Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

Saját költségen visszaküldheted.

2 Likes

Én február környékén rendeltem és többet nem fogok. Részben a méretek lettek rosszak (ez az én hibám is), részben nem azt küldték, amit rendeltem, de igazából majdnem minden ment vissza. Nem ingyenes a visszaküldés, bár ha ők küldenek rosszul valamit, akkor elvileg kifizetik. Én idáig nem jutottam el, hetekig húzódott a visszaküldés, végül az angol nyelvű ügyfélszolgálattal beszéltem, utána érdekes módon felgyorsult a dolog… A rosszul küldött dolgokkal kapcsolatos üzeneteimre azóta sem kaptam választ :upside_down_face:

2 Likes

Köszi, hogy szóltál! Eszembe sem jutottak eddig, jópár éve vettem tőlük sokmindent ami bevált. Találtam is most két hosszúállású kardigánt az “egyenszíneimben” (bézs és világoskék) és méretemben, így mivel a meglévőket már le kéne cserélni, jönnek is hozzám hamarosan. :smiley:

2 Likes

Sajnálom @aalexaa , hogy így jártál. Olyan még nem fordult velem elő, hogy mást küldtek volna. :frowning_face:

Arra emlékszek, hogy évekkel ezelőtt egyszer visszaküldtem a csomagot, kb 2 ezer forint volt akkor. Gondolom most is legalább ennyi.

Tekintettel arra, hogy elég olcsók a ruhák, és általában kis értékben vásárolok, nem szoktam őket visszaküldeni. A mango rendes oldalán van méretvalasztó, az alapján próbálom az adott darab méretét belőni. Ha nem teljesen jó a méret, az igazítás még mindig olcsóbb, mint a visszaküldés/boltban vásárlás.

1 Likes

Igen, azért is mertem rendelni, mert úgy rémlett, hogy itt már olvastam pozitív véleményeket. Hát, nekem pechem volt :smiley: A méretezésben részben én vagyok a ludas, pont akkortájt ugrottam egy méretet és még nem voltam tisztában vele, hogy mi lenne a jó. Bár vicces módon a 4 nadrágból kettő jó lett, a másik kettő viszont a térdemnél elakadt, úgyhogy jó eséllyel mérettáblázattal is mellélőttem volna. Ez a része nem is bosszantott annyira, tisztában voltam vele, hogy fizetnem kell a visszaküldésért, ha valami mégsem jó. Az, hogy rossz terméket küldtek, sokkal bosszantóbb volt, ráadásul tényleg hiába jeleztem többször is képeket csatolva, semmi reakciót nem kaptam. Végül nem akartam kifutni az időből, úgyhogy nem vártam rájuk, visszaküldtem. Három héttel azután, hogy beérkezett hozzájuk a cucc (a futárszolgálattól kaptam visszaigazolást a kézbesítésről) még mindig nem volt semmi reakció a visszaküldött csomagról sem. Akkor hívtam őket, de a magyar ügyfélszolgálat annyira túlterhelt volt, hogy többszöri próbálkozásra sem jutottam ügyintézőhöz. Ezután választottam inkább az angol nyelvű opciót, ott rögtön kapcsoltak valakit és érdekes módon másnap már kaptam is visszajelzést a beérkezett csomagról, pár napon belül pedig utaltak is. Eléggé olyan érzésem volt, hogy ha nem telefonálgatok, még mindig várnék. Úgy tűnik tényleg pechem volt, mindesetre nem valószínű, hogy fogok még próbálkozni velük :sweat_smile:

1 Likes

Spanyolorszagbol kuldtek, ugye? Vagy Nemetorszagbol?
Igazabol mindegy. Arra vagyok kivancsi, hogy ugyanabbol a raktarbol kuldik-e a cuccokat, mint az itteni Mango Outlet. Ha igen, akkor van megoldas arra, hogy kifizessek a szallitasi koltseget (foleg ha ok hibaztak). En is jartam mar igy, szakadt ruhat kuldtek, amit egybol kuldtem is nekik vissza es kertem a szallitasi koltseg visszautalasat is. Maceras, sokat kell levelezgetni, beszelgetni, mindenfele kepeket csatolni, de vegulis mindig visszafizettek a szallitasi koltseget.
Legutobb egy borcsizma ment vissza, dragabb volt a szallitasi koltseg, mint maga a csizma. Hala Istennek visszafizettek a csizma es a szallitasi koltseg arat is.

