A fazon és az alkat kérdése nagyon igaz.
az “A vonal” mindenkinek jól áll, míg a derékban gumizott “sheath” vagy “princess” fazon még a legvékonyabbakra is plusz kilókat tesz vizuálisan.
Ha már álmok, akkor én ezekben annyira el tudnék királylánykodni!
Ez nagyon szép
Eszembe jutott még az Ulla Popken és a Van Graafban is van molett rész.
Jé, még van Ulla Popken? Aszittem teljesen kivonult.
Köszi!
Nekem ezek tetszenek nagyon:
A Mammutban van boltjuk.
Mindegyiknél igaz, hogy ott hangsúlyozza a derekat, ahol a legvékonyabb, van akinek ez mell alatt van, van akinél pont a derékvonalban, esetleg lentebb. Egy öv szerintem csodákra képes, és nem lesz benne ténsasszony senki sem.
Jajdeszépek
Nagyon szeretem az ilyen fazonú ruhákat!
@Kokapu teljességgel átérzem a nyöszörgésedet Ruházkodás szempontjából hosszú évek óta a szopórolleren ülök. És nem, nem kilóim miatt, mert az alakom ugyanaz maradt - a +25-30 kilóm ellenére sem változtak az arányaim - és még méret is lenne, de teljesen elcsesződött a ruhák minősége és fazonja is. Annak ellenére, hogy a nők jelentős része még önmagához képest is jelentősen túlsúlyos, a karcsú hölgyekre készül a ruhaipar. Nincsenek normális fazonok, minőségi anyagok stb. Sok üzlet, ami korábban a minőségre hajtott, elindult a fast fashion irányába és olyan anyagokkal dolgoznak, hogy előbb használnám felmosórongynak az adott ruhadarabot, mint hogy hordjam. A duciboltok pedig szinte csak az alma alkatra vagy az oszlopra gondolnak, mintha más alkat a földön sem létezne. Így pl én mindenképpen úgy járok, hogy sehol nem kapok fazont, még ha méret van is.
Nálam a szoknya és a ruha a no go zónába esik (férj nagy bánatára), mert úgy néz ki a lábam, mint egy jól megtömött hurka térdben és bokában elszorítva (köszi, dédimama ), ráadásnak megáldott a Jóisten egy olyan körte-átmenet homokórába alkattal, hogy a csípőm körmérete szerintem a szaturnusz gyűrűivel vetekszik
Az én taktikám rendszerint egy alul sötét bootcut vagy trapézszárú farmer egy csinosabb (próbálok színes, de nem mindig megy) minimál felsővel vagy varratok újabban az elmúlt pár évben szövetnadrágot magamnak és feldobom valami jó zakóval. Többnyire magassarkúval, egybetalpú magassarkúval vagy újabban félcipőnek kinéző sportcipővel (a mokaszinek nem az én világom, szarul is állnak) egészítem ki a szettet, illetve a fülbevalókkal és a sminkkel variálok.
Nyáron is jellemzően hosszúnadrágot hordok, észre sem veszem már. A comb kidörzsölődésre nem leltem megoldást, azért meg nem fogok hosszú szoknyát vagy egyáltalán szoknyát/ruhát hordani, hogy behúzzam alá a leggingset, mert akkor ugyanott vagyok, mintha hosszúnadrágot hordanék, csak abban legalább nem érzem magam ténsasszonynak vagy idiótának.
A felsőim is jellemzően könyökig érnek -igen, nyáron is- leszarom, ki mit gondol, nekem nem komfortos a rövid.
A C&A-ban, néha-néha a bonprixen vagy a H&M-ben motorozom, vagy amíg létezett személyesen Orsay, addig ott. Ulla már csak a Mamutban van, de minő meglepő, én ott sem kapok soha semmit Próba nélkül nekem semmi nem megy és úgyis átalakítós. Emiatt egyre inkább elindultam abba az irányba, hogy a nadrágjaimat varratom, felsőben próbálok valami teljesen egyszerű, letisztult darabot venni, amit feldobok zakókkal vagy kiegészítővel. Mivel kapszula gardróbom van alapból is és kb télen-nyáron 1-2 darab kivételével ugyanazt hordom, így valakinek unalmas lehetek, de eddig mindig megdícsértek, hogy mennyire csinos és elegáns vagyok.
