Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

Én is panaszkodni jöttem , ma kaptam a levelet a Batztól, hogy sérült a papucs amit kértem, ez volt belőle az utolsó darab, visszautalják a pénzem.
:frowning:

Nagyon el vagyok maradva a varrnivalóval, még az anyagokat sem vettem meg, 2-3 felsőt csináltatnék idén.

Fura hogy méreten belül ekkora a szórás, hogy csak 2 db lett jó a 10- ből, sajnálom. Kinézi az ember a szemét a webshopokban, meg van adva a centi is és még sem jó :frowning:
Nadrágokból nem úgy van, hogy többféle szárhosszban lehet őket választani?
Az Aboutyou oldalon ki szokták írni, hogy a modell milyen magas és hanyas méretet hord.

3 Likes

Pont ezért már nem bízom senkiben és semmiben, csak a személyes próbában. Jártam úgy, hogy lemértem magam, centire stimmelt még a szempillám hossza is a kinézett felsővel, majd amikor megérkezett, konstatáltam, hogy még ketten beleférünk. Lemértem. Centire stimmelt, rajtam mégis nagy volt. Innentől nem próbálkozom.

Ja, hát az, hogy a boltban is félrevarrt szarokat árulnak, meg sem lep. Sajnálom, @umpalumpa :frowning:

4 Likes

Most hétvégén én is elindultam nagyon felbuzdulva, hogy vásárolok… :shopping: :dress: hát ennyi rossz minőségű, silány holmit - úgy hogy tisztában vagyok az egyre romló minőséggel - régen tapasztaltam…Konkrét célokkal indultam, nagyrészt minimál stílusban pár alapdarabot szerettem volna, de semmit nem tudtam venni…:roll_eyes:

4 Likes

A fenébe, sajnálom a papucs-dolgot!

Áh, nem nagy gáz, turiban van tapasztalatom, emiatt készültem erre, hogy lesz eltérés a számozásban. A nadrágoknál kiírták a hosszt meg a derék körméretet, de nem profik mérték. A weboldal meg úgy méretez, hogy ami xl-es, az lehet 44-es, 46-os és van ruha, aminek 44/46 van beírva, az is xl-es kategória. Az XXL-es meg lehet 48-as vagy 50-es vagy 46/48-as. Jó esetben meg tudom saccolni, hogy a próbababán mennyire lóg a cucc, abból sejthető, hogy jó lesz-e vagy sem. Lutri.

Jobb helyeken lehet különböző nadrághosszt választani (pl. C&A, ha még van ez), Marks&Spencer anno. H&M-nél nem nagyon. Bár a modellhez oda van írva, hogy 175 cm magas és mondjuk s-est hord. Ami rajtam nem nagyon segít az 52-es fenekemmel.
A felsőket jobban be tudom lőni.

1 Likes

Köszi! Nem baj, majd csak összejön pár holmi.

1 Likes

Hát szörnyű, ugye?
Az én pénztárcám nem túl vastag (meg mindent kencékre verek el :sweat_smile:) és olcsóbb alapdarabok között nagyon vacakok vannak. Muszáj mélyebben zsebbe nyúlni 1-2 jó alapruhadarab miatt.
Végül sikerült valamit szerezned?

1 Likes

@umpalumpa, jut eszembe pl. a Tatuum, a bp-i (Mammut I földszint) üzletükben mindig láttam teltkarcsúakra való méreteket és az anyagiak (különösen a polóik :ok_hand:) is kiváló minőségűek. Akár a honlapjukon is nézelődhetsz, mielőtt nyakadba veszed a várost. Vagy pl. ebben a Glami online üzletben is a sok-sok márka mellett van Tatuum is.

Ezen túl abszolút ajánlanám még a Mango-t is, akár online, az egykori teltkarcsúak Violeta by Mango vonalát átnevezték (curvy ?), ahol szintén ki lehet fogni kellemes tencel/lyocell (viszkóz) anyagú nadrágokat és felsőket is.

No meg nem hagyhatom ki az egyik “kedvenc” online üzletemet sem, Európa talán legnagyobb online plazaját: a Zalando-t, itt is rengeteg márka kapható, és a holnapig tartó anyák napi akcióban sok minden leárazva.