Update:
Kozben leellenoriztem, ugyanaz a menet ervenyes itt is:
" Abban az esetben, ha a Mango tévedésből küldött nem megrendelt terméket, vagy a megrendelt termékeknek hibás a minősége , a hiba vagy a rossz minőség leellenőrzése után, Mango visszafizeti a termék összegét és az oda-vissza szállítási költségek részét. Az ügyfélnek a csomaghoz kell csatolnia a visszatérítési költség összegéről szóló igazolványt."

Igen, ezt én is láttam, de én ugye feladtam, miután nem válaszoltak. Kétezer forinton nem akartam ennyit :poop:akodni.

Ertelek. Es megertem.
Amugy nem szukseges varni a valaszukra. Visszakuldod a csomagot, es azutan emailben szolsz nekik, hogy a csomag uton van (X, Y, Z cuccokat tartalmazza) es csatolod a szallitasi koltsegrol szolo igazolvanyt is. Ezek utan valaki valaszol es nagy valoszinuseggel meg legalabb 1-3 alkalmazott ujra ir, hogy te ujra elkuldd az elozoleg mar elkuldott kepeket es infokat. :sweat_smile:
Nem mondom, kisse maceras. De van az az osszeg, aminel mindenkepp elni akarok a lehetoseggel, amit elmeletben kinalnak.
(Romaniaban pl. tobb, mint 30.000 ft-nyi ertekben kell vasarolni ahoz, hogy ingyenesen szallitsanak. Legtobbszor a termekek ara is magasabb startbol.
Ha mindezek mellett meg hibas vagy minosegtelen termeket is kuldenek, nem gondolkozok azon, hogy kikoveteljem-e, ami jar. Fizessek csak vissza a termekek es szallitas arat is.)

2 Likes

Én kétszer rendeltem Mango outletből, második még nem ért ide. Elsőnél az egyik ruha nem tetszett magamon, ezért visszaküldtem, 1900 Ft körül volt MPL-lel. Nekem nem volt problémám a folyamattal.

Köszi, ha mégis elcsábulnék és megint belenyúlnék, legalább már ezt is tudom :slight_smile:

1 Likes

@Gloria , @aalexaa köszi az infokat. A ruhákba így nem megyek bele macerába, mivel a “sima” mangonál is szoktam mellényúlni mérettel, nem rám szabják a dolgokat: néha kisebb jó, néha nagyobb. De kiegészítőkkel azért elcsábultam. :smiley:

@Niko tudnál ajánlani olasz ruha webshopot, ahonnan lehet rendelni Magyarországra?
Ami tetszik, ott sokszor azt olvasom, hogy Olaszországból hozzák be. Van valami direkt lelőhely? Még annyit, hogy nem 500 eurós darabokra gondolok. :joy:

Köszönöm, előre is. :kissing_heart:

Ilyesmire gondoltam:

vagy

https://zenda.hu/

(Instán vannak a képek)

De jó kérdés, engem is érdekel.

(Csendben megjegyzem, hogy @Niko - nak hála úton van a 20-as árnyalatú Armani Color Melting Balm-om.

Én is sok helyen látok olasz ruhákat, és gondoltam, hogy inkább a beszerzési forrást kutatom fel, de odáig nem jutottam. Viszont a lengyel 33-as bőrcipők helyét sikerült.
Zenda ruhám volt, de odaadtam egy rokonomnak, mert az egyméretes ruhák nem működnek rajtam (nem hiszek abban, hogy ugyanaz a ruha jó egy 32-es méretre, mint egy 46-osra, vagy legalábbis a Zenda ruhákból nem)

