Tavaly még nekem is akadt ott ez-az, de idén valahogy nem sikerül olyat találnom, ami kéne. A lábaim nem túl csinosak, enyhén szólva, szóval csak a hosszú naci jön számításba Van 2 nyári rucim, de csak alkalomra veszem fel, ha “muszáj”.
Nekem “ökörtérdem” van, ahogy régen egy idős hölgy ismerősöm jellemezte (semmi bántó szándék nem volt benne, az övé is ilyen), de még soha nem éreztem úgy, hogy nem vehetnék fel szoknyát/ruhát. Jó, arra azért ügyelni szoktam, hogy a térdem ne legyen kint.
De pl. még az sem jutott eszembe, hogy állandóan fekete cuccokban járkáljak, mert - ne szépítsük - kövér vagyok. Attól nem fogok vékonyabbnak tűnni, csak szar lesz a hangulatom, mert az fog róla eszembe jutni, amikor muszáj volt hordanom.
Múltkor egyszer @Amadea meg is lepődött, amikor fekete nadrágban és fekete-fehér pöttyös felsőben jelentem meg (előtte a Zeneakadémián voltam).
Jó, biztos nem vernek meg az utcán, ha kimegyek térdig érő szoknyában. Évekig próbáltam nyáron levetkőzni ezt a dolgot, de nem lett jobb, egyre kényelmetlenebbül érzem magam szoknyában. Nem csak a térdem, hanem a bokám is fura, vaskos, tavaly óta több ízület is gyulladt, szóval nem szép látvány nekem sem. A lábfejem meg 39-es össz-vissz és egy dór oszlop van ráillesztve, ami fel is dagad 30 fokban. Hát kegyetlen
Viszont neked szép a bokád és csini a lábszárad, láttam ám!
Nehari de a dór oszlopon muszáj röhögnöm
Hosszú szoknya?
Áhhh az örök klasszikus: a fekete.
Régen rengeteget hordtam, úgy voltam vele, hogy mindenhova illik, soha sem túl sok, nem is kevés és ha rapid temetésre kell mennem, oda is passzol.
Mígnem bele nem futottam egy bolondos lányba a fősulin, aki mindent hordott mindennel eszméletlenül jól is állt neki.
A Mammutban voltunk az egyik ruhaboltban , szokás szerint a fekete szekció felé vettem az irányt, ahonnan szó szerint elrángatott és megálltunk a nagyon színesek előtt. Úgy értem színesek és mintásak is voltak ami nálam akkoriban no way volt. Ekkor hangzott el az az ominózus mondat ami azóta szállóige lett a barátaim körében : “ Luise, bemutatom az új barátaidat, a színeket!”
Az akkori énem ha látná a mostanit nem hinné el hogy átmenetes neonszínű felsőkben flangálok.
Hát, azóta már jó pár kilót visszaszedtem, köszönhetően egy “jó kis (helyett nagy)” szteroid kezelésnek.
De szeretem a szoknyát/ruhát, mert nőies.
Azt szoktam mondani, hogy akinek nem tetszik, adjon helyette mást.
Én sokáig nagyrészt a C&A-ból öltözködtem de 1-2 éve vagy nem is tudom mikor brutál leromlott a plus size részleg (legalábbis a szülővárosomban), az online boltjuk még esélyes. Van pár remixshopos holmim. Egy ideje nem nagyon kellett semmi, de ha nagyon meg leszek szorulva akkor lehet rendelek az EMP-ről. Anyukám időnként talál felsőket, így azok is a ruhatáram bővítik…
Ténsasszony vagyok benne az oltári nagy se…fenekem miatt
Ez jó, tetszik a
szólás!
Sajnálom, hogy meghiúsította az a szemét szteroid a fogyós folyamatodat! Remélem, hogy legalább segített és nem volt hiába a kezelés, ha már ilyen genyó mellékhatást okoz!
Ugyan nem hordok ruhát se szoknyát, de ha egyszer vennék akkor innen szeretnék.
Minden méretben gyártanak
Most jutott eszembe: A Tesconak van még használható ruharészlege? Ezer éve nem jártam ott. Náluk is volt plus size ruházat. @Kokapu ?
Húú, micsoda romantikus álom! Mesebeliek
Nem is volt erzsis szerkó! Ha velem találkozol, tessék színesben lenni, a Zeneakadémiáról se fognak kitessékelni!
Gyakran jártál temetésekre, hogy ez egy szempont volt?
Azért azt hozzá kell tenni (persze én jó pár évvel idősebb vagyok), hogy olyan 25 éve még nem volt túl nagy választék a színes darabokból annak, akin volt némi felesleg. Igazán klassz felsőt (valami amszterdami városkép volt rajta) először a - azóta már sajnos megszűnt - Caremoból vettem. Emlékszem, az egyik nővérem mondta is, hogy nem szoktál te ilyen színesben lenni, pedig jól áll. Mire mondtam, hogy eddig azért nem jártam ilyen színesben, mert nem volt.
Ettől függetlenül csiricsáré nem szoktam lenni (azt hiszem ).
Egyébként ez nem biztos. Nem minden fazontól lesz olyan. Érdemes próbálgatni. Régebben nekem is volt ilyen kényszerképzetem. Aztán megláttam egy olyan hosszú szoknyát, ami annyira tetszett, hogy megvettem. Elkezdtem hordani, és rájöttem, hogy valójában nem is nézek ki hülyén benne, egyszerűen csak furcsa volt, amíg meg nem szoktam. Viszont valahogy tök jó érzés, ahogy nyáron kereng a lábam körül. És még a naptól is védi.
(Persze a szoknyával jön a következő probléma: mit csináljunk, hogy ne dörzsöljük ki a combunkat? 🤷)
Az a problémám elmúlt, de sajnos nem nyomtalanul.
Viszont megdöbbentő, hogy a szteroid mit tud okozni, én nem is hittem volna. Persze nem az összes visszaszedett kilót köszönhetem neki. De valahogy lerombolta bennem az érzést, hogy érdemes küzdeni.
Viszont most már muszáj lesz megint fogyni, mert kezdem érezni a visszaszedett kilók fizikai hátrányait.
Tesco: nem tudom, évek óta nem voltam. Nem esik útba.
Viszont a Reservedben időnként előfordul, hogy találok magamra. Nincs mindenből minden méret, de legutóbb egy nagyon klassz rakott (hosszú) szoknyát vettem.
Na ezért is írtam, hogy próbálni kell, mert sosem gondoltam, hogy nekem jól állhat a rakott szoknya, de ez tényleg csinos.
Gyakran nem kellett szerencsére, ( és viccnek szántam ) de én tartottam a gyászt amikor meghalt Apu meg utána nem sokkal a Díva Mamám, fél- egy évig hordtam utánuk a feketét.Valahogy jólesett a lelkemnek.
Sokan furcsállották is, hogy 19 évesen feketében vagyok én csak azon aggódtam néha, hogy ránézésre nehogy úgy tűnjön, hogy mindig ugyanabban vagyok, mikor amúgy nem.
Ami nekem molettből eszembe jutott :
https://hu.intrend.it/home-curvy?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwrcKxBhBMEiwAIVF8rJl_102dO-CTweg5LySBhsO4xvPbqBtdfChxpehbt6skcWJjeD5TVRoCf1wQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds#
Értem. Sajnos nekem is volt már kétszer olyan időszak, amikor muszáj volt (én is betartottam) hordani. Ezért sem szeretek feketében lenni. Mert azt az időszakot juttatja eszembe.