Itthon nyilván felveszem a nagyon rövid sztreccsnacit a pólóval, de utcára fizetni nem tudnak, hogy felvegyem.
Nahát, kíváncsi lettem, vajon ugyanaz az Orsay maradt?
Egy hete dobtam ki az Orsay törzsvásárlói kártyámat
Köszönöm Csajok a téma kivesézését és a sok hasznos linket! Nagyon sokat segítettetek!
A drágább helyeket egyelőre jegyeztem, a pénztárcabarátokat kukkolom rendesen Szerintem egy naci és 1-2 felső össze fog jönni a kosárban. Ha sikeres lesz (méret, anyag, fazon megfelel) akkor még vásárolok. Legfejjebb az unboxingban nem találkoztok az új kencék képeivel egy ideig (vagyis leállok vele a ruhák érdekében)
Biztos új rendszer lesz, nem hiszem, hogy a régit folytatják
Jó és ha olyan a kassza amilyen akkor ott a Marina Rinaldi és a fiatalos márkája a Persona is.
https://hu.marinarinaldi.com
Leértékelve az InTrenden megtalálható.
Nagyon régen, nem a kivonulásakori időkben, nagyon szerettem az Orsayt, szinte minden ruhám onnan volt. Azok a darabok még most, 8-10 után is megvannak. Viszont a végére olyan silány minőségű anyagokból dolgoztak, hogy sok felső pár mosás után teljesen szétnyúlt Az árak bezzeg mentek a csillagos egekbe
Na ezek se tudják eldönteni mit akarnak. Itt Győrben nyitottak egy új, nagy üzletet a plázában aztán rá egy évre elhúztak. Most meg újra…? Én nem vásároltam náluk egyébként, meglátásom szerint csak lemaradva másolták azokat a fazonokat amik másoknál beváltak, semmi újdonság, és olyan durvának tűntek az anyagok is. A promod nyitna inkább újra, ott lehetett néha jobb darabokat találni.
Érdemes beregisztrálni , nagyon jó pamut dolgaik vannak, otthoni/ szabadidős témában és félig magyar a cég
Anyukámnak rendeltem tréning szettet, nagyon szereti, most kap pólót meg zoknit is innen.
Leárazásban a strandpapucsok kemény 2000 Ft- ért vannak jelenleg.
Egy kis beszámoló a ruhás nyavalygás, majd vásárlás után. Elköltöttem 2 helyen 50 ezret és nem vagyok igazán beljebb.
H&M: háááát… a szokásos. Alapdarabokat szerettem volna. Az L-es és XL-es póló ugyanakkora, silány anyagból, átlátszó, ferdén varrt. Nadrágban 2 méret között vagyok és nem karcsú, hosszú virgácsokról van szó, mégis rövidek. Tudom, h ez a divat, de ami a modellnek végigér az hogyhogy nekem nem? Csalás!
A Remixshop volt a másik rendelés: 10 ruhadarabból 3 nagyon el volt méretezve. 5 felső jó rám, de nem mind tetszik magamon. 1 felső szűk, 1 nadrág hatalmas. Itt számítottam arra, hogy ilyesmi lesz az eredmény. Valszeg 2 cucc marad csak.
Ami jó, hogy itthon vacakolhatok a próbával, nem kell egy nyomi fülkében izzadni a táskával, ruhákkal, kosárral. Még várok egy adadgot (1 naci, 1 szoknya, 2 felső).
Külön volt mindegyik darab csomagolva és az outlet darabok nem voltak büdik, csak a 2 second hand felső.
Ha maradt volna még pénzem, akkor ebben a webáruházban folytatnám a küldözgetős “játékot”. Na, majd a visszatérítés után.
Ja, és AboutYou-n találtam egy nyári nadrágot, ami elég jó, asszem marad. Ezzel 60-ra emelkedett az elköltött összeg. Persze kapom vissza a nagy részét.
Ha találok egy hosszú nyári nacit, estleg egy overált és 2-3 felsőt még, akkor boldog leszek. Ha nem jön össze vagy megunom a cécót, akkor abban járok, ami van A nyár sajnos nem hosszú, elég lesz annyi, amennyit egy 10 napos nyaralásra vinnék.