Én tegnap őket nézegettem, még sose rendeltem innen:

https://hu.intrend.it/

2 Likes

Street one, Cecil jellegű, egyszerű casual stílusra gondolok, ami kicsit jobb minőség. Teszenek a Dukai Regina felsők is, de az ár szerintem aránytalanul magas. Ezt gondoltam, hogy még lehetne kerülni, közvetlen olasz rendeléssel.
Árban 5-10-20 ezer, és természetesen nem szuper dolgot várok ezért, csak 95% pamutot. :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Likes

Felsők terén én is nagy bajban vagyok, én is a pamutot, viszkózt preferálom. Hú, de nehéz jó minőséget találni. :frowning:

Én az Intimissimit szeretem, leárazáskor vásárolok.

images (1) images (2)
images (3) images

1 Likes

Pont most hétvégén tettem el a téli- tavaszi ruhákat és vettem elő a nyári felsőket, szandálokat, papucsokat.
Most októberig mezítlábas leszek és nagyon fogom élvezni :slight_smile:
Gondolkoztam, hogy csináltassak- e idén is pár felsőt, de rengeteg van, így amellett döntöttem, hogy nem kell.

Hoztam egy cipős oldalt, nagyon szép cipők, szandálok és papucsok vannak, egy Cerruti papucsot ki is néztem magamnak.

1 Likes

Varrónővel varratod a felsőidet?

Én most varrattam/varratok pár Imogen Clothing ruhát, szerintem gyönyörűek (a képen a márka tulajdonosa, nem én :smiley: ):

326079776_687617923009419_7633909826703373054_n 336888904_164363036108381_7632767520711500486_n 339138890_199621639436978_3089241639094293196_n

3 Likes

Igen, felsőket, kabátot, nadrágot és volt, hogy fürdőruhát is varrt már nekem.

1 Likes

Itt vagyok divatozós lányok😁, @Gloria és @Mse :blush: .
Csak annyit előbocsájtanék, hogy a korom+ alkatom :smirk: és a munkahelyem miatt az én stílusom és ebből adódóan a divatbeli ízlésem, “praktikusságom” inkább @Mse -hez közelít, a sportosabb outfitben (ami valószínű @Gloria -é) kevésbé vagyok jártas.
Engem egy az egyben az intrend képvisel. Szerencsés vagyok (ebben), mert hozzám közel van egy óriási, 2 szintes üzletük, így gyakorlatilag én 70-80%-ban innen öltözködtem. Az emeleten külön “teltkarcsú” részlegük is van, és mindezek mellett kiváló, igen kedves, tapintatos és profi eladókkal. Ha csak nézelődni akarsz, nem zaklatnak és nem is “néznek ki”, nem kötelező vásárolni (bár ettől nehéz megmenekülni🤭 ).
Miután ennek a láncnak van mo-i elérhetősége, fizikai üzlettel is (bár nem tudom, ott milyen gazdag a kìnálatuk), én ezt ajánlanám felfedezni, ha kifejezetten minőségi darab(ok)ra vadásztok. Ezen a címen, Bp-től nem messze található az üzletük: INTREND
SZIGETSZENTMIKLÓS - Sellő utca 2
Tel.: +36-24443334
Nyitvatartás:
hétfőtől szombatig 10.00 - 19.00
Persze érdemes az online kínálatukat is felfedezni, aki hűségkártyájukkal is rendelkezik, azoknak a leárazások előbb kezdődnek.

Amiket még szívesen ajánlottam volna 2 “testvér” lánc, a karcsúbb (és fiatalabb, itteni 46-os méretig) hölgyeknek a Motivi -t és a “testvérét”, ahol nagyobb méretek (50-52) is vannak: Oltre
Bár ezek egyike sem szállít még Mo-ra, de a darabjaikat meg lehet találni a
Zalando - on is. A Zalando-t én is kedvelem, mert rengeteg márkát árusít, évközben is gyakran vannak különféle akciók, gyorsak, precízek.
Csak most vettem észre, hogy a magyar nyelvű honlapon hiányzik a sok márkás (csak Sephorában kaphatók is) szépségápolás részleg, no meg a brand-ek nevei gyakran módosítottak, emiatt talán érdemes más nyelven is nézelődni a márkákat illetően.

Hírtelen és “röviden” :face_with_hand_over_mouth: ma ennyi jutott eszembe.

8 Likes