Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

Ahogy írtad is, mindegyiknek megvan a funkciója. Ez számít csak :ok_hand:

1 Likes

De azért megmosolyogtatott a “vallomásod”. :smiley:

1 Likes

Szerintem is van létjogosultságuk, imádom a kabátokat, így nekem is több van, de (szinte) mindet használom is. Az őszi idő elég csalóka tud lenni, 2-3 fok különbség már elég ahhoz, hogy a vastagabb kabát túl sok legyen, jó ha van vékonyabb is. Kell elegánsabb, de lazább is, van ruha, amihez a rövidebb jobb, de van, amihez hosszabb kell és jó, ha van kapucnis is. Néha azt érzem, hogy talán tényleg túl sok, de mindegyiket szeretem, egyiktől sem szabadulnék meg szívesen. Jövő szeptemberben megyünk Finnországba, akkorra szeretnék egy szupervastag téli kabátot, mert sejtésem szerint (nagyon fázós vagyok) a mostani nem lesz elég. Szeretek kabátokat nézegetni, néha nehéz megállni, hogy ne vegyek meg egy-egy különleges darabot, ami nagyon tetszik, de olyankor mindig emlékeztetem magam, hogy mennyi kabát várja a szekrényben, hogy hordjam :smiley:

4 Likes

Ezt a Swappist meg fogom nézni, köszi!

1 Likes

Lehet, hogy csak én nem figyeltem eléggé, de mi újság a kiegészítőkkel, pl. a cipőkkel? Gyűjtemény esetleg?
És a táskákkal? Ez utóbbival vagyok nagyobb gondban, mindegyik más méret, még nem találtam meg, hogy mi lenne a legpraktikusabb tárolási mód, hogy átlátható legyen a készlet…
A cipők azért jobbak, mert mindig a saját dobozában tartom őket, így mindig szem előtt vannak.
Na a sálak, kendők is nagy átgondolást igényelnek, mármint tároláskor.
A mennyiség egyébként akkor képes igazán gyomor tájékon ütni, ha költözöl. Ez a legnagyobb szembesülés, ha akarod, ha nem. :face_with_raised_eyebrow:

7 Likes

Nekem is a cipők jutottak eszembe, konkrétan az edzőcipők. A mostani trendi sportcipők, amik ilyen kötött szerű anyagból, hungarocellre hasonlító talppal készülnek, szabályszerűen undort váltanak ki belőlem. Szeretnék egy ideje újakat, de egyszerűen annyira nem tetszenek :face_vomiting:
Szerencsére egyéb lábbeliket találok :slight_smile: A tárolás problémát okoz, ugyanis a páromnak is hasonló méretű kollekciója van.

Sálam, bizsum, sapkám temérdek - dobozokban, ágyneműtartóban várják a sorsukat, hogy legalább egyszer felvegyem. Kesztyűből talán csak 4 - 5 pár van.

2 Likes

A minap olvastam erröl az uj kihivásról, hogy egy évig nem veszel ruhát. Gondoltam is magamban, elég normális ötlet. Közben pakoltam el a nyári és ki a téli ruháimat és konkrétan 5 db meleg pulcsi a téli szettem.
Ezek is azért mert tavasszal az összes ruhámat eladtam a helyi bolhapiacon, mert már akkor új ruhatárat akartam kialakítani.
Úgyhogy én ezzel a kihívással toronyirány szembe megyek, mert se gatyám, se ingem semmim.
Abban reménykedek, hogy a kihívás miatt találok mindent a méretemben (38-as). :smiley:

5 Likes

@flora256 Nekem se menne ez :D, muszáj vennem még farmert, meg pulcsikat :sweat_smile:. Mostanában nagyon rákaptam nyáron a ujjatlan felsőkre, a feliratos polókra, a szép ingekre :). Ja meg short kell majd nyárra és egy pár szoknya :sweat_smile:.

