Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

A mamikás talpú az konkrétan milyen? :grinning:

nekem az ilyenek :rofl:

1 Likes

Elnézegettem ezeket a papírvékony talpakat és elképzeltem, hogy ezekben nekem járnom kéne. :rofl:
Akkor már inkább maradok a mamikás talpú Berkemann cipőimnél és szandáljaimnál, amikben nem érzek minden hajszálat a lábam alatt és tudok menni 50 méternél többet is. :grinning: (Ami azt illeti a legtöbb szinte jár helyettem és olyan mintha felhőkön lépdelnék.)

3 Likes

Ezzel így vagyok én is már egy ideje (túlsúly és egyéb láb- és csontbántalmak). De azért megkeresem a lehető legcsinibbet, ha tehetem. De ha más nem jó, akkor sajnos ilyen paraméterekkel muszáj a kényelmet szem előtt tartani a csiniség helyett, különben napokra, sőt hetekre elszúrja az ember a futóműveit.

3 Likes

Egy életre is el lehet, ha Anyut veszem alapul. Fiatalon csini körömcipők meg magassarkú, 50 évesen meg kalapàcsujj, csontkinövés, és rengeteg fàjdalom.
Igen, nekem is a túlsúly, meg a lúdtalp, meg a brutàl szêles làbfej, és az, hogy évekig a hülye gördülőcipőt hordtam ami teljesen lesántított. Most boldog vagyok, hogy talàltam egy cipőmárkàt, amiben nem fàj a làbam és élmény a járás (már egy éve).

Szerintem nem is csúnyák. Vagy csak az van, hogy teljesen más szemmel nézem a cipőket, mert átlag csini cipő soha nem ment rám.

Ez van, nekem ez jutott :grinning_face_with_smiling_eyes::
Birthe szandàlom
Kate félcipőm
(Csak a tavalyi sötétkékben van.)

5 Likes

Ezek aranyosak! :relaxed: Nem mamisak.
Az sem mindegy, hogy milyen a saját stílusod, hol dolgozol, mit csinálsz, milyen ruhát hordasz vagy kell hordanod, biztos vagyok benne, hogy be tudtad illeszteni a ruhatáradba.
És egyébként is: szabadságot a lábaknak és a nőknek az öltözködésben! :fist: :foot: :free: :grin:

2 Likes

Az ennyire lapos fazont messziről kerülöm, nem tesz jót a lábnak, számomra nem is komfortos.

Én tavaly előtt imádtam ezt a papucsomat, baromi kényelmes volt:
1000010009
Mondjuk már kifutott ez a modell, de ajánlom nektek a webshopot, ki lehet fogni fiatalos darabokat. Idei kollekció is szuper. Munkahelyi klumpán és az itthoni papucsom is Leon.
https://www.leonshop.hu/termekek/Noipapucs/

7 Likes

Aboutyou-n leárazás indult cipőre. Érdemes megnézni, de minél hamarabb. :wink:

1 Likes

Szerintem a cipőválasztás sokkal több szempontúbb, mint egy ruha vagy akár smink. Az egyértelmű fizikai adottságaink, esetleges betegségek, ízlés, ár, munkakör stb, ahogy @umpalumpa is írta, jelentősen meghatározóak. És akkor még nem beszéltünk kényelemről, egészséges cipő fazonról, a használat gyakoriságáról és hasonlók.
Évekig csodálatos lábbeliken billegtem súlytól, munkakörtől és minden külső körülménytől függetlenül. Aztán a fene sem tudja, hogy a korom vagy a lábam változása, esetleges deformitásai, de odáig juttattak, hogy simán felveszek olyan cipőt, amire legmerészebb rémálmaimban sem gondoltam volna.
Persze, figyelek rá, hogy passzoljon stílusban és annyira csini legyen, amennyire lehet, de ha nem teljesen vállalhatatlan és kényelmes, akkor simán felveszem. Teljesen lapos nem lehet, mert abban nem tudok menni, de mondjuk az 5-5,5 cm sarokmagasság alap. A korábbi 8-12 cm-ig terjedő korábbi skálámhoz képest ezt durva változás :smiley:
Amit mondjuk nem tudok megemészteni (nekem is irgalmatlan széles a lábfejem a pinduri lábméretemhez képest), hogyha lehet pl Németországban lábfejszélességet is választani cipőhöz/mérethez, mert ugyanahhoz a mérethez több lábszélességet is párosítanak és árulnak, itthon vajon miért nem kapható? Pontosítok, nagyon kevés helyen és igen nagy macera utánanyomozni. Hozzáteszem, a karcsú lábfejű, 32-es méretet hordó barátnőm az ellenkezőjével küzd, de küzd ő is.

2 Likes

Én cipő ügyben arra szoktam rá, hogy utcán “trógerben” nyomom, bakancs, tornacipő, minden egyéb, ami lapos, és tudok benne futni a vonathoz. A munkahelyemen pedig itt áll sorban az összes magassarkúm, és bent szépen átveszem arra, vagy egy balerinára, attól függ, mihez van kedvem.

6 Likes

33-as lábam van, nekem is van egy szekrényem a munkahelyemen, ahol sorakoznak a tűsarkúim.
De vannak olyan tűsarkúim, akár csizmám is, amiben végigugrálok egy koncertet is akár, olyan kényelmesek.
A papucs okoz most fejfájást, hogy ne legyen rajta pl. Elza, vagy oroszlánkirály.

3 Likes

IMG_9015
Ajándék karkötő, obszidiánból van. :slight_smile:

12 Likes

Nagyon szép, akárcsak a körmöd! :blush:

1 Likes

Nagyon tetszik!

1 Likes

Köszönöm lànyok! :slight_smile:

2 Likes

Én adtam már el, de én ilyenre nem emlékszem. Vásárlás után már csak csomagolnom kellett és feladni a csomagot.

1 Likes

Szia, ez tényleg nagyon fura. Én is adtam már el, soha nem volt ilyesmi. A vinted küldött egy feladási kódot, amivel foxposton fel tudtam adni a csomagot. Semmi másra nem volt szükség.

1 Likes

Szia!
Semmit se csinálj, a regelés elején én is kaptam egy csomó kamu, spam üzit. A vinted rendszere semmi plusz infót nem kér. Ha valamit megvettek tőled, egyértelmű üzit kapsz, ami azzal nyit, hogy a szállítási címkét le kell töltened

A cipők: most: 2 szempontnak kell megfelelnie: ne legyen magas sarkú, és műanyag. Vagyis állatbőr , nem műbőr, vegán bőr, vagy egybek…maximum belül szövet, de a teljes bőr a legjobb.
A műanyag nem szellőzik, nem tágul, hamar törik/ tönkremegy.
Bakancs, motoros csizma, lapos elegáns csizma, balerina, nyàron papucs , szandál; sportcipő- bőr mindegyik. 1 vastag sarkù és egy vékony sarkù alkalmi lábbelim van, a többitől megszabadultam.
Nyàron csak olyan papucsot hordok, ami eltakarja a bütykömet :grimacing::roll_eyes:. Ronda a làbfejem, viszont lapos és vékony, ami előny, mert bármelyik cipőbe belefér. :grin: Amíg olvastam, hogy a Dr. Martens kinek hànyszor törte fel a sarkàt/ lábát, nekem soha semmi gondom nem volt. Vszont 2. gyerkőc utàn 42- es lett, ìgy maradnak a bakik és papucsok. 1-2 tornacipőt is vettem, az autò vezetéshez vagy ha gyalogolni kell.

5 Likes

Ezt most csak úgy idelinkelem. :grinning:

https://www.crocs.eu/p/hello-kitty-siren-clog/209451.html?cgid=women-footwear&cid=100

2 Likes