, Aranypókos darabot és amikor nem volt rajta még játszottam is a zsuzsukkal nyaraláskor.
Most mindenen műanyag van és oké, hogy 2 ponton záródik de valahogy olyan gagyinak tűnik nekem a fémekhez képest. :frowning:

Csak elgondolkoztam …

Aztán, hogy legyen min röhögni, hát vagy 15 éve vagy lassan 20 is tán… anyukám mindig együtt nyaralt a keresztmamámmal és imádtak nekem fürdőruhát venni. De ez így gyerekkorom óta volt , szerintem én 25 évesen vettem magamnak először bikinit. Nade a lényeg: hasonlóan husis barátnőmmel leugrottunk hozzájuk Balatonra hétvégére és mire odaértünk már meglepetés várt 🥹
Kaptunk egy zebra és egy tigrismintás bikinit :smiley:

10 Likes

Olcsóbb a műanyag, meg úgy vannak vele, úgyis veszel újat mielőtt a műanyag megadná magát…

Juuj ez a két állatminta, amit nem vennék fel sosem :smiley: De a gesztus aranyos :slight_smile:

3 Likes

Szerintem is jóárasítani akarják a terméket, csak akkor ne adjàk 28 ezerért :frowning:

Mi is csak néztünk, hogy ez mégis mi, enyém a zebrás lett mert még évekig kevergett a szekrényemben mire kidobtam szegényt. Amúgy le kellett volna fotózni, na nem minket, hanem a két ragyogó szemű nénit akik szerint gyönyörűek voltunk benne. “ Hogy eltaláltuk, Katikám mit vegyünk a jányoknak!”
Mindenkinek kellene az életébe 1-2 ilyen néni aki ha kukás zacsiban vagy is párás szemmel néz rád, hogy jajjj de csodálatos vagy :heart:

9 Likes

Huh ne is mondd… nem szeretem az ilyesmit és még mindig Kínában varrják őket :frowning:

Tényleg kellett volna fotó :smiley:

Ilyen néniket receptre kellene felírni olyan tündériek :heart:

4 Likes