Ha nem csal az emlékezetem, talán te írtad, hogy nem szívesen hordasz szoknyát. Én pedig rábeszélnélek :grin: pl. egy hosszabb/midi fazonú (de azért nem bokáig, csak fél vádliig érő), a nyári kánikulában kifejezetten kellemesen hűs, tencel/lyocell anyagú pl. pliszérozott szoknyára, ami esésénél fogva “egyenes” (nem ráncos, tehát nem bő, így nem errősít) csak járás közben “nyílnak meg a pliszék” egy kicsit, … amíg ki nem próbálod, el sem hinnéd milyen kellemes érzést nyújt - a többé-kevésbé passzos nadrághoz képest - egy ilyen hűs, laza (testhez nem tapadó) szinte selymesen simogató :grin:tencel/lyocell anyagú szoknya/ruha és persze nadrág is.
Itt nálunk az idei nagy nyári kínálat a lenvászon mellett a tencel/lyocell :ok_hand: vagy lyocell-lenvászon mix anyagú :ok_hand:ruhák/nacik.
Ha netán valaki errefelé jár a nyár folyamán és jó áron szeretne vásárolni, ajánlom betérni az Oviesse-be, az Upim-ba és a Conbipel-be, ezek az üzletláncok gyakorlatilag minden városban megtalálhatóak.
A múlt heti Oviesse-es touromon csak azért álltam meg az elcsábulást :face_with_hand_over_mouth:, mert egy (kisebb) vagyont :money_mouth_face: költöttem el a (kislány) unokámra :upside_down_face:.
Vége a (tenceles és szoknyás) “agitációmnak” :face_with_hand_over_mouth::speak_no_evil::see_no_evil:

7 Likes

Köszönöm az ajánlást! :smiling_face_with_three_hearts: Ezeket is meglesem.

A Mangotól van pár ruhadarabom és tényleg elég jók a molett cuccaik. A magyar oldalon már együtt van a normál és a curvy kínálat.

Érkezik egy viszonylag egyszerű szoknya nemsokára. Illetve az Aboutyou-n néztem sokat, csak nem volt a méretemben, ami tetszett és nem emli ki jobban a vaskos részeket. Ha nagyon döglesztő a meleg kénytelen leszek felvenni akár tetszik másnak ami kilóg, akár nem :grin: Olyankor azért látok a városban is szép számmal rendesen nekivetkőzött embereket nem feltétlenül a mai esztétikai eszményképnek megfelelő testrészekkel :grinning_face_with_smiling_eyes:

Szeretem a tencel/viszkóz/lyocell anyagokat. Nagyon kellemes a bőrnek, puha, vékony, könnyű és nem szintetikus.

Köszönöm a rábeszélést Mindenkinek! Sokat segít, hogy tegyek a világ véleményére és bátran felvegyek, amit akarok! :green_heart:

7 Likes

Úgy sajnàlom, hogy a Marks and Spencer kivonult az országból, szép és kényelmes darabjaik voltak teljesen normális áron.

4 Likes

Offline semmit. :face_with_raised_eyebrow: Most leültem a gép elé, és nekilátok webáruházakat böngészni…:upside_down_face: :high_heel::purse::womans_hat::dark_sunglasses:

4 Likes

Én az egyik múltkor ajánlott webshopba ma adtam le a negyedik nadrágrendelésem. :see_no_evil:
Egyszerűen annyira bevált az az egy fazon, hogy megvettem feketében, sötétkékben, barnában, és most jön majd egy fehér. Életemben nem volt még fehér nadrágom, pedig szerettem volna, de a méretemben esélytelen.

A héten körbenéztem én is a C&A, Reserved, H&M üzletekben. Egyetlen szoknyát találtam a H&M-ben, ami tetszett, de nem volt belőle, csak egy S-es. Ami engem is meglepett, az a minőségromlás. Nagyon műanyagos érzetűek a ruhák többsége.
Aztán ma voltam az Alleeban, benéztem ott is a H&M-be, hátha van az a szoknya, ami a másik üzletben megtetszett. Nos, egyetlen darab árválkodott, az is L méretben, ami elvileg nekem kicsi. De valahogy nagyobbnak tűnt, és éppen vállalkozó kedvemben voltam, bevittem a próbafülkébe. Láss csodát: mintha rám szabták volna. Tehát @umpalumpa nem csoda, hogy az online rendeléssel megjárhatja az ember lánya.

Én decemberben most megjártam a Mangoval. Egy szoknyát, 2 felsőt, 2 nadrágot rendeltem. A szoknya, egy felső és egy nadrág tökéletes. A másik felső még elmegy kategória, a másik nadrág (farmer) viszont hatalmas. És mindegyik ugyanaz a méret. 🤷

5 Likes

Sajnálom hogy ilyen nehéz megfelelő darabokat találni.

A Remixshop sajnos nagyon lutri. De cserébe nagyon gördülékeny a visszaküldés/visszatérítés.

Ami még eszembe jutott, az az Uniqlo. Nagyon jó minőségű darabjaik vannak, és elég széles méretskálával dolgoznak. Plusz lehet nadrághosszt is választani. Sajnos a saját oldalukról nem ideális a rendelés (visszatérítés csak saját költségre), de esetleg a Remixshopon megnézheted, hogy van -e neked tetsző darab.

3 Likes

Még egy szavazat a @zalla által javasolt Uniqlo-ra, igaz eddig csak nem vastag, hanem iroda-kompatilis, finom, tiszta gyapjú pulóvert :ok_hand:vettem tőlük, teljes megelégedéssel.

Jövök még egy kis “nadrág-parádéval” :wink:, ezúttal a spanyol Cortefiel gazdag kínálatával. Van szín -fazon- és anyagkavalkád, található hosszában csíkos (ami optikailag nyújt(hat)ja az alakot) lenvászon, kapható Tencelből, szatén, farmer, … csak győzze az ember kielemezni őket🤓.
Kicsit drága a postaköltség, de az első vásárláskor van -10% és máj.12-ig, azaz holnapig -40% (kupon nélkül) akció van a nadrágokra :+1:.
Beállítottam a fenti linken a két legnagyobb méretet, ami a spanyoloknál 46 → 50 és XL (IT), 48 → 52 és XXL (IT).
Drágul az ár a Pedro del Hierro prémium márkájuknál.
Én már többször is vásároltam tőlük (még cipőt is :see_no_evil:) és minden méret passzolt, nem kellett semmit visszaküldenem.

2 Likes

Én fekete nadrágot kerestem mindenhol. Lehet farmer is, de akkor sima fekete, nem szaggatott, nem magas derekú, feltűnő minta vagy feltűnő varrás nélkül és lehetőleg ne szűk szárú, nos nem találtam. Tavasszal nekem is volt egy mangooutlet rendelésem. 1 fehér ing és 2 fekete szimpla de nagy összehajtható bevásárlótáska, ezek rendben is vannak. Kétféle fekete farmerből rendeltem 2-2 méretet, mert nem voltam biztos benne melyik méret lesz jó, abban biztos voltam, hogy túl hosszú lesz a száruk. Nos a 4 nadrágot megse próbáltam, nagyon gagyi anyag, gagyi varrás, a weboldal képeihez sok közük nem volt. Visszaküldtem (amiért a vevő fizet), 1 nap alatt célba is ért a csomag csak éppen a 4 nadrág árár nem utalták vissza (2 nadrágot már más is visszaküldött, látszott a nem eredeti csomagoláson). 14 nap után levelet írtam, amire a válasz az volt, hogy bizonyítsam, hogy elküldtem, meg írjam a nadrágok azonosítóját, hogy a készletükben van-e. Nos a csomagot egy munkatársuk átvette, nyomkövetéses doboz volt. Végül visszautalták a 4 nadrág árát. Hosszú folyamat volt ez. A visszaküldés 8 Euro. Én onnan többet nem rendelek ide. Utánanéztem sok panasz van rájuk, a gagyi minőség mellett pont a visszaküldés miatt, elég gyakran “felejtik el” a pénzt visszautalni.

5 Likes

Dejó, hogy az a szoknya rád várt! :star_struck:
Az ilyen “rálelések” a legjobbak, ekkor születnek a kedvenc darabok :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

Köszi a márkatippet! Nézem az alap-pólókat :slight_smile:

Huh, a Remixen van pár túlárazott darab másodkézből :laughing: Mondjuk itt úgy kezdik, hogy nagyon fel van árazva, ami népszerű, aztán lassan lejjebb viszik a számokat és akcióznak is szinte mindig, tehát még ki is foghatok valami jót a Uniqlotól is :wink:
Amit itt csípek, hogy a kedvencekről jön értesítés, ha levitték az árát. Ez persze függővé teszi az embert, tudni akarja, hogy milyen új cuccok jöttek és az értesítőt lesi… :crazy_face:

1 Likes

Oh, kb fél évig kerestem egyszerű,egyenes szárú fekete nadrágot. Végül a Tatuumban vettem.
Ez olyan 5 évvel ezelőtt volt, ezek szerint nem javult a helyzet fekete nadrág téren sem.

2 Likes

Nekem az egyik aktuális " kedvencem" az 1500 forintos Snoopys zokni a H&M -ből,ami két hordás után kilyukadt.
A másik pedig a piros színű chino nadrágom a Reservedből, amit talán 5-6 alkalommal mostam ki ( Perwoll) és már nincs olyan szép színe. Bár legalább még nem nyúlt e

Én 2 éve a C&A-ban vettem snoopys zoknit. 7db-os szett, a hét minden napjára minden színben. Még mindegyik ép, nem is volt drága. Ugyanonnan van snoopys shopperem bevásárláshoz, vastagabb szövet anyagból, az is jól bírja. Ruhát ott ritkán veszek, de vannak kincsek.

Munkába keresek nadrágot, túl elegáns vékony, “érzékeny” anyagból se jó, mert hetente mosni fogom egy viselés után már, hála a tömegközlekedésnek. Van az a tipikus valami hozzá ér és fut is az anyag típus is, az se alkalmas heti viselésre.

Olyan nekem is van, a minden nap más színű és a csak fekete kollekció is. Azok valóban egész jó minőségűek. Idén már nem láttam, illetve tavaly év végén a 3 párból álló karácsonyi kollekciót sem :disappointed_relieved: