Nekem is hidegbarna a hajam és a szemöldököm, a szemem messziről barna, közelről sötétzöld, a bőröm sárga, az ereim zöldek. Szerintem érdemes megnézni, hogy a különféle színpalettákból melyik az, amelyikben a legtöbb neked jól álló színt megtalálod. Én is ezt csináltam, és így jött ki a hideg nyár. Ami abban a palettában van, azt 1-2 kivételtől eltekintve mind tudom hordani. Alapvetően a szürkét is tudnám, csak a feketén kívül ő a másik szín, amit egyszerűen csak nem akarok.
Nem igazán érdekelt, hogy valaki megmondja, mit áll nekem jól, alapjában véve tudom, látom magam is, és a rajzos/festős hobbim miatt is jól rá tudok érezni a színekre, a sajátjaimra is.
Értem, hogy jól tud jönni némi segítség, nem mindenkinek evidens, hogy mi néz ki rajta jól és mi nem, de az is nagyon sokat jelent, hogy miben érezzük jól magunkat.
Én itt szoktam nézelődni, vannak előtte utána fotók is.
Nekem leírás alapján tavasz gyanús vagy - ha nem nyár, de leírásod alapján nem állnak jól a színeik. Tavaszoknál gyakori a tiszta kék szem, seszínű haj. És az ő színeik nem a bézsek, barnák, hanem a meleg élénk színek.
Ezzel szemben a nyarak sokkal visszafogottabbak. Meg sem tudom fogalmazni.
Azért egy téli palettát csekkolnék még a helyedben. A sötét színekben érzed jól magad, de az őszt kb kizárhatjuk, így előfordulhat, hogy hideg téli színtípus vagy.
Fogalmam sincs milyen típus vagyok én csak felveszem ami tetszik.
Két hete egy rendezvény után felemerült bennem, hogy elmenjek egy szintipus elemzésre. Aztán eszembe jutott, hogy mi van akkor ha valami tök mást hoz ki mint amire én gondolok? Cseréljem le a komplett ruhatáram? Fogok emiatt más színeket hordani, mint eddig?
Mivel nem volt a válasz, elvetettem az ötletet. Szerintem hordd, amit szeretsz és jól érzed magad benne, színtipustól függetlenül.
Ez a színtípus meghatározás szerintem necces. Ha fested a hajad, netán a szemöldöködet is, már buktad a normális meghatározást. Egyszer próbálkoztam szakembernél és mondta, hogy oké, letakarhatjuk a hajamat, de az eredeti hajszín is borzasztó meghatározó tud lenni.
Esetemben - ha csak magamat próbálom “diagnosztizálni” - teljes a káosz Az eredeti hajszínem valami seszínű egérszürke, de a szemöldököm és a szempillám is gyárilag annyira sötétbarna, mintha fekete lenne. Ezzel szemben a szemem kékes-zöldes-szürkés seszínű, barnás-narancsos szeplőim és anyajegyeim vannak, a bőröm fehér, de sárgás tónussal. Az ereim zöldesen nagyon átlátszanak és ha picit is beütöm magam, úgy zöldülök, lilulok, feketedek, hogy abból jó nem jöhet ki.
Jelenleg vörös vagyok és feketével van festve a szemöldököm… Ja, és aminek papíron belőttem magam, azok a színek nem állnak jól
és az a baj, hogy nagyon sok minden más sem a többi színtípusból
Igen így teszek, ami tetszik azt felveszem, az a lényeg, hogy jól érezzem magam benne.
Nyári kedvencem egy fekete lenge felső ami lilával és naranccsal van áttörve, messziről pedig egy bazi nagy, egész testes kakadut ad ki a minta.
Egyik haverom meglàtta , idézem:
“ Mi az I…nt vettél már fel megint magadra? “
Csak röhögtünk
Köszönöm mindenkinek a véleményét, csak kíváncsi vagyok / voltam. Mivel ugye rajtam minden olyan tompa, matt, jelentéktelen, - elvileg lágy; semmi vakító kék szem, vagy porcelán bőr, fényes haj.
Igaz, a sminkkel rengeteg pozitívum érhető el.
Mango outlet rendelésben szeretnék segítséget kérni. A nadrágok általában milyen hosszúságúak? Erre nem találok információt a honlapon… Páromnak szeretnék rendelni, aki az átlagnál talán alacsonyabb (165 cm), emiatt a legtöbb átlagos nadrág térde rossz helyre esik, és a lábszárán is gyűrődik. Ez utóbbi kevésbé zavaró, a térd is fazontól függ. Aki szokott rendelni magának, mi a tapasztalata?
Én 1x rendeltem egy női lennadrágot. Kb. 166 cm magas vagyok, 30-as hosszal jó rám egy nadrág, 32-es hosszal már vágatni kell belőle. Az oldalon nem volt nadrághossz megadva és természetesen hosszú lett. XS vagy S méretet rendeltem, arra már nem emlékszem.
Talán két hete próbáltam a Mammut Mangóban egy M méretű overált,ami mindenhol tökéletes volt,kivéve a hossza. Túl hosszú volt, ráadásul enyhén bő, nem igazán mutatott volna már jól felvarrás után.
169 cm vagyok.
Nem ajánlom, hosszú lesz. A visszaküldés macera, fizetős posta.
Ajánlom az Aboutyou-t, lehet szárhosszt is beállítani a szűrésnél.
Ha kicsit tudtok várni, érdemes, karácsony után mindig jó kis leárazás van.
Visszaküldés ingyenes, jön érte a GLS.
Ez még rímel is a végén, igaz kínrím.
Nagyon köszi mindenkinek, akkor ezt elengedem.
Köszi a tippet @Gloria, karácsony után egy aboutyou-s rendelést szerintem megejtünk.
Én sem ajánlanám nem csak @Gloria által elmondottak miatt. Egyszer rendeltem onnan nadrágokat, ugyanakkora méret, a háromból egy tökéletes lett, egy épp hogy feljött, de féltem, hogy bármelyik pillanatban kettéreped rajtam, a harmadik pedig combközépig jött fel. Az, amelyik széltében tökéletes lett, olyan bokalengetősen rövid, pedig nem írták, hogy kifejezetten rövid fazon lenne, a 166 centimmel pedig ritkán szokott bármi is bokavillantós lenni. Egy 175 cm-es lánynak ez már simán halásznadrág lenne.
A Zalando-n is érdemes majd nézelődni.
Ahh, annyira jó lenne, ha jeleznék a leírásban legalább, hogy milyen magasságra tervezték!
Már az is hasznos, amikor írják, hogy a modell milyen magas és milyen méretet visel, legalább ahhoz lehet viszonyítani
Na ilyenek miatt sem rendelek a boltokban is meggyűlik a bajom, ahogy pár napja vehengtem is
Valóban nem egyszerű. Én a black fridaykor rendeltem a Mango outletből 2 nadrágot, 1 szoknyát és 2 pulcsit. A 2 pulcsi tökéletes, a szoknya is. A 2 nadrágból az egyik kényelmesen jó, a másik bő. Viszont csak 3400 forint volt, gyakorlatilag nem éri meg visszaküldeni, szóval úgy döntöttem, majd itthon elhasználom…
Szerintem mi nagyon hasonlóak lehetünk. Figyi, egy pár talán buta kérdés: ha lebarnulsz, kimondottan melegebb árnyalatúnak tűnik a bőröd? És/vagy esetleg kékebbnek tűnik a szemed?