1 Likes

Tudom, hogy annyira nem rajongtok a fast fashionért, de ha valakit mégis érdekel, akkor:
A Glamouros kupon a Mohitonál (-40%) már most érvényes, ráadásul a leértékelt cuccok nagy részére is fel lehet használni.
Én nem voltam nagyon bátor, úgyhogy csak 3 felsőt vettem (3300 Ft-ért összesen), de a kolléganőm 5 gatyát vett magának cca. 12 ezer Ft-ért.
Kód: MohitoGlamour

6 Likes

Ezer köszönet, én imádom a Mohito-t :heart:

2 Likes

Szuper, örülök akkor, hogy segíthettem :star_struck::heart_eyes:

1 Likes

Rendeltem is két felsőt :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

Visszanéztem a Caremo-s hsz-odat, mert ma jártam a Westend-beli üzletükben nadrágot nézni. Nem emlékeztem, hogy mit írtál róluk. Sajnos nem kaptam olyat,amit szerettem volna, de tényleg elég jó a kínálat, főleg felsőben.
A másik: van egy nagyon jó minőségű lapos talpú puha bőr cipőm, ami minden alkalommal feltöri a sarkaimat. Nem tudom hordani. Lehet, hogy nekem is sarkantyúm van? :worried: Totál lapos a csukám talpa. Neked hogy derült ki ez a sarkantyú-dolog?

Örülök, hogy tetszett a Caremo. Általában minden héten vannak új ruhadarabok, Facebookra és a webshopba mindig felteszik.

Szerintem az csak egy olyan cipő, ami valamiért nem kompatibilis a lábaddal. Az a baj, hogy az ilyenek rendszeres hordása okoz elváltozásokat a lábon. Ha mindig feltöri, akkor ne hord inkább, vagy tényleg csak nagyon ritkán.

A sarkantyú ettől keményebb dolog, azt onnan veszed észre, hogy miután pihent a láb, pl. reggel, felkelés után annyira fáj hogy nem tudsz csak a lábfejeden tipegni, mert ha a sarkadra állsz, akkor csillagokat látsz. Ez azért is van, mert maga a csontkinövés nem hátul van, mint ahol régen a csizmák sarkantyúja volt, hanem a sarok talpig részén, középtájt.

Remélem, tudtam segíteni!

1 Likes

Igen, köszi :kissing_heart: Most már tudom, hogy a sarkantyú nem hátul van.
Háát, sok járkálás után fáj a sarkam talp felőli része is, de nem annyira, hogy ne tudjak ráállni. Felül fogom vizsgáltatni a talpbetétemet, mert azzal most jobban fáj a talpam is általában, mint nélküle.

Én imádom a szép csinos, elegáns ruhákat, mostanában sokkal többet költök ruhára mint sminkre.
Bundákat (műszőr) nagyon szeretem.

Cipőket is szeretem, de annyira nem,mint a ruhákat.
Általában mindig magas cipőket hordok. :heart_eyes:

5 Likes

én a minap jöttem rá, hogy alig van ruhám! komolyan! voltam a barätnömnél látogatni, hát ott plafonig értek a ruhák és rájöttem, hogy ezért néz ki mindig olyan bitang jól a csaj, mert van miböl válogatnia!
Nosza, felturtam a netet és hétvégén a westendet és beszereztem pár “alapdarabot” (fekete ing és nadrág, fehér blúz…). ma reggel annyira könnyü volt felöltöznöm! nagyon örültem neki!
ugyhogy ajánlom mindenkinek az alapdarabok beszerzését és az ahhoz való öltözést :slight_smile:

4 Likes

Gondolkodtam, hogy a Lapozó topicba tegyem, vagy ide, de talán mégis inkább ide való…

Én turiban szoktam vadászni, nagyon imádom őket! Olyan kincsekre lehet bukkanni :heart_eyes: Az eredeti szakmém ruhakészítő, szóval néha át is alakítom őket, vagy megjavítom mert olcsóbban adják, mert mondjuk elszakadt a varrás vagy ilyesmi. Sok ruhám van nekem is, de időnként elviszem én is adományboltokba amiket végül nem szerettem meg.

Néha varrok is magamnak csak az időőő, ami meg hát ritkán van :sweat_smile:

5 Likes

De jó, mindig is szerettem!

Minden verzióban divatos lesz:

3 Likes