Meg kell hogy osszam a felfedezést hogy normális lézervágott bugyit csak a Lidlben kapni (ha éppen van). Képesek olyan fazont gyártani ami - már bocsánat - nem csúszik középre folyton a kényes helyeken és csodálatos módon itt a kötelező többoldalas “mellékletet” sem varrják bele a bugyi varrásába hogy elviselhetetlenül maceráljon, ha meg kivágod, még elviselhetetlenebbül a bökős maradéka, hanem egy vékony kis pamuthurkon rögzítik a bugyihoz, ami a levágása után sem hagy nyolc napon túl gyógyuló nyomokat a bőrön. HEURÉKA.
Én a lidl-ben találtam magamnak jó kis farmerszerűséget (Livargo denim jogger - elvileg férfi, de minden irányban nyúlik, szóval a csípő, hasika nem akadály) egyszer, azóta is sasolok hogy visszajön-e valamikor. Dicsérték is rajtam (én meg a zsebeit! Nemcsak hogy beleférek fél alkarig, de a szürkén ráadásul cipzár is van!)
Azelőtt Kiabi-ben találtam olyat, ami slim volt, nem skinny és passzolt is az egyik méret, de azt már egy ideje nem láttam. (Mondjuk az MO-t nem érinti). Még azelőtt én Zara farmerokat vettemy de ott is úgy romlik a minőség hogy sírok.
Szoknya alá én ilyen biciklisnadrágokat vettem fel combvédőként, a legutóbbi a H&m-ből volt, de manapság inkább hosszúnadrágot veszek.
Ha még nem untátok meg, de ha igen akkor is, leírom a Remixshopos tapasztalataimat. Tényleg low budget időszakom van, ezért (is) döntöttem emelett a bolt mellett, illetve én szeretem a turit, nem zavar, hogy second hand vagy új, de utolsó darab.
Ahogy már @zalla említette valóban gyorsan mennek a dolgok: szállítás, visszaküldés, visszatérítés.
4x rendeltem, mert nem tudtam, hogy függő leszek Az első kör arányaiban nem sikerült jól, utána belelendültem. Nadrágom még mindig nincs, de legalább felsőm 7 db lett és 1 szoknya is került. Ügyesebben választom már a méreteket és tudom, hogy ha nem való nekem a poliészter, akkor akármilyen csodaszép, nem fogok megint rendelni, mert kellemetlen benne lenni. Ezt eddig is tudtam, de nem bírtam magammal
4 outlet áruval és 4 second hand cuccal lettem gazdagabb.
Lehet, hogy nadrágügyben ki kell nyitnom jobban a pénztárcámat
Köszönöm a kedves ajánlásokat, Lányok! Bár hamarabb kérdeztelek volna!
Eddigi legjobb farmereim a Lidl-ből és a Sinsayből kerültek ki.
A derekuk magas, ezért nem villan ki hurka, nem nyúlnak ki térnél, nem trottyos sem elől sem hátul. És nagyon olcsó.
Múltkor a sinsays első farmer 3500,s második feláras. Egyedül a méretre kell vadászni
Én nagyon megszerettem a Remixshopot, minden méretezéssel kapcsolatos nehézség ellenére.
Szeretem a second hand darabokat (egyrészt az elv miatt, másrészt azért mert szerintem a boltban elérhető, fast fashion darabok minősége silány), de se időm, se energiám nincs túrni.
Számomra nagy segítség az online vásárlásnál, hogy tudok márkára, anyag összetételre, méretre szűrni. Így elég célirányosan tudok keresni.
Sok olyan márkát ki tudtam próbálni a Remixshopról rendelve, ami nem elérhető itthon (& other stories, Uniqlo), vagy elérhető, de aranyáron (pl a Levi’s farmer 40 ezerért a boltokban ).
Van ami bejött, van ami nem. De ami nem, azt viszonylag olcsón vissza tudtam küldeni.
Számomra inkább a közepes árfekvésű márkák jöttek be, és inkább az outlet darabok. Szóval így nem mondanám olcsó mulatságnak a vásárlást, de ár-érték arányban még mindig jobban jövök ki, mint ha a H&M-ben vásárolok.
Nekem is van egyébként egy “anyag” fétisem. Ha lehet, tiszta pamutból vagy viszkózól készült ruhákat veszek. Maximum a rugalmasság miatt tűrök meg kis százalékban egy kis műszálat.
Mindennel egyet értek! Itt megveszel egy jól kiválasztott, outlet darabot az jobb árban van, mint egy “sima” outlet boltban és a minősége messze jobb, mint a nagy tömegű frissen kijött daraboké az átlag ruházati boltokban.
Jó esélyed van, hogy évekig tudod minőségromlás nélkül használni az itt szerzett ruháidat.
Szégyen, hogy még mindig a silányabb minőség és a lehető legszűkebb kínálat érkezik kicsiny országunkba. Megint a H&M-mel jövök (szerencsétlen cég ): tavaly vettem pár viszkóz-pamut pólót, amit csak nyárra szántam. Hát a 3 hónapot nem bírták ki. Olyan szinten szétnyúltak, hogy hordhatatlan lett még itthonra is, pedig nem vagyok finnyás, ha kényelmes, otthoni darabról van szó
.
Én sem sznobságból választom a természetes anyagokat, hanem a sok izzadás miatt
(#dagiság) Ha van benne kevés műszál vagy rugalmas izé, az még belefér, amúgy kis pattanásszerű cuccok képződnek a nyakamnál, mellkasomon, ha műszálban nyomom.
Detto ugyanez vagyok . Pamut, viszkóz, lyocell, len. A poliakril és a gyapjù gondolatátòl is vakaròznom kell és szùr . Az ágyneműket is pamutbòl veszem. Sőt most màr pamut és pamut között is van különbség. Vmelyik irritàl, enyhén szùr a belseje. Aldis, meg szerintem az olcsóbb márkáknál érzem. Nagyon vékonyak,és 3 mosàs utàn nyùlnak az egyik oldalon meg tekerednek hogy az oldalvarràs elmászik 5-10 cetit. Szerintem az előállítàsnàl lehet valami eltérés, spórolás. Már nem vagyok hajlandó ezeket megvenni. Az espritnél régen voltak szuper puha és tartòs anyagùak, a jooptòl vannak most pòlòim ;leárazva vettem. Nike, adidas, hilfiger ; levis, ha leárazás van veszek a fiaimnak. Így is dágábbak, de sokkal tovább bírják . A melegítő gatyák is. Ezek amik szintén pamutbòl vannak. Vettem aldibòl, tediből és egy nike- ot. A teddis ugye magasabb műszàllal bolyhosodik, az aldis is, látszik, hogy használva vannak. A nike ugyanùgy néz ki 20 mosàs utàn is , nem ment össze, nem nyùlt ki, nem bolyhos. Igaz , teljes áron nem engedhetik meg, hogy 5 mosàs utàn kutyarágta kinézete legyen. Az aldis farerokat viszont szeretem. Jò anyagból vannak . Mùltkor volt férfiaknak fekete trikó aldiban, bordàs pamutbòl, ami picit vastagabb mint a sima . Nagyon szeretem, vastag pàntok, leér popó alà, nem nyùlik semerre, igaz van benne 4-5 szàzalék elasztàn. A pòlókból is férfit hordok. Ez a 2. mániám, ugyanis a női pòlòk köldök alatt 10 centovel végződnek. Megőrülök ettől; felteregetem a mosott ruhàt és kilòg a hasam. Persze nem 1,76- ra tervezik oké, az átlag magasság 1,67; de ha már gyártanak xl, xxl- eseket, legalább azok érjenek lejjebb. Nem, a hossza ugyanaannyi , mint a szélessége. A pulcsiknál is. Így ott is vagy fèrfi vagy hosszított pulcsikat veszek ami szintén leér, nem tudom ,hogy van- e külön megnevezés ezekre.
Én is a természeteset szeretem pedig nem vagyok dundi, de nyáron nagyon izzadok, meg a műszálasba belebüdösödök egyszerűen Csak azok a műszálasak maradhatnak amik a szabásukból kifolyólag jól szellőznek, de ezt nyilván néhány viselés után tudom megmondani csak.
Anyóséktól Jysk utalványt kaptunk karira, mert tudják, hogy az Ikába járunk de most próbáljunk ki újat Ágyneműt vettünk, az anyaga jó, de még nekem kellett itthon megvarrnom olyan trágya volt a minősége.
Nálam pamut jöhet, viszkóz és elasztán. Hálistennek a duciságom ellenére sem vagyok izzadós típus. A szálkeverés nem mindegy, de az is a bőröm érzékenysége és a belebüdösödés miatt fontos. Hogy az anyag jó lesz-e, azt fogás után tudom megmondani. Attól pedig teljesen ki tudok borulni, hogy nem lehet értelmes hosszban felsőket kapni. Picike vagyok ugyan (155 cm), de szeretem ha a csípőmig leér a felső. Röhejes, hogy egészségesen nem lehet egyet nyújtózkodni vagy kapaszkodni közlekedés közben, mert kilóg mindenem
Ágynemű huzatból csak pamut-szatén és csak a naturtex-es jöhet. Igaz, rettenetesen drága és gyűjteni szoktam rá, de ez az egyetlen, ami normális minőségű és mindketten tudunk benne izzadás nélkül pihenni, valamint nem dörzsöl.
Fu, eléggé nehéz jó minőségű anyagból készült és előnyös szabású ruhát kifogni manapság… Botrányos a minőségromlás az utóbbi években minden tekintetben. Az sem segít, hogy nem vagyok XS méret…
Remixet megnézem, ha már ennyien ajánljátok.
Ágyneműből van pár régebbi H&M-es darab, ami persze nem olcsó, de jó minőségűek. Mostanában kellene új ágyneműhuzat garnitúrát beszerezni, de tanácstalan vagyok hol kapok jó minőséget, megfizethető áron.
Ágynemű huzatot jó pár évvel ezelőtt a Sparban vettem jókat. Kellemes anyag,szín és formatartó.
Bár ki tudja, nem romlott- e a minősége. Illetve anyósomtól is kaptam strapabírót, valamilyen vásáron vette.
A remixen szétnéztem,most nem találtam olyan lábbelit, amilyet kerestem.
Az árak elég érdekesek, pl Lidls rövid szárú gumicsizma 5000 ( Rrp 23.000)illetve Jenny Fair két pántból álló szandi 8000 huf (Rrp 18000).
Ruhák közül csak a fehéreket néztem meg, lehet találni nagyon jó áron, normális anyagból. Sajnos nincs kedvem visszáruzással bajlódni
Sikerrel jártam nadrág ügyben a C&A- ban, mintha rámöntötték volna konkrétan.
Skinny jeans, magas derekú naci sötétkék színben.
Az árán egy kicsit meglepődtem, mert az én fejemben az volt, hogy ez egy olcsó márka , 20 ezret fizettem érte.
Valahogy úgy 12 körülre saccoltam fejben a dolgot ,az árát meg konkrétan elfelejtettem megnézni, mert anyukám is velem volt, neki is vásároltam és inkább arra koncentráltam, hogy neki oké legyen amit levettünk a standardről.Így kicsit meglepődtem a kasszánál, de azért megvettem
Most ecetes vízben ázik, hogy ne engedje a színét, aztán majd meglátom, hogy teljesít.
Ejha! Ezek szerint régen jártam C&A-ban
Én is egy kezem meg tudom számolni hányszor mentem be eddig de soha semmit sem találtam ami tetszett volna. Egy kolléganőmmel szoktuk megvitatni a ruha kérdést, hasonló alkatúak vagyunk és megjegyeztem, hogy mindig olyan csinos farmerjai vannak, akkor mondta, hogy talán fáradjak be a C&A- ba körbenézni.
Jól jött ki, hogy anyu is oda akart menni, neki két pamut rövidnacit vettem annak 5 ezer Ft volt darabja.
Ágyneműhuzatból az Ikeásokat is tudom ajánlani. Rengeteg különböző minta van, nagy választék és azok amiket mi vettünk hosszú évek óta szolgálnak nálunk.
Ennek az ecetes koktélnak elkérném a receptjét. Hány százalékos ecet + mennyi víz szükséges hozzá, illetve meddig áztatod. Köszönöm szépen.
Hű! A Zara olcsóbb.