Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

Ne haragudj de pontos adatokat nem tudok mondani, leírom ahogy tudom.
A kutyafürdetős lavórt :face_with_hand_over_mouth: kifertőtlenítem bele meleg víz , és jó két löttyintésnyi ecet ( az kb 10 evőkanál) , nekem Burg 20% ecetem van. A vizet elkevered, aztán bele a ruha, a víznek mindig el kell lepnie a szövetet.
Amint a víz kihűlt akkor már be lehet tenni a mosógépbe a ruhát, nem fogja engedni a színét.

6 Likes

Na azt nem tudom ott még csak egyszer jártam kb. öt éve.
Lehet be kellene néznem.

Nekem is onnan van farmerom, de decemberben dobtam egy hátast. A farmert, amit kb 9 ezerért szoktam venni (és már arra is fintorogtam, mert nálam 1 farmer/félév), az hirtelen 16-17-re inflálódott :open_mouth: Még túl is éltem volna, ha februárra nem fakult volna ki teljesen a fekete farmerem :confused:

Igen, én is ecetes hideg vízben áztatom :slight_smile: A kád aljára teszek hideg vizet. Így 15-30 liter vízbe kb fél deci 20%-os burg ecetet szoktam önteni. Bele a ruha, majd kb 1-2 óra után megy a cucc a mosógépbe.

6 Likes

https://www.dm.hu/simplicol-textilfestek-fekete-barsony-p4052400018181.html

Én ezzel festem a fekete farmereimet, nekem bevált, kint a Müllerben vettem.

5 Likes

Kösz a tippet, ez megy a kosárba a következő dm-rendelésnél

IMG_9237

Tudom, hogy a PH lejárt lemez, de mindenért odavagyok ami víz meg hajó. Volt belőle rózsaszín bőr változatom, de az sajnos tönkrement , idén tavasszal ki kellett dobni. Azóta vernyogtam miatta ma megkaptam ajándékba az It’s time shopból érkezett.

11 Likes

Miért lenne lejárt lemez, a navy témájú cuccok örök klasszikusok. Nagyon szép amúgy!

3 Likes

Lehet ciki ,de most hallok először erről a márkáról.
A maritim style lakberendezésben is szuper, nem csak ruházat terén.
Szép karkötő :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

Köszönöm lányok :slight_smile:
Á igen tetszenek nekem is az ilyen beach house style otthonok.
Az a tervem , hogy öregségemre ( vagyis elég hamar :smiley: ) balatoni lakos leszek. Akkor biztosan ilyen lesz a házikóm belseje.
Matrózmintás felsőm van több is :slight_smile:

1 Likes

Csajok rendelt már valaki a H&M-től? Kinéztem egy szalmakalapot és jó lenne ha jövő hét végéig megkapnám.
Van ezzel tapasztalatotok, hogy milyen gyorsan szállítanak ?

Ha nincs nagy leárazás, akkor megérkezik 5-6 (munka)nap alatt. Ha %-os napok vannak, akkor lassabb. Tehát nem 100% :thinking:
Üzletben nem kapható, csak online?

1 Likes

Nem néztem, hogy boltban van-e , rühellek vásárolni, így ha lehet nem mennék be ezért egy plázaba se.
Szerintem nem fogok kockáztatni, majd veszek a helyszínen valamit a fejemre.
Köszi, hogy megírtad :slight_smile:

2 Likes

Hát sokat nem tudtam segíteni, max abban, hogy bizonytalan :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Likes

Nekem legutóbb 6 naptári nap volt automatába. De akkor indult a leárazás…

1 Likes

H&M-mel tapasztalatom nincs de szalmakalapot már rendeltem. Hááát…elég érdekesen nézett ki, ugye nem kalapdobozban szállították, hanem zacsiban, jól összehajtva :neutral_face:

2 Likes

Olvastam is az egyik kalap alatt a véleményeket, valaki azt írta, hogy rosszul volt csomagolva és úgy nézett ki mint egy pizza mire megkapta :frowning:

1 Likes

Nem tudom, mennyi időd van és milyen hangulatban vagy ehhez, de az Árkádban van egy bolt a legfelső szinten. Ilyen valami minőségibb ázsiai és zseniális kalapjaik vannak korrekt áron. Anyunak és magamnak is vettem ott tavaly nyaralós kalapot. Igazi dámás cuccaik is vannak :wink: Ja, és nem szokott náluk tömeg lenni.

3 Likes

Köszi az ajánlást de pont az lett volna a lényeg, hogy neten megrendelem. Majd nézek a helyszínen valamit :slight_smile: nem dámás akarok lenni hanem inkább a vidám panama kalap jelleg tetszik, abban praktikus mászkálni.

2 Likes

Én is ilyen panamakalap-félét rendeltem, olyan volt mint egy férfikalap, tök jól nézett ki képen. Na most ezek a kalapok amiket mi szalmának hívunk, sokszor papírból készülnek, tök puha anyag, és teljesen formáját veszti a csomagolás és szállítás során.

3 Likes

Pont ugyanazt keresem én is, amúgy a férfi szekcióban néztem ki :slight_smile: Így akkor még jobb is ha majd ott veszek ahova menni fogok. Minden évben megfogadom , hogy veszek ott, de eddig még sosem bírtam rávenni magam :smiley:
Baseball sapim az van, a parton meg a vízben abban szoktam lenni.

2 Likes