Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

Ugyanez. Még próbálgatással is 10-ből 2 passzol rám :grin:

1 Likes

Mázlista :smiley: ha egy összejön, már boldog vagyok :smiley:

1 Likes

Tényleg, egy fontos kérdés: inkább minden barnulás, vagy inkább könnyen leégsz? @random kérdéséről jutott eszembe. Ez már segít a pigment arányok megállapításában - no nem a hideg meleg között, hanem a sötét - világos típusok között.

Igen.

Könnyen leégek.

Akkor szerintem ha nem nyár, akkor tavasz vonalon kezdd el nézni a színskálát, hátha azok a színek jobban feldobják az arcod, vagy közelebb állnak hozzád.
Egyébként szimplán van olyan is, hogy egyszerűen neked nem komfortosak a saját színeid. Lehet, hogy szakember megállapítana valamilyen színtípusnak, de te az életben fel nem vennéd azokat a színeket.

2 Likes

Akkor mégsem vagyunk olyan hasonlóak, én elvileg lágy nyár lennék, és teljesen semlegesre barnulok. Én is inkább világos nyárnak tippelnélek ha már nyár, vagy esetleg világos tavasznak. Esetleg még azt tudom javasolni, hogy nézd meg hogy pontosan milyen szürkék állnak jól: világosabbak vagy sötétebbek, kékesebbek vagy zöldesebbek.

Az ebben a színtípuselemzésben a bökkenő, hogy szerintem nem egzakt tudomány. Segít a megfelelő árnyalatok kiválasztásában, ez tény, de az egyéni meglátás is nagyban befolyásolhatja a végeredményt - pl egy szín mások szerint jól áll rajtam, de szerintem túl élénk és elnyom, vagy épp ellenkezőleg, egy adott szín szerintem szépen kiemel, de mások szerint sápaszt. (Ez utóbbit rendszeresen olyan kommentek követik hogy menjek napozni, innen gondolom hogy a saját ideáljuk formálja a véleményt. Nem a ruha sápaszt, hanem a bőröm világos, köszönöm :smiley:)

5 Likes

Köszönöm mindenkinek a véleményét és az ötleteket :gift_heart::sparkling_heart:

Nekem ez sem megoldás. Amikor írja, hogy a modell 173 cm és 36-os méretet visel. Hát köszi. A teltebb alkatokra való ilyen leírás esetén sem vagyok kisegítve :frowning: Nálam ugyanis mindegy hány centi a szárhossz (így is úgyis 25-30 centit alaphangon levágatok), sőt hiába írják le pontos centimétereket megadva, hogy mekkora pl egy felső. A nadrág meg kb esélytelen. :frowning: Múltkor először és utoljára rendeltem pulóvert online. Papíron minden klappolt, megfelel a centijeimnek, mire ideért és felpróbáltam, hatalmas volt. :smiley: A legszebb az egészben, hogy rendeléskor és megérkezéskor is lemértem a pulcsit is és magamat is. Minden kottára stimmelt és még így is nagy. Értitek ti ezt? :smiley:

2 Likes

Nem,de ismerős a szitu.

Valamikor októberben vettem turiban egy csodás M&S melltartót. Belelkesültem,rendeltem ugyanezt a méretet: ugyanazt a fazont + egy másik fazont is (amilyen szintén van már turiból,ám picit már nagy) és örvendeztem vala,mily jó vételt csináltam.

Aha.

Kicsik voltak! :disappointed_relieved:

Online max cipőt rendelnék,ha előtte üzletben felpróbálom,de online olcsóbb.

Korábban rendeltem pár ruhadarabot online,de talán csak a zoknit nem küldtem vissza: vagy vállalhatatlan volt az anyaga vagy a méret,fazon nem volt jó.

3 Likes

Évek óta gondolkozom egyébként, hogy kire gyártanak ruhákat? :face_with_monocle:

Egyetlen egy barátnőm van, aki elsőre kap mindent mindenhol boltban és online is, de ő felül a tökéletes 36-os, alul a tökéletes 38-as.

Mindenki más, függetlenül attól, hogy karcsú vagy telt típus, magas vagy alacsony, vagy milyen testalkat (körte, alma, homokóra, V alak stb), kénytelen átalakíttatni minden ruháját.

1 Likes

Ja, és az anyagok minőségéről, tartósságáról még nem is beszéltem. Arról meg pláne nem, hogy ugyanazon ruhaüzlet ugyanazon márkájában 40-es és 52-es nadrágméret között teljesen random módon más méretet vagyok kénytelen vásárolni és mástól is ugyanezt hallom :smiley:

2 Likes

Pontosan, én is számtalanszor teszek így :slight_smile:

Ezzel meg pont így jártam a legutóbbi h&m rendelésnél.

2 Likes

Én mostanában a Remixshopról vásárolok, ami azért is szerencsés, mert 1) leírják a nadrágok hosszát, derékméretet centiben 2) a próbababára ráadott ruhákról szemmértékre fel tudom mérni, hogy jó lesz-e.

Mondjuk , elvileg naptej nélkül és tiltott időben pirosodom. De ugye 25 éve naptejezem és nem járok napozni, csak fürödni a fiammal tóhoz, fürdés közben tud megfogni a nap, azt is szigorúan 16 óra utàn. Így nem piros leszek, hanem egyből barna. De a bőröm minden nélkl érzékeny. Piros és utána bebarnul.

Beviszem magammal az összes azonos 38-as nadrágot és mind felpróbálom. Mind más méret. Amelyik passzol, megveszem. Utálok ruhát venni :laughing:

2 Likes

Ennél már csak a gyerekméretek a rosszabbak…:face_with_raised_eyebrow: Mióta befürödtem párszor (elvileg jó) méret alapján vásárolt gyerekruhába, taktikát váltottam: nem nézek rá a bevarrt címkére, kizárólag szemmértékkel vásárolok. Ez pedig bevált, nemcsak a kislányomnál, magamnál is. :grin: Legalább négyféle méretűek a ruháink itthon -mind tökéletes- korábban ilyen sosem volt…:face_with_hand_over_mouth:

Remek szokások, csak így tovább! A kérdésem inkább a barnaságod “árnyalatára” vonatkozott, elvileg a bőr fitzpatrick-típusa nem számottevő az évszaktípusoknál (kreol bőrrel is lehet valaki világos tél pl). Mindig az altónust nézik, és a saját tapasztalataimból kiindulva az hogy lebarnulva milyen az összhatás, és hogy a barnaság milyen tónust ad a bőrhöz, többet segít, mint mondjuk az hogy milyen színűek a vénák a csuklón. Pl én sose leszek karamellszínű, inkább csak koszos hatású.

1 Likes

Én is a koszos barna típushoz tartozom. :grin:

Na most akkor nem értem. Melegebb a barnulás, vagy